plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fedra wrote:aneczkaaa1985 wrote:no to widać ja dzisiaj zaczynam forumowy dzień. Witam
Ja siedzę w pracyjeszcze godzinka i do domku - nienawidze nocek.
póki co @ jeszcze nie matemperaturka zignorowana mierzyłam sobie 2 razy pierwsza 36,65 druga 36,87 wpisałam ta wyższa hihi a co tam .
Miłego dnia.
Muzarciu wiem co przeżywasz i mam nadzieję że piesek szybciutko wyzdrowieje. Moja sabucha też mi dała ostatnio popalić miała ropomaciczeWycieli jej macice i juz jest ok ale ile łez wylałam jak mi znajomi mówili że jest już po psie. Dobrze że szybko zauważyłam że coś z nia nie tak. Po kieszeni mi poszło 800,00zł
ale pies żyje i to jest najważniejsze.
dlatego ja uważam że psy i suki które nie są wystawowe i pracujące powinny być sterylizowane i kastrowane żeby właśnie uniknąć takich problemów jak ropomacicze czy rak prostaty...
nie chciałam swojej psinki dawać pod nóż bo za słaba jestem na takie rzeczy beczałam jak dzieciak jak sobie łapkę skaleczyła a tu operacja o nieno ale stało się jak się stało i musiałam
swoje wycierpiałyśmy ale juz jest dobrze. Tylko do tej pory jak widzi bramę wjazdową do weterynarza to się za siedzeniem chowa bidulka.
-
nick nieaktualnyMiśka dostała skojarzone antybiotyki, dwa a konkretne....do tego dieta i obserwacja psinulki naszej kochanej...po podleczeniu usg i dalsza diagnostyka...teraz ma dostawać 418,5 kcal...żeby osiągała po 2% masy ciała na miesiąc...
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymala29_ wrote:hej laski
co tam u was? jak mija dzionek?
WesolutkoM poszedł na zakupy (oczywiście z listą, ale znając życie zadzwoni jeszcze z 8 razy) Ehh wyślij chłopa na zakupy. Ale musiałam czymś go zająć bo ja w kuchni walczę nadal i żeby mi się nie kręcił.
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny
Ferda witaj w klubie!
Ami zdrowiej kochana szybciutko
Muzarciu trzymam kciuki za Twojego kudłaczka i mam nadziej,że pokażesz nam ją na fb
Rucia Ty też się kuruj
Libra widzę,że u Ciebie skok dziś... no to chyba sobie nie wypijesz..ale ja wypiję Twoje zdrówko!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2012, 13:04
Fedra, Libra lubią tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRucia wrote:Miryndaa wrote:Rucia wrote:A ja idę do łóżka bo chora jestem
Zdrówka życzęNajlepiej to się wygrzać i odpoczywać duuuużo
Ciężko odpoczywać, gdy ma się chore dziecko i męża
O to widze że nie wesoło. Ale tak pogoda robi swoje. Nie wiadomo jak się ubrać itp -
Libra wrote:Fedra wrote:ja jedynie dodam że mi ovu chyba przewrotnie owulke na Sylwestra wyznaczyło
ale to dobrze bo Sylwester w domu we dwoje więc można działać
a mnie się nic nie chce ani jeść ani pić tylko spać
ja to się dzisiaj w końcu wyspałam... wczoraj wieczorem 3 godzinki po pracy... a w nocy ponad 8... tego mi było trzeba, bo zmęczona jestem jak cholera!
Fedra... no to mam nadzieję, że Sylwester będzie WYSTRAŁOWY!
Na razie to jestem w kłótni z moim M. tak mnie dzisiaj wkurzył ze o mało mu nie powiedziałam czegoś czego bym potem żałowała...
a co z Sylwestrem to nie wiem już nic nier wiem i nie wiem czy coś kolwiek chce wiedzieć...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
LuSiA:) wrote:Ja tam się nie znam na tym też... okaże się w następna sobotę bo termin mam na @... Jajnik lewy cosik szleje kuje jak głupi:D
Zastanawiam się czy nie zmienić owulki na 17 cykl...
zawsze możesz iśc na usg i potwierdzić czy miałaś owulkę i przy okazji sprawdzisz czy tam wszystko w pożądku...
grunt to nie szaleć...
wypije dzisiaj Wasze zdrowieAmicizia lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Ewunia wrote:Witam!
Jestem tu nowa i proszę o pomoc w odnalezieniu sie na tym forum Mam pytanie. Wczoraj 28 dc, (cykle ostatnio 28 dni) miałam małe jednorazowe plamienie, a właściwie malutką ilość krwi na papierze. Wcześniej zaczął mnie pobolewać brzuch. Myslałam, że to okres, więc wzięłam ibuprofen. Ale minęło już kilka godzin i cisza.. Nic nie zapowiada nadchodzącej miesiączki.. Nie chce się nakręcać, bo w tym cyklu nie było za dużo przytulanek z mężusiem z racji przeziębienia mojego i M. Czy to mogło być plamienie implantacyjne? Ale to 13 dzień wysokich temp.? Nie za późno..? Dzisiaj temperaturka jeszcze poszła w górę, trochę kłuje w brzuchu. W nocy nie mogłam spać Wiem, za bardzo się stresuje..
Wszystkich staraczkom życzę wspaniałego prezenciku pod choinkę
wszystko zależy czy faktycznie owu miałaś wtedy co masz wyznaczoną trzeba brać pod uwagę różne czynniki np to ze cykl mógłby Ci się przestawić ze względu np na sters czy co kolwiek...
co za tym ibuprofen nie za dobrze wpływa na płodnośc kobiety (proponuję cofnąć się o kilka stron tam dziewczyny o tym pisały)...
a po za tym cóż trzeba czekać albo zrobić test...
wszystko zalezy od Twojej cierpliwości...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Amicizia wrote:Witajcie
ja chyba ten cykl musze dobie odpuscic, cos czulam ze jednak to nie jest zwykle przeziebinie, rano jak sie obudzila podwyzszona temperatura i głosu z siebie wydobyc nie moglam, szybko z M pojechalam do lekarza, no itak jak myslalma zapalenie gardła i opryszczkowe zaplaenie gardła, sama radosc, czulam ze tak sie skonczy, bo ostatnio mialam podobnie niby zwykle przeziebienie, niby leki pomagaja ale ja coagle czulam sie chora, no i wtedy final byl taki sam, wiec dostalam antybiotyk, podobno jest niegorzny podczas staran o dzidziusia, ale z tym heviranem trzeba uwazac a musze wziac cala serie zeby kuriacja byla skuteczna i znowu miec spokoj na jakis czas z ta opryszczka, norlamnie jak sie wykuruje to ide do rodzinnego i niech mnie skieruje na to jakies dozylne leczenie opryszczki i niech mi zaden lekarz nie wmaiwa ze to nie grozne, bo dla dziecka jest bardzo grozne, nie usmiecha mi sie cesarka tylko dlatego ze wyskoczy mi opryszczka nie mowiac juz jakie to jest upi......e!!! a jak wirus atakuje gorne drogi oddechowe to juz to nie takie niegrozne kurka wodna...
ah tylko sie torche zdenerwowalam i zmartwilam, no ale coz musze sie zbierac umowilam sie ze dzis do cioci pojade mam dla niej jej zamowienie z FM na prezenty na siweta wiec trzeba zawiesc no i obaidek mamy u niej, ugotowala rosolek a na taka zupke to ja mam ochote, tylko srednio chce mi sie komunikacja miejska przez cale miasto jechac ale nie badzo mam wyjscie bo M prowadzi zajecia na AGH z zaocznymi i bedzie dopiero wieczorem u cioci...
normlanie jak dochodzido momentu ze chcesz dzidziuisa a tyu ciagle cos. ale w sumie dobrze ze nie udalo sie w tamtym cyklu bo moge sie teraz skutecznie leczyc a potem mam nadzieje z Bozą pomocą szybciutko uda mi sie zafasolkowac
o a jaki on to przedmiot prowadzi na AGH?
co do tej opryszczki no to faktycznie nie ma to tamto trzeba to wyleczyć ale ja wiem że jesteś dzielna i sobie dasz radęno i na tą kawę trzeba się w końcu umówić ale to pewnie po nowym roku jak troche ciśnienie świateczne opadnie
no i jak będziesz zdrowa oczywiście
Amicizia lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Miryndaa wrote:Dzień Dobry Dziewczyny
Jak mija dzionek? Bo u mnie świetnie. Jestem wyspana, tryskam energią i mam dobry humorek
Zobaczymy jak długo
Cześć
jak mija? no cóż od rana mnie zalewa morze czerwone... zdążyłam napisać test z etyki i zerwać się z zajęć... potem pokłociłam się z moim... no i troche ogarnęłam dom... a wieczorem mam zamiar się upić... to tyle jeśli chodzi o mnieRucia, Miryndaa, Dora lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
aneczkaaa1985 wrote:Fedra wrote:aneczkaaa1985 wrote:no to widać ja dzisiaj zaczynam forumowy dzień. Witam
Ja siedzę w pracyjeszcze godzinka i do domku - nienawidze nocek.
póki co @ jeszcze nie matemperaturka zignorowana mierzyłam sobie 2 razy pierwsza 36,65 druga 36,87 wpisałam ta wyższa hihi a co tam .
Miłego dnia.
Muzarciu wiem co przeżywasz i mam nadzieję że piesek szybciutko wyzdrowieje. Moja sabucha też mi dała ostatnio popalić miała ropomaciczeWycieli jej macice i juz jest ok ale ile łez wylałam jak mi znajomi mówili że jest już po psie. Dobrze że szybko zauważyłam że coś z nia nie tak. Po kieszeni mi poszło 800,00zł
ale pies żyje i to jest najważniejsze.
dlatego ja uważam że psy i suki które nie są wystawowe i pracujące powinny być sterylizowane i kastrowane żeby właśnie uniknąć takich problemów jak ropomacicze czy rak prostaty...
nie chciałam swojej psinki dawać pod nóż bo za słaba jestem na takie rzeczy beczałam jak dzieciak jak sobie łapkę skaleczyła a tu operacja o nieno ale stało się jak się stało i musiałam
swoje wycierpiałyśmy ale juz jest dobrze. Tylko do tej pory jak widzi bramę wjazdową do weterynarza to się za siedzeniem chowa bidulka.
mój psiak został wykastrowany jak skończył rok... troche nas też do tego sytuacja zmusiła bo się okazało ze jest wnętrem to znaczy że jedno jadro miał w brzuchu ale decyzję o kastracji podjęliśmy jeszcze przed sprowadzeniem psiaka do domu bo wiedziałam ze w ten sposób przedłużam mu życie
ale każdy podejmuje decyzje według siebie17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
no to tyle by było z mojej strony na dzisiaj trzymajcie się Dziewczynki cało i przedewszystkim zdrowo
i pamiętajcie nadzieja odchodzi ostatnia i ja wam to mówię (mimo że najgorszy przypadek chyba ze mnie)...
buziole dla Was :*Dora lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi