Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Daria mamy działeczkę za blokiem
i niedługo czas zacząć ja obrabiać. Teraz na placu zabaw i w parku z młodą przesiadujemy
a jak sie czujecie Kochana
fajne te zakupy pamiętam że miałam ubrankowy zawrót głowy...
teraz będzie inaczej bo mam pół piwnicy ciuszków po Młodej no chyba że będzie Synus to polecę po chłopięce gadżeciki
-
nick nieaktualnyDorotucha wrote:Daria mamy działeczkę za blokiem
i niedługo czas zacząć ja obrabiać. Teraz na placu zabaw i w parku z młodą przesiadujemy
a jak sie czujecie Kochana
fajne te zakupy pamiętam że miałam ubrankowy zawrót głowy...
teraz będzie inaczej bo mam pół piwnicy ciuszków po Młodej no chyba że będzie Synus to polecę po chłopięce gadżeciki
Ogolnie czuje sie dobrzejestem teraz na l4 do konca tygodnia to sobie odpoczywam
A zakupy dla maluszkow sa super, tak poprawiaja humorza miesiac znowu polece po cos
A to super ze macie dzialke i tam pozniej bedziecie urzedowacDorotucha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyW przypadku drugiej ciąży będąc na urlopie wychowawczym musisz złożyć pracodawcy 30 dni wcześniej podanie o skrócenie urlopu wychowawczego i powrocie do pracy.Praktycznie od dnia powrotu możesz byc na zwolnieniu lekarskim.Pracodawca będzie Ci płacił przez 33 dni wynagrodzenie chorobowe, a następnie zasiłek chorobowy ZUS.Składając podanie o przerwaniu urlopu wychowawczego możesz poinformowac pracodawce o swoich planach i ewentualnej kolejnej ciąży,aby nie zwolnił pracownicy,która została przyjęta na Twoje miejsce.Pracodawca nie może odmówić wcześniejszego powrotu do pracy.Podanie złożone 30 dni wcześniej informuje praktycznie pracodawcę o powrocie.
Czyli w skrócie skłądasz wniosek o wcześniejszy powrót do pracy z wychowawczego i pierwszego dnia pracy dajesz L4 i zaświadczenie od lekarze że jesteś w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 19:52
-
nick nieaktualnyW czasie przebywania pracownicy na urlopie wychowawczym za czas niezdolności do pracy nie przysługuje zasiłek chorobowy. Aby takie uprawnienie nabyć konieczne jest zakończenie urlopu wychowawczego poprzez powrót do pracy – pracownica może z niego zrezygnować w każdym czasie za zgodą pracodawcy lub po uprzednim zawiadomieniu pracodawcy najpóźniej na 30 dni przed terminem zamierzonego powrotu do pracy.
-
Ruda27 wrote:Paula kochana dziekuje ze pytasz o mnie
na zakupach super, kupilam 3 spioszki, zestaw sliniaczkow, buciczki, rampersa i czapeczki z rekawusiami aa i skarpetunie
to wszystko takie kochane
Wlasmie wrocilismy ze spacerku, piekna pogoda.
Dorotka wy macie swoja dzialke? Jak tak to super! Zazdroszczemozna caly dzien sobie lezec
Ania Twoja ciocia dobrze powiedziala, duzo ma racji..
Olga jak tam?
Rudasek to czekamy na wiesci, jesli sie okaze ze bedziesz testowac i bedzie pozytyw
Paula trzymam kciuki, zeby udalo wam sie z tym domkiem! Swietna sprawaja tu nawet nie mam gdzie na spacer isc, a samemu to juz w ogole
Ojj to piekne zakupy zrobilasja poki co nic nie kupilam bo pake z ubrankami dostalam a sporo rzeczy takich jak pierwsze pampersy, husteczki, niedrapki itd mialam w paczkach ktore za darmo dostalam w sklepach
Ruda27 lubi tę wiadomość
-
Jestem
Ojj moze masz chwilowe oskabienie organizmu aneczko. Ja czytalam ze dla czlowieka najgorsza jest wlasnie ta pora po zimie. Miedzy zima a latem.... Bo zanim czlowiek sie obudzi z zimowego zaspania, zanim sie organizm rozrusza to tak jestwiec luzzz nie starzejesz sie