X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko owoce mi wlecialy za bardzo do srodka :) ja tym razem dalam rabarbar :)

nx6vtl.jpg

Eweloka84, Paula_29, Ruda27 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmniam :D

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednak zjem arbuza gruszke i kalarepe hahaha :P

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mmm daj przepis :)

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

Olga ja w ciąży na początek miałam niską temperaturę, nawet przy luteinie 36,6
    Paula mnie też kość ogonowa boli często od dawna ale to groźne nie jest
    Przykro mi z powodu wujka

Stokrotka przykro mi z powodu Twojej straty, współczuje

U nas gorąco, 28 st, na szczęscie mamy już w domu klimę, więc jak się za bardzo nagrzeje to będę się chłodzić
    Gorzej bo w moim autku się popsuła i dziś myślałam, że się uduszę jak do sklepu jechałam, a teraz to mi ciągle gorąco

Paula55, Czarnula87 lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria pewnie ze dam przepis :) zaraz ci tu nastukam :)

Czesc Paula :)
    Powiem ci ze z moim pupskiem juz lepiej hehe :) ciekawe na jak dlugo :P
    Ale masz supe z klima w domu. Znajomi rok temu zalozyli i mega wychwalali soboe :)
    Tu w Szkocji raczej by soe nie przydala z takim latem :) choc w zeszlym roku cos sie zmienilo i grzalo jak nie wiem :)
    U nas rano bylo zimńo a teraz nie wiem bo w domu siedze :)

Wogole to moj poszedl do pracy a ja po obiedzie zasnelam i nawet nie wiem kiedy :p
    A teraz mi tv wylaczyli skurczybyki bo jakas przerwa techniczna jest grrr :/

Ruda27, Paula_29 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasto z owocami na kazda pore roku

- 4 jajka
    - 1 szkl cukru
    - 2 szkl maki
    - 1 kostka margaryny
    - 2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia
    - owoce sezońowe

Ubic piane z bialek, dodac cukier i na koncu zoltka. (To ubijamy mikserem. Ja najpierw ubija sztywna piane z bialek i potem dopiero po trochu dosypuje cukier, potem dopiero po jednym zoltku) Mase wymieszac z maka i proszkiem do pieczenia (ja mieszam kazde ciasto drewniana lyzka). Wlac ciepla, rozpuszczona margaryne. Wszystko wymieszac.
    Na wysmarowana tluszczem i wysypana bulka tarta blache wlewamy ciasto. Nakladamy owoce.
    Zostawic troszke ciasta i polac po owocach (ja zostawilam za duzo i owoce wplynely do ciasta) :P
    P.s przepis jest na duza blache bo ja zrobilam w malej tortownicy i wyszlo meeega wysokie i dlugo sie pieklo :)
    Temp z termoobiegiem to ok 170 st i piec ok 30-40 min ale trzeba sprawdzac wiadomo :)

Mysle ze bulka z maslem :) poki co najbardziej mi smakowalo z wisniami i czerwonymi pozeczkami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 17:11

Ruda27 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Miałam dzisiaj iść na te badanka, bo nawet mężu powiedział, że może lepiej zrobić i zobaczyć na czym się stoi. Ale...

ale jak już mieliśmy jechać to zadzownił wujek żebym przyjechała bo babacia do spzitala :/ od godziny 11 do 17 siedzieliśmy w szpitalu, żeby przyjęli ją na oddział. Okazało się że ma bardzo mocno zaawansowaną nadczynnośc tarczycy która spowodowała lekkie duszności i migotanie przedsionków serca. Ale zrobią jej komplet badań, dobiorą leki, wyleczą serducho i będą trzymać tą tarczycę w ryzach i będzie oki :]

Paula55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TEraz najwcześniej to nie wiem kiedy będę miała czas polecieć na tą betę ;/

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja poszłam a wszystkie przyszły pfff :P

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas się przydaje, wprawdzie najczęściej kilka do kilkunastu dni w roku ale teraz na końcówce ciąży ciężko by było wytrzymać

Widziałam dziś w Lidlu rabarbar, żałuje że nie kupiłam, takiego mam smaka na coś dobrego
    Dziewczyny co sądzicie o kole poporodowym , warto to kupić, bo koleżanki z pracy polecały

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nikt tego nie uzywał wiec nie wiem

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dziekuje za przepis :) zrobie je tez :D sporobuje z truskawkami :)
    Olga to duzo zdrowka dla babci! Nie uda Ci sie w jakis dzien przed praca bety zrobic?

Czarnula87 lubi tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    TEraz najwcześniej to nie wiem kiedy będę miała czas polecieć na tą betę ;/
    To ja wpadnę do Ciebie do pracy, pobiorę Ci krew i zawiozę do labu ;)

Eweloka84, Czarnula87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro pracuję, w czwartek będę sama z małym więc też nie pojadę, a potem kilka dni pod rząd w pracy :/

Dzięki Daria

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    To ja wpadnę do Ciebie do pracy, pobiorę Ci krew i zawiozę do labu ;)

Ty robiłaś gdzieś u siebie czy u nas w siedlcach?

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Olga biedna babcia :/ grunt zeby leki dostala... Ehh starosc to jest straszna. Mi przed wyjazdem babcia pokazala wyniki i nie dosc ze miala mocno zaawansowana osteoporoze ktora po wypadku sie nasilila to wykryli u niej miazdzyce :(
    Jak nie urok to sraczka. Jak to moja babciulka mowi:
    Starosc to sie Panu Bogu nie udala... :/

Daria tesciowa mowila ze z truskawkami ciacho tez dobre ;)

Ja zamawialam rzeczy dla malego te ktore wczesniej chcialam tylko czekam az mi w banku pozmieniaja do przelewu sposob potwierdzenia :P

Paula ja napewno nie kupuje tego kola bo mam poduche ktora zwiaze i bedzie podobna funkcja. Poza tym jak siostra mojej mamy rodzila to miala ta poduszke ale mowi ze i na niej nie dala rady siedziec. Jedynie lezenie na boku lub stanie bylo do zniesienia. Wiem ze dlugo normalńie na tylku nie siadla :/ a szwagierka byla szyta ale szybciutko normalnie funkcjonowala i tez jej sie nie przydala :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, no to mi zasiałaś ziarno wątpliwości, bo u mnie w pracy polecały, ale to może rzeczywiście tak że jednym nawet oponka nie pomoże a inni w ogóle nie potrzebują
    A co ciekawego Paula kupujesz?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko to jest jak ze wszystkim :) jednemu sie przyda a drugiemu nie ;) zalezy jak cie natna i jak sie bedzie goic...
    Tak samo ze sterylizatorami, podgrzewaczami... To tylko gadzety bez ktorych mozna sie obejsc ale po co jak mozna kupic ;)
    Ja tak poszlam za lenistwem i oszczednoscia czasu i sil i kupilam laktator elektryczny :) albo sie przyda albo nie :P

Poki co w koszyku mam:
    Wkladni laktacyjne, piluszki tetrowe i flanelowe, oliatum, fride i filtry, reczniczek kapielowy,szczotke do butelek, smoczki lovi, szczotke + grzebyczek, plyn do hig int po porodzie, zestaw do pielegnacji paznokci dla malego :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam te rzeczy, tyle że o fridzie czytałam słabe opinie, a zamówiłaś już?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ