plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Libra wrote:Beata wrote:libruś dobrze ze jestes co o tym myślisz?
robiłam wczoraj to był 24d.c.
podaj normę...
ale wynik już na pierwszy rzut oka do dupy...seksik był dzień wcześniej;P
norma od 102-496Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Libra wrote:ja w 21dc miałam badania prolaktyna norma dwa razy przekroczona progesteron 12,30
powtórzyłam w 3dc (wtedy powinno się ogólnie badać poziom prolaktyny) i w tedy juz spoko... wyszło 17 z małym hakiem...
jak Cie interesuje - mogę opisać co mi gin powiedział...
jasne że mnie interesuje, ale ona mi kazała robić 24d.c
jestem tak padnięta i wyczerpana że poszłabym się już położyć
ale Oliwka jeszcze lekcje odrabia, a mą z w pracy, a potem musi sie jeszcze wykąpać...Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnyto myślę, że powodem podwyższenia prolaktyny jest seks dnia wcześniejszego...
przed badaniem dzień wcześniej powinno unikać się seksu, badania piersi, stymulowania sutków, alkoholu, zbyt tłustych potraw, powinnoś się wyspać (6-8 godzin), badanie powinno być wykonane w około 2-3 godziny po przebudzeniu, nie powinno się forsować przed badaniem i przyjściu do laboratorium przed pobraniem odpocząć 10-15 min. Chyba niczego nie pominęłam
a gin na moje wyniki powiedział tak... prolaktyna jest bardzo specyficznym hormonem i jego skok może wiele czynników powodować... powiedział, że w moim przypadku prawdopodobnie jest to problem czynnościowy... trzeba się nie stresować, zwolnić tempo życia, wysypiać się, nie zarywać nocy, nie stresować sięFedra lubi tę wiadomość
-
witam lasencje co tam nowego
widzę ze nie zdążyłam załapać się na 1000 stronkę hi hi hi
trudno się mówi. Jak tak dalej pójdzie z waszymi wpisami to i do 2000 strony nie wyrobie się z ta fasolka
.
No ale w sumie to z okazji że już była ta 100- strona to życzę wszystkim szybkiego zafasolkowania a tym co maja już fasolki szczęśliwego rozwiązania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2013, 19:06
AGA 30, Libra, Beata, Fedra, gadgeta lubią tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
znalazłam coś takiego co potwierdza zasadnośc wykonania tego badania własnie w tej fazie cyklu
Prolaktyna - norma 1,9- 25 ng/ml
Wykonanie:
badanie krwi, najczęściej w Ii fazie cyklu, w godzinach rannych, na czczo, po skojonie przesapanej nocy
Interpretacja:
3-15 ng/ml wynikbardzo dobry
15-20 ng/ml wynik dobry
20-25 ng/ml łagodna hiperprolaktynemia
> 25 ng/ml wynik ponad normę, oznacza hiperprolaktynemie
Do przeliczenia użyj: 1 ng/ml = 20 mIU/lOliwka 2006
-
nick nieaktualny
-
Libra wrote:to myślę, że powodem podwyższenia prolaktyny jest seks dnia wcześniejszego...
przed badaniem dzień wcześniej powinno unikać się seksu, badania piersi, stymulowania sutków, alkoholu, zbyt tłustych potraw, powinnoś się wyspać (6-8 godzin), badanie powinno być wykonane w około 2-3 godziny po przebudzeniu, nie powinno się forsować przed badaniem i przyjściu do laboratorium przed pobraniem odpocząć 10-15 min. Chyba niczego nie pominęłam
a gin na moje wyniki powiedział tak... prolaktyna jest bardzo specyficznym hormonem i jego skok może wiele czynników powodować... powiedział, że w moim przypadku prawdopodobnie jest to problem czynnościowy... trzeba się nie stresować, zwolnić tempo życia, wysypiać się, nie zarywać nocy, nie stresować się
wyspana byłam, było to naczczo ok 2 godz. po przebudzeniu nawet nie całe..
jechałam na badanie samochodem i zanim weszłam do gabinetu siedziałam w poczekalni ponad 10 min. wiec nie wiem kurcze ... ja chcę wierzyć w fasolkę!myślisz że nia ma żadnej szansy na to na tym etapie?
p.s. a przeciez tamta prolaktyna poprzednia nie była nacczo i na dodatek po cały dniu w pracy ....
lece do Oliśki bo już sie kąpie
Dobranoc musż sie z tym przespacLibra, Fedra lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
-
nick nieaktualny
-
AGA 30 wrote:A wiecie że na tym temacie jest prawie 20100 postów wpisanych!!!
a 1562 sama ja wpisałam ale jestem as normalnie!!!
Wkońcu nauczyłam się szybko pisać na kompie he he i to dzięki wam!!
same pozytywne strony ma to nasze forumAGA 30, Libra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBeata wrote:Libra wrote:to myślę, że powodem podwyższenia prolaktyny jest seks dnia wcześniejszego...
a gin na moje wyniki powiedział tak... prolaktyna jest bardzo specyficznym hormonem i jego skok może wiele czynników powodować... powiedział, że w moim przypadku prawdopodobnie jest to problem czynnościowy... trzeba się nie stresować, zwolnić tempo życia, wysypiać się, nie zarywać nocy, nie stresować się
wyspana byłam, było to naczczo ok 2 godz. po przebudzeniu nawet nie całe..
jechałam na badanie samochodem i zanim weszłam do gabinetu siedziałam w poczekalni ponad 10 min. wiec nie wiem kurcze ... ja chcę wierzyć w fasolkę!myślisz że nia ma żadnej szansy na to na tym etapie?
p.s. a przeciez tamta prolaktyna poprzednia nie była nacczo i na dodatek po cały dniu w pracy ....
lece do Oliśki bo już sie kąpie
Dobranoc musż sie z tym przespac
najczęściej w Ii fazie cyklu??? co to? na stronach klinik leczenia niepłodności jest napisane, by badanie prolaktyny robić w 3-5dc
jak pójdziesz do ginki, to może jakieś szczegóły Ci powie... a na razie się nie martw:)
jak będziesz wiedziała co i jak to napisz mi na priv:* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny