X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    A ja do tego tak nie podchodzę !! Lubię dzieci lubię się z nimi bawić i patrzeć na dzieci i na cudzą radość i szczęście !!!
    Fakt czasem zakuje troszkę z zazdrości ale w końcu i mi się uda!!
    JAkbym tak przeżywała to do nikogo jeżdzić bym nie mogła he he bo wszędzie dzieci!!! a puki nie mam swoich to rozpieszczam te co mam pod ręką hi hi!!;-)

Jak uda mi się zaciążyć, to obiecuję sobie i Wam, że zdaniem nie pisnę o ciąży na portalach typu fb i nk.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Witam Babeczki z rana...ja od wczoraj mam zły humor:( Najpierw rano wyszedł negatywnie test, do tego temperatura spadła a po południu czytałam trochę na ovu...i dotarło coś do mnie, a dziś jak rano na łeb na szyję spadła dalej temperatura to już w ogóle utwierdziło mnie to w przekonaniu, że byłam beznadziejnie naiwna sądząc, że skoro z pierwszą ciążą poszło bezproblemowo no i szybko i do tego nie starając się jakoś szczególnie (nigdy nie kontrolowałam dni płodnych) to teraz, gdy swojemu organizmowi zaczęłam bardziej się przyglądać no i serduszkować w te „pewne” dni to pójdzie jak z płatka no i uda się za jednym cyklem… Wczoraj wyczytałam (jak wspomniałam wyżej) na innym z wątków, że takich jak ja naiwnych było więcej, że skoro przy poczynaniu pierwszego dziecka problemów nie było to za drugim razem będzie podobnie… no i podłamałam się – bo test negatywny, bo Tempka spadająca, bo nie jest tak lekko, żeby spłodzić drugie dziecko  Aż na wieczorną mszę poszłam do kościoła znacznie wcześniej, tak tego potrzebowałam:(
    Ale teraz gdy mam już świadomość, że raczej tego cyklu nie zamknę ciążą to zaczęłam myśleć innymi kategoriami… niestety nadal mam świadomość, że gdy 1 stycznia 2013 zostanę bez pracy to będzie nam bardzo ciężko, bo choć ja nie zarabiam dobrze (a raczej powinnam powiedzieć, że zarabiam kiepsko) to jednak brak tych pieniędzy bardzo odczujemy i dlatego powinnam myśleć raczej o szukaniu nowej pracy niż o powiększaniu rodziny, bo to oznaczałoby około 2 lata bez jakichkolwiek moich dochodów… i znów powrót do czasów, gdy ledwo starczało do pierwszego A może i gorzej, bo to końcu doszłaby osoba do wyżywienia, ubrania …i niestety ewentualnych leków itd. (przy Kubie mamy sporo wydatków na lekarzy, badania czy choćby wyjazdy do Szpitali)..
    Wiem nadal, że baaaaaaaardzo chcę drugie dziecko (zawsze chciałam mieć niewielką różnicę wieku między dziećmi) i nadal wiem, że jeśli teraz rozpocznę poszukiwania pracy to niestety powiększanie rodziny trzeba będzie odłożyć w czasie, bo wypadałoby w nowej pracy popracować choć trochę zanim odejdzie się na ewentualne zwolnienie, czy chociaż urlop macierzyński… najlepiej byłoby najpierw postarać się o umowę na czas nieokreślony:( A biorąc pod uwagę mój wiek to niestety nie bardzo mogę pozwolić sobie na kolejne kilka lat przerwy w staraniach :( A tak na marginesie (skoro pozwalam sobie dziś na tyle szczerości) to dodam coś jeszcze – mam wrażenie, że Wy od początku wiedziałyście, że mój plan to mrzonki, bo bez urazy, ale odczułam, że nie przyjęłyście mnie tu z otwartymi ramionami:(
    Ale wracając do rzeczy…pomyślałam, że muszę porozmawiać z Szefową jak bardzo skomplikowali mi życie Tak na marginesie, to moja Szefowa zawsze powtarza jak bardzo zadowolona jest ze mnie i gdy wręczał mi szef wypowiedzenie, to Ona tłumaczyła mi się strasznie, żebym nie myślała, że chcą kogoś za mnie, tylko że kryzys teraz jest i jak polepszy się nam sytuacja to wrócimy do współpracy (mój do niedawna kolega z pracy, który odszedł do pracy w Urzędzie ,ale dalej ma wykonywać pewne rzeczy dla Szefa, a który był sam zatrudniony na Umowę zlecenie twierdzi, że i mnie zaproponują od Stycznia taką umowę)…nawet ostatnio Szefowa roztaczała wizje jak dobrze nam (!!) będzie w nowobudowanym biurze! I tak od wczoraj mam pewien plan… ale czy Oni będą chcieli mi tak nieco iść na rękę to nie wiem :( Wiem za to, że jeśli spełni się czarny scenariusz, że od stycznia na bezrobociu będę, to pewnie nigdy nie będę mogła pozwolić sobie na rodzeństwo dla Młodego, a to byłaby tragedia :(
    Uff, tyle… naskrobałam to wszystko w trakcie rysowania projektu (i korzystając z wychodzenia Szefa z biura) , teraz Mąż zadzwonił i prawie Mu się popłakałam… takiego doła złapałam :(Mam nadzieję,że dotrwałyście do końca moich wypocin…i że nie zanudziłam Was :(

Oj Shagga jak mi przykro że odczułaś jakieś dziwne rzeczy które nie miały miejsca :(
    ale po całej Twojej wypowiedzi widzę że masz cholernego doła i rozumiem Cię :(
    weź Kochana też pod uwagę ze jakby nie było niektóre z Nas są już realistkami np ja ja wiem że zajść w ciąże nie jest prosto i dlatego nikt może Cie tak gorliwie nie zapewniał że uda się od razu w pierwszym cyklu bo My wiemy jak takie rozczarowania bolą :(
    mam nadzieję ze mimo wszystko nie poddasz się i będziesz walczyć o rodzeństwo dla synka :) tylko nie zapominaj Ty już masz dzidziusia a ja oddałabym na prawdę wiele by miec chociaż jednego szkraba...

Shagga_80 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Dlatego ja nie mam już nk ani fb, nie mogłam już patrzec na tą wystawkę. jedna kol. codziennie dodawała zdjęcia dzieci ze spaceru!!

ja na fb mam tylko was i siostrę i już nie musze katować się oglądaniem cudzych pociech. Dzieci bardzo lubię, ale odkąd nie wychodzi mi moje to i do cudzych jakoś sceptycznie podchodzę, ale dlatego żeby mi nie było przykro.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja najepsza przyjaciółka 2 lata temu powiedziala że jest w ciąży panika bo 3 dziecko chciała pozbyć się problemu siedziała u mnie 3 dni chłop jej szukał ale przemówiłam jej do rozumu i teraz ma półroczną córkę szaleje za nią i czasem mi dziękuje że nie pozwoliłam jej na glupotę!! ;-)
    Jej mąż do tej pory nie wie że chciała usunąć ciąże i raczej się nie dowie!!

Fedra lubi tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Dzięki Babeczki za wszystkie miłe słowa...potrzebowałam tego i nieco mi lepiej...gorze za to,że byłam w międzyczasie w WC i chyba plamienie jakieś dostrzegam, kurcze chociaż nigdy nie miałam przed @ plamienia....

A tak wracając do starań :) Myślałam,żeby kupić porządny termometr - tzn żeby miał dwa miejsca po przecinku,bo ten mój coś mierzy dziwnie...i ile razy mierzę tyle wyników...a zawsze przyjmuję pierwszy za prawdziwy (mimo,że nie wstaję w międzyczasie nawet z łóżka)...dziś jedynie zdarzyło się,że mierzyłam 3 czy 4 razy i za każdym razem tyle samo...
    Macie ten owulacyjny termometr? Taki za 30zł wystarczy?

shagga ja mam owulacyjny microfile za 15zł z przesyłką z allegro.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Dora wrote:
    Dlatego ja nie mam już nk ani fb, nie mogłam już patrzec na tą wystawkę. jedna kol. codziennie dodawała zdjęcia dzieci ze spaceru!!

ja na fb mam tylko was i siostrę i już nie musze katować się oglądaniem cudzych pociech. Dzieci bardzo lubię, ale odkąd nie wychodzi mi moje to i do cudzych jakoś sceptycznie podchodzę, ale dlatego żeby mi nie było przykro.

Trochę mi głupio, że katuję Cię zdjęciami mojego synka, ale jakby co to możesz sobie ustawić żeby nie wyświetlały Ci się aktualizacje moich zdjęć na profilu.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że odkąd jestem tu na forum to brzydko mówiąc nie robie nic innego tylko się "opieradalm". Sprzątam szybko na godzinę przed przyjściem M. z pracy.

Fedra lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peonia wrote:
    Ja testy kupuje na allegro . W aptece tylko tylko kupuję to co mam na receptę a reszta przez net. Mam aptekę internetowa co w mieście w aptece odbieram leki i git.

Ja nie wiem co Mojemu dam pod choinkę . Kota mamy , psa mamy , rybka zdechła . Nie mam pojęcie . On by chciał nowy komp.a ja mu na to a ja chce gwiazdkę z nieba , gwiezdny pył i II kreski na teście ciążowym .Mama mi się pyta co che pod choinkę ja na to : hm patelnie grillowaną . I już mam jeden zakup mniej . Prezenty kupuję praktyczne i czasem np śmieszne . Raz mojemu pokręconemu bratu kupiłam drapaczkę do jajek .W tym roku jestem w tyle nic trzeba iść na polowania na allegro ;)

ja zazwyczaj robie praktyczne prezenty a mojemu najczęściej kupuje ksiażki ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Beata Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja uważam ze we wszystkim jest wskazany umiar, i nie rozumiem czemu denerwujecie sie… że ktos wstawia swoje dzieci?
    każdy ma prawo cieszyć sie swoim szczęściem, wiadomo że 700 zdjęć to może przesada tak jak codzienne dodawanie fotek, ale czemu nie możemy cieszyć sie swoimi dziećmi, wiekszość z Was ma na potralach zdjecia ślubne bo chwalicie sie swoim szczęściem prawda? i to innym samotnym nie może przeszkadzać? też może

ja nie wglębiam się w czyjeś zdjecia i nie zazdroszczę w tym sensie
    kiedyś pisałam Wamze zazdroszcze małych dzieci ale widze że u mnie to zupełnie inny aspekt....
    wiem że Wam cieżko ale napewno kiedyś Wam sie uda a smutne jest to że niektóre z Was tak bardzo pragną dziecka a innych to nie lubia i nie mogą patrzeć?
    dla mnie to trochę nie naturalne i myślę że osoby które mają takie podejście powinny bardziej sie zrelaksowac i podejrzewałabym tu stany depresyjne skoro sZczęście innych tak bardzo nam przeszkadza

mam nadzieję że nikogo nie uraziłam ale musiałam to napisać

mauysia, Shagga_80, Amicizia, a-koczek lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak czytam takie listy:
    http://wyborcza.pl/1,95892,12548978,Mialam_aborcje_na_Slowacji.html

to już w ogóle ręce mi opadają. Mają pracę, dom, auta, zero kredytów... Ale kobita uznała, że nie może sobie pozwolić finansowo na dziecko :(

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma sprawy niech ci krótko służy ( aby szybciej zaciążyć ).
    Okey kobietki idę robić obiadek kapuśniaczek . i ogarnąć moją chatkę na łapce . Muszę wykorzystać dzień wolny , ale będę zaglądać .
    wiecie tak trąbią , że na allegro można wszystko kupić , szkoda tylko , że dziecka nie można kupić . Można kupić tylko takie
    http://allegro.pl/lalka-jak-prawdziwe-niemowle-reborn-i2857076000.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    a ja uważam ze we wszystkim jest wskazany umiar, i nie rozumiem czemu denerwujecie sie… że ktos wstawia swoje dzieci?
    każdy ma prawo cieszyć sie swoim szczęściem, wiadomo że 700 zdjęć to może przesada tak jak codzienne dodawanie fotek, ale czemu nie możemy cieszyć sie swoimi dziećmi, wiekszość z Was ma na potralach zdjecia ślubne bo chwalicie sie swoim szczęściem prawda? i to innym samotnym nie może przeszkadzać? też może

ja nie wglębiam się w czyjeś zdjecia i nie zazdroszczę w tym sensie
    kiedyś pisałam Wamze zazdroszcze małych dzieci ale widze że u mnie to zupełnie inny aspekt....
    wiem że Wam cieżko ale napewno kiedyś Wam sie uda a smutne jest to że niektóre z Was tak bardzo pragną dziecka a innych to nie lubia i nie mogą patrzeć?
    dla mnie to trochę nie naturalne i myślę że osoby które mają takie podejście powinny bardziej sie zrelaksowac i podejrzewałabym tu stany depresyjne skoro sZczęście innych tak bardzo nam przeszkadza

mam nadzieję że nikogo nie uraziłam ale musiałam to napisać

Ja bym powiedziała że chodzi tu bardziej o zazdrość, lub bezradność gdy patrzyn się na cudze małe dziecko gdy tak bardzo pragnie się swojego. Mi nie przeszkadza cudze szczeście, tylko zazdrość mnie ewidentnie zżera :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO my możemy też powiedzieć że finansowo nie stać nas na dziecko a raczej na jego zmajstrowanie!!!

• Fedra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    A wiecie co mi się dziś rano przydarzyło !!!!
    tylko proszę się nie śmiać miałam takie skurcze pochwy jak przy oraznie pochwowym a nić świńskiego mi się nie śniło !!!
    Porażka jakaś z tym moim organizmem!!

tak się czasem dzieje jak u facetów wytrysk nie kontrolowany jest to normalne i nie ma się co tu śmaić ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholera! Zyskałam status ekpertki hahaah

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Dzięki Babeczki za wszystkie miłe słowa...potrzebowałam tego i nieco mi lepiej...gorze za to,że byłam w międzyczasie w WC i chyba plamienie jakieś dostrzegam, kurcze chociaż nigdy nie miałam przed @ plamienia....

A tak wracając do starań :) Myślałam,żeby kupić porządny termometr - tzn żeby miał dwa miejsca po przecinku,bo ten mój coś mierzy dziwnie...i ile razy mierzę tyle wyników...a zawsze przyjmuję pierwszy za prawdziwy (mimo,że nie wstaję w międzyczasie nawet z łóżka)...dziś jedynie zdarzyło się,że mierzyłam 3 czy 4 razy i za każdym razem tyle samo...
    Macie ten owulacyjny termometr? Taki za 30zł wystarczy?

shagga ja mam owulacyjny microfile za 15zł z przesyłką z allegro.

Ja już zamówiłam za niewiele więcej bo jakieś 17 coś z przesyłką :) A pytałam czy wystarczy za 30 zł, bo oglądałam na jakiejś stronie i droższe a te za 30 były najtańsze :) I znów muszę powtórzyć się - jak dobrze,że mam Was :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    AGA 30 wrote:
    tylko proszę się nie śmiać miałam takie skurcze pochwy jak przy oraznie pochwowym a nić świńskiego mi się nie śniło !!!

tak się czasem dzieje jak u facetów wytrysk nie kontrolowany jest to normalne i nie ma się co tu śmaić ;)

Ja też tak miewam ale przez sen, i nie powiem bardzo mi się to podoba :D

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny która to Joasia Maj?
    zaprosiła mnie fotki obejrzałam ale nie weim która to z was?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Dora wrote:
    hihi bo ja mam taki patent- co roku po świętach chowam małą choineczkę ustrojoną do worka i co roku wyjmuję ją na 6 grudnia:) po prostu nie nawidzę stroić choinki:P

cześć kobitki

ja w niedawno kupiłam w Ikei małą sztuczną choinkę, ale jak żywa, wszyscy się nabierają:) ubrałam ją w główki Mikołajków i stoi na stole.
    Choinkę dużą to może i miałabym ochotę stroić, ale nie dla siebie starej dupy tylko dla dzieciaka.

Tak pozatym temp skacze mi w góre i dół i chyba nici z tego cyklu. No cóż zrobić.. trzeba zacząć faszerować się castagnusem albo bromkiem, a najpierw zbadać PRL.

Rucia ja też nie lubię jak na wszystkich portalach gdzie nie wejdziesz to wesołe przedszkole i fotodokumentacja rozwoju dziecka zaczynając od ciążowego brzucha. Dobrze, że jeszcze nie wpadli na to,żeby zdjęcie główki wychodzącej z.. wstawić... eh co za życie.

A My z M. postanowilismy że w Naszym domu choinka pojawi się dopiero jak będę w ciaży albo jak urodzi się dzidziuś chcemy w ten sposób zapoczątkowac tradycję Naszej rodziny a na razie mamy taką małą 30 cm co przez cały rok siedzi na szafie :)

Beata, gocha04 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    AGA 30 wrote:

No to w wieku 30 pierwszy raz mi się zdarzyło he he!!!;-)

Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ