X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natusia wrote:
    Te nasze przyszłe fasolki to będą takim wspólnym dziełem :)

Ile ciotek będą miały he he he!!!;-)

natusia, Libra, Woseba, Fedra, gadgeta lubią tę wiadomość

• natusia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wirtualne matki chrzestne :)

Libra, Fedra lubią tę wiadomość

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Aga to wtedy jest wysoko :)

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe która wózek kupi!!!! ;-)

• natusia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tyle to łatwiej kupić :) Wszystkie jak sie zrzucą to będzie po parę złotych ;)

AGA 30, Fedra lubią tę wiadomość

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam na wizycie i dostałam kartę ciąży. Wg OM jestem dzisiaj w 11tyg4dniu a wg USG w 10tyg7dniu. Różnica niewielka. W związku z tym termin porodu mam wg OM na 26.07.2013 a wg USG na 30.07.2013. Pożyjemy zobaczymy :) Maluszek ma 3,92cm i z zapałem się wierci i macha wszystkimi 4 kończynami :) No ale niestety na tym dobre wieści się kończą. Bo choć jeszcze za wcześnie na badania te w 11-13 tyg ciąży to lekarzowi i tak od razu rzucił się w oczy za duży fałd karkowy, a mianowicie ma 3,65mm :( Do tego jeszcze bardzo wnikliwie, bo chyba z 15 min samo serduszko badał na wszystkie możliwe sposoby z przepływem przez komory włącznie. Po całym badaniu stwierdził, że za wcześnie jeszcze na jakiekolwiek wnioski, bo te badania wykonuje się najwcześniej jak maluszek ma 4,5cm (a mój ma 3,9cm) niemniej jednak skierował mnie na badania prentalne i dzisiaj już miałam pobieraną krew do testów PAPPA i B-hcg. Kolejne USG mam mieć za 2 tyg, czyli jak maluszek będzie miał 12tyg6dni. I wtedy będą już wyniki moje z krwi no i dojdzie to USG genetyczne. Powiem Wam szczerze, że boję się jak cholera. Zryczałam się wczoraj jak bóbr... Ehhh... od początku mam pod górkę w tej ciąży, a ja tak bardzo pragnę tego maleństwa i tego, żeby było zdrowe i całe...
    Teraz jestem już trochę spokojniejsza, tzn. po rozmowach z ciężarówkami :) Przegadałyśmy temat, pomarudziłyśmy na podejście do badań PATTA w Polsce. Generalnie za sprawą Yoku będę dzisiaj spała spokojniej niż wzoraj. Mimo wszystko trzymajcie kciuki, żeby się okazało za te 2 tyg, że wszystko jest ok. Bardzo proszę!!!

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:

Bo ja teraz sprawdzałam wczoraj była nisko i miekka a dziś zledwością ja dosięgłam i twardawa jest !!! w ciągu jednego dnia może się tak zmienić!!

• mala29_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i kupimy hurtem takie same i w całej Polsce będzie wiadomo kto siedział na forum hi hi hi :)

natusia, AGA 30, Libra, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Dziewczyny jak szyjki macicy cięzko dotknąć palcem to wtedy jest wysoko!!!???

ja tez tak miałam wczoraj... wysoko, że ledwo ledwo ją sięgałam

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    mala29_ wrote:

Bo ja teraz sprawdzałam wczoraj była nisko i miekka a dziś zledwością ja dosięgłam i twardawa jest !!! w ciągu jednego dnia może się tak zmienić!!

tak Agus ona nawet w ciągu dnia się morze zmienić dlatego zalecane jest mierzenie jej o tej samej porze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Wczoraj byłam na wizycie i dostałam kartę ciąży. Wg OM jestem dzisiaj w 11tyg4dniu a wg USG w 10tyg7dniu. Różnica niewielka. W związku z tym termin porodu mam wg OM na 26.07.2013 a wg USG na 30.07.2013. Pożyjemy zobaczymy :) Maluszek ma 3,92cm i z zapałem się wierci i macha wszystkimi 4 kończynami :) No ale niestety na tym dobre wieści się kończą. Bo choć jeszcze za wcześnie na badania te w 11-13 tyg ciąży to lekarzowi i tak od razu rzucił się w oczy za duży fałd karkowy, a mianowicie ma 3,65mm :( Do tego jeszcze bardzo wnikliwie, bo chyba z 15 min samo serduszko badał na wszystkie możliwe sposoby z przepływem przez komory włącznie. Po całym badaniu stwierdził, że za wcześnie jeszcze na jakiekolwiek wnioski, bo te badania wykonuje się najwcześniej jak maluszek ma 4,5cm (a mój ma 3,9cm) niemniej jednak skierował mnie na badania prentalne i dzisiaj już miałam pobieraną krew do testów PAPPA i B-hcg. Kolejne USG mam mieć za 2 tyg, czyli jak maluszek będzie miał 12tyg6dni. I wtedy będą już wyniki moje z krwi no i dojdzie to USG genetyczne. Powiem Wam szczerze, że boję się jak cholera. Zryczałam się wczoraj jak bóbr... Ehhh... od początku mam pod górkę w tej ciąży, a ja tak bardzo pragnę tego maleństwa i tego, żeby było zdrowe i całe...
    Teraz jestem już trochę spokojniejsza, tzn. po rozmowach z ciężarówkami :) Przegadałyśmy temat, pomarudziłyśmy na podejście do badań PATTA w Polsce. Generalnie za sprawą Yoku będę dzisiaj spała spokojniej niż wzoraj. Mimo wszystko trzymajcie kciuki, żeby się okazało za te 2 tyg, że wszystko jest ok. Bardzo proszę!!!

Paulinka - trzymamy kciuki! Oby wszystko było ok:*

Paulina1986 lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinko nie martw się na zapas wiesz ze stres ci nie służy a raczej twojemu maluszkowi. Ja będę trzymać mocno kciuki żeby się okazało ze wszystko jest w porządku. :) < przytula >

• natusia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko trzymam kciuki za ciebie i maleństwo. Mam nadzieję,że z maluszkiem będzie wszystko w porządku. Może to jeszcze za wcześnie na taką diagnozę. Ściskam cię mocno i pomodlę się dziś za maluszka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko bedzie ok wszystko!!!! Spokojnej ciąży!!!
    A przed okresem powinna być szyjka nisko z tego co wiem!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    no i kupimy hurtem takie same i w całej Polsce będzie wiadomo kto siedział na forum hi hi hi :)

Na alegro zamówimy 40 szt to może zniżkę dostaniemy he he!!;-)

Libra, mala29_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    AGA 30 wrote:
    mala29_ wrote:

tak Agus ona nawet w ciągu dnia się morze zmienić dlatego zalecane jest mierzenie jej o tej samej porze.

ja kiedyś sprawdzałam kilka razy dziennie i wychodziło mi zupełnie inaczej... teraz badam około 22...

a propos, czy jest jakiś optymalny czas badań szyjki?? np. rano po przebudzeniu, czy to nieważne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Paulinko bedzie ok wszystko!!!! Spokojnej ciąży!!!
    A przed okresem powinna być szyjka nisko z tego co wiem!!!

w ciąży też powinna być nisko, twarda i zamknięta... bynajmniej w początkowej fazie ciąży

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewuszki :) Jesteście kochane :) Buziaki dla każdej z Was!!!

natusia, Blondi22 lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra z tego co wiem to o tej samej porze w tej samej pozycji trzeba sprawdzać!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Libra z tego co wiem to o tej samej porze w tej samej pozycji trzeba sprawdzać!!

no tak... ale lepiej rano czy wieczorem? czy bez znaczenia?

‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ