Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula i jak po gimnastyce rozciagnieta
ja dopieor dotarlam do domkudobrze ze jest syta salatka i torcik to nie musze gotowac
-
A to taka mało rozciągająca gimnastyka, to bardziej taki fitness tyle że bez podskoków i z mniejszą liczbą powtórzeń, raz byłam na pilatesie dla ciężarnych ale to nie dla mnie, ja mam problem z rozciąganiem ile bym nie próbowała
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Poryczałam sie ogladalam włąsnie filmik jak ksiadz zaspiewal mlodej parze Alleluja
SunSun lubi tę wiadomość
-
Unas bylo krotko zwiezle i na temat
My mielismy slub u Kapucynówwiec troche inaczej msza wygladala
oni sa bardziej...życiowi
-
nick nieaktualnyPaula jak dotad mielismy zakaz, zapytam na wizycie ale moj i tak powiedzial ze sie boi.. Wiec mysle ze poczekamy
Paula29 fajnie taka gimnastyka
Ja mam nadzieje, ze bede mogla i tez chce isc
Filmik jak ksiadz spiewa tez widzialamswietny ksiadz
tylko jacys ludzie niezbyt, ze czasami sie jakby podsmiewali
Ania jak wyglada slub u kapucynow? Czyli typowo koscielnego nie kacie tak? Jestescie inna wiara? Zaciekawilas mnieAnia_84, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Daria Kapucyni to normalna wiara chrzecijanska
Mamy normlny slub koscielny
Tyle ze Kapucyni sa zakonnikamii podchodza do zycia troche inaczej . owszem wszytskie obrzadki slbne sa takie same ale atmosfera jets taka.. rodzinna
mowia bardziej od strony zyciowej
i np jak sie zapytalismy co mamy przyniesc z papierkow to powiedzieli ze dla nich najwazniejsze jest z USC zaswiadczenie ze mamy chrzest i bierzmowanie ..no i spowiedz.. nawte nam powiedzieli ze jak dla nich mozmey raz isc
np jak wszedzie cheli za slub "co Łaska okolo 1000" tak oni nam powiedzilei ze musza zaplacic organiscie i koscielnegmu 150 zl i jesli nas na wiecej nie stac to nie musimy nawet grosza dawac..no i co misie osobiscie bardzo podobalo nie chodzili po ofeierzezyczyli nam udanej zabawy
a pytanie chcecie krotka wersje czy dluga mnie rozwaliłao
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 18:28
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
my akurat bralismy slub w momencie kiedy byl remont kosciola.. i mielismy tylko w tkiej małej kapliczce..ale bylo tak przytulnie ze ludzie byli zachwyceni
Moj M ogolnie nie lubi ksezy.a ich uwielbiau nich zawsze jest np zywa szopka na swieta
a kazanie nie bylo kazaniem a opowiescia o zyciuo tym jak powinnismy sie wspierac
Ruda27, Malenq lubią tę wiadomość
-
Oni jak zakonnicy nie maja dodtkow od kosciola.. zakon sam sie utrzymuje tylko i wylacznie z dadkow ludzi
no rzadne znich nie jezdzi samochodem
wiekszosc znich jest po misjach w krajach 3go swiata .. takze ja jak mam wybrac miedzy nimi a naszymkoscioelem na osiedlu to wybiore ichi wiem zejelsi mialaby dziecko to wlasnie tam je ochrzcze
drugim zakonem jaki bralismy pod uwage sa Pallotyni
http://www.karczowka.com/ tylko te dwa koscioly wchodzily w gre jak bralismy slub
U nich mielsmy nauki przedmalzenskie .. a na slubie nie maja kazania tylko.. zbieraja informacje na temat danej pary .. gdzie sie poznali jak .. itp i pozniej tworza ich historieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 18:37
Ruda27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja golnie wole zakonnikow.. wydaje mi sie ze sa bardziej doswiadczeni
np u Kapucynów spowiedz jest jako rozmowa w pokoju osobnym:) i rozmawiasz o swoich "grzeszkach" z zakonnikiem prosto w oczynie odnosza sie do teog zgerzyszyles masz pokute juz..
jk wymieniasz grzechy to odrazu rozmawiaja o nich.. a dlaczego tak jest . a dlaczego tak postapiles cy cos stalo sie w zyciu ze tak zrobilas a nie inaczej..
Na naukach u pallotynow.. milismypuszczny filmik.. myslalam ze bezie mega nudny a tam co.. włąsnie puscili nam filmik o parze ktroa miala problem z zajsciem w ciaze. podeszli do in vitro udalo sie pozniej ona zaszlanaturlnie..
podczas tychmiesiecy staran bylo pokazane jakie przechodzili proby.. ile razy malzenstwo sawalo na krawedzi.. i jak je pokonywali..
a na koncu byl filmik ktory moj M zapamietal najbardziej.. pokazana byla burza a zaraz p niej tecza.. , pozniej slajdy jak rozwija sie motyl, kwiat .. jak starsi ludzie trzymaja sie za rece..do konca. :)nawte nie umiem tego opisac.. ale to dalo nam wiecej niz paplanina na kazaniachRuda27 lubi tę wiadomość
-
i jeszcze jedno..zarówno od kapucynów jak i pallotynoów uslyszelismy podobne słowa..jesli kiedykowiek bedziecie portrzebowac pomocy, rozmowy..jelsi bedziecie czuli ze jest Wam zle.. przyjdzicie porozmawiamy napijemy sie herbaty
i chybatylko przez ich podejscie do zycia..moj M zdecydowal sie na slub koscielny.. poniewaz on..nie uznaje za bardzo kosciola..owszem ma chrzest bierzmowanie nawet byl ministrantem..ale do kosciola niepojdzie teraz .. a tam nawet sam powie moze bysmy poszli odwiedzic nasza kapliczkeRuda27 lubi tę wiadomość