plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Beata wrote:hej Zosia zauważyłas że znowu ovu samo akualizuje nam miniaturkę?
no właśnie teraz jak mi powiedziałaśna szczęście.. ale to dobrze bo jeszcze wczoraj nie działało chyba.. przynajmniej jak wchodziłam w wykresy dziewczyn to był bez aktualizacji.
-
nick nieaktualny
-
Beata wrote:kiti wrote:to ja juz na pewno do 1000 str nie zdąże...
Kiti kochana Ty jak najbardziej masz jeszcze szanse
dziekuje że chociaż ty w to wierzysz bo ja już straciłam nadzieje... po prostu chyba za bardzo się nastawiłam na ten cykl ... chyba przez to że m pracuje za granicą i nasze starania są bardzo ograniczone i to było po dłuższym czasie jak udało mu się przyjechać w odpowiednim czasie... i teraz nie wiem kiedy będzie następna taka szansa...Beata lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Libra wrote:a mi faktycznie ten castagnus pomógł jak na razie... ciagle narzekałam na ból piersi i obrzmienie... a dzisiaj się zorientowałam, że tych dolegliwości NIE MAM:) HA! i o to chodziło;)
na co bierzesz castangusa?
na prl? Stosujesz na własną rękę czy z zalecenia lekarza?
-
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα wrote:Libra wrote:a mi faktycznie ten castagnus pomógł jak na razie... ciagle narzekałam na ból piersi i obrzmienie... a dzisiaj się zorientowałam, że tych dolegliwości NIE MAM:) HA! i o to chodziło;)
tak, na uregulowanie... w 21dc prl wyniosła ponad 55, a 7 dni później w 3dc trochę ponad 17... ja mam stresująca pracę, więc to jest pierwszy cykl z castagnusem i fajnie mi się uspokoił... nie ma gór i dolin, ładny skok... do tego staram się stosować do zaleceń lekarza (mniej stresów, zwolnić tempo życia, nie zarywać nocy - spać 6-8 godzin dziennie) zobaczymy jak będzie dalej... -
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα wrote:Libra wrote:a mi faktycznie ten castagnus pomógł jak na razie... ciagle narzekałam na ból piersi i obrzmienie... a dzisiaj się zorientowałam, że tych dolegliwości NIE MAM:) HA! i o to chodziło;)
Ja biorę castagnusa na własną rękę, pomógł mi w bólach miesiączkowych. Pierwszy dzień @ leżałam z termoforem na brzuchu i łykałam 3 ketonale, a teraz mam święty spokój.
Poza tym wiele kobiet go wychwala, a że to lek ziołowy, więc też się w niego zaopatrzyłam. Niedługo mam wizytę u ginekologa, więc zapytam się jej, czy mogę go bezpiecznie łykać. -
Rucia wrote:иιєиσямαℓиα wrote:Libra wrote:a mi faktycznie ten castagnus pomógł jak na razie... ciagle narzekałam na ból piersi i obrzmienie... a dzisiaj się zorientowałam, że tych dolegliwości NIE MAM:) HA! i o to chodziło;)
Ja biorę castagnusa na własną rękę, pomógł mi w bólach miesiączkowych. Pierwszy dzień @ leżałam z termoforem na brzuchu i łykałam 3 ketonale, a teraz mam święty spokój.
Poza tym wiele kobiet go wychwala, a że to lek ziołowy, więc też się w niego zaopatrzyłam. Niedługo mam wizytę u ginekologa, więc zapytam się jej, czy mogę go bezpiecznie łykać.
pytam o castangusa, bo czytałam, że można nim sobie rozregulować cykl i trochę się obawiam.... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zadałam juz to pytanie na innym wątku, ale tam mało kto się udziela , więc zadam jej tutaj.
Skok temperatury na wykresie jest potwierdzeniem na to, że owulacja nastąpiła.Rozumiem, że najlepszy czas na współżycie to najpóźniej dzień przed skokiem temperatury? Zbliżenie po skoku temp. raczej nie zaowocuje zapłodnieniem , dlatego iż według różnych źródeł komórka jajowa po uwolnieniu jest zdolna do zapłodnienia przez 12-24h, a plemniki przechodzą proces kapacytacji 6-7h. W związku z tym po wystąpieniu skoku temperatury na wykresie współżycie prawdopodobnie nie zaowocuje ciążą. Dobrze rozumiem?
Drugie pytanie czy rzeczywiście skok temp. potwierdza wystąpienie owulacji?
i trzecie: od czego zależy "wysokość" tego skoku? Czasem skok jest wyraźny czasem mniej. Od czego to zależy? Czy może to zależeć od stężenia jakiegoś hormonu?
-
Nienormalna potwirdzić owulacje na 100% można tylko monitoringiem lub... pozytywnym testem ciażowym, ALE jeśli skok jest w miarę duzy to podobno jest prawie pewne, że owulacja była...
a co do tego kiedy zapłodnienie i kiedy nie jest za późno... tak naprawdę to i tu zdania sa podzielone... np ovufriend często wyznacza owulację własnie w terminie pierwszego wzrostu temperatury choc ja sie z tym nie zgadzam, bo wg ksiażek owulacja zaczyna sie kiedy tem spada. Ogólnie zajście w ciąży to jedno wielkie kolo fortuny. na wszelki wypadek dobrze jest sie pokochać przed, w trakcie i dzien po owulacji- wg mnieRucia, Dodi, mauysia, gadgeta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
powiem wam coś dziewczyny .....mam wrażenie ,ze ci co się nie starają o maleństwo to je szybko maja ,a my co się staramy to exsprreso nie idzie ,tak szybko poszło mojej kuzynce na ćwiczyła ,się aby miesiączkę przesunąć by nie iść do ołtarza z OB tak se przesunęła ,że zapomniała o dniach płodnych i w dniu Ślubu zaszła w ciążę i teraz to lament ma bo za szybko dziecko ,że się mężem nienacieszyła nie dogodzisz nikotmu......
zosia-ktosia, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
BellaRosa wrote:Nienormalna potwirdzić owulacje na 100% można tylko monitoringiem lub... pozytywnym testem ciażowym, ALE jeśli skok jest w miarę duzy to podobno jest prawie pewne, że owulacja była...
a co do tego kiedy zapłodnienie i kiedy nie jest za późno... tak naprawdę to i tu zdania sa podzielone... np ovufriend często wyznacza owulację własnie w terminie pierwszego wzrostu temperatury choc ja sie z tym nie zgadzam, bo wg ksiażek owulacja zaczyna sie kiedy tem spada. Ogólnie zajście w ciąży to jedno wielkie kolo fortuny. na wszelki wypadek dobrze jest sie pokochać przed, w trakcie i dzien po owulacji- wg mnie
no właśnie tak działamy, z naciskiem na "przed" i ewentualnie w trakcie - boli jajnik. Ale jakoś nie może zaskoczyć
.
W maju zaszłam - stosnek odbył się tylko raz tuż przed , jakieś 12h przed owulacją. Teraz nic nie pomagaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2013, 13:53