Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Tylko trzeba kupic kilka rozm.. zeby nie byl taki luzny .. siostra oco jakies 2 tyg zmeiniala na mniejszy
-
nick nieaktualnyHEjka, ja ok w pracy ciągle. Michaś oki ale problem z zapisami do tego logopedy i kardiologa bo terminy na 2015 do tego czsu on może sam zacznie dziamgać. Mężu zaczyna jutro nową pracę. A kot oki, coraz bardziej się przyzwyczaja do nas i do Michasia, wczoraj ganiali się pół godizny po domu
Przez to że w pracy ciągle jestem nie mam czsu tu zaglądać, bo padam wieczorami ze zmęczenia. Dzisiaj mi mezu dał pospać dłużej. Ale za 1,5 godzinki spadam do pracy i wrócę dopiero na 22 ;/ -
nick nieaktualnyCo do kosmetyków dla dzieci ja używałam Hippa świetny - skóra dziecka milutka, zapach dellikatny. Zero uczuleń. POlecam też osobiście ziajkę - mega obłędne zapachy kosmetyków mają.
Za to J&J odradzam. Młody mega ucuzlenia dostawał, zapach szybko wietrzeje, skóra się przesuszała.
Poelcam wam stronkę http://dzieciowo.pl/recenzje-artykulow-dzieciecych macie mega dużo ocenionych produktów. Sama też kilka recenzji pisałam i osobiście też kierowałam się trochę wyborem produktów po opiniach z tej stronki i nie żałuję :]
Pas ciążowy oki jest, sama miałam, ale niestety mimo ćwiczeń,m diety i pasa nadal mam obwisłą fałdę brzucha. Jak kiedys schudnę mocno to jedyne co to usunięcie chirurgiczne tej skóry - juz mi lekarze powiedzieli, bo niestety samo się nie wchłonie.
Ruda27 lubi tę wiadomość
-
O matko .. Olga ale masz gonitwe ;/
kurde jabys byla w Kielcahc to moglabym cos zdzialac jesli codiz o wizyty
A prywatnie do logopedy nie mozecie..moja znajoma pbierze 50 zl nie wiem jak u Was -
Ja jko dziecko tez po J&J mialam uczuclenie ..
No a ja czekam do 30 kwietnia..ciekawe czy mnie przyjmia .. -
nick nieaktualnyLogopeda prywatnie u nas to ok 100 zl Na razie będę z nim ćwiczyć w domu, pościągałam sobie sporo info na ten temat. Z tego co już poczytałam to nieświadomie sama robiłam z nim ćwiczenia logopedyczne :] Poza tym zastanawiam się czy ten logopeda jest naprawdę potrzebny, bo wczoraj np. mały powtarzał po mnie bardzo dużo - wszystkie samogłoski, spółgłoski z samogłoskami typu bo do ta tu na za ko itp powtarzał niektóre słowa, umie naśladować zwierzątka wszystkie, rozumie wszystko tylko gadać nie chce :]
-
wiesz ja tez na poczatku malo gadalam..nie raz dzieci pozniej zaczynaja
ale moze warto isc na wszelki wypadek sprawdzic
CHoc moge sie zalozyc ze teraz malo gada a pozniejbedzie nawijal jak nie wiem -
nick nieaktualnyOlga ja tez mysle ze z czasem bedzie mowil duzo wiecej w swoim tempie wszystko, ale cwicz z nim duzo napewno w koncu zobaczysz dobre efekty
Ja tez dziekuje za rady slyszalam ze hipp uczula, juz 2 osoby mi to powiedzialy.. Ale tez uwazam ze nie ma co sie tym kierowac, kazde dziecko jest inne i na kazdego co innego bedzie dzialac.. Dopiero same sie przekonamy co pasuje naszym maluszkom -
Olga zrobisz jak uwazasz ale choc na jedna wizyte bym szla.
A cwieczenia w domu to swoja droga bo napewno bardzo pomoga
Ja uwazam ze dwuletnie dziecko juz trzeba zaczac stymulowac do mowienia jesli nie mowi... Bo znam przypadki gdzie rodzice to zaniedbal bo wlasnie tak sobie tlumaczyli ze pozńiej zacznie, ze ma swoj czas i dzieci po kilka lat i prawie nie mowily
Masz racje Daria. Jednego uczuli to a innego tamto ) jak z doroslymi
Trzeba samemu wyprobowac
Ale ja kolejny raz powtarzam ze kazda rada z serca jest cenna
I mam pytanko... Idziemy prywatnie na usg w pl ale chcemy zabrac babcie obie bo tak mi szkoda ze one sa tak obok przez to ze nie ma nas w pl... Tylko pytanie czy wpuszcza nas 4 do gabinetu??? Jak myslicie?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula jak prywatnie to może jak wytłumaczysz jaka sprawa to pozwoli :]
Na razie szukam logopedy an nfz jak najwcześnije, jak się nie uda to w czerwcu pewnie będziemy mieli mały przypływ gotówki to pójde prywatnie :] a do tewj pory będziemy dzielnie ćwiczyć w domu :] -
sorki dziewczynki musialam wykonac 2 tel.. bo jak na zlosc skoncyla sie asysta do eweusia.. aaaa.. i znowu wsyztsko sie opozni ;/ FUCK FUCk ;/
-
nick nieaktualny