SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2012, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta wrote:
    hej hej dziewusie kochane:) jestem jestem i wcale o was nie zapomnialam

o jak fajnie że jesteś a jak tam samopoczucie? mam nadzieje że dobrze...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2012, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no gadgetko, fluidków poprosimy:)

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko mam ostatnio takie senne dni ze nic bym tylko spala.... ale dzisiaj sie tu u was melduje zebyscie sie nie martwily :)
    nie wiem co u plemnisi i wosebki- tez sie martwie, moze do nich na privie napisze....
    u mnie dobrze na razie- bylam wczoraj u gina, zbadal mnie, pobral cytologie, obejrzal wyniki. powiedzial ze wszystko ok tylko ze na te bole podbrzusza to on woli mi dac luteine dopochwowo niz nospe doustnie. mowi ze nospa w duzych dawkach i brana dlugo nie jest wcale taka zdrowa a poza tym obciaza watrobe, a luteina wchlania sie od razu do krwi, dziala glownie w okolicach podania i tez relaksuje miesnie i zmniejsza bole
    dlatego ja od wczoraj juz na luteince...
    a co do usg to powiedzial ze jesli chcialabym uslyszec serduszko to dla pewnosci poczekac jeszcze dzien czy dwa- dlatego mam usg jutro na 16- i wtedy juz moze zobacze i uslysze serduszko ( jesli oczywiscie wszystko bedzie w porzadku...:))
    a co u Was kochane? jak sie czujecie?
    zosku.... jeszcze nie wszystko przesadzone....
    nadal trzymam kciuki za waas wszystkie :)

zosia-ktosia, Fedra, Dora lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2012, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    tak sobie czytam Rotzera.. i on mądrze tam pisze:)
    chyba kolejny cykl bedzie moim pierwszym w którym będę wiedzieć tak naprawde co jest grane:)

w skrócie: nie ma czegos takiego jak dzień owulacji (na podst badania tylko temp i śluzu)

Mauysia jesteś wielka dziękuję !!! dzieki tobie sie dokształcam, a że w pracy:) kit z tym:)

Ja tylko niosę kaganek oświaty... ;)

zosia-ktosia, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    A ja nie mam policystycznych jajników tyle, że owłosienie nadmierne to mam ale cóż...życie...Fedra dzięki, Aga też dziękuję...

Z wysoką prl walczyłam bromergonem ale nie spadała...i zaprzestałam walki...też z nim się da funkcjonować...tyle, że jazdy jak przy menopauzie czasami...już kiedyś pisałam....

jak pod tym kątem badali moją koleżankę, to sprawdzali jej tzw. wąski, brodę, owłosienie ramion i mostka... liczy się owłosienie końcowe, tzn. ciemny włosek a nie meszek

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2012, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to super że u ciebie ok. i dobrze wiedzieć na przyszłośc co szkodzi a co nie, lub czego za dużo nie wolno przyjmowac. nasza ty encyklopedio wiedzy:)

u mnie.. cóz było to plamienie i nic nowego nie wylatuje, ale ja tak miałam tez ostatnio więc sie nie nakrecam. ten magnez może na siłę mi wydłuża lutealna i stąd te plamienia.. nie wiem..

póki co zagłębiam sie w lekturze naturalnego planowania rodziny:)

kiti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysylam wysylam fluidki- ile tylko moge :)
    samopoczucie mam dobre, mdlosci troche odpuscily chociaz nadal niestety norma to na dziendobry pocalunek z sedesem hehe
    ale juz pozniej jest lepiej i juz mnie wymiotki nie mecza... no i ta mega sennosc.... ale to chyba pogoda tez ma w tym swoj udzial... potrafie zaliczyc i 3 drzemki w ciagu dnia...:/
    a jak mi apetyt dopisuje... :(
    wlasnie ide wrzucic kurczaczka do piecyka coby sie piekl i zaraz do was wracam...:)

Fedra, Rucia lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gadgetko,

no to fajnie, że masz dobre wieści.
    My tutaj się kisimy w naszym nieciążowym sosie, ale bardzo nam miło czas płynie w naszym towarzystwie :D

Mi dziś koleżanka z pracy pożyczyła kryminał pt; "Drugie dziecko" i już prawie ploty się zaczęły, że jestem w ciąży i pożyczyłam jakiś poradnik :D Musiałam szybko dementować ploty i pokazywać książkę, że to naprawdę kryminał :)

Fedra, gadgeta, Shagga_80, Rucia lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2012, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja już odliczam godziny do @ bo już czuje coraz większe boleści w brzuchu chociaż czuje je już od kilku dni :/
    a tak to u mnie nic ciekawego uzależniona od forum jestem i zamiast się uczyć to tu przesiaduje ehhh

Shagga_80 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Libra nie mogę się napatrzeć na twój wykres :) jak pięknie rośnie!

żeby było coś z tego pięknego wykresu, to owulacja musiałaby być w 9dc... inaczej pozostaje on tylko pięknym wykresem:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    to super że u ciebie ok. i dobrze wiedzieć na przyszłośc co szkodzi a co nie, lub czego za dużo nie wolno przyjmowac. nasza ty encyklopedio wiedzy:)

u mnie.. cóz było to plamienie i nic nowego nie wylatuje, ale ja tak miałam tez ostatnio więc sie nie nakrecam. ten magnez może na siłę mi wydłuża lutealna i stąd te plamienia.. nie wiem..

póki co zagłębiam sie w lekturze naturalnego planowania rodziny:)

zoska jaka tam encyklopedia wiedzy... ja tylko powtarzam co mi lekarz powiedzial...

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2012, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem Gadgetko ale ty juz jesteś mądrzejsza o te spostrzeżenia gina.. my dopiero bedziemy:)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2012, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, ja już lecę. Jutro rano w końcu powitam Was pomiarem temperatury na moim wykresie - trzeba się w końcu wziąć do obserwacji :)

Trzymajcie się ciepło!

gadgeta, Libra, zosia-ktosia, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no czlowiek uczy sie cale zycie.... ja tez nie wiedzialam ze luteina rozluznia miesnie.... sadzilam tylko ze bierze sie ja przy zagrazajacym poronieniu.... ale tez wolalabym jej dlugo i duzo nie brac bo juz i tak mam progesteron wysoki....
    mam nadzieje ze po nastepnej wizycie (teraz mam gina 9 stycznia) juz nie bede musiala brac tyle tabsow

pa mayusia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2012, 14:31

• Fedra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2012, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Dziewczęta, ja już lecę. Jutro rano w końcu powitam Was pomiarem temperatury na moim wykresie - trzeba się w końcu wziąć do obserwacji :)

Trzymajcie się ciepło!

pa pa pa

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2012, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no ja sobie robie chwilaowa przerwe od zdjec i was nadrabiam

i tak juz sporo zrobilam, pierwsza segregacja za mna teraz trzeba juz wybierac te co na pewno chcemy wywołac a to juz wiekszy problem bo mamy ponad 6 tysiecy zdjec

ale jak juz to zrobie to te najfajniesze i z wazniejszych miejsc rzuce na FB i nk to tez bedziecie mogly zobaczyc :) mam nadzieje ze ta pielgrzymka nasza przyneosie w koncu owoce w postaci małej fasolki :)

Gadgeta super ze u was wszystko wporządeczku :)

papapa Mauysia

gadgeta lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

Trzymajcie się ciepło!

papa...
    będę obserwować rozwój wydarzeń;)

• Dora Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2012, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadetko jak miło Cię widzieć!

gadgeta lubi tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki powróciłam !!! już mi troche lepiej ketonal zaczął działać!!! ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2012, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Dorus :)

‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ