X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2012, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimpia20111 wrote:
    Witam Was dziewczyny... co sadzicie o moim wykresie? Czy moge byc dobrej mysli? Dziś, w 30 dc i 14dfl był spadek temp. Wczoraj plamienie. Był to taki jakby sluz zabarwiony na różowo, bardziej na poziomie sluzu szyjkowego. Myślałam , że to @. ale dzis mam sucho i ani śludu plamień czy miesiączki. Nie mam równiez objawów na @.
    Normalnie moje cykle trwają 25 dni a faza lutealna trwała 9. i było tak zawsze !
    Czy moge miec nadzieję na to że był to spadek i plamienie implantacyjne ?

wiesz nie wiem ale spadek jest pojedyńczy a to sie może zdarzyć, ja bym chyba nie wytrzymała i zatestowała, szansa jest zawsze powodzenia

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2012, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja nie mam już nk ani fb, nie mogłam już patrzec na tą wystawkę. jedna kol. codziennie dodawała zdjęcia dzieci ze spaceru!!

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2012, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Staram się troszkę uspokoić ten mój instynkt. Teraz i tak jest o niebo lepiej, niż pół roku temu. Chociaż nie powiem ... cały czas działają mi na nerwy wpisy na portalach, która jest w którym miesiącu, zdjęcia małych dzieci ;/ bleee

Rucia nie smutaj się ja też to przechodziłam jakiś czas temu aż mnie wnerwiały w pewnym momencie kobiety w ciąży ;) kiedyś to się rozczulałąm jak ładny brzuszek jakie ładne dzidzi a potem wróg publiczny nr 1 a teraz jest mi to wszystko lotto :P

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2012, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Babeczki za wszystkie miłe słowa...potrzebowałam tego i nieco mi lepiej...gorze za to,że byłam w międzyczasie w WC i chyba plamienie jakieś dostrzegam, kurcze chociaż nigdy nie miałam przed @ plamienia....

A tak wracając do starań :) Myślałam,żeby kupić porządny termometr - tzn żeby miał dwa miejsca po przecinku,bo ten mój coś mierzy dziwnie...i ile razy mierzę tyle wyników...a zawsze przyjmuję pierwszy za prawdziwy (mimo,że nie wstaję w międzyczasie nawet z łóżka)...dziś jedynie zdarzyło się,że mierzyłam 3 czy 4 razy i za każdym razem tyle samo...
    Macie ten owulacyjny termometr? Taki za 30zł wystarczy?

• olimpia20111 Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2012, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora - masz rację1 a u mnie w ogóle wszytskie koleżanki w wieku "rozpłodowym".... ehhh.... już nawet nie chce mi się zaglądac na te portale.

9bba7c153efc55fc438efb5457bc9d2b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2012, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga nie wiem co powiedzieć nic tylko mocno przytulić .
    Pocieszę Cię , że też jakoś nie czuję się wbita w te rejony . jednak nie narzekam . Kobietki są fajne a piszą dużo i o wszystkim .

Zosia łał jaka Ty perfekcyjna pani domu .

Shagga pisała o planach powiem Wam coś gdy miałam 18 lat pragnęłam iść do ślubu z brzuszkiem ciążowym . Kiedy miałam 21 lat szłam do ślubu z brzuszkiem spożywczym .Jestem tyle lat po ślubie brzuszek spożywczy się zmniejszył , ale ciążowy się nie pojawił .
    Plan taki miałam mieć dwoje dzieci z różnicą wieku około 5 lat . Nie mam żadnego i musiałam zweryfikować plany . Pragnę jednego dziecka o rodzeństwie nawet nie śmiem marzyć.
    Swoja drogą nowy rok nowe postanowienia . Ja swoje już wypisuję i pomału to dziecko idzie ku dolnej granicy . Nie planuję nic po za seksem w te dni .
    Planowałam wakacje ot nie pojechałam nabrać energii z naszego morza bo pies mi się poważnie rozchorował . M pyta się czy pojedziemy w nadchodzącym roku odpowiedz brzmi nie wiem .
    Przestałam planować w kwestii potomstwa .Co będzie to będzie

Shagga_80, Rucia, Libra, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2012, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Dlatego ja nie mam już nk ani fb, nie mogłam już patrzec na tą wystawkę. jedna kol. codziennie dodawała zdjęcia dzieci ze spaceru!!

To dobrze,że nie macie mojego Fb, bo ja mam chyba z 700 fotek Kubusia :) I powiem tak...kiedyś i ja uważałam to za żałosne...póki nie miałam swojego skarbka i tak strasznie chciałam dzielić się ze wszystkimi moim szczęściem :)
    PS. A np gdy nie układało mi się z Mężem, to prawie wyłam jak widziałam fotki szczęśliwych Mężatek,więc wiecie jak jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Dzięki Babeczki za wszystkie miłe słowa...potrzebowałam tego i nieco mi lepiej...gorze za to,że byłam w międzyczasie w WC i chyba plamienie jakieś dostrzegam, kurcze chociaż nigdy nie miałam przed @ plamienia....

A tak wracając do starań :) Myślałam,żeby kupić porządny termometr - tzn żeby miał dwa miejsca po przecinku,bo ten mój coś mierzy dziwnie...i ile razy mierzę tyle wyników...a zawsze przyjmuję pierwszy za prawdziwy (mimo,że nie wstaję w międzyczasie nawet z łóżka)...dziś jedynie zdarzyło się,że mierzyłam 3 czy 4 razy i za każdym razem tyle samo...

http://allegro.pl/termometr-owulacyjny-mt-16c2-microlife-mt16c2-npr-i2829908599.html
    Ja posiadam taki i jestem zadowolona

• Fedra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Libra wrote:
    ja też muszę się zastanowić, gdzie choinkę postawić:/ i po remoncie nie mam jeszcze firanek w salonie... i obawiam się,że na wigilię to już nie zdążę uszyć;)
    witaj Beatko:) a co tam u Ciebie?

a ja własnie muszę skrócić moje firanki,bo stwierdziłam że nie ma sensu kupowac 3 kompl. firanek bo i tak ciągle dwie w szafie muszą leżec, więc skrócę jedne a nowe kupię jak mi się te znudzą

kochana u mnie to paranoja... wiem że mam marne szanse w tym cyklu ale mam już ciąze urojoną, odczuwam wszystkie objawy hehehe choć to nie m0ożliwe w tak krótkim czasie, a po drugie pewnie zawsze takie objawy miałam przed @ ale ich nie notowałam

a ja nie mam w domu firanek i jestem szczęśliwa :)

a ciąże urojoną chyba miałam w sobote ;) no wszystkie objawy naraz a dzisiaj ze spokojem oczekuje @ :)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś w tą sobotę musiało być,m bo ja też byłam na 100% pewna,że jestem w ciąży :) Mdłości, ból podbrzusza..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja do tego tak nie podchodzę !! Lubię dzieci lubię się z nimi bawić i patrzeć na dzieci i na cudzą radość i szczęście !!!
    Fakt czasem zakuje troszkę z zazdrości ale w końcu i mi się uda!!
    JAkbym tak przeżywała to do nikogo jeżdzić bym nie mogła he he bo wszędzie dzieci!!! a puki nie mam swoich to rozpieszczam te co mam pod ręką hi hi!!;-)

Shagga_80, mauysia, Beata lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Ja okien w tym roku nie myję, i tak nas nie ma na święta, więc poczekam z myciem do wiosny :-) może tylko je przetrę od wewnątrz.

a ja nie lubie myć okien myje je tylko w wakacje bo i tak mieszkam na 4 piętrze to nic nie widać ;)
    a mam koleżankę która potrafi okna myć raz w tygodniu więc stwierdziłam że wyrobiła już norme za mnie :P

Shagga_80 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Beata Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Beata ja to mam tak śmieszny ten cykl że w sumie do 15 i tak będe czekać!!
    jeśli fl jest stała zawsze to dziś powinna @ przyjść a jeśli nie to do 15 męczyć się muszę!!!

mam nadzieję ze wytrzymasz i czekanie będzie sie opłacało

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    A ja do tego tak nie podchodzę !! Lubię dzieci lubię się z nimi bawić i patrzeć na dzieci i na cudzą radość i szczęście !!!
    Fakt czasem zakuje troszkę z zazdrości ale w końcu i mi się uda!!
    JAkbym tak przeżywała to do nikogo jeżdzić bym nie mogła he he bo wszędzie dzieci!!! a puki nie mam swoich to rozpieszczam te co mam pod ręką hi hi!!;-)

Ja jak urodziłam Kubusia to usłyszałam od swojego Męża, tłumaczącego dlaczego jego siostra mimo,że Mały miał już prawie 3 mce jeszcze nie była u nas z wizytą (a mieszka w tym samym miasteczku , baaa bywa codziennie na naszym osiedlu,bo blok obok nas mieszkają Ich rodzice!)bo UWAGA jest jej przykro,że Ona nie ma dzieci.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:

Ja mam owulacyjny który wyznacza do dwóch miejsc po przecinku i taki jest najlepszy.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e fotki to pikuś moje drogie . Ja mam takie koleżanki ze jak mnie widzą to uciekają z dzieckiem w wózku gdzie pieprz rośnie . I kiedyś usiadłam i sie pytam mamy czy ona miała to samo i dlaczego ( mama 7 lat się starała zanim wyklułam się ja )I odpowiedz taka :
    moja droga dawno temu tak się zachowywały w stosunku to kobiet bezdzietnych . aby złych uroków dziecko nie miało . Czyli jednym słowem że jak ja podobno patrzę to dziecko będzie chore lub nie będzie mieć własnych dzieci .
    to jest dopiero komedia . a dramat gdy kobieta powie kobiecie : taka jak Ty do gazu , bo jesteś pasożytem społecznym .Bardzo miło się takie rzeczy słucha

• Dora Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kiedyś nie tyle dzieci, co w ogole te szczęśliwe rodzinki na fotkach dobijaly- szczególnie jak rozpadal mi się kolejny związek... Na szczęście teraz mam nowe życie;-)

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Rucia wrote:
    Ja okien w tym roku nie myję, i tak nas nie ma na święta, więc poczekam z myciem do wiosny :-) może tylko je przetrę od wewnątrz.

a ja nie lubie myć okien myje je tylko w wakacje bo i tak mieszkam na 4 piętrze to nic nie widać ;)
    a mam koleżankę która potrafi okna myć raz w tygodniu więc stwierdziłam że wyrobiła już norme za mnie :P

Ja też mieszkam na 4 piętrze, do tego mam stare okna więc czy umyte czy nie to wyglądają strasznie! Teraz miałam plan,że kupię nowe firanki to poprawi ich wygląd,ale ostatecznie kupiłam tylko Młodemu firankę z autami a że wydałam dużo więcej niż zakładałam, to w kuchni zostanie stara firanka (która w domu wygląda bardzo ładnie, tylko z dworu wygląda fatalnie).

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Rucia wrote:

Ja mieszkam w domu, sąsiedzi z naprzeciwka się nie dopatrzą brudu więc okna olewam :-) Poza tym mam aż 14 okien do umycia w tym 2 wielkie okna tarasowe :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2012, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peonia wrote:
    Shagga_80 wrote:

http://allegro.pl/termometr-owulacyjny-mt-16c2-microlife-mt16c2-npr-i2829908599.html
    Ja posiadam taki i jestem zadowolona

Właśnie go kupiłam, dzięki Peonia :)

‹‹ 740 741 742 743 744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ