X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusia herbatka z miodem!!!!
    Skusiłam się i zrobilam test i nic niestety!!! a to już by wyszło chodzby blade!!!
    Tylko test zmarnowałam he he!!;-(

• natusia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko nie czytaj tych głupot w internecie. Mój znajomy lekarz (ogólny) powiedział mi,że największych bzdur można się tam naczytać...nic nie zastąpi wizyty u specjalisty. Nie każdy jest taki sam i nie każdy na stres lub inne czynniki reaguje tak samo. Nie denerwuj sie na zapas. no i nie czytaj tych głupot! poczekaj na wizytę. Gdyby coś było poważnego,to nikt tak długo by ci nie kazał czekać na wizytę.

Beata lubi tę wiadomość

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • natusia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Natusia herbatka z miodem!!!!
    Skusiłam się i zrobilam test i nic niestety!!! a to już by wyszło chodzby blade!!!
    Tylko test zmarnowałam he he!!;-(

Niekoniecznie! Moja kuzynka uparcie robiła testy ciążowe będąc już w potwierdzonej u lekarza ciąży i dopiero pod koniec 2-ego miesiąca wyszedł pozytywny!

• Beata Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aGUŚ TERAZ TO JUŻ MI SIE AUTENTYCZNIE W KOWIE KOŁUJE I RECE PODRĘTWIAŁY OD TEGO CO CZYTAM CYT:Problemem takim może być marskość wątroby, niewydolność nerek, nowotwór nerek lub płuc oraz pierwotna niedoczynność wątroby

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NATUSIA ALE JA TO CZYTAM NA FACHOWEJ STRONIE O PROLAKTYNIE... JUŻ WIEM ZE GŁUPOT OD ZWYKŁYCH PACjentek się nie czyta...

a wizytę mam tak ustalona juz na początku grudnia bo z tymi wynikami jeszcze sie nigdzie nie kosultowałam, najpierw przyszład do AS

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    aGUŚ TERAZ TO JUŻ MI SIE AUTENTYCZNIE W KOWIE KOŁUJE I RECE PODRĘTWIAŁY OD TEGO CO CZYTAM CYT:Problemem takim może być marskość wątroby, niewydolność nerek, nowotwór nerek lub płuc oraz pierwotna niedoczynność wątroby

Beti to po tym masz jeszcze wyższy wynik he he!!!
    Ty to nie czytaj i nie denerwój się bo to najgorsza rzecz!!!
    To jaką diagnoze wybierasz z tego co wyczytałaś!!!;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kot też dziś jakiś słaby chory!!! zero kontaktu z nim !!!
    Tak jak mnie grypa go chyba łapie!!;-)

• natusia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    NATUSIA ALE JA TO CZYTAM NA FACHOWEJ STRONIE O PROLAKTYNIE... JUŻ WIEM ZE GŁUPOT OD ZWYKŁYCH PACjentek się nie czyta...

a wizytę mam tak ustalona juz na początku grudnia bo z tymi wynikami jeszcze sie nigdzie nie kosultowałam, najpierw przyszład do AS

Powiem ci tak: mój m ma wysoki cukier. Z jego wynikam jak zaczęłam analizować wszystko co w necie to struchlałam. Wyrok! Męczyłam sie z tym nic mu nie mówiąc przed wizytą u lekarza. Wyczytałam,że już tylko insulina w jego przypadku,wszystko precz i koniec świata! jak sie okazało,wystarczy dieta i pilnowanie pomiarów. Zadne leki i żadna insulina nie potrzebna. Strach ma tylko wielkie oczy! Ja też czytałam na fachowych stronach... mówię ci nie warto sie denerwować i czytać te głupoty. Jak masz możliwość,idź do lekarza szybciej-zaoszczędzisz sobie stresu. Nie musi się wcale nic strasznego dziać...

• Beata Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Beata wrote:

Beti to po tym masz jeszcze wyższy wynik he he!!!
    Ty to nie czytaj i nie denerwój się bo to najgorsza rzecz!!!
    To jaką diagnoze wybierasz z tego co wyczytałaś!!!;-)

CIĄŻA?

AGA 30, Libra, Fedra, gadgeta, jeju lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm nie wiem ... a jaka prolaktyna powinna być w ciaży?
    bo w sumie prolaktyna musi wrastać w ciaży prwada? ale na to to chyba byłoby za wcześnie u mnie? kurde chyba ide zapytać ciażówek..

jeju lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to diadnoza super moja droga!!! To daj znać co ci ciężarówki powiedzą!!;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    dziewczyny pomocy
    jestem zrozpaczona, załamana i wogóle wyć mi się chce
    własnie odebrałam moje wyniki
    baaardzo podwyższone
    nie znam sie na wynikach ale pamiętam jak dyskutowałyście że prolaktyna nie może być podwyższona przy staraniach prawda?
    Libruś Ty jestes w temacie? ratunku od czego az taka prolaktyna?
    w tamtych badaniach miałam idealną a teraz : 656,40
    i progesteron tez podwyższony w stosunku do ostatniego ale jeszcze w normie bo 21,30

:[ wiedziałam ze coś musi w końcu wyjśC nie tak !!!

w którym dniu cyklu robiłaś badania?

• Dora Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "W przypadku podwyższonej prolaktyny należy (koniecznie!) informować o tym lekarzy przepisujących leki na inne schorzenia. Niektóre z nich bowiem podnoszą poziom prolaktyny i w przypadku ich przyjmowania w połączeniu z lekami obniżającymi może dojść do małej katastrofy hormonalnej.
    "

Beata lubi tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • Beata Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libruś dobrze ze jestes co o tym myślisz?
    robiłam wczoraj to był 24d.c.

jeju lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    No to diadnoza super moja droga!!! To daj znać co ci ciężarówki powiedzą!!;-)

ehh próbuje sie uchwycić czegos pozytywnego :) ;(

jeju lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:

podaj normę...
    ale wynik już na pierwszy rzut oka do dupy...seksik był dzień wcześniej;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w 21dc miałam badania prolaktyna norma dwa razy przekroczona progesteron 12,30

powtórzyłam w 3dc (wtedy powinno się ogólnie badać poziom prolaktyny) i w tedy juz spoko... wyszło 17 z małym hakiem...

jak Cie interesuje - mogę opisać co mi gin powiedział...

• Dora Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Beata wrote:

podaj normę...
    ale wynik już na pierwszy rzut oka do dupy...seksik był dzień wcześniej;P

A nie mówiłam?!:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2013, 18:40

Beata lubi tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was

ale wy lecicie normalnie nie nadazam, wreszcie usiadałam i sie przerazilam ile mam nadrabiania wiec ładnie sie z wami witam

u mnie dzien minął milo mam juz nowa karte miesieczna na mpk i to w zasadzie za darmo:D zostalo mi strasznie duzo starych biletow ktore dostawalam od wujka za darmo bo mu w pracy dawali i mozna sobie bylo je wymienic na inne bilety wiec wybralam opcje karty miesiecznej bo teraz duzo jezdze przez ten moj karnet.

a na spotkaniu z doradca kredytowym bylo milo i sie duzo waznych i przydatnych rzeczy dowiedzialam teraz co nieco powiedzialam mezulkowi i skiwtowal ze musi to wszytsko przemyslec wiec mam nadzieje ze dobrze to przemysli a ja mu co jakis czas cos o tym mieszkaniu napomkne i zobaczymy... na razie przegladam na necie mieszkania...

to wracam was nadrabiac :) ale prosze zwolnijcie tempo

Libra, gadgeta lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do progesteronu, jest ok
    norma stężenia progesteronu w 7-8 dniu po owulacji to od 10 ng/ml wzwyż (do około 50 ng/ml; w ciąży dochodzi do 250 ng/ml)... informacja - poniżej 3 ng/ml oznacza, że owulacja się w ogóle nie odbyła.

Beata lubi tę wiadomość

‹‹ 995 996 997 998 999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ