X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 tez mam wlasnie ten lezaczek :) a pozniej na rece :)
    Tez mam podobny prewijak ale z sowami :)

Paula_29 lubi tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas fizjoterapeutka na gimnastyce bardzo naciska na to by się zbytnio nie schylać przy trzymaniu dziecka w kąpieli i przy przewijaniu bo mięśnie kręgosłupa mogą szybko zastać się w nieprawidłowej pozycji,(przestaje działać relaksyna) więc ten leżaczek myślę, że nie tylko jest ułatwieniem dla nas ale mniej szkody dla naszego kręgosłupa.
    A jak mała nie będzie chciała to wyrzucę
    Ja kupiłam już leki i sól bo bałam się przez te skurcze że mogę urodzić w każdej chwili, a niestety mąż często w nocy jest w pracy więc musiałabym z małą się pakować jakby co w nocy i apteki szukać, ale jak się ma męża cały czas to można go zawsze wysłać gdzieś:)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mnie najbardziej męczy w tej ciąży - zgaga, mam ją codziennie od samego początku i to czasem tak silną że boli a kwasy mi się do gardła cofają a tu piszą, że w ostatnich tygodniach ma być jeszcze gorzej

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    . Tu wogole zalecaja nie ruszac pepka bo i tak sam odpadnie. Wogole tu zalecaja nie kapac dziecka tak od razu tylko na poczatku przemywac wacikami i woda az pepek odpadnie :P

U nas też tak niektórzy mówią, ale ja nie jestem przekonana, ok może w zimie, ale w lecie to dziecko przecież też się poci, ja sobie nie wyobrażam nie kąpać przez 2 tyg albo i 3
    Może nie codziennie ale co drugi dzień to mus jak dla mnie

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez chce taka tradycyjna wanienke :) nad lezaczkiem sie zastanawiam wlasnie :p
    Moze tez sie na poczatek skusze :p

Dara mowisz o tej wanience z zielonym spodem z ikei??? Ona jest podobno malusia :p
    Przyjaciolka mi ostatnio radzila zeby wanienke kupic jak najwieksza :) nawet ta 102 cm :)

Kurde ja takie rzeczy to chyba na koniec zostawie... Bo jesli sie okaze ze kuoimy dom to maly befzie mial swoj pokoj i tam moge wtedy wstawic komode na to przewijak, wanienke moge kupic ze stelarzem i wogole inaczej sie zorganizowac. A w obecnym mieszkanku to klops :/ za malo miejsca :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale Paula nim urodzisz, nawet jak przed terminem to i tak jest czas na takie zakuoy jak sol fizjologiczna, wiadomo lepiej juz meic w domu ja nue mowie ze bede za tym chodzila po aptekach jak juz urodze :P
    Co do kregoslupa napewno masz racje, ale kapiel dlugo nie trwa jakos mozna sobie poradzic, ja wyrazam moje zdanie ze te plastikowe lezaczki mi nie pasuja, jest to sztywne i dziecko zjezdza do tych zgiec dzieki czemu sie trzyma i watpie zeby to bylo wygodne, mimo ze da sie pare pieluszek na to..
    Ale kazdy robi jak uwaza i najlepiej samemu sprawdzac co jest najlepsze dla nas i naszych maluchow :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula cos Ty ze wanienka jest mala?! Kurde wydawala sie duza, bo chce ta duza wlasnie.. No trudno kupie inna jakas, cos podobnego jak ma Paula29. Najlepsze ze drozsze niz wanienki sa te stelaze wlasnie. Masakra jakas :/

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    U nas też tak niektórzy mówią, ale ja nie jestem przekonana, ok może w zimie, ale w lecie to dziecko przecież też się poci, ja sobie nie wyobrażam nie kąpać przez 2 tyg albo i 3
    Może nie codziennie ale co drugi dzień to mus jak dla mnie

Nie nie mysza. Mowimy tu o max tygodniu. :) bez przesady hehe. Pepek zazwyczaj odpada po kilku dniach do mysle 10 najczesciej :)
    Ja tam tez bym tyle nie wytrzymala zeby dziecka nie kapac :P ale polozne i w pl mowily ze noworodkowi naprawde nic nie bedzie jesli sie to jakis czas nie wykapie :P bo te dzieci tylko leza i nic wiecej :p
    No co czlowiek to opinia,
    Ja tam jestem za kapaniem codziennie bo to tez budowanie wiezi z rodzicem i ukladanie malemu czlowiekowi planu dnia...
    Taki malch potem jest spokojniejszy jak wie kiedy jest czas na jedzenie, drzemke, zabawe, kapiel i spanie :)
    Jasne ze czasem mozna dzien odpuscic bo roznie bywa ale lepiej byc konsekwentnym :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Paula cos Ty ze wanienka jest mala?! Kurde wydawala sie duza, bo chce ta duza wlasnie.. No trudno kupie inna jakas, cos podobnego jak ma Paula29. Najlepsze ze drozsze niz wanienki sa te stelaze wlasnie. Masakra jakas :/

Kurde nie powiem ci dokladnie ale ktos pisal na forum ze doznal szoku bo tez myslal ze jest normalnych rozmiarow haha :)
    Ale ja jej nie widzialam :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria tyle, że jak byłam na IP to lekarz tak mi to przedstawił, że mogę za kilka dni urodzić, a to różnie bywa, nigdy nie wiadomo
    A ciąże donoszoną mam za 6 tyg więc to nie tak dużo czasu. To wszystko ma ważność do 2016 więc z 5 razy do tego czasu zużyje:)

Widziałam tą wanienkę, też mi się podobała ale ona ma 71 cm
    Dobrze Ci radziła Paula ja też kupiłam 102
    Wahałam się tez co do miejsca gdzie będzie stała, ale kuzynka powiedziała że oni ją po prostu wstawiali pod prysznic na stojąco i miejsca im w pokoju nie zajmowała a stojak składali i trzymali za koszem na pranie

Ruda27, Paula55 lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jak czytałam wątek po narodzinach to tam większość pisała że od 10 -14 dni, ja to bym wolała by odpadł po 5:)

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 no tez tak planuje z wanienka i stelazem, nie ma sensu zeby bylo to rozlozone caly dzien :P
    A co do spli fizjologocznej to ja nic nie mowie, wiaodmo ze to dlugo wytrzyma i ma date waznosci, ja po prostu wole to kupic pozniej bo to juz drobiazg i dostanie sie go "od reki" :)
    Wanienke mam juz wybita z glowy :P dzieki heh

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie sól kupiłam dziś dopiero jak byłam w aptece
    Ale kilka takich rzeczy jak espumisan czy czopki tydzień temu. Drugi powód był taki że zamawiałam internetowo w aptece hurtem z witaminami dla mnie, magnezem itp a szkoda mi płacić dwa razy za przesyłkę bo zamawiałam kurierem za pobraniem
    Swoją droga polecam aptekę jakbyście chciały bo jest najtańsza rzeczywiście
    http://www.aptekagemini.pl/

Ruda27 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa czyli dobrze wiedzialam z ta wanienka haha :) cos mi w glowie wlasnie switalo :)
    No ja wiem ze mozna trzymac pod prysnicem ale nasz jest mikroskopijny haha :) wiec modle sie o ten dom :p
    Ńo wanienke tak czy srak trzeba kupic :)

Ja tam i kosmetyki juz kupilam i te sole i podklady dla mnie i majty :p
    Po co sobie potem dupcie tym zawracac ;)

Lo kurka Paula to u ciebie az tak zle???

Ruda27, Paula_29 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wlasńie znam apteke ale szkoda że taka przesylka :/ ile placisz za to?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 no ja sie nie dziwie ze pokupowalas, Ciebie na miejscu nie ma.. Ja tez zrobie duzy zapas wszystkiego jak bede z malym do at wracala :P narazie wiem ze bede w pl rodzic i tam na biezaco sie wszystko dostanie..
    Kiedy bedzie mama Ci wszystko wysylac ?
    Aaa dzisiaj przyszly te rzeczy od tego sprzedawcy co polecilas :) mama mowi ze kest wszystko, jedynie ale jest do pieluszki flanelowej ze jest brzydko obszyta, ze pryz praniu moze sie popruc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 20:22

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak się okazało że nie, tak mnie tylko nastraszyli, że potem poszłam do mojej ginki i jeszcze do innego lekarza prywatnie na konsultacje, powiedzieli że wprawdzie to niepokojące, ale zapisali parę tabletek, (magnez, potas, luteina itd)i powiedzieli że powinno być ok i na szczęście od tygodnia skurczy brak więc myślę, że będzie ok

Daria płaciłam chyba 17 zł ale ja kupiła sporo rzeczy właśnie te podkłady i majtki co Paula pisze, witaminy, octenisept i ogólnie wszystko na raz + przesyłka i tak mnie wyszło mniej niż w normalnej aptece obok mnie

Ruda27, Paula55 lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Paula to juz wiem ze 17 zl przesylka, bo tam tak rozpisane dziwnie ze cennik poczty i zglupialam :P
    Dobrze ze juz skurczy nie masz i jest lepiej!
    Mi sie szyjka skrocila, teraz ciekawe co powie inny gin za tydzien.. Do tego mam za duzo wod, co tez mnie martwi..
    Paula ile wazy Twoj bobas? W sumie obie podajcie wage waszych dzidzi :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem wam ze tez baaardzo niedrogo mnie wszystko wyszlo w aptece u mnie w miescie :) tyle co na necie kosztuje :)
    I za przesylke nie placilam :P udalo mi sie jak porownuje ceny :)

No i dlatego ja kochana kupilam wszystko w pl :) a mama mi to wysle chyba na koniec sierpnia :) razem z wozkiem :P
    Oo to dobrze wiedziec ze wszystko ok bo tez bede zamawiac tylko czekam na to cholerne potwierdzenie z banku :/
    Zaraz do mamy dzwonie co i jak...

Paula to super ze jednak nie jest zle!!! Jej... Ale w zasadzie za chwile mozesz juz rodzic :p ale beda emocje :)

Ruda27, Paula_29 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą szyjką to się nie martw za bardzo, bo jak poszłam do tego gina prywatnie (zresztą bardzo dobrego) to mi wytłumaczył i pokazał jak to się okazuje że w zależności jak głęboko się włoży głowice szyjka zmienia wymiary i do tego długość jej zależy od ułożenia dzidzi.
    Co do wielowodzia to gdzieś czytałam że dzidziuś mógł się zsikać przed pomiarem (chyba na czerwcówkach tak któraś miała) więc ważne co Ci teraz powiedzą

Moja mała ważyła tydzień temu 1600gr

Ruda27 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 1290 1291 1292 1293 1294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ