X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka ami się wydaje, że twojemu M. coś chodzi po głowie. Facet dojrzały, przed ślubem mówił, że chce mieć z tobą dziecko, a teraz raptem mu się odmieniło? Mam nadzieję, ze to jakiś głupi humorek z jego strony. A może jemu się wydaje, ze ty związałaś się z Nim tylko dla drugiego dziecka, może boi się odtrącenia, gdyby na świecie pojawił się maluszek?

A w ogóle dziewczyny ... was chyba trzeba porządnie opierdolić. Mówicie, że nie będziecie miały dzieci, że zostaniecie same z mężami, bezdzietne ... Spójrzcie sobie na tabelkę, i porównajcie która z was ile się stara o to dziecko? U mnie za miesiąc stukną 2 lata, po poronieniu 15 miesięcy!!!! Nie poddaję się, walczę dalej, i wy też musicie walczyć! Akurat pech chciał, że nie jesteśmy w tej szczęśliwej połowie, która zachodzi w mgnieniu oka. Troszeczkę cierpliwości, i wiary w cuda!

No to tyle mam chyba wam do powiedzenia :) U was też tak cholera wieje?

zosia-ktosia, Beata, Dora, AGA 30, Amicizia, gadgeta, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem wredna, najpierw nabuzuję atmosferę a później jak mój m wychodzi, to go ściągam na spokojną rozmowę...najgorzej jak on milczy a ja gadam, on pół zdaniami a ja się jeszcze bardziej irytuję ale jakie jest wtedy godzenie...znalazł cholernik na mnie sposób...najśmieszniejsze jest, to, że po takiej akcji za chwilę patrzymy na siebie i się z siebie śmiejemy;-) to dopiero wariactwo...nie wiem po co my się wadzimy...chyba przez niedopowiedzenia...przemilczane sprawy, odłożone na później rozmowy i kłopoty...

Beata, Dora, gadgeta, Libra lubią tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Beatko zgadzam się, coś na poprawe nastroju by sie przydało.

Muzarciu, dochodze do wniosku że facet to wieczne dziecko i coś w tym jest.. ok ja moge traktowac go jak dziecko.. ale w takim razie zabawki też zacznę mu kupować:)

no a czasem jak wypiją to im sie język rozplątuje i głupoty czasem gadają.

oj dosyć przynudzania..

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia u mnie w nocy wiało że musiałam pozamykać okna, tylko leciutko rozszczelnić..

a teraz też wiatr hula:) i jakoś tak brzydko jest. dobrze że chociaż nie pada deszcz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia ja to ma pierwszy cykl tutaj ale za to jaaaaaaaki he he ....podziel swoje m-ce na 3 albo 6 i wyjdzie Ci ile moich cykli się starasz he he

Musimy brać pod uwagę, że każda z nas ma inną psychę i każda wytrzyma tyle na ile jest zaprogramowana...już wcześniej się starałam różnymi sposobami a bez zabezpieczenia kochamy się 5 lat i nic...trafilibyśmy nawet na oślep kiedyś jak by było to takie proste...także z małą przerwą 5 lat się w połowie staramy;-)

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znajoma wczoraj do mnie mówi: "to powiedzswojemu M żeby się spuszcZął w strzykawkę jak z toba nie chce i sama zajdziesz"

ale się uśmiałam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka zawsze mówię, że facet całe życie jest jak dziecko, tylko zabawki mu drożeją;-)
    Ok 50-tki pojawia się dojrzałość...poczekajcie;-)

Beata, Dora lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już to słyszałam kiedyś i powiem, że znów do głosu dochodzi moje motto:"NIC NA SIŁĘ-WSZYSTKO MŁOTKIEM"

Beacia mi to lepiej niech nie rosną...ale Tobie gratuluję! Ja to bym miała opuchliznę kolan w sukience jak by mi jeszcze trochę urosły, to by opadły masakrycznie w te właśnie okolice;-)

Lecę dziewczynki...duuużo pracy a jutro ta imprezka młodego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2013, 08:22

Beata lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Ja to jestem wredna, najpierw nabuzuję atmosferę a później jak mój m wychodzi, to go ściągam na spokojną rozmowę...najgorzej jak on milczy a ja gadam, on pół zdaniami a ja się jeszcze bardziej irytuję ale jakie jest wtedy godzenie...znalazł cholernik na mnie sposób...najśmieszniejsze jest, to, że po takiej akcji za chwilę patrzymy na siebie i się z siebie śmiejemy;-) to dopiero wariactwo...nie wiem po co my się wadzimy...chyba przez niedopowiedzenia...przemilczane sprawy, odłożone na później rozmowy i kłopoty...

WIDZISZ KOCHANA U MNIE JEST TAK SAMO
    więc po co się wściekac....
    tez sie potem śmiejemy bo wielokrotnie tak naprawdę nie pamięta się o co poszło.. człowiek sie wścieka dla zasady?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Rucia ja to ma pierwszy cykl tutaj ale za to jaaaaaaaki he he ....podziel swoje m-ce na 3 albo 6 i wyjdzie Ci ile moich cykli się starasz he he

Musimy brać pod uwagę, że każda z nas ma inną psychę i każda wytrzyma tyle na ile jest zaprogramowana...już wcześniej się starałam różnymi sposobami a bez zabezpieczenia kochamy się 5 lat i nic...trafilibyśmy nawet na oślep kiedyś jak by było to takie proste...także z małą przerwą 5 lat się w połowie staramy;-)

Muzarcia, my też długi czas kochaliśmy się bez zabezpieczenia, stosunek przerywany, dziewczyny z tej drugiej połowy zaszłyby już z 5 razy, a ja nic. I trwa to już ok 4 lat. No ale walczę dalej. Nie można się poddawać. Ja wiem, że są lepsze gorsze dni, sama takie przechodziłam, rzucałam w kąt termomentr, miałam wszystko w dupie, ale za chwilę przychodzi opamiętanie, bo wiem, ze po coś to wszystko robię!

Nie wiem czy wam mówiłam, że leżałam w listopadzie w szpitalu, poznałam tam dziewczynę, która starała się 5 lat! Lekarze nie dawali jej szans na dziecko, zapisała się na kurs adopcyjny, i zaszła w ciążę! Pytam się no cholera jak? Ona mówi, że trafiła na cudownego lekarza, który robił jej badania pod kątem nieodobu witamin, minerałów w organiźmie i faszerował ją witaminkami. Brała garść leków, i pomogło.

Beata, Dora lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie? :(

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o wściekanie dla zasady Beatko? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiesz, że chciałam kiedyś zrobić sobie taki profil witaminowy i pierwiastkowy? ale u nas tego nie ma w cenniku a domyślam się ile to może kosztować...wiem, że zachwianie tej równowagi mam ale jak to sprawdzić...

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    znajoma wczoraj do mnie mówi: "to powiedzswojemu M żeby się spuszcZął w strzykawkę jak z toba nie chce i sama zajdziesz"

ale się uśmiałam:)

hehe dobre;)

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    a wiesz, że chciałam kiedyś zrobić sobie taki profil witaminowy i pierwiastkowy? ale u nas tego nie ma w cenniku a domyślam się ile to może kosztować...wiem, że zachwianie tej równowagi mam ale jak to sprawdzić...

A ja się zapytam mojej ginki, czy w moim pakiecie jest możliwosć zrobienia takich badań.

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie? :(

ja niestety tak sie nie znam ale jak urosły to może...;)

Beata lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    są cholernie drogie...sama wit b12 kosztuje ok 50-65 zł...a ile jest to wiesz Rucia tych witamin...lecę na prawdę, bo tu przyrosnę do krzesła...ach i kliknąć idę, bo zapomnę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2013, 08:29

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogóle witam sie dzis w ten pochmurny dzień;)

u mnie cos skacze ta tempka znowu tylko pobrzusze dziwnie boli ale szyjka sie zamkneła juz wczoraj

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    są cholernie drogie...sama wit b12 kosztuje ok 50-65 zł...a ile jest to wiesz Rucia tych witamin...lecę na prawdę, bo tu przyrosnę do krzesła...ach i kliknąć idę, bo zapomnę...

Ja chodze Muzarciu do Medicoveru, więc może takie badania łapią się w moim pakiecie?

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki u mnie też wiatr suszy chodniki, trawniki, ulice..

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ