X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2012, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    hej Zosiu:)widze ze Ty tak samo jak ja od tego cyklu łykasz castagnusa:)i powiedz mi czy ty tez po nim czujesz jajniki?bo mnie troche pobolewaja...i niewiem czy to normalne...

Woseba ja też od tego cyklu łykam castagnusa, i przez pierwszy tydzień miałam straszne bóle w okolicy jajników, nie wiem czy to jego zasługa czy wiesiołka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2012, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzisz Rucia...to moze faktycznie on tak działa..bo ja wiesiołka nie łykam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2012, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    no 3 dni tylko przed Toba jestem:)no nic będe dalej obserwować:)moze po prostu teraz lepiej pracuja i wkońcu czuje ze je mam;)teraz nie pojde na mmonitoring ..ale w w styczniu sie wybiore to i przy okazji sie upewnie ze wszystko jest ok:)

Woseba a to chyba guzik prawda że jak jajniki bolą to pracują ja ostatnio lewego jajnika wogóle nie czułam a maiłam pęcherzyk ładny na nim!!!
    Ja w piątek na monitoring skoczę a potem bedziemy działać przez świeta!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2012, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    hej Zosiu:)widze ze Ty tak samo jak ja od tego cyklu łykasz castagnusa:)i powiedz mi czy ty tez po nim czujesz jajniki?bo mnie troche pobolewaja...i niewiem czy to normalne...

hehehe... to ja też do Was dołączam;)

Woseba, zosia-ktosia lubią tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2012, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co? mam pieska od 2 dni.. i mniej się denerwuję :) to dobry znak:)

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2012, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:

Zosia no to super że mniej nerwów!!!
    I oby psiunia nie doprowadzała cię do nerwicy!!! Bo małe słodkie może byc
    a szkody narobić ze szok!!
    To teraz masz się kim zajmować he he!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2012, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:

to ja chyba też muszę sobie pieska sprawić;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2012, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa............1...........24lata.....FASOLINKA......Lubelskie (2.07.2013)
    she.......................6...........35lat......FASOLINKA......pomorskie (27.06.2013)
    Paulina1986........4...........26lat.......FASOLINKA......wielkopolska (2.08.2013)
    plemniczka...........3...........28lat.......FASOLINKA......śląskie (3.08.2013)
    gadgeta.............13...........32lata.....FASOLINKA......kuj-pom. (4.08.2013)
    Mona....................5...........29lat......FASOLINKA......malopolska
    Mamuśka.............5...........27lat.......FASOLINKA......podkarpacki (3.08.2013)
    agga84a .............1..........28 lat.......FASOLINKA......śląskie
    muzarcia.............1............30lat.......10.12...............opolskie
    klamka................4...........35lat........17.12................mazowieckie
    Mała29..............88...........29lat.......21.12................Wielka Brytania
    LuSiA:).............3...........22lata..........22.12.............Niemcy
    Natusia...............2..........27lat.........24.12................kuj-pom
    anna_w................8...........30lat.......24.12................lubelskie
    Malvinka..............3..........25lat.........25.12.............dolnośląskie
    Sandraa..............7...........22lata.......02.01..............wielkopolska
    Rucia ................14..........26lat.......02.01...............mazowieckie
    mauysia...............4...........31lat.......04.01...............wielkopolskie
    Amicizia .............2.............26 lat......05.01...............małopolskie
    Woseba......odwołane.........24lata......06.01..............południe Polski
    Shagga_80..........2...........32lat........06.01............łódzkie
    Kopciuszek126......13...........29lat.......06.01.............łódzkie
    anusia84............7............28lat........09.01.........dolnośląskie
    Libra...................3...........30lat.......10.01................łódzkie
    zosia-ktosia.........6...........29lat.......11.01.............łódzkie
    AGA30................25.........30lat.......12.01...............opolskie
    Dora....................2...........30lat.......13.01................pomorskie
    gocha04..............7...........27lat.......14.01................mazowieckie
    Beata..................6...........28lat.......14.01................mazowieckie
    aneczkaaa1985........30.........27 lat......15.01...........warm-mazurskie
    Fedra..................53.........28lat.......16.01...............małopolskie
    Kasiulek215.........5...........25lat.............??.............małopolskie
    kiti.......................4...........24lata......????..............małopolskie

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2012, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiu no to fajnie:)tez bym chciała jakies zwierzątko..ale niestety sie nie da:(
    ale wam powiem że ja olałam sprawe staran..nie mierze temp nie obserwuje sie..nic a nic..i tez zero stresów dzieki temu:)a zamówiłam se tetsty owu..i pójda na zmarnowanie...

zosia-ktosia, mauysia lubią tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2012, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA no póki co to gryzie wszystko:) ale może córka się sprzątać w końcu nauczy bałaganiara jedna:)
    ręce mam całe w szramkach :) ale to norma. jak się takiego malca do domu bierze to trzeba się liczyć z przejściowymi problemami:)

zwłaszcza że ma mleczne (czyt. bardzo ostre) kiełki :)

AGA 30, Libra lubią tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2012, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    zosiu no to fajnie:)tez bym chciała jakies zwierzątko..ale niestety sie nie da:(
    ale wam powiem że ja olałam sprawe staran..nie mierze temp nie obserwuje sie..nic a nic..i tez zero stresów dzieki temu:)a zamówiłam se tetsty owu..i pójda na zmarnowanie...

ja też mam pełno testów. ale ja je użyję.. choć powiem wam że ten cykl też jakoś na lajcie.. może tak trzeba

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2012, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak swojego kota kupiłam to miał takie pazury że szok!dobrze że kotu można obcinać pazury !! a i tak w ciągu roku 2 razy kuchnię musieliśmy tapetować bo podrapał tapetę teraz ma swój drapak na ścianie i spokój wreszcie!!!;-

Libra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2012, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Woseba wrote:

ja też mam pełno testów. ale ja je użyję.. choć powiem wam że ten cykl też jakoś na lajcie.. może tak trzeba

A moje testy pewnie dziś kurier przywiezie to też będe robić pewnie od soboty lub niedzieli zacznę testować!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2012, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Woseba wrote:

no pewnie tak..a ja to totalnie odpusciłam..juz mi nie zależy wogóle..uda sie to spoko a jak nie to tez ok..w sumie dobrze mi tak jak jest teraz..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2012, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    zosia-ktosia wrote:
    Woseba wrote:

no pewnie tak..a ja to totalnie odpusciłam..juz mi nie zależy wogóle..uda sie to spoko a jak nie to tez ok..w sumie dobrze mi tak jak jest teraz..

chyba trzeba nabrać dystansu i w ten sposób do tego podejść, bo inaczej człowiek zbzikuje...

Woseba, Beata, mauysia lubią tę wiadomość

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2012, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Jak tam poniedziałkowy poranek? Ja zakręcona jestem jak nakrętka od słoika. I przy śniadaniu w pracy zdążyłam się pomidorem umazać :/ Teraz gorąco, a ja w swetrze muszę chodzić, żeby plamy nie było widać :P

W innym dziale pisałam dzisiaj o moim zamotaniu z tempką. Tam chyba nikt nie zagląda, więc pozwolę sobie wkleić mojego posta tutaj jeszcze raz. Może któraś z Was pomoże? ;)

"Hej dziewczyny,

Ale ja dzisiaj zamotałam z tą poranną temperaturą. Cóż, uroki poranka ;)
    Zmierzyłam od razu po przebudzeniu się, ale jakoś tak krzywo. Wierciłam się, ułożyć termometru nie mogłam. No i wyszło - 36.6 o.O Co prawda wyższa od temperatury podstawowej wyznaczonej przez ovu, ale już od temp. podstawowej wyznaczonej przez fertilityfriend albo regułę rotzera nie :/ Ale wstałam i w kibelku pomyślałam: "zmierzę jeszcze raz". I wyszło: 36.7. Myślę sobie: "Niemożliwe! O 0.1st tylko przez to że wstałam do łazienki? A może to przez to, że mierzę na siedząco, a nie na leżąco?". No to się położyłam i zmierzyłam jeszcze raz: 36.67.

Ja wiem, że okropnie zamotałam. I że co bym nie zaznaczyła na wykresie, to powinna zaburzona zostać zaznaczona. Ale która z tych 3 temperatur wydaje Wam się najbardziej prawdopodobna? Dodam, że mam 5dpo i poprzednie temp na wysokości 36.73-4. Zresztą zerknijcie na wykres. No i co Wy na to? Pomocy!!!"

Miłego dnia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2012, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Woseba wrote:
    zosia-ktosia wrote:
    Woseba wrote:

chyba trzeba nabrać dystansu i w ten sposób do tego podejść, bo inaczej człowiek zbzikuje...

Libra dokładnie:)juz myslałam że zwariuje pzrez to...ale stwierdziłam ze nie ma co sie nad sobą uzalać i ciagle sie zamartwiac...wiem ze mój los spisany gdzies tam jest.. i takim zachowaniem napewno go nie zmienie..zreszta utwierdził mnie w tym kolega z pracy..który kiedys powiedział że nie ma sie czym w życiu martwić bo ono jest na to za krótkie:)trzeba sie cieszyc tym co sie ma:)i to doceniać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2012, 09:14

Beata, Malvinka, Libra, mauysia lubią tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2012, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebko takie nastawienie - to marzenie :) zazdroszczę :)

Woseba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2012, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Wosebko takie nastawienie - to marzenie :) zazdroszczę :)

zosiu zobaczymy jak długo w nim wytrwam:)póki co patrze pozytywnie w pzryszłosć:)

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2012, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja się wczoraj uśmiałam !!!!
    Przyjechali znajomi z dziećmi wczoraj do nas a od nich 7letnia córka chciała malować to dałam jej kredki i kartkę latała co chwile mi się przyglądać a po pół godzinie namalowała portret jak mój Marcin klęczy i mi się oświadcza he he he!!!!I teraz ten portret wisi ma lodówce !!!!;-)

zosia-ktosia, Beata, Woseba, gocha04, Libra lubią tę wiadomość

‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ