X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiejsza porada dnia:

Jeśli wybierasz się na wizytę do lekarza ginekologa, pamiętaj o wydrukowaniu swoich wykresów. Informacje z kalendarza OvuFriend mogą pomóc Twojemu lekarzowi w diagnostyce wielu nieprawidłowości tj. brak lub zbyt późna/wczesna owulacja, zaburzenia fazy lutealnej, tzw. wrogi śluz, zaburzenia hormonalne, powtarzające się wczesne poronienia lub niski poziom progesteronu.

jak poszłam z wykresami to tylko spojrzała i powiedziała że jak staram się mniej niż 12 miesiecy to nie ma o czym mówić..

ech ci lekarze

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej gadgetko:)no tak sie nie da zeby w domu:(bo ten gin mówi ze drogą do gabinetu i tak wiekszosc plemników zginie:(bo albo za zimno albo za goraco bedzie..:(wiec nie ma sensu nas na koszty naciagać..no trudno..póki co bedziemy siestarc tak jak siestaramy..moze kiedy pomyslimy o jakiejs klinice..

gadgeta lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no gadgetko mam nadzieję że będziesz skuteczna :)

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    dzisiejsza porada dnia:

Jeśli wybierasz się na wizytę do lekarza ginekologa, pamiętaj o wydrukowaniu swoich wykresów. Informacje z kalendarza OvuFriend mogą pomóc Twojemu lekarzowi w diagnostyce wielu nieprawidłowości tj. brak lub zbyt późna/wczesna owulacja, zaburzenia fazy lutealnej, tzw. wrogi śluz, zaburzenia hormonalne, powtarzające się wczesne poronienia lub niski poziom progesteronu.

jak poszłam z wykresami to tylko spojrzała i powiedziała że jak staram się mniej niż 12 miesiecy to nie ma o czym mówić..

ech ci lekarze

Ciekawe co by mój gin powiedział jakbym mu zaniosła moje wykresy!!! Może teraz je wezme ;-)

• Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    dzisiejsza porada dnia:

ech ci lekarze

moja lekarka podeszła do tego profesjonalnie razem ze mną obejrzała i nawet mi pogratulowała ze mi się wogóle chciało prowadzić jakie kolwiek obserwacje ;)
    więc co lekarz to inne techniki może jednym się chce bardziej od drugich...

zosia-ktosia, gadgeta lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Beata Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga masz test pod ręką? to dawaj szybko może bedzie co świętować na ta 1000 stronkę :)

zosia-ktosia, AGA 30 lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    dzisiejsza porada dnia:

ech ci lekarze

ehh naprawde na kogo my trafiamy?
    ja teraz zamierzam iść z moimi wykresami i ciekawe co powie, a w pażdzierniku powiedziala że jak przez 3 cykle sie nie uda to postym,ulujemy no zobaczymy...

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    dzisiejsza porada dnia:

ech ci lekarze

mój gin patrzył i porównywał wszystkie wykresy:)ba nawet do monitoringu mu sie przydały bo mógł precyzyjniej okreslic dzień owu:)

zosia-ktosia, Beata, mauysia, Fedra, gadgeta lubią tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/artykul/10-najwiekszych-mitow-dotyczacych-zachodzenia-w-ciaze-w-ktore-byc-moze-jeszcze-wierzysz,15.html

bardzo fajne pytanka i odpowiedzi, zerknijcie sobie kochane.

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    zosia-ktosia wrote:
    dzisiejsza porada dnia:

ech ci lekarze

mój gin patrzył i porównywał wszystkie wykresy:)ba nawet do monitoringu mu sie przydały bo mógł precyzyjniej okreslic dzień owu:)

no to ja byłam u dupowatej ginki i tyle:)

• Dora Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Dora wrote:
    Gadgetko- pamiętam, pamiętam;)
    trzymam kciuki i czekam na zdjęcie!!

Betako zagnieżdzenie może sie odbyć między 6 a 12 dpo nawet... a tu na pewno liczy się co najmniej jeden dzień plus minus...

i zaraz dzień po zagniezdzeniu już może wyjśc pozytywny test? bo rozumiem że przed to nie ma sznsy?

Beata, na testach jest napisane,że wykrywają ciążę najszybciej 6-7 dni po zagnieżdżeniu. Stęzenie wydzielanego hormonu musi wzrosnąć a to trwa.

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • Beata Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    zosia-ktosia wrote:
    dzisiejsza porada dnia:

ech ci lekarze

CZYLI WARTO BRAĆ NA WIZYTĘ :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Aga masz test pod ręką? to dawaj szybko może bedzie co świętować na ta 1000 stronkę :)

Mam 2 testy ale szkoda mi robić jak i tak @ dziś przyjdzie he he!!;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Moja mama miała chyba usunięty jeden jajnik wskutek jakichś problemów z "przydatkami", po czym lekarz jej powiedział, że nici z dzieci ;) . Ale na mnie się chyba te tendencje nie przeniosły, bo z synkiem zaszłam w 6dc.

mój tato stracił w młodości jedno jądro... martwił się, że z mamą będą mieli problem z dzidziusiem... do tego palił nałogowo papierosy od 17 roku życia... a mają trójkę dzieci... najdłużej (3 cykle) starali się o mojego brata, który się począł jak moja mama miała 32 lata, a tato 37 lat... u mnie rodzina i ze strony m i z mojej to płodna jest... minimum to 3 dzieci

zosia-ktosia, gadgeta, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Mona wrote:
    No więc jeszcze raz wysylam wam wszystkim i każdej z osobna ciążowe fluidy :)

Ja czuje się b. dobrze. Zero przykrych dolegliwości. Jedyne co to jestem,senna i mogłabym caly dzionek przespać.

dziękujemy z radością przyjmujemy :)

odpoczywaj i zbieraj siły bo przydadza się juz niebawem :)

dziękuje:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uciekam dziewczynki:)do jutra:)

zosia-ktosia, Fedra, gadgeta, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    hej gadgetko:)no tak sie nie da zeby w domu:(bo ten gin mówi ze drogą do gabinetu i tak wiekszosc plemników zginie:(bo albo za zimno albo za goraco bedzie..:(wiec nie ma sensu nas na koszty naciagać..no trudno..póki co bedziemy siestarc tak jak siestaramy..moze kiedy pomyslimy o jakiejs klinice..

No jaja sobie robi ten lekarz?? Przecież na badanie nasienia tak można przynieść próbki i nic się nie dzieje z plemnikami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa Wosebko!!! miłego dzionka!!;-)

Woseba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona wrote:
    Woseba wrote:

No jaja sobie robi ten lekarz?? Przecież na badanie nasienia tak można przynieść próbki i nic się nie dzieje z plemnikami.

Mój chłop tez w domu oddał a potem zawieżliśmy do badania !! ważne żeby nie upłynęło więcej jak godzina i żeby w ciepłym plemniki były!!

zosia-ktosia, gadgeta lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pa pa Woseba :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ