X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiejsza porada dnia:

Jeśli wybierasz się na wizytę do lekarza ginekologa, pamiętaj o wydrukowaniu swoich wykresów. Informacje z kalendarza OvuFriend mogą pomóc Twojemu lekarzowi w diagnostyce wielu nieprawidłowości tj. brak lub zbyt późna/wczesna owulacja, zaburzenia fazy lutealnej, tzw. wrogi śluz, zaburzenia hormonalne, powtarzające się wczesne poronienia lub niski poziom progesteronu.

jak poszłam z wykresami to tylko spojrzała i powiedziała że jak staram się mniej niż 12 miesiecy to nie ma o czym mówić..

ech ci lekarze

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej gadgetko:)no tak sie nie da zeby w domu:(bo ten gin mówi ze drogą do gabinetu i tak wiekszosc plemników zginie:(bo albo za zimno albo za goraco bedzie..:(wiec nie ma sensu nas na koszty naciagać..no trudno..póki co bedziemy siestarc tak jak siestaramy..moze kiedy pomyslimy o jakiejs klinice..

gadgeta lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no gadgetko mam nadzieję że będziesz skuteczna :)

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    dzisiejsza porada dnia:

Jeśli wybierasz się na wizytę do lekarza ginekologa, pamiętaj o wydrukowaniu swoich wykresów. Informacje z kalendarza OvuFriend mogą pomóc Twojemu lekarzowi w diagnostyce wielu nieprawidłowości tj. brak lub zbyt późna/wczesna owulacja, zaburzenia fazy lutealnej, tzw. wrogi śluz, zaburzenia hormonalne, powtarzające się wczesne poronienia lub niski poziom progesteronu.

jak poszłam z wykresami to tylko spojrzała i powiedziała że jak staram się mniej niż 12 miesiecy to nie ma o czym mówić..

ech ci lekarze

Ciekawe co by mój gin powiedział jakbym mu zaniosła moje wykresy!!! Może teraz je wezme ;-)

• Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    dzisiejsza porada dnia:

ech ci lekarze

moja lekarka podeszła do tego profesjonalnie razem ze mną obejrzała i nawet mi pogratulowała ze mi się wogóle chciało prowadzić jakie kolwiek obserwacje ;)
    więc co lekarz to inne techniki może jednym się chce bardziej od drugich...

zosia-ktosia, gadgeta lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Beata Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga masz test pod ręką? to dawaj szybko może bedzie co świętować na ta 1000 stronkę :)

zosia-ktosia, AGA 30 lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    dzisiejsza porada dnia:

ech ci lekarze

ehh naprawde na kogo my trafiamy?
    ja teraz zamierzam iść z moimi wykresami i ciekawe co powie, a w pażdzierniku powiedziala że jak przez 3 cykle sie nie uda to postym,ulujemy no zobaczymy...

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    dzisiejsza porada dnia:

ech ci lekarze

mój gin patrzył i porównywał wszystkie wykresy:)ba nawet do monitoringu mu sie przydały bo mógł precyzyjniej okreslic dzień owu:)

zosia-ktosia, Beata, mauysia, Fedra, gadgeta lubią tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/artykul/10-najwiekszych-mitow-dotyczacych-zachodzenia-w-ciaze-w-ktore-byc-moze-jeszcze-wierzysz,15.html

bardzo fajne pytanka i odpowiedzi, zerknijcie sobie kochane.

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    zosia-ktosia wrote:
    dzisiejsza porada dnia:

ech ci lekarze

mój gin patrzył i porównywał wszystkie wykresy:)ba nawet do monitoringu mu sie przydały bo mógł precyzyjniej okreslic dzień owu:)

no to ja byłam u dupowatej ginki i tyle:)

• Dora Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Dora wrote:
    Gadgetko- pamiętam, pamiętam;)
    trzymam kciuki i czekam na zdjęcie!!

Betako zagnieżdzenie może sie odbyć między 6 a 12 dpo nawet... a tu na pewno liczy się co najmniej jeden dzień plus minus...

i zaraz dzień po zagniezdzeniu już może wyjśc pozytywny test? bo rozumiem że przed to nie ma sznsy?

Beata, na testach jest napisane,że wykrywają ciążę najszybciej 6-7 dni po zagnieżdżeniu. Stęzenie wydzielanego hormonu musi wzrosnąć a to trwa.

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • Beata Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    zosia-ktosia wrote:
    dzisiejsza porada dnia:

ech ci lekarze

CZYLI WARTO BRAĆ NA WIZYTĘ :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Aga masz test pod ręką? to dawaj szybko może bedzie co świętować na ta 1000 stronkę :)

Mam 2 testy ale szkoda mi robić jak i tak @ dziś przyjdzie he he!!;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Moja mama miała chyba usunięty jeden jajnik wskutek jakichś problemów z "przydatkami", po czym lekarz jej powiedział, że nici z dzieci ;) . Ale na mnie się chyba te tendencje nie przeniosły, bo z synkiem zaszłam w 6dc.

mój tato stracił w młodości jedno jądro... martwił się, że z mamą będą mieli problem z dzidziusiem... do tego palił nałogowo papierosy od 17 roku życia... a mają trójkę dzieci... najdłużej (3 cykle) starali się o mojego brata, który się począł jak moja mama miała 32 lata, a tato 37 lat... u mnie rodzina i ze strony m i z mojej to płodna jest... minimum to 3 dzieci

zosia-ktosia, gadgeta, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Mona wrote:
    No więc jeszcze raz wysylam wam wszystkim i każdej z osobna ciążowe fluidy :)

Ja czuje się b. dobrze. Zero przykrych dolegliwości. Jedyne co to jestem,senna i mogłabym caly dzionek przespać.

dziękujemy z radością przyjmujemy :)

odpoczywaj i zbieraj siły bo przydadza się juz niebawem :)

dziękuje:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uciekam dziewczynki:)do jutra:)

zosia-ktosia, Fedra, gadgeta, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    hej gadgetko:)no tak sie nie da zeby w domu:(bo ten gin mówi ze drogą do gabinetu i tak wiekszosc plemników zginie:(bo albo za zimno albo za goraco bedzie..:(wiec nie ma sensu nas na koszty naciagać..no trudno..póki co bedziemy siestarc tak jak siestaramy..moze kiedy pomyslimy o jakiejs klinice..

No jaja sobie robi ten lekarz?? Przecież na badanie nasienia tak można przynieść próbki i nic się nie dzieje z plemnikami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa Wosebko!!! miłego dzionka!!;-)

Woseba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona wrote:
    Woseba wrote:

No jaja sobie robi ten lekarz?? Przecież na badanie nasienia tak można przynieść próbki i nic się nie dzieje z plemnikami.

Mój chłop tez w domu oddał a potem zawieżliśmy do badania !! ważne żeby nie upłynęło więcej jak godzina i żeby w ciepłym plemniki były!!

zosia-ktosia, gadgeta lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pa pa Woseba :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ