X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzień dobry. Dzisiaj nie mam czasu wpadnę jutro, postaram się nadrobić, buziaki w ten ponury dzień :(

zosia-ktosia, gadgeta, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Dziewczynki zaraz 1000 strona !!!

Szampan gotowy he he !!!
    Idę sobie herbatkę zrobić!!!;-)

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Dora wrote:
    Beata wrote:
    Dora wrote:
    Gadgetko- pamiętam, pamiętam;)
    trzymam kciuki i czekam na zdjęcie!!

Betako zagnieżdzenie może sie odbyć między 6 a 12 dpo nawet... a tu na pewno liczy się co najmniej jeden dzień plus minus...

i zaraz dzień po zagniezdzeniu już może wyjśc pozytywny test? bo rozumiem że przed to nie ma sznsy?

Beata, na testach jest napisane,że wykrywają ciążę najszybciej 6-7 dni po zagnieżdżeniu. Stęzenie wydzielanego hormonu musi wzrosnąć a to trwa.

AAA ... po zaghnizżdzeniu? a ja myslałamże po zapłodnieniu :)

czyli teoretycznie faktycznie tak naprawdę test daje 100 % gdzie ok. tydzień po spodz. @?

Beatko... bo zagnieżdżenie to faktycznie dopiero zapłodnienie. sam seks to nic. plemniki muszqa dojrzeć w tobie i poczekac na jajeczko. nawet połączenie się jajeczka z plemnikiem nie daje szansy na ciążę. zagnieżdżenie to jedyny fakt pozytywnie zakończonej pierwszej drogi idącej ku ciąży..

mam nadzieje że zrozumiałaś:) bo ja sama nie za bardzo jak to przeczytałam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2013, 14:15

Shagga_80, Beata lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    nie wiem czy zauważyłyście ale miałayśmy strone policyjną teraz jest strażacka (jak sobie nie pomyliłam)...

ah ja blondynka hhe trochę to trwało zanim skapowałam o co kaman :)

zosia-ktosia, gadgeta lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia hej kochana
    zosiu- a niech se maja... :) tu mi lepiej- ja sie do dobrych rzeczy przyzwyczajam i ciezko mi sie potem ich pozbyc... dlatego bede tu do porodu albo i jeszcze dluzej :)
    Beciu- sikanca to najlepiej robic dopiero po terminie @, wczesniej moze byc slabo widac

zosia-ktosia, Fedra, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Huuuuuuuuuuura, zdążyłam i ja przed 1000 :)

mauysia, AGA 30, zosia-ktosia, gadgeta, Beata lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem :) Herby już nie robię "świątecznej", bo nie zdążę wypić. Ale może w domu sobie strzelę jakieś Somersby z tej jakże podniosłej okazji :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Fedra wrote:
    nie wiem czy zauważyłyście ale miałayśmy strone policyjną teraz jest strażacka (jak sobie nie pomyliłam)...

pamiętaj zawsze mówię: lepiej późno niż wcale:)

gadgeta, Beata lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Mona wrote:
    Woseba wrote:
    hej gadgetko:)no tak sie nie da zeby w domu:(bo ten gin mówi ze drogą do gabinetu i tak wiekszosc plemników zginie:(bo albo za zimno albo za goraco bedzie..:(wiec nie ma sensu nas na koszty naciagać..no trudno..póki co bedziemy siestarc tak jak siestaramy..moze kiedy pomyslimy o jakiejs klinice..

No jaja sobie robi ten lekarz?? Przecież na badanie nasienia tak można przynieść próbki i nic się nie dzieje z plemnikami.

No ale tu nie chodzi o badanie nasienia, tylko o pobranie do inseminacji - pewnie to nie jest takie hop-siup jak ze zwykłym badaniem nasienia... A może lekarz to zwykły ciulek... Nie wiadomo.

no to muszę rozwiać wasze wątpliwości niestety nie ma możliwości dostarczenia nasienia do lekarza wszystko jest pobierane na miejscu w tym czasie kobietę przygotowuja anasienie obrabiają ...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja opiję się wodą mineralną :)

• Beata Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta wrote:
    Beciu- podobno czasem widac juz plec na genetycznym usg bo to jest bardzo dlugie badanie- ok pol godzinne i sie oglada dzidzie ze wszystkich stron... bellusia miala i podobno lekarz bardzo niesmialo podejrzewa dziewczynke, wiec moze i u mnie bedzie cos widac...
    co do dodatniego testu po zagniezdzeniu- mi wyszedl + dobe po zagniezdzeniu ale nie test sikany ale beta- w 9 dniu po owulce mialam lekkie plamienie- pomyslalam ze to moze implantacja i nastepnego dnia w pracy w szpitalu zrobilam sobie bete- byla ponad 20 wiec potraktowalam to jako wynik na +

Fedrus- wcale od was nie uciekne... na ciazowkach wcale sie nie udzielam- tu mi dobrze. bylam tam raz- zaznaczyc sie w tabelce ze jestem w ciazy i na kiedy mam termin porodu... i jakos mnie tam nie ciagnie... ;D

to fajnie widać wile sie zmieniło :) ja czekałam do 6 mies.

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    mauysia wrote:
    Mona wrote:
    Woseba wrote:
    hej gadgetko:)no tak sie nie da zeby w domu:(bo ten gin mówi ze drogą do gabinetu i tak wiekszosc plemników zginie:(bo albo za zimno albo za goraco bedzie..:(wiec nie ma sensu nas na koszty naciagać..no trudno..póki co bedziemy siestarc tak jak siestaramy..moze kiedy pomyslimy o jakiejs klinice..

No jaja sobie robi ten lekarz?? Przecież na badanie nasienia tak można przynieść próbki i nic się nie dzieje z plemnikami.

No ale tu nie chodzi o badanie nasienia, tylko o pobranie do inseminacji - pewnie to nie jest takie hop-siup jak ze zwykłym badaniem nasienia... A może lekarz to zwykły ciulek... Nie wiadomo.

no to muszę rozwiać wasze wątpliwości niestety nie ma możliwości dostarczenia nasienia do lekarza wszystko jest pobierane na miejscu w tym czasie kobietę przygotowuja anasienie obrabiają ...

to czemu na niektórych stronach w necie można przeczytać że nasienie mozna przywieźć?

hmmm.. chyba że to nie było do inseminacji tylko do badania nasienia....

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może z okazji 1000 wrzucimy uaktualnioną tabelkę, co? coby była w widocznym miejscu,co ? :)
    A właśnie - może jakieś fasolki pojawiły się,a ja nie wiem,bo nie miałam kiedy nadrobić czytania...no i wstyd mi za wczorajsze zamieszanie wokół moich problemów... zbyt nadmuchanych

• mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Muzarcia się gdzieś obija! Muzarciuuuu chooodź!

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ładnie gadgeta pluje fluidami a ja zaraz chyba na monitor zwymiotuje o jak mi nie dobrze :(

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    mauysia wrote:
    Mona wrote:
    Woseba wrote:

Fedra ma rację... nasienia do inseminacji nie da się dowieźć!
    dowieźć można jedynie na badanie nasienia... u nas chcą w ciągu pół godziny...

• Fedra Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Fedra wrote:

a teraz wszystkie w pogotowiu ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze parę postów i ............
    No właśnie jak mam śpiewać sto lat czy jak!!!;-)

zosia-ktosia, Libra, gadgeta lubią tę wiadomość

• Dora Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja opijam zielona herbatką

zosia-ktosia, Shagga_80, gadgeta, Libra lubią tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • zosia-ktosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile ja dzięki Wam sie nauczyłam nowych rzeczy:)
    dziekuję że jesteście:)

je je je 1000

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2013, 14:22

Shagga_80, Fedra, gadgeta, Libra, Beata, mala29_ lubią tę wiadomość

‹‹ 991 992 993 994 995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ