X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natusia wrote:
    mówię wam,że czasem to chciałabym zasnąć i obudzić się jak wszystko się poukłada...

dokładnie... czasami jak mam doła, to chciałabym zniknąć!

natusia lubi tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga przykro mi ze u was tak ostro ale nie mozesz dac sie nie szanowac, a jak juz pije...!!! mysle ze ta wyprowadzka to dobre rozwiazanie tylko uwaga nie wracaj dopoki on ni przyjdzie cie przepraszac z na kolanach z kwiatami w zebach inaczej nic do niego nie dotrze a jeszcze uzna ze ty sie nakrzyczysz wyprowadzisz aq za chwile i tak wrocisz do niego. Teraz musisz wytrwac i byc konsekwentna zeby tego chlopa czegos nauczyc.... a jek tego nie zrobi to powiem moze brutalnie ale nie pakuj sie w to dalej...

ja tez jestem dzeckiem DDA i mam reakcje podobne do Was a szczegolnie do ciebie FEDRA, tez szybko wybucham krzycze, a za chwile mi przechodzi, tylko moj M jeszcze sobie nie nauczyl z tym radzic az mu pokazalam towjego posta zeby sobie przeczytal jak twoj M podchodzi do tematu:) on nie umie tego zrozumiec ze przez pieklo alkoholu i awantur w domu to jest moja naturalana reakcja odruch bo co moglo robic 6-letnie dziecko widzace na balkonie ojczyma z nozem przylozlnym do gardła matki, gdzie widok policjanta zakuwajcego ojczyma na podlodze pokoju w kajdanki byl najlpeszym wspomnienien z tego czasu!!! tyle razy juz mowilam mu ze jka krzycze to bierz to przez pół to przytul wtedy i nic nie gadal tylko przytul i nie puszczaj to sie uspokoje a on dalej sowje a jak on zaczyna sie zloscic zamykac w sobie albo krzyczec na mnie to wiadomo u mnie reakcja sie nasila...i tak mamy bledne kolo... mam nadzijee ze sie kiedys tego nauczy, ja i tak z naszej trojki rodzenstwa wyszlam chyba najlpeiej bo nie mam wstretu do tych ludzi zal mi ich nawet wlasnie przez to pieklo podpislaam KWC i nie pije alkoholu w intencji takich wlasnie ludzi zniewolonych nalogmai mon M tez nie pije , moja siostra tez jest w KWC podpisanej za ojca który jak dotknal dna stracil wszystko to sie wreszcie zaczal leczyc i byl w aa, ale zmarl ponad rok temu przed moim slubem, na zakrzep typowe u nie pijacych i nie bedacych pod kontorola lekarska alkoholikow. ale siostra ma jednak wstret do alkoholu i nie znosi takich ludzi, a brat, no coz slaby charakter problemy same z nim bo brak autorytetu ojca a byl za maly zeby cokolwiek pamietac z tamtego piekla, moze to i dobrze ale niestey przez to uzaelnia go pierwszy papieros i pierwszy kieliszek...ale na szczescie nie jeste alkoholikiem lubi sie napic ale nie tak jednka chyba mimo wszystko ma gdzies w psychice blokade...

ogolnie nie ma czlowieka ktory nigdy w zyciu nie zetknal sie problemem alkoholowym...a plec nie ma tu zadnego znaczenia, niestety, i dzids uzalezniaja sie coraz mlodsi ludzi wrecz nieletni...

Wiem jedno gdyby moj M pil pewnie zostawilabym go... ale na szczescie tak jak ja nie pije i jest w KWC.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela84 wrote:
    dziewczyny, proszę zerknijcie na moje wykresy...
    Wróciłam właśnie od ginekologa i trochę mnie nastraszył, powiedział, ze jak nie ma śluzu płodnego, a ja takiego niestety nie obserwuje, to nie dochodzi do owulacji. Prowadzę 2-gi miesiąc obserwacji z Ovu i za każdym razem wyznaczył owulacje. Trochę się wystraszyłam szczerze powiedziawszy, dlatego do Was pisze.Omówiłam się z nim na monitoring, zobaczyć czy dojrzewają pęcherzyki i czy pękają

przyjmowałaś kiedyś tabletki anty?
    czasami śluz może być w środku i nie uchodzić na zewnątrz... ale jak zrobi Ci monitoring, to się wszystko wyjaśni...
    jak masz dostęp do galerii wykresów, to zobacz sobie, że ciążowe wykresy bez płodnego śluzu tez się trafiają!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2013, 18:45

ewela84 lubi tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    To w tym miesiącu ja nawaliłam i mam anginę. Gorączkę zbiłam gripexem, a ok jutra powinna być owu. W dodatku zaspałam wczoraj z tempką. Jak myślicie, angina może przesunąć owulkę?

Nutka z anginą nie ma zartow, lepiej sie wyleczyc najpierw...

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • natusia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spadam dziewczynki. Ciężko mi dzis...trzymajcie się,papa

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby bylo jasne nie jestem dewotka ani nie to z enei lubie bo bardzo lubie dobre winko itp ale wlasnie na tym polega sens jakiegos wyrzeczenia ze sie rezygnuje z czegos co sie lubi, i KWC czyli Krucjata WYZWOLENIA CZŁOWIEKA to takie dzielo milosci do Boga i człowieka, bo dla dorba drugiego, zniewolonego ja rezygnuje z czegos co nie jest zabronione ani zle ale nieknieczne do zycia, aby im pomoc wyjsc z nałogu, i ja moja KWC podpisalamw 2005 roku wlasniez atych ludzi i zamojego przyszlego meza aby nie pil chociaz jeszcze go wtedy nie znalam, i jak spotkalam swojego M to on nie pil z zalozenia a potem tylko to zformalizowal wstepujac do WC w dniu kiedy mi sie oswiadczyl, nie wiedzac o mojej intencji KWC. Dlatego mimo tych ciezkich chwil i kłotni z moim M wiem ze to jest mój człowiek moj mezczyzna ktorwego Bóg postawil na moje drodze zycia zebysmy sobie nawzjaem pomogli ale moze wlasnie po to zebym ja mu pomogla odnalezc i zrozumiec na czym polega prawdziwe zycie, pomogla stac sie odpwiedzialnym doroslym mezczyzna i zblizyc go do Boga, pokazac na czym polega zycie religijne zycie z Bogiem jako przyjacielem a ne tylko Panem i Stwórcom bedacym gdzies tam daleko w niebie, bo tego nie wyniósł z domu rodzinnego... moze jest takim moim zadaniem jak był Paolo, szlachcic i morderca dla Sw. Rity :) polecam wam dziewczyny ten film o św. Ricie z Cascia, mozna go na youtube znalezc dlugi ale sliczny i pokazuje jakie moze byc ciezkie takie zwykle zycie itd. polecam tak samo jka polecam wam piekny film o sw. Marii Goretti zostala zabita w wieku 12 lat, bo nie pozwolila sie zgwalcic ale przebaczyla swojemu opracwy, ktory sie potem nawrocil wstapil do klasztoru i wierzy ze teraz Sw. Maria tak jak powiedziala przebaczajc mu ze chce aby byl blisko niej w niebie trzyma mu tam miejsce... niesamowite i piekne histtorie ktore napawaja optymizmem nadzieja i odwaga, pokazuja na cyzm polega prawdziwa autentyczna milosc do czlowieka i Boga.

Fedra lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie miałam wieczorny telefonik od mojego M!!
    Czyli poniedziałek już zaliczony jak tel był he he he!!!;-)

Libra, Amicizia, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natusia wrote:
    spadam dziewczynki. Ciężko mi dzis...trzymajcie się,papa

trzymaj się natuśka:*

natusia, Amicizia lubią tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie rozpisala a co do kwestii kg to ja tez sobei od slubu niezle przytyla i teraz nie tylko chce ale musze schudnac bo moje kolana nei wytrzymaja tego zwlaszcza jak jeszcze mi sie w koncu uda zafasolkowac, ale teraz przez to ze mam multikarnet z oksystem na 3 miesiace to chodze sobie na basen łyzwy fitness,, itd co mi sie zechce, ale najbardziej moge na basen bo on nie obciaza stawow a mi nie wolno skaksc biegac tanczyc zawodowo tez ale od czasu do czassu na zabawie moge poszalec a i tak zamierzam kiedys znowu sie na kurs tanca z moim M wybrac na lyzwach tez nei powinnam jezdzic ale co tam bylam w sobote, kolana bolaly potem ale grunt zeby nie dokladac im upadkami wiec musze ostrozniej jezdzic co ne jest fajne bo nie moge sie doskonalic z figurami itp. ale mam nadzieje ze uda mi sie chociaz 5 kg w miesiac zrzucic albo i wiecej przez te 3 miesiace, ale aktualnie przez @ chodze na masaz :) tez fajne i pomaga na moj nadgarstek i bark :) a od przyszlego tygodnia bedzie basen i fitness :) mam zamiar wybrac sie na aqua aerobic :)

mauysia, Fedra lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymaj sie Natusia papa :)

natusia lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    ale sie rozpisala a co do kwestii kg to ja tez sobei od slubu niezle przytyla i teraz nie tylko chce ale musze schudnac bo moje kolana nei wytrzymaja tego zwlaszcza jak jeszcze mi sie w koncu uda zafasolkowac, ale teraz przez to ze mam multikarnet z oksystem na 3 miesiace to chodze sobie na basen łyzwy fitness,, itd co mi sie zechce, ale najbardziej moge na basen bo on nie obciaza stawow a mi nie wolno skaksc biegac tanczyc zawodowo tez ale od czasu do czassu na zabawie moge poszalec a i tak zamierzam kiedys znowu sie na kurs tanca z moim M wybrac na lyzwach tez nei powinnam jezdzic ale co tam bylam w sobote, kolana bolaly potem ale grunt zeby nie dokladac im upadkami wiec musze ostrozniej jezdzic co ne jest fajne bo nie moge sie doskonalic z figurami itp. ale mam nadzieje ze uda mi sie chociaz 5 kg w miesiac zrzucic albo i wiecej przez te 3 miesiace, ale aktualnie przez @ chodze na masaz :) tez fajne i pomaga na moj nadgarstek i bark :) a od przyszlego tygodnia bedzie basen i fitness :) mam zamiar wybrac sie na aqua aerobic :)

to masz fajnie... ja musiałam basen odstawić, bo ciągle jakieś infekcje się plątały

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam basen i szkoda ze mam daleko bo bym ze 3 razy w tygodniu na nim była a tak to raz mi się uda tylko!!!

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was ponownie dziewczynki :) jak mija dzionek ? ja już po pracy zdążyłam jeszcze sypialnie posprzątać a tera biorę się za gotowanko i rozebranie choinki :)

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja choinka już w piwnicy czeka na następne święta!!;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    witam was ponownie dziewczynki :) jak mija dzionek ? ja już po pracy zdążyłam jeszcze sypialnie posprzątać a tera biorę się za gotowanko i rozebranie choinki :)

ja rano byłam na kolejnych badaniach (morfologia, toxo, różyczka i inne szmery-bajery - 175zł mnie szarpnęli...) a resztę dnia leniuchuje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2013, 19:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Moja choinka już w piwnicy czeka na następne święta!!;-)

hehehe... moja dorasta w lesie;) chyba, że sobie fundniemy sztuczną w tym roku

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u Ciebie jak tam mała? jak samopoczucie?

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziś lepiej chpć bałam się ze znów głowa zacznie mnie boleć ale skończyło się na lekkim śmieniu i przeszło. Teraz jestem troszkę zmęczona po pracy no i czekam jak na szpilkach czy mój kochany M. wróci dziś do domu czy nie.

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój wróci dzisiaj pewnie padnięty... pierwszy dzień pracy po urlopie... może nie dadzą mu w kość...

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Amicizia wrote:

to masz fajnie... ja musiałam basen odstawić, bo ciągle jakieś infekcje się plątały

ja w sumie od wakacji leczylam sie z jakiejs infekcji nie wiem gdzie i kiedy ja zlapalam ale bylo to meczace ale nie rezygnuje z basenu bo nie wiem czy to przez to w sumie az takczesto wtedy nie chodzilam na basen bo mnie bylo stac, a teraz chodze, ale to te zjestw takim klubie wiec tam przychodza tylko ci co o siebie dbaja i nie ma tloku na basenie wiec tez sie fajnie plywa i woda jest czysta, poza tym na moje kolana to jest najbezpieczniejszy rodzaj sportu ktory mam zalecony przez ortopede wiec jesli mam wybierac miedzy ewentualnym w przyszlosci zwyrodnienienem stawo i wozkiem a infekcja pochwy to chyba juz wole co jakis czas globulki niz wozek an reszte zycia. takze az tak rozowo to nie jest i dlatego tez musze schudna bo dla moich kolan kazde deko to duze obciazenie a jak jeszcze sie w ciazy przytyje wiec teraz chce zrzucic ile sie da zeby moje kolanaka nie odczuly az takie duzej roznicy jak bedzie rosla we mnie mala fasolka :) bo chce byc jak najdłuzej sprawna mamusia :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 976 977 978 979 980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ