X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu trzeba łóżko robić i do łózka!!! przeleciał dzien mi dziś ekspresowo normalnie!!!;-)

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha pisalyscie to dlugosci fazy lutealnje to mnie ucozno ze nie chodzi o to ze ona jest zawsze te 12 dni tylko ze FL trwa zawsze maksymalnie 16 dni nigdy wiecej, moze kroecej ale nie wiedzej i na tym polega jej stalosc zas pierwsza faza moze trwac nawet 30 dni bo jest zmienna zalezna od sytuacji zdrowotno-psychicznje kobiety, wiec zadna z nas nie ma tak ze FL jest zawsze 13 dni i jak jest inaczej to juz zle po prostu stalosc FL polega na tym ze trwa miedzy 11-16 dni, czasem zdarzy sie 17 ale rzadko, a 18 dzien wyzszej temperatury dopeiro daje podstawy do podejrzen o fasolke. a jak FL trwa mniej niz 11 dni to jest to problem poniewaz moze to zonaczac iz pecherzyk nie peka i nie uwalnia sie cialko zołte itd.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi tez jakoś przeleciałało oby to piątku tak szybko leciało hi hi hi :)

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    A ja weszłam sobie na prognozę cyklów i oglądałam następne miesiące kiedy dni płodne będą i niestety ani razu mi nie trafi na weekend tylko w tygodniu jak chłopek w pracy!!! Oj marne szanse!! W lutym na tą inseminacje idę !!!

AGA, a co taki głupawy programik ma niby wiedzieć o dniach płodnych??? Dni płodne zaczynają się z chwilą pojawienia się najpłodniejszego śluzu, trwają do pierwszego/drugiego dnia wyższych temp. A sama owulacja rzadko kiedy jest dokładnie tego samego dnia cyklu. Czasem wahnięcia zależą od stresu / wysypiania się / choroby, a czasem wahnięcia występują bez powodu... Więc wg mnie te wszystkie algorytmy to Ovufriend może sobie tentego ;)
    Uwierz w to, że akurat trafi na weekend!

Amicizia, Dora, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela84 wrote:
    dziewczyny, proszę zerknijcie na moje wykresy...
    Wróciłam właśnie od ginekologa i trochę mnie nastraszył, powiedział, ze jak nie ma śluzu płodnego, a ja takiego niestety nie obserwuje, to nie dochodzi do owulacji. Prowadzę 2-gi miesiąc obserwacji z Ovu i za każdym razem wyznaczył owulacje. Trochę się wystraszyłam szczerze powiedziawszy, dlatego do Was pisze.Omówiłam się z nim na monitoring, zobaczyć czy dojrzewają pęcherzyki i czy pękają

Hej Ewela,

Ginekolog chyba trochę niezorientowany!
    Primo: masz widoczną drugą fazę temperatur (w pierwszej połowie cyklu niższe niż w drugiej), a to jest prawie że koronny dowód na to, że owu wystąpiła.
    Secundo: test owu też wyszedł pozytywny, co wprawdzie oznacza tylko, że organizm się przygotowuje do owulacji, ale potem masz skok temperaturowy, czyli owu była (na 99%).

Niektóre dziewczyny nie mają śluzu "białko jaja", więc płodnym jest u nich śluz wodnisty, a nawet kremowy. Tak w każdym razie pisze mój "guru" ;) Josef Roetzer w swoich wypocinach na ten temat.

Ale na monitoring możesz pójść dla spokoju sumienia. Tylko się nie martw na zapas tymi bzdurami!

ewela84, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    AGA 30 wrote:
    A ja weszłam sobie na prognozę cyklów i oglądałam następne miesiące kiedy dni płodne będą i niestety ani razu mi nie trafi na weekend tylko w tygodniu jak chłopek w pracy!!! Oj marne szanse!! W lutym na tą inseminacje idę !!!

AGA, a co taki głupawy programik ma niby wiedzieć o dniach płodnych??? Dni płodne zaczynają się z chwilą pojawienia się najpłodniejszego śluzu, trwają do pierwszego/drugiego dnia wyższych temp. A sama owulacja rzadko kiedy jest dokładnie tego samego dnia cyklu. Czasem wahnięcia zależą od stresu / wysypiania się / choroby, a czasem wahnięcia występują bez powodu... Więc wg mnie te wszystkie algorytmy to Ovufriend może sobie tentego ;)
    Uwierz w to, że akurat trafi na weekend!

mi przewidywalo owulke wczesniej niz mialam i wyszlo na to ze w weekend maialm najlepsze dni takze Agus nigdy nic nie wiadomo, u mnie sie w ty wlasnie zakonczonym cyklu według prognoz ovu przesunelo o 2 dni dalej wszystko takze tym sie na prawde nie sugeruj :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, a teraz się wieczornie witam :)
    I zaraz się żegnam, bo muszę zrobić nowy wpis na blogu, który ostatnio bardzo zaniedbałam (taki dla rodziny z Warmii - głównie foty naszego dziubasa), a zabiera mi to wieki ;)

Fajna muzyczka na uszach (Kings of Leon - BTW, nasz synek ma na imię Leon :) ), wieczór więc mija mi miło :)

Fedra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi też ovu inaczej owulke wyznacza niż mam i wiem że to się poprzestawia z cyklu na cykl więc jakiś weekend tam trafi napewno !!!;-)

• kiti Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    ahh wielka szkoda kitt
    naprawde optymistycznie to wygladalo! kurde..

ale nie łam się- przeciez w ciagu roku 80% par sie udaje a to chyba Twoj 4 cykl dopiero

no tak 4 taki co wiedziałam na pewno że było w te dni co trzeba bo tak bardziej się już na tym znam... ale tak ogólnie to już ponad rok ... tylko rożnie było bo m za granicą ... i nie zawsze trafiał w odpowiednie dni... no w styczniu to na pewno nic nie będzie i nie wiem kiedy będzie następna taka możliwość jak teraz... nic smutno dlatego ciężko...

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie byłam się kąpać i sprawdziłam szyjkę sobie i jest nisko i miękka czyli jutro @ przyjdzie i nic z tego nie będzie!!!

• ewela84 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki za słowa otuchy, są mi dziś bardzo potrzebne,postanowiłam, ze nie będę się przejmować. Na monitoring i tak planowałam iść, tak czy inaczej. Mimo wszystko nie tracę nadziei, ze jednak się uda.
    Libra brałam tabletki 1,5 roku, myślisz ze od tabletek może nie być widoczny?

ijpb20mmh57zc0cf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    Dora wrote:
    ahh wielka szkoda kitt
    naprawde optymistycznie to wygladalo! kurde..

ale nie łam się- przeciez w ciagu roku 80% par sie udaje a to chyba Twoj 4 cykl dopiero

no tak 4 taki co wiedziałam na pewno że było w te dni co trzeba bo tak bardziej się już na tym znam... ale tak ogólnie to już ponad rok ... tylko rożnie było bo m za granicą ... i nie zawsze trafiał w odpowiednie dni... no w styczniu to na pewno nic nie będzie i nie wiem kiedy będzie następna taka możliwość jak teraz... nic smutno dlatego ciężko...

kiki, nie łam się... tulam Cię mocno:*

kiti lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti trzymaj się. Wszystkie wiemy, co czujesz... Na szczęście wiemy też, że jak zacznie się czas serduszkowań (jeśli nie w tym cyklu, to w następnym), od razu pojawi się nowa nadzieja.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, a ile cykli starań już za Tobą?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • ewela84 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten, który jeszcze trwa jest 6, miałam nadzieje, ze ostatni ;/ pożyjemy, zobaczymy....

ijpb20mmh57zc0cf.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ewela to życzę Ci z całego serduszka żeby to był ostatni :)

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki...witam ponownie...nadal jestem w domku i nigdzie się nie wybieram...i mam wyrzuty sumienia , że Wam tyle naużalałam się na Starego,gdy byłam pod wpływem emocji...bo efekt taki,że mogłam usłyszeć Was to co się spodziewałam...a porozmawialiśmy ze Starym i doszliśmy do porozumienia..i chwilowo zawieszenie broni...wybaczcie i nie myślcie źle o mnie :(

she, Beata, gadgeta, samira, Fedra, a-koczek lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Hej Babeczki...witam ponownie...nadal jestem w domku i nigdzie się nie wybieram...i mam wyrzuty sumienia , że Wam tyle naużalałam się na Starego,gdy byłam pod wpływem emocji...bo efekt taki,że mogłam usłyszeć Was to co się spodziewałam...a porozmawialiśmy ze Starym i doszliśmy do porozumienia..i chwilowo zawieszenie broni...wybaczcie i nie myślcie źle o mnie :(

najważniejsze, że doszliście do porozumienia i zawarliście rozejm. Pośpiech bywa złym doradcą. Życzę ci, żeby ci się poukładało wszystko po twojej myśli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2013, 20:50

Shagga_80 lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:

No to super że broń schowana !!!!
    Czasami emocje górują ale co tam jesteśmy tu po to żeby się wspierać!!!;-)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaggy dobrze ze sie jakos dogadaliscie i jest dobrze. Ale jedno pamietaj, Ty siebie sama musisz szanowac i nie mozesz pozwolic zeby ktokolwiek Cie upokarzał. Ale nad emocjami trzeba panowac bo to najgorszy nasz wróg i z dorbnych rzeczy robia wielka afere wiec powodzenia w opanowywaniu emocji i oby z Twoim M sie tylko dobrze układało :)

Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 977 978 979 980 981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ