X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2012, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    zjadłam bułke słodką.. i jakos mi dziwnie.. może ja zjadłam cos wczoraj co mi siadło na żołądku?
    ide do kibla, ale mam nadzieje nie żeby pawia puścić..

na żołądku? a może w macicy;)

ja to nie umiem wymiotować... zawsze mam tylko odruch wymiotny:/

Fedra, Shagga_80, mauysia lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2012, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    zjadłam bułke słodką.. i jakos mi dziwnie.. może ja zjadłam cos wczoraj co mi siadło na żołądku?
    ide do kibla, ale mam nadzieje nie żeby pawia puścić..

Zosia zaczyna mi sie Twoje "pawiowanie" podobać :) mam nadzieję że to nie źołądek tylko ... a nie dokończe co by nie zapeszać :P

Shagga_80 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2012, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no obyło sie bez scen drastycznych na szczęście.. ale ciągnie mnie cały czas..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2012, 09:27

Shagga_80 lubi tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do statystyk to dzisiaj jest 13 dzień FL i pokazuje mi punktów 66 i 80%

chociaż według mnie to dzisiaj powinien być 14 FL i jutro powinnam dostać @ ale ovu ustawiło sobie jak chciało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2012, 09:28

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • zosia-ktosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra i Libra.. to chyba tak wcześnie nie działa:)

• Fedra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2012, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Fedra i Libra.. to chyba tak wcześnie nie działa:)

powiem tak na każdą działa inaczej ;)

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Libra wrote:
    Fedra wrote:
    AGA 30 wrote:
    gocha04 wrote:
    spoko przynajmniej w PRL moge się wykazać.. hehehe niestety oczywiście, bo gdybym miała dobrego lekarza to bym po forach nie latała i nie czerpała cennych informacji o zdrowiu.

Mi mój gin powiedział ze jeżeli miesiączki są w terminie to badania hormonalne też w normie są!!!;-)

a ja nie mam @ w terminie a i tak wyniki z hormonów mam w normie ;)

ja mam @ w terminie +/- jeden dzień... a wyniki będę mieć w czwartek... także zobaczymy czy są w normie...

moje cykle miały kiedyś rozpiętość 29 do 42 robiłam wtedy badania i było wszystko ok teraz mam 29 do 31 i wyniki w normie były :) jak przyjdzie @ to mam skierowanie na hormony ale czekam aż przyjdzie ehhh

ja zawsze mam 24-26 dni cyklu... martwi mnie coś innego, po odstawieniu anty mam skąpy okres, w jednej podpasce mogłabym przechodzić cały dzień i to bez problemu... i nie mam takiej czerwonej, tylko bordowo-brązowa ze skrzepami... raczej taka glutowata gęsta miesiączka... a do tego mam mięśniaka i niby powinnam mieć obfitsze (jak czytałam na necie)
    to mnie niepokoi, bo kiesyś mnie dosłownie krew zalewała...

• zosia-ktosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:

chociaż według mnie to dzisiaj powinien być 14 FL i jutro powinnam dostać @ ale ovu ustawiło sobie jak chciało :)

Fedruś no to mam nadzieje że zanim pokaże ci 100% to ty pierwsza będziesz od ovu wiedziała:)

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2012, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra a pytałas się może gina czym to jest spowodowane takie skąpe krwawienie?

• Fedra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2012, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Fedra wrote:
    Libra wrote:
    Fedra wrote:
    AGA 30 wrote:
    gocha04 wrote:
    spoko przynajmniej w PRL moge się wykazać.. hehehe niestety oczywiście, bo gdybym miała dobrego lekarza to bym po forach nie latała i nie czerpała cennych informacji o zdrowiu.

Mi mój gin powiedział ze jeżeli miesiączki są w terminie to badania hormonalne też w normie są!!!;-)

ja mam @ w terminie +/- jeden dzień... a wyniki będę mieć w czwartek... także zobaczymy czy są w normie...

moje cykle miały kiedyś rozpiętość 29 do 42 robiłam wtedy badania i było wszystko ok teraz mam 29 do 31 i wyniki w normie były :) jak przyjdzie @ to mam skierowanie na hormony ale czekam aż przyjdzie ehhh

ja zawsze mam 24-26 dni cyklu... martwi mnie coś innego, po odstawieniu anty mam skąpy okres, w jednej podpasce mogłabym przechodzić cały dzień i to bez problemu... i nie mam takiej czerwonej, tylko bordowo-brązowa ze skrzepami... raczej taka glutowata gęsta miesiączka... a do tego mam mięśniaka i niby powinnam mieć obfitsze (jak czytałam na necie)

mnie kiedyś krew zalewała jak miałam nadrzerkę praktycznie na całej macicy po usunięciu zaczęło się to normować i nie przejmuj się ja też mam mięśniaka o średnicy 2cm ale jak to powiedziała moja ginka daleko od endometrium i nie rośnie więc jest ok a też mam skąpą teraz i raczej taką skrzepową brązową, widocznie nasza macica się oczyszcza :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2012, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Fedra wrote:

Fedruś no to mam nadzieje że zanim pokaże ci 100% to ty pierwsza będziesz od ovu wiedziała:)

chciałabym wierzyć że kiedyś nastąpi ten piękny dzień ale raczej nie w tym cyklu bo czuje wszystko na @ zresztą ja kończe i zaczynam wykresy wysoką temp więc się nie łudzę :) ale kiedyś przyjdzie taki dzień...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2012, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Fedra wrote:
    Libra wrote:
    Fedra wrote:
    AGA 30 wrote:
    gocha04 wrote:

Ja w lipcu miałam laserowo wypalaną nadżerkę i potem 2 miesiące bez przerwy brałam tabsy, coby mi się dobrze wygoiło zanim dostanę @..i od tamtej pory mój @ wygląda podobnie - na podpasce zawsze niewiele - jak idę do WC na siku to wtedy zalewa - jakby ciśnienia potrzebowało :) ..że tak powiem ;)

A tak na marginesie, to zastanawiam się nad czymś, ciekawe jak ten zabieg mógł wpłynąć na ewentualne próby zajścia...ginka, która wykonywała mi fotokoagulację nic nie wie o moich staraniach...a moja ginka wie o staraniach (baaa wie,że może udało mi się zajść...choć już wiem,że nie udało się) nie wie,że pozbyłam się nadżerki...z pomocą innej ginki ;)

• Fedra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2012, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga na pewno wiem i to na 100% że nadżerka utrudnia zajście w ciaże przynajmniej taka co była u mnie (była spora i już nawet do szyjki się wdarła bo jeden inteligentny lekarz jej nie zauważył a ja sobie z nią chodziła) i wiem że po jej usunięciu powinno puść lepiej bo wtedynie ma tego dziadostwa co blokuje wszystko :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2012, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:

ja właśnie zmieniłam gina... poprzedni powiedział, że mogło mi się zmniejszyć po anty... zbiera mi się z zakamarkach i dopiero wylatuje i dlatego ma taki odcień...
    i nowego gina byłam raz i chyba o tym nie wspomniałam, chciałam go najpierw wybadać jaki jest... teraz mam iść do niego na wizytę w styczniu, to się zapytam... a o mięśniaku dowiedziałam się właśnie wtedy, na pierwszej wizycie... i wtedy jeszcze nie wiedziałam co to i jakie mogą być objawy... także ogólny ciemnogród miałam na pierwszej wizycie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2012, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Libra wrote:
    Fedra wrote:
    Libra wrote:
    Fedra wrote:
    AGA 30 wrote:
    gocha04 wrote:

mnie kiedyś krew zalewała jak miałam nadrzerkę praktycznie na całej macicy po usunięciu zaczęło się to normować i nie przejmuj się ja też mam mięśniaka o średnicy 2cm ale jak to powiedziała moja ginka daleko od endometrium i nie rośnie więc jest ok a też mam skąpą teraz i raczej taką skrzepową brązową, widocznie nasza macica się oczyszcza :)

ja mam tak samo, 2 cm mięśniak, bez powiększenia, nie zmiania kształtu ani macicy ani endometrium... endometrium wyszło mi jednorodne 7mm w 12 dc, więc tragedii nie było:)

• Fedra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2012, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    zosia-ktosia wrote:

ja właśnie zmieniłam gina... poprzedni powiedział, że mogło mi się zmniejszyć po anty... zbiera mi się z zakamarkach i dopiero wylatuje i dlatego ma taki odcień...
    i nowego gina byłam raz i chyba o tym nie wspomniałam, chciałam go najpierw wybadać jaki jest... teraz mam iść do niego na wizytę w styczniu, to się zapytam... a o mięśniaku dowiedziałam się właśnie wtedy, na pierwszej wizycie... i wtedy jeszcze nie wiedziałam co to i jakie mogą być objawy... także ogólny ciemnogród miałam na pierwszej wizycie:)

mnie o mięśniaku poinformowała moja ginka z Kliniki bo bała się ze to coś gorszego ale po zrobieniu badań okazało się że to mieśniak i kazała się nie przejmować ilością @ ani kolorem powiedziała że cytologia wyszła w pożądku żadnych zakazeń ani tego typu spraw nie ma więc widocznie taki mój urok :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2012, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Shagga na pewno wiem i to na 100% że nadżerka utrudnia zajście w ciaże przynajmniej taka co była u mnie (była spora i już nawet do szyjki się wdarła bo jeden inteligentny lekarz jej nie zauważył a ja sobie z nią chodziła) i wiem że po jej usunięciu powinno puść lepiej bo wtedynie ma tego dziadostwa co blokuje wszystko :)

Ja z kolei słyszałam, że wypalanie nadżerki (poprzez elektrokoagulację) powoduje blizny i wtedy to utrudnia zajście w ciążę,bo utrudnia zagnieżdżenie...ale po foto- nie ma blizn...swoją drogą to jak nie uda się w 2 kolejnych cyklach zafaslokować (co wykluczam) to zwykle około swoich imienin w styczniu chodze do ginki na cytologię, więc wtedy pójdę tak czy inaczej i spytam,co tam nie gra i jakie są szanse.

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2012, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze tak sobie myślę że nasze choroby powinny się wyświetlać nam np na ręku, wtedy byśmy wiedziały co, gdzie i jak leczyć..
    a kobiety mają gorzej bo chodzimy nie wiedząc np że cykl nie miał owulacji, że są mięśniaki itp....

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2012, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Libra wrote:
    Fedra wrote:
    Libra wrote:
    Fedra wrote:
    AGA 30 wrote:
    gocha04 wrote:

Ja w lipcu miałam laserowo wypalaną nadżerkę i potem 2 miesiące bez przerwy brałam tabsy, coby mi się dobrze wygoiło zanim dostanę @..i od tamtej pory mój @ wygląda podobnie - na podpasce zawsze niewiele - jak idę do WC na siku to wtedy zalewa - jakby ciśnienia potrzebowało :) ..że tak powiem ;)

A tak na marginesie, to zastanawiam się nad czymś, ciekawe jak ten zabieg mógł wpłynąć na ewentualne próby zajścia...ginka, która wykonywała mi fotokoagulację nic nie wie o moich staraniach...a moja ginka wie o staraniach (baaa wie,że może udało mi się zajść...choć już wiem,że nie udało się) nie wie,że pozbyłam się nadżerki...z pomocą innej ginki ;)

właśnie dokładnie tak mam... siedzę sobie czasem dlużej na wc, bo wtedy najlepiej wypływa:)
    a nadżerki nigdy nie miałam (bynajmniej stwierdzonej) także nic w tym temacie nie wiem

• Fedra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2012, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra no to witaj w klubie mięśniaków ;) gimka mówiła że czasem lepiej je zostawić bo można było by je usunąć ale wtedy jest znowu większe prawdopodobieństwo zrobienia się zrosów które znowu nie pomagają w zajciu w ciaże więc sobie tak żyjemy ja i mój mięściak nawet go nazwałam ma na imie Olek :) ginak się śmiałą bo jak robiła mi usg to się jej pytam "jak tam Olek?" jej mina bezcennna to dodałam "no mój mięśniak" śmiała się ale i cieszyła że nie robie z tego tragedi i że nie zamartwiam się na zapas :)

Shagga_80, Amicizia lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ