Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu trzeba łóżko robić i do łózka!!! przeleciał dzien mi dziś ekspresowo normalnie!!!;-)

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha pisalyscie to dlugosci fazy lutealnje to mnie ucozno ze nie chodzi o to ze ona jest zawsze te 12 dni tylko ze FL trwa zawsze maksymalnie 16 dni nigdy wiecej, moze kroecej ale nie wiedzej i na tym polega jej stalosc zas pierwsza faza moze trwac nawet 30 dni bo jest zmienna zalezna od sytuacji zdrowotno-psychicznje kobiety, wiec zadna z nas nie ma tak ze FL jest zawsze 13 dni i jak jest inaczej to juz zle po prostu stalosc FL polega na tym ze trwa miedzy 11-16 dni, czasem zdarzy sie 17 ale rzadko, a 18 dzien wyzszej temperatury dopeiro daje podstawy do podejrzen o fasolke. a jak FL trwa mniej niz 11 dni to jest to problem poniewaz moze to zonaczac iz pecherzyk nie peka i nie uwalnia sie cialko zołte itd.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi tez jakoś przeleciałało oby to piątku tak szybko leciało hi hi hi :)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    A ja weszłam sobie na prognozę cyklów i oglądałam następne miesiące kiedy dni płodne będą i niestety ani razu mi nie trafi na weekend tylko w tygodniu jak chłopek w pracy!!! Oj marne szanse!! W lutym na tą inseminacje idę !!!

AGA, a co taki głupawy programik ma niby wiedzieć o dniach płodnych??? Dni płodne zaczynają się z chwilą pojawienia się najpłodniejszego śluzu, trwają do pierwszego/drugiego dnia wyższych temp. A sama owulacja rzadko kiedy jest dokładnie tego samego dnia cyklu. Czasem wahnięcia zależą od stresu / wysypiania się / choroby, a czasem wahnięcia występują bez powodu... Więc wg mnie te wszystkie algorytmy to Ovufriend może sobie tentego ;)
    Uwierz w to, że akurat trafi na weekend!

Amicizia, Dora, nick nieaktualny, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela84 wrote:
    dziewczyny, proszę zerknijcie na moje wykresy...
    Wróciłam właśnie od ginekologa i trochę mnie nastraszył, powiedział, ze jak nie ma śluzu płodnego, a ja takiego niestety nie obserwuje, to nie dochodzi do owulacji. Prowadzę 2-gi miesiąc obserwacji z Ovu i za każdym razem wyznaczył owulacje. Trochę się wystraszyłam szczerze powiedziawszy, dlatego do Was pisze.Omówiłam się z nim na monitoring, zobaczyć czy dojrzewają pęcherzyki i czy pękają

Hej Ewela,

Ginekolog chyba trochę niezorientowany!
    Primo: masz widoczną drugą fazę temperatur (w pierwszej połowie cyklu niższe niż w drugiej), a to jest prawie że koronny dowód na to, że owu wystąpiła.
    Secundo: test owu też wyszedł pozytywny, co wprawdzie oznacza tylko, że organizm się przygotowuje do owulacji, ale potem masz skok temperaturowy, czyli owu była (na 99%).

Niektóre dziewczyny nie mają śluzu "białko jaja", więc płodnym jest u nich śluz wodnisty, a nawet kremowy. Tak w każdym razie pisze mój "guru" ;) Josef Roetzer w swoich wypocinach na ten temat.

Ale na monitoring możesz pójść dla spokoju sumienia. Tylko się nie martw na zapas tymi bzdurami!

ewela84, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    AGA 30 wrote:
    A ja weszłam sobie na prognozę cyklów i oglądałam następne miesiące kiedy dni płodne będą i niestety ani razu mi nie trafi na weekend tylko w tygodniu jak chłopek w pracy!!! Oj marne szanse!! W lutym na tą inseminacje idę !!!

AGA, a co taki głupawy programik ma niby wiedzieć o dniach płodnych??? Dni płodne zaczynają się z chwilą pojawienia się najpłodniejszego śluzu, trwają do pierwszego/drugiego dnia wyższych temp. A sama owulacja rzadko kiedy jest dokładnie tego samego dnia cyklu. Czasem wahnięcia zależą od stresu / wysypiania się / choroby, a czasem wahnięcia występują bez powodu... Więc wg mnie te wszystkie algorytmy to Ovufriend może sobie tentego ;)
    Uwierz w to, że akurat trafi na weekend!

mi przewidywalo owulke wczesniej niz mialam i wyszlo na to ze w weekend maialm najlepsze dni takze Agus nigdy nic nie wiadomo, u mnie sie w ty wlasnie zakonczonym cyklu według prognoz ovu przesunelo o 2 dni dalej wszystko takze tym sie na prawde nie sugeruj :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, a teraz się wieczornie witam :)
    I zaraz się żegnam, bo muszę zrobić nowy wpis na blogu, który ostatnio bardzo zaniedbałam (taki dla rodziny z Warmii - głównie foty naszego dziubasa), a zabiera mi to wieki ;)

Fajna muzyczka na uszach (Kings of Leon - BTW, nasz synek ma na imię Leon :) ), wieczór więc mija mi miło :)

Fedra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi też ovu inaczej owulke wyznacza niż mam i wiem że to się poprzestawia z cyklu na cykl więc jakiś weekend tam trafi napewno !!!;-)

• kiti Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    ahh wielka szkoda kitt
    naprawde optymistycznie to wygladalo! kurde..

ale nie łam się- przeciez w ciagu roku 80% par sie udaje a to chyba Twoj 4 cykl dopiero

no tak 4 taki co wiedziałam na pewno że było w te dni co trzeba bo tak bardziej się już na tym znam... ale tak ogólnie to już ponad rok ... tylko rożnie było bo m za granicą ... i nie zawsze trafiał w odpowiednie dni... no w styczniu to na pewno nic nie będzie i nie wiem kiedy będzie następna taka możliwość jak teraz... nic smutno dlatego ciężko...

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie byłam się kąpać i sprawdziłam szyjkę sobie i jest nisko i miękka czyli jutro @ przyjdzie i nic z tego nie będzie!!!

• ewela84 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki za słowa otuchy, są mi dziś bardzo potrzebne,postanowiłam, ze nie będę się przejmować. Na monitoring i tak planowałam iść, tak czy inaczej. Mimo wszystko nie tracę nadziei, ze jednak się uda.
    Libra brałam tabletki 1,5 roku, myślisz ze od tabletek może nie być widoczny?

ijpb20mmh57zc0cf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    Dora wrote:
    ahh wielka szkoda kitt
    naprawde optymistycznie to wygladalo! kurde..

ale nie łam się- przeciez w ciagu roku 80% par sie udaje a to chyba Twoj 4 cykl dopiero

no tak 4 taki co wiedziałam na pewno że było w te dni co trzeba bo tak bardziej się już na tym znam... ale tak ogólnie to już ponad rok ... tylko rożnie było bo m za granicą ... i nie zawsze trafiał w odpowiednie dni... no w styczniu to na pewno nic nie będzie i nie wiem kiedy będzie następna taka możliwość jak teraz... nic smutno dlatego ciężko...

kiki, nie łam się... tulam Cię mocno:*

kiti lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti trzymaj się. Wszystkie wiemy, co czujesz... Na szczęście wiemy też, że jak zacznie się czas serduszkowań (jeśli nie w tym cyklu, to w następnym), od razu pojawi się nowa nadzieja.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, a ile cykli starań już za Tobą?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • ewela84 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten, który jeszcze trwa jest 6, miałam nadzieje, ze ostatni ;/ pożyjemy, zobaczymy....

ijpb20mmh57zc0cf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ewela to życzę Ci z całego serduszka żeby to był ostatni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki...witam ponownie...nadal jestem w domku i nigdzie się nie wybieram...i mam wyrzuty sumienia , że Wam tyle naużalałam się na Starego,gdy byłam pod wpływem emocji...bo efekt taki,że mogłam usłyszeć Was to co się spodziewałam...a porozmawialiśmy ze Starym i doszliśmy do porozumienia..i chwilowo zawieszenie broni...wybaczcie i nie myślcie źle o mnie :(

she, Beata, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Hej Babeczki...witam ponownie...nadal jestem w domku i nigdzie się nie wybieram...i mam wyrzuty sumienia , że Wam tyle naużalałam się na Starego,gdy byłam pod wpływem emocji...bo efekt taki,że mogłam usłyszeć Was to co się spodziewałam...a porozmawialiśmy ze Starym i doszliśmy do porozumienia..i chwilowo zawieszenie broni...wybaczcie i nie myślcie źle o mnie :(

najważniejsze, że doszliście do porozumienia i zawarliście rozejm. Pośpiech bywa złym doradcą. Życzę ci, żeby ci się poukładało wszystko po twojej myśli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2013, 20:50

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:

No to super że broń schowana !!!!
    Czasami emocje górują ale co tam jesteśmy tu po to żeby się wspierać!!!;-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggy dobrze ze sie jakos dogadaliscie i jest dobrze. Ale jedno pamietaj, Ty siebie sama musisz szanowac i nie mozesz pozwolic zeby ktokolwiek Cie upokarzał. Ale nad emocjami trzeba panowac bo to najgorszy nasz wróg i z dorbnych rzeczy robia wielka afere wiec powodzenia w opanowywaniu emocji i oby z Twoim M sie tylko dobrze układało :)

nick nieaktualny, Fedra lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 977 978 979 980 981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ