Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny:)
Olga ja w ciąży na początek miałam niską temperaturę, nawet przy luteinie 36,6
Paula mnie też kość ogonowa boli często od dawna ale to groźne nie jest
Przykro mi z powodu wujka
Stokrotka przykro mi z powodu Twojej straty, współczuje
U nas gorąco, 28 st, na szczęscie mamy już w domu klimę, więc jak się za bardzo nagrzeje to będę się chłodzić
Gorzej bo w moim autku się popsuła i dziś myślałam, że się uduszę jak do sklepu jechałam, a teraz to mi ciągle gorącoPaula55, Czarnula87 lubią tę wiadomość
-
Daria pewnie ze dam przepis zaraz ci tu nastukam
Czesc Paula
Powiem ci ze z moim pupskiem juz lepiej hehe ciekawe na jak dlugo
Ale masz supe z klima w domu. Znajomi rok temu zalozyli i mega wychwalali soboe
Tu w Szkocji raczej by soe nie przydala z takim latem choc w zeszlym roku cos sie zmienilo i grzalo jak nie wiem
U nas rano bylo zimńo a teraz nie wiem bo w domu siedze
Wogole to moj poszedl do pracy a ja po obiedzie zasnelam i nawet nie wiem kiedy :p
A teraz mi tv wylaczyli skurczybyki bo jakas przerwa techniczna jest grrrRuda27, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Ciasto z owocami na kazda pore roku
- 4 jajka
- 1 szkl cukru
- 2 szkl maki
- 1 kostka margaryny
- 2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia
- owoce sezońowe
Ubic piane z bialek, dodac cukier i na koncu zoltka. (To ubijamy mikserem. Ja najpierw ubija sztywna piane z bialek i potem dopiero po trochu dosypuje cukier, potem dopiero po jednym zoltku) Mase wymieszac z maka i proszkiem do pieczenia (ja mieszam kazde ciasto drewniana lyzka). Wlac ciepla, rozpuszczona margaryne. Wszystko wymieszac.
Na wysmarowana tluszczem i wysypana bulka tarta blache wlewamy ciasto. Nakladamy owoce.
Zostawic troszke ciasta i polac po owocach (ja zostawilam za duzo i owoce wplynely do ciasta)
P.s przepis jest na duza blache bo ja zrobilam w malej tortownicy i wyszlo meeega wysokie i dlugo sie pieklo
Temp z termoobiegiem to ok 170 st i piec ok 30-40 min ale trzeba sprawdzac wiadomo
Mysle ze bulka z maslem poki co najbardziej mi smakowalo z wisniami i czerwonymi pozeczkamiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 17:11
Ruda27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejka. Miałam dzisiaj iść na te badanka, bo nawet mężu powiedział, że może lepiej zrobić i zobaczyć na czym się stoi. Ale...
ale jak już mieliśmy jechać to zadzownił wujek żebym przyjechała bo babacia do spzitala od godziny 11 do 17 siedzieliśmy w szpitalu, żeby przyjęli ją na oddział. Okazało się że ma bardzo mocno zaawansowaną nadczynnośc tarczycy która spowodowała lekkie duszności i migotanie przedsionków serca. Ale zrobią jej komplet badań, dobiorą leki, wyleczą serducho i będą trzymać tą tarczycę w ryzach i będzie oki :]Paula55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas się przydaje, wprawdzie najczęściej kilka do kilkunastu dni w roku ale teraz na końcówce ciąży ciężko by było wytrzymać
Widziałam dziś w Lidlu rabarbar, żałuje że nie kupiłam, takiego mam smaka na coś dobrego
Dziewczyny co sądzicie o kole poporodowym , warto to kupić, bo koleżanki z pracy polecały -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jej Olga biedna babcia grunt zeby leki dostala... Ehh starosc to jest straszna. Mi przed wyjazdem babcia pokazala wyniki i nie dosc ze miala mocno zaawansowana osteoporoze ktora po wypadku sie nasilila to wykryli u niej miazdzyce
Jak nie urok to sraczka. Jak to moja babciulka mowi:
Starosc to sie Panu Bogu nie udala...
Daria tesciowa mowila ze z truskawkami ciacho tez dobre
Ja zamawialam rzeczy dla malego te ktore wczesniej chcialam tylko czekam az mi w banku pozmieniaja do przelewu sposob potwierdzenia
Paula ja napewno nie kupuje tego kola bo mam poduche ktora zwiaze i bedzie podobna funkcja. Poza tym jak siostra mojej mamy rodzila to miala ta poduszke ale mowi ze i na niej nie dala rady siedziec. Jedynie lezenie na boku lub stanie bylo do zniesienia. Wiem ze dlugo normalńie na tylku nie siadla a szwagierka byla szyta ale szybciutko normalnie funkcjonowala i tez jej sie nie przydala
-
Paulinko to jest jak ze wszystkim jednemu sie przyda a drugiemu nie zalezy jak cie natna i jak sie bedzie goic...
Tak samo ze sterylizatorami, podgrzewaczami... To tylko gadzety bez ktorych mozna sie obejsc ale po co jak mozna kupic
Ja tak poszlam za lenistwem i oszczednoscia czasu i sil i kupilam laktator elektryczny albo sie przyda albo nie
Poki co w koszyku mam:
Wkladni laktacyjne, piluszki tetrowe i flanelowe, oliatum, fride i filtry, reczniczek kapielowy,szczotke do butelek, smoczki lovi, szczotke + grzebyczek, plyn do hig int po porodzie, zestaw do pielegnacji paznokci dla malegoRuda27 lubi tę wiadomość