plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wczoraj byłam na wizycie i dostałam kartę ciąży. Wg OM jestem dzisiaj w 11tyg4dniu a wg USG w 10tyg7dniu. Różnica niewielka. W związku z tym termin porodu mam wg OM na 26.07.2013 a wg USG na 30.07.2013. Pożyjemy zobaczymy
Maluszek ma 3,92cm i z zapałem się wierci i macha wszystkimi 4 kończynami
No ale niestety na tym dobre wieści się kończą. Bo choć jeszcze za wcześnie na badania te w 11-13 tyg ciąży to lekarzowi i tak od razu rzucił się w oczy za duży fałd karkowy, a mianowicie ma 3,65mm
Do tego jeszcze bardzo wnikliwie, bo chyba z 15 min samo serduszko badał na wszystkie możliwe sposoby z przepływem przez komory włącznie. Po całym badaniu stwierdził, że za wcześnie jeszcze na jakiekolwiek wnioski, bo te badania wykonuje się najwcześniej jak maluszek ma 4,5cm (a mój ma 3,9cm) niemniej jednak skierował mnie na badania prentalne i dzisiaj już miałam pobieraną krew do testów PAPPA i B-hcg. Kolejne USG mam mieć za 2 tyg, czyli jak maluszek będzie miał 12tyg6dni. I wtedy będą już wyniki moje z krwi no i dojdzie to USG genetyczne. Powiem Wam szczerze, że boję się jak cholera. Zryczałam się wczoraj jak bóbr... Ehhh... od początku mam pod górkę w tej ciąży, a ja tak bardzo pragnę tego maleństwa i tego, żeby było zdrowe i całe...
Teraz jestem już trochę spokojniejsza, tzn. po rozmowach z ciężarówkamiPrzegadałyśmy temat, pomarudziłyśmy na podejście do badań PATTA w Polsce. Generalnie za sprawą Yoku będę dzisiaj spała spokojniej niż wzoraj. Mimo wszystko trzymajcie kciuki, żeby się okazało za te 2 tyg, że wszystko jest ok. Bardzo proszę!!!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
AGA 30 wrote:mala29_ wrote:tak Aga to wtedy jest wysoko
Bo ja teraz sprawdzałam wczoraj była nisko i miekka a dziś zledwością ja dosięgłam i twardawa jest !!! w ciągu jednego dnia może się tak zmienić!!
tak Agus ona nawet w ciągu dnia się morze zmienić dlatego zalecane jest mierzenie jej o tej samej porze.W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
nick nieaktualnyPaulina1986 wrote:Wczoraj byłam na wizycie i dostałam kartę ciąży. Wg OM jestem dzisiaj w 11tyg4dniu a wg USG w 10tyg7dniu. Różnica niewielka. W związku z tym termin porodu mam wg OM na 26.07.2013 a wg USG na 30.07.2013. Pożyjemy zobaczymy
Maluszek ma 3,92cm i z zapałem się wierci i macha wszystkimi 4 kończynami
No ale niestety na tym dobre wieści się kończą. Bo choć jeszcze za wcześnie na badania te w 11-13 tyg ciąży to lekarzowi i tak od razu rzucił się w oczy za duży fałd karkowy, a mianowicie ma 3,65mm
Do tego jeszcze bardzo wnikliwie, bo chyba z 15 min samo serduszko badał na wszystkie możliwe sposoby z przepływem przez komory włącznie. Po całym badaniu stwierdził, że za wcześnie jeszcze na jakiekolwiek wnioski, bo te badania wykonuje się najwcześniej jak maluszek ma 4,5cm (a mój ma 3,9cm) niemniej jednak skierował mnie na badania prentalne i dzisiaj już miałam pobieraną krew do testów PAPPA i B-hcg. Kolejne USG mam mieć za 2 tyg, czyli jak maluszek będzie miał 12tyg6dni. I wtedy będą już wyniki moje z krwi no i dojdzie to USG genetyczne. Powiem Wam szczerze, że boję się jak cholera. Zryczałam się wczoraj jak bóbr... Ehhh... od początku mam pod górkę w tej ciąży, a ja tak bardzo pragnę tego maleństwa i tego, żeby było zdrowe i całe...
Teraz jestem już trochę spokojniejsza, tzn. po rozmowach z ciężarówkamiPrzegadałyśmy temat, pomarudziłyśmy na podejście do badań PATTA w Polsce. Generalnie za sprawą Yoku będę dzisiaj spała spokojniej niż wzoraj. Mimo wszystko trzymajcie kciuki, żeby się okazało za te 2 tyg, że wszystko jest ok. Bardzo proszę!!!
Paulinka - trzymamy kciuki! Oby wszystko było ok:*Paulina1986 lubi tę wiadomość
-
paulinko nie martw się na zapas wiesz ze stres ci nie służy a raczej twojemu maluszkowi. Ja będę trzymać mocno kciuki żeby się okazało ze wszystko jest w porządku.
< przytula >
Paulina1986 lubi tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymala29_ wrote:AGA 30 wrote:mala29_ wrote:tak Aga to wtedy jest wysoko
Bo ja teraz sprawdzałam wczoraj była nisko i miekka a dziś zledwością ja dosięgłam i twardawa jest !!! w ciągu jednego dnia może się tak zmienić!!
tak Agus ona nawet w ciągu dnia się morze zmienić dlatego zalecane jest mierzenie jej o tej samej porze.
ja kiedyś sprawdzałam kilka razy dziennie i wychodziło mi zupełnie inaczej... teraz badam około 22...
a propos, czy jest jakiś optymalny czas badań szyjki?? np. rano po przebudzeniu, czy to nieważne? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny