X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety na jego głupote ..a niby pan mgr inz nie ma rady .. ;/

OKi lece spaciu bo mi sie oczka kleja :)

Buziaki dobranoc ;)
    nie siedz za dlug :D

Eweloka84 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lec lec ja jeszcze troszke do konca aukcji i tez lulac ide :)

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek :) jestem pierwsza.
    W weekend jak zawsze spiochy spia :)

Troche was z wczoraj podczytalam i urzekla mnie opowiesc slubna Ani :) i tak sie wzruszylam ze to wszystko dopiero przedemna i T :)
    Aniu macie super wspomnienia i to musialo byc fantastyczne przezycie :)
    Ewelcia ciekawe czy wylicytowalas spodenki?! :)

Daria z siostra to sie pewnie nie bedzie ozdywac a Olgus w pracy???
    A reszta spiocha :P

A ja mialam wczoraj dobry dzien w pracy ale bylam mega zmeczona :P na kolacje mezus kupil mi pizze hawajska (kawalek zostal na sniadanko) a sobie kupil kebaba ale takiego nie jak w pl :p

Ja dzis zaczelam 18 tydz a weg belly 19 :) ale to leci szybko :) zaraz bedzie polowka :)
    Lece sie zwazyc z tej okazji :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a Twój mąż jest świaodmy, że zwolnienie od psychologa/psychiatry jest w aktach? i potem pracodawcy krzywo patrzą na to? ja dlatego nie poszłam na takie zwolnienie... wolałam zwykłe l4 od rodzinnego

Ania_84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Paulinko ;] ja już od pół godiznki ale cztałam wczorajsze wpisy, bo wczoraj już nie mialam siły ;)

Dzisiaj na 13 i to w dodatku na starą restaurację :/ bleee

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhuu przytylam 0,5 kg :) waze 52,5. :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Eweloka84 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloł!! :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Olga czesc Ewelcia :)
    Ja tez wczoraj przeczytalam ale ńic nie pisalam bo padlam :P

No wlasnie ja tez sie tak zastanawialam nad tym zwolnieniem Olga... I chyba masz racje.
    Choc tu w uk jak ktos chce dlugie zwolnienie to wlasnie od psychologa bierze. Bo tu wystarczy powiedziec ze madz problemy w pracy, ze psychicznie ci ciezko, ze cos tam sie stalo, ze bariera jezykowa i siedzisz w domu bo nikt tak naprawde ńie jest w stanie zweryfikowac czy to prawda czy ńie...
    A tak.. Teraz chodza kontrole w pl do tych co na zwolnieniach siedza....

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loo na stara? Czemu?

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wygrałam licytacje teraz licytuję biustek :D hahaha no i wpadłam znowu w allegroholizm :P co tam laseczki??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 09:45

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No prosze :) maniaczka :P
    Ale ja od kad mam konto na ebayu to jest masakra :) hahaha
    Pozamawialam ostatnio rzeczy ja ta kartke dla mamy i co dzien listonosz przynosil po kilka paczek :P az sam sie smial ze codzien sie widzimy :)
    A tu wczoraj zamowilam jeszcze kolczyk do pepka dla ciezarnych na wymiane bo moj sie robi za krotki :P

Jak zdrowko Ewelinko? Ty juz 13 tydz!!!! Szok :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde musze cos kupic na ta komunie a ic mi sie nie podoba dizess albo jak juz mi sie podoba to dla anorektyczek :-/

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulus hahaha noo maniaczki we dwie :)
    a zdrówko ok :) w sumie nic mi nie dolega poza sianiem i czasami bmnie kłuje i ciagnie w podbrzuszu.. w ogole nie czuje sie ciążowo :O hehe noo 13 milusio :D u Ciebie to też czas zapitala :D

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula źle mi w pisali grafik :] bo wpisali mi godziny na środę którą mam wyłączoną z dyspozycyjności. I musieli mi przełożyć, więc na dzisiaj. I personalna zapytała czy mogłabym na support skoczyć od Igań, więc powiedziałam oki. Jeden dzień mnie nie zbawi :] jakoś 9 godzin wytrzymam ;)

A co do tych zwolnień. u nas wystarczy powiedzieć że się człowiek czuje tłamszony w pracy, że mobbing i tez na zwolnieniu jesteś. Ale to potem w papierach siedzi, ze zwolnienie od psychologa/psychiatry i pracodawcy przyszli na to naprawdę krzywo patrzą. Mi lekarz mogła dac w każdej chwili takie zwolnienie jak na iganiach pracowałam, ale nie chciałam. Pogadałam z wujkiem który jest dyrektorem w jednej warszawskiej firmie i on powiedział, że takich ludzi się nie bierze pod uwagę, bo nie wiadomo czy ci nie wyskocza potem z czymś, znowu tkaie zwolnienie albo sąd pracy itp. Nie ważne, że taka osoba poszła na zwolnienie żeby siebie chronić, tak na to patrzą pracodawcy.

Czasami lepiej iść do rodzinnego i powiedzieć, że jest się totalnie wymecoznym robotą i potrzebuje isę kilku dni odpoczynku, niektórzy lekarze dają zwolnienie wtedy.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Aniu a Twój mąż jest świaodmy, że zwolnienie od psychologa/psychiatry jest w aktach? i potem pracodawcy krzywo patrzą na to? ja dlatego nie poszłam na takie zwolnienie... wolałam zwykłe l4 od rodzinnego
    zwwolnienie na epreche nie jest wpisane w akta :) szereg moich znajomch je ma i wszyscy maja raca :) pozatym.. nawet ojciec mojej kolezanki mial takie zwolnienie- a jestlekarem anestezjologiem.. i po 3 miesiacach znowu pracuje wiec luzik :) jakby mial wydane zółte papiery to by mial to w aktach.. a tak jak go sprawdza ?? przecez w swiadectwie pracy nie masz napisne ze byl na l4 na depresje czy ogolnie na podlamane zdrowie sychiczne..niektrozy zalatwiaja zwolnienia od sexuologow.. zreszta rozmawialam z ciocia ktora jest kadrowa i ksiegow..nigdzie tego nie ma odnotowanego.. kazdemu moze przeciez sie zdarzyc ze w ych czasach chodzi do psychologa.. :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka ja za tydzien jad na zakupy na komunie wlasnie..
    Bede musiala kupic kiecke, moze buty torebke...
    A ja ogolnie to mam teraz tyle energii i tyle sily ze masakra :)
    Martwi mnie tylko to twardnienie macicy :( kurde biore ten magnez ale dalej sie to zdaza... Wlasnie teraz tak mialam. Robi sie twarda jak kamien doslownie... :( musze o tym pogadac na nast wizycie...

Olgus ja doskonale rozumiem o czym piszesz... Teraz o wszystko sa sie w stanie przyczepic. Wiec moze lepiej nie ryzykowac...
    Poza tym mozna sprobowac u ogolnego albo kazdego innego.... Lekarze teraz sa ws tanie wszystko wypisac. Kwestja tylko tego czy zaplacisz czy nie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak to sie objawia?? bo ja mam czesto tak jak sie nachodze , że jak sie położe na plecach to jak ręką przejade podbrzusze to czuje twarde taką górke a jak poleże troche to nie mam nic takiego :-/

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja obojetnie czy chodze czy stoje.... Czuje jak si ten "skurcz" zaczyna... I jak poloze reke i lekko przycisne to normalnie czuje gdzie sie macica zaczyna gdzie konczy.. Wogole czuje caly zarys... :/ i za chwile puszcza....
    I taka gulke tez mam ale to podobńo dzidzia...

A wczoraj w pracy dopadl mnie po prawej stronie taki bol ze az do nogi promieniowalo.... Cala noga az mnie bolala. Tak sie wystraszylam ze chcialam sie zwolnic ale potem przeszlo i bylo ok. Moze jakis ucisk to byl...

Dobrze ze maluszek daje znac o sobie bo bym sie bardzi martwila...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mogł byc ucisk bo też mialam tak ostatnio hahaba ze isc nie mogłam :) a wczoraj mnie kluło okropnie w lewej strony :/ ze wstac nie mogłam boziuu zwariuje do tej wizyty aaa!!!!

u mnie dzidzia malusia jeszcze wiec watpie, zeby ak gulka była nią

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
‹‹ 1142 1143 1144 1145 1146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ