X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T O G D Z I E P I S Z E M Y ? ? ? LASKI ŻEBY NIE OSIĄGAĆ TU UMÓWIONEJ 1000- NEJ STRONY PRZENOSIMY SIĘ DO AGI30 ??? GŁOSUJCIE NO, BO NIE WIADOMO CO O TYM MYŚLICIE...,ŻE TO ZOSI TEMACIK TO ONA PIERWSZA SIĘ PODPISUJE...ZOŚKA DAWAJ, BO TU CHYBA DZIEWCZYNY SĄ BARDZO LOJALNE I NIE CHCĄ DECYDOWAĆ...WRÓCIMY TU JAK WIĘKSZOŚĆ ZAFASOLKUJE...TZN PRZEWAGA JEDNEJ FASOLKI NA KORZYŚĆ ZOSINEGO FORUM... serduszkować mi się tam, bo Zosia się nie doczeka he he

FORUM U ZOSI-KTOSI:
    1.
    2.
    3.
    4. P R O B L E M R O Z W I Ą Z A N Y
    5.
    6.
    7.

FORUM U AGI30 :

1.
    2.
    3.
    4. P R O B L E M R O Z W I Ą Z A N Y
    5.
    6.
    7.

Trzeba załatwić ten problem, bo tak się nie uda...czytać dwa fora i być na dwóch...prawda?

MOIM SKROMNYM ZDANIE, TO MOŻE SIĘ NIE UDAĆ...dlatego, że co rusz tu ktoś do nas wchodzi albo od nas i nieuświadomiony pisze już posta...będzie ciężko zafasolkować nawet tak jak by się przenieść...a sąsiadów to prosić nie będziemy jak mąż nam padnie;-) he he Agunia życzę nam i Tobie aby się udało cel osiągnąć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2013, 14:13

Dora, Dodi, gadgeta lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Nienormalna potwirdzić owulacje na 100% można tylko monitoringiem lub... pozytywnym testem ciażowym, ALE jeśli skok jest w miarę duzy to podobno jest prawie pewne, że owulacja była...
    a co do tego kiedy zapłodnienie i kiedy nie jest za późno... tak naprawdę to i tu zdania sa podzielone... np ovufriend często wyznacza owulację własnie w terminie pierwszego wzrostu temperatury choc ja sie z tym nie zgadzam, bo wg ksiażek owulacja zaczyna sie kiedy tem spada. Ogólnie zajście w ciąży to jedno wielkie kolo fortuny. na wszelki wypadek dobrze jest sie pokochać przed, w trakcie i dzien po owulacji- wg mnie

co do potwierdzenia monitoringiem...to w grudniu prawdopodobnie miałam owu 16.12, 17.12 poszłam do ginekologa awaryjnie (nie mojego od prowadzenia ciązy tylko innego, bo do mojej lekarki nie było miejsc). Powiedział, że nie wie czy była owulacja, może była, bo jakiś płyn poza macicą jest... :/. Miałam wątpliwości co do jej obecności, bo nie miałam standardowego bólu jajnika, a chciałam potwierdzić owu, bo miałam brać duphaston 2 dni po owu przez 10 dni i zależało mi na potwierdzeniu owulacji, żeby na darmo nie brać duphastonu, jeśli nie byłoby owulacj i bez sensu było go brać.
    Byłam zawiedziona tym, że lekarz nie potrafił tego oszacować na usg....

dobra zostawiamy to forum zafaslkowanym....te oczekujące przenosimy się do Agi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2013, 13:54

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zostajemy tu!!! i dajemy następny limit do 2000 strony wszystkie mają już kiełkować!!!;-)

Beata, gadgeta lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    No to zostajemy tu!!! i dajemy następny limit do 2000 strony wszystkie mają już kiełkować!!!;-)

może lepiej tam, bo tyle nas jest, że do 2000 szybko dobijemy ;D

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Hej Staraczki :) rozdwoimy się :) a limit do 2000 mi się podoba :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie dawała limitu już...zobaczymy jaki mamy wynik ale jak to było powiedziane było nas mniej...dlatego nigdy się to może nie udać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    AGA 30 wrote:

No to trzeba i do siania wziąść he he a nie tylko pisania ;-)
    Ja będę pisać tam gdzie wy !!!!;-)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę dziewczyny o przeczytanie mojego postu na UWAGA nie dla 1000.....ponieważ napisałam na innym forum i nie było odzewu zwracam się więc do Was.Można się pogubić na którym forum jesteście-tutaj czy na tym drugim?

Ola_czeka lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nienormalna ja na monitoringu nigdy nie byłam, ale z tego co dziewczyny mówily to chodzi sie od któregoś tam dnia cyklu codziennie chyba i lekarz mówi czy pecherzyk rośnie itp...
    co do nastawienia i tego, że te co nie chca zachodza a te co chca nie- to w sumie norma :) nastawienie, świrowanie jest naturalne, ale rzeczywiscie cieżej jest zajśc. Ja chyba miałam to szczęście, że cykl mi tak zeswirował przez castagnusa, że doszukiwałam sie coraz to nowszych badań, które wypadałoby dla swiętego spokoju zrobic w następnym cyklu. Ovufriend długo nie zaznaczał mi owulacji, że w sumie nie liczylam na to, że zajde a bardziej na to, zeby sie okazało czy mam ta cholerną owulacje czy nie... takze to była taka trochę niespodziewanka...

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA testowanie nie zawsze jest trafione...moje były absurdalne przecież...ale teraz już będziesz raczej dużo spokojniejsza i nie będzie ciągnęło do testów z racji tego, że będziesz się bała rozczarowania wynikiem i odwleczesz ten moment;-)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja propozycja to taka!!!!
    Co 500 strona otwieramy szampana !!!!;-)

samira, zosia-ktosia, Libra, Beata, gadgeta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Moja propozycja to taka!!!!
    Co 500 strona otwieramy szampana !!!!;-)

Hahaha Oczywiście :) i zostaniemy alkoholiczkami :)

BellaRosa, иιєиσямαℓиα, samira, gocha04, AGA 30, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że co 500 stronkę to któraś będzie soczkiem popijać he he...żart...myślę, że nie potrzebnie sobie kolejną barierę nie do pokonania stawiamy...fasolkujmy bez limitu, bo po co się później pocieszać, co? Piszmy bez limitu, bo po co później się ograniczać...dziewczynki...nas tu ciągle przybywa...widać gołym okiem...

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    иιєиσямαℓиα wrote:
    AGA 30 wrote:

No to trzeba i do siania wziąść he he a nie tylko pisania ;-)
    Ja będę pisać tam gdzie wy !!!!;-)

można i pisać i siać ;D jedno drugiego nie wyklucza ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Proszę dziewczyny o przeczytanie mojego postu na UWAGA nie dla 1000.....ponieważ napisałam na innym forum i nie było odzewu zwracam się więc do Was.Można się pogubić na którym forum jesteście-tutaj czy na tym drugim?

efcia nie możemy sie zdecydować ;D

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Rucia wrote:
    Ale kochana co ja widzę?! Jak ci tempka pięknie pnie się w górę !

no poszła bo progesteron daje o sobie znać:)

ale to nic zupełnie nie oznacza, jutro może być wyższy i powoli zacznie spadać:)

zakładam się z wami:)

ja też trzymam kciuki :)

• Dora Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezłe zamieszanie się zrobiło z tymi forami. Ja bym proponowała chyba jednak zostać tu i nie stawiac juz rzadnych limitów. A na 1000 stronie wzniesc toast za Nas wszystkie.

zosia-ktosia, Beata, gadgeta lubią tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam taką propozycje zapiszmy się już teraz wszystkie do obecnych ciężarówek a jak już będziemy tak na prawdę w ciąży to zrobimy tylko edytuj wpiszemy odpowiednie dane np.datę porodu i już:)najwyżej nasze ;ciąża ; potrwa trochę dłużej niż te 9 miesięcy:)))i wtedy nie przekroczy się tego 1000

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2013, 14:34

gocha04, Ola_czeka lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28
    Lekarz zapewne zleci ci szereg badań, ze względu na ryzyko poronień nawykowych. U mnie w pamiętniku mam spisany zestaw który robiłam, częściowo na własną rękę częściowo na zalecenie lekarza.
    Na pewno TSH, prolaktyna, progesteron. Seria badań na przeciwciała, bo poronienia nawykowe to często problemy ze strony ukł. immunologicznego. Ja mam np. stwierdzone przeciwciała przeciwjądrowe, skierowane przeciwko komókom własnego organizmu.Bardzo ważne są przeciwciała antykardiolipidowe (albo antykardiolipiniowe) i antykoagulant tocznia - wykluczające bądź potwierdzające zespół antyfosfolipidowy. Przy wystąpieniu tej jednostki chorobowej bez odpowiedniego leczenia nie utrzymasz żadnej ciązy. Ja przez problemy immunologiczne trafiłam do immunologa - zalecił kosztowne badania na zestaw różnego rodzaju mutacji - wyszedł mi czynnik ryzyka - mutacja genu MTHF - wrodzona zakrzepica - prawdopodona przyczyna poronienia - niedokrwienie i niedożywienie płodu, przez mogące się tworzyć mikro zakrzpy. Zapraszam do mojego pamiętnika, tam sobie możesz zobaczyć badania i będziesz ewentualnie wiedziała na co kierować lekarza. Oczywiście nie wszystkie muszą ciebie dotyczyć, bo jeśli wyniki na ANA wyjdą ci prawidłowe czyli ujemne, to nie bedziesz musiała robić już ANA2 i ANA3. Dużo jest tych badań zalecanych po poronieniu. Przy poronieniach nawykowych stawia się na immunologię i w pierwszej kolejności wyklucza zespół antfosfolipidowy a potem kolejno w miarę wyników leci dalej.

samira, Effcia28 lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    Nadrobiłam Wasze wczorajsze rozmowy - uff.... ciężko było :)
    Zosia - to przykre co usłyszałaś, ale nie podejmuj proszę zbyt szybko decyzji, w emocjach. Niestety niektórzy faceci tak już niestety mają, że nie potrafią zbyt dyplomatycznie się wysławiać. W przedostatnim cyklu starań (kiedy dostałam @ i się poryczałam - a dostałam ją dzień przed naszą 1-wszą rocznicą ślubu i byłam przekonana, że mam niepowtarzalny prezent z tej okazji w postaci pozytywnego testu) - usłyszałam wtedy od m, że jak będzie dziecko to dobrze, jak nie będzie to też dobrze... Niestety sztuka wysławiania to nie jego mocna strona ;-) Myślę, że w ten sposób chciał mnie jakoś pocieszyć. Dziwny sposób, ale już tak ma..
    Może Twój m rzeczywiście ze względu na niepewną sytuację w pracy obawia się o to, że nie będzie w stanie zapewnić całej Waszej rodzince takich warunków jakich by chciał? Nie chcę absolutnie go bronić - jestem po Twojej stronie!
    Może rzeczywiście traktuj go chłodno w najblizszym czasie, żadnego przytulania, całusów itp. Może coś do niego dotrze? Tak mi się wydaje, ale to Ty znasz go najlepiej i na pewno podejmiesz bardzo dobrą decyzję. Trzymam za Ciebie kciuki!

czesć dziewczyny ja jeszcze tak z doskoku przed wigilią chciałam nadrobić lekturkę:)

SHE mój M też chyba chciał pocieszyc mnie takimi samymi słowami, "że jak będzie dziecko to dobrze, jak nie będzie to też dobrze.." ale powiem wam, że też wcale nie dodało mi to skrzdeł, a teraz zaczynam rozumieć, że faceci mówią po prostu i skrótami nie owijając w bawełnę. Coż jakoś to trzeba przejść...:)

zosia-ktosia, Libra, she, Beata, gadgeta lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ