plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Beata wrote:Dora wrote:Beata wrote:Dora wrote:Gadgetko- pamiętam, pamiętam;)
trzymam kciuki i czekam na zdjęcie!!
Betako zagnieżdzenie może sie odbyć między 6 a 12 dpo nawet... a tu na pewno liczy się co najmniej jeden dzień plus minus...
i zaraz dzień po zagniezdzeniu już może wyjśc pozytywny test? bo rozumiem że przed to nie ma sznsy?
Beata, na testach jest napisane,że wykrywają ciążę najszybciej 6-7 dni po zagnieżdżeniu. Stęzenie wydzielanego hormonu musi wzrosnąć a to trwa.
AAA ... po zaghnizżdzeniu? a ja myslałamże po zapłodnieniu
czyli teoretycznie faktycznie tak naprawdę test daje 100 % gdzie ok. tydzień po spodz. @?
Beatko... bo zagnieżdżenie to faktycznie dopiero zapłodnienie. sam seks to nic. plemniki muszqa dojrzeć w tobie i poczekac na jajeczko. nawet połączenie się jajeczka z plemnikiem nie daje szansy na ciążę. zagnieżdżenie to jedyny fakt pozytywnie zakończonej pierwszej drogi idącej ku ciąży..
mam nadzieje że zrozumiałaśbo ja sama nie za bardzo jak to przeczytałam:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2013, 14:15
Shagga_80, Beata lubią tę wiadomość
-
Fedra wrote:nie wiem czy zauważyłyście ale miałayśmy strone policyjną teraz jest strażacka (jak sobie nie pomyliłam)...
ah ja blondynka hhe trochę to trwało zanim skapowałam o co kamanzosia-ktosia, gadgeta lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnyRucia hej kochana
zosiu- a niech se maja...tu mi lepiej- ja sie do dobrych rzeczy przyzwyczajam i ciezko mi sie potem ich pozbyc... dlatego bede tu do porodu albo i jeszcze dluzej
Beciu- sikanca to najlepiej robic dopiero po terminie @, wczesniej moze byc slabo widaczosia-ktosia, Fedra, Beata lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Beata wrote:Fedra wrote:nie wiem czy zauważyłyście ale miałayśmy strone policyjną teraz jest strażacka (jak sobie nie pomyliłam)...
ah ja blondynka hhe trochę to trwało zanim skapowałam o co kaman
pamiętaj zawsze mówię: lepiej późno niż wcale:)gadgeta, Beata lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:Mona wrote:Woseba wrote:hej gadgetko:)no tak sie nie da zeby w domu:(bo ten gin mówi ze drogą do gabinetu i tak wiekszosc plemników zginie:(bo albo za zimno albo za goraco bedzie..:(wiec nie ma sensu nas na koszty naciagać..no trudno..póki co bedziemy siestarc tak jak siestaramy..moze kiedy pomyslimy o jakiejs klinice..
No jaja sobie robi ten lekarz?? Przecież na badanie nasienia tak można przynieść próbki i nic się nie dzieje z plemnikami.
No ale tu nie chodzi o badanie nasienia, tylko o pobranie do inseminacji - pewnie to nie jest takie hop-siup jak ze zwykłym badaniem nasienia... A może lekarz to zwykły ciulek... Nie wiadomo.
no to muszę rozwiać wasze wątpliwości niestety nie ma możliwości dostarczenia nasienia do lekarza wszystko jest pobierane na miejscu w tym czasie kobietę przygotowuja anasienie obrabiają ...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
gadgeta wrote:Beciu- podobno czasem widac juz plec na genetycznym usg bo to jest bardzo dlugie badanie- ok pol godzinne i sie oglada dzidzie ze wszystkich stron... bellusia miala i podobno lekarz bardzo niesmialo podejrzewa dziewczynke, wiec moze i u mnie bedzie cos widac...
co do dodatniego testu po zagniezdzeniu- mi wyszedl + dobe po zagniezdzeniu ale nie test sikany ale beta- w 9 dniu po owulce mialam lekkie plamienie- pomyslalam ze to moze implantacja i nastepnego dnia w pracy w szpitalu zrobilam sobie bete- byla ponad 20 wiec potraktowalam to jako wynik na +
Fedrus- wcale od was nie uciekne... na ciazowkach wcale sie nie udzielam- tu mi dobrze. bylam tam raz- zaznaczyc sie w tabelce ze jestem w ciazy i na kiedy mam termin porodu... i jakos mnie tam nie ciagnie...
to fajnie widać wile sie zmieniłoja czekałam do 6 mies.
zosia-ktosia, gadgeta lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Fedra wrote:mauysia wrote:Mona wrote:Woseba wrote:hej gadgetko:)no tak sie nie da zeby w domu:(bo ten gin mówi ze drogą do gabinetu i tak wiekszosc plemników zginie:(bo albo za zimno albo za goraco bedzie..:(wiec nie ma sensu nas na koszty naciagać..no trudno..póki co bedziemy siestarc tak jak siestaramy..moze kiedy pomyslimy o jakiejs klinice..
No jaja sobie robi ten lekarz?? Przecież na badanie nasienia tak można przynieść próbki i nic się nie dzieje z plemnikami.
No ale tu nie chodzi o badanie nasienia, tylko o pobranie do inseminacji - pewnie to nie jest takie hop-siup jak ze zwykłym badaniem nasienia... A może lekarz to zwykły ciulek... Nie wiadomo.
no to muszę rozwiać wasze wątpliwości niestety nie ma możliwości dostarczenia nasienia do lekarza wszystko jest pobierane na miejscu w tym czasie kobietę przygotowuja anasienie obrabiają ...
to czemu na niektórych stronach w necie można przeczytać że nasienie mozna przywieźć?
hmmm.. chyba że to nie było do inseminacji tylko do badania nasienia.... -
nick nieaktualnyMoże z okazji 1000 wrzucimy uaktualnioną tabelkę, co? coby była w widocznym miejscu,co ?
A właśnie - może jakieś fasolki pojawiły się,a ja nie wiem,bo nie miałam kiedy nadrobić czytania...no i wstyd mi za wczorajsze zamieszanie wokół moich problemów... zbyt nadmuchanych -
nick nieaktualnyFedra wrote:mauysia wrote:Mona wrote:Woseba wrote:hej gadgetko:)no tak sie nie da zeby w domu:(bo ten gin mówi ze drogą do gabinetu i tak wiekszosc plemników zginie:(bo albo za zimno albo za goraco bedzie..:(wiec nie ma sensu nas na koszty naciagać..no trudno..póki co bedziemy siestarc tak jak siestaramy..moze kiedy pomyslimy o jakiejs klinice..
no to muszę rozwiać wasze wątpliwości niestety nie ma możliwości dostarczenia nasienia do lekarza wszystko jest pobierane na miejscu w tym czasie kobietę przygotowuja anasienie obrabiają ...
Fedra ma rację... nasienia do inseminacji nie da się dowieźć!
dowieźć można jedynie na badanie nasienia... u nas chcą w ciągu pół godziny... -
Beata wrote:Fedra wrote:nie wiem czy zauważyłyście ale miałayśmy strone policyjną teraz jest strażacka (jak sobie nie pomyliłam)...
ah ja blondynka hhe trochę to trwało zanim skapowałam o co kaman
a teraz wszystkie w pogotowiu17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny