X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie za 6 tygodni mała może wychodzić:) jestem za:)

Ruda27, Paula55 lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lobuz na tym co bylismy 4 d wazyl prawie 0,5 kg :)
    Ale przy wszych to ociupinka :p

Buu dzwonili z banku ale mama 2 razy nie zdarzyla odebrac :/ mowi ze po 2 sygnaly i koniec puszczaja...

Paula_29 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mi lekarz szyjke recznie zbadal i tak stwierdzil.. Dlatego zobaczyny czy tu gin zbada i co powie..
    Co do wod to fajnie jakby u mnie tez tak bylo.. Martwilam sue dlugo, ale juz sie staram myslec pozytywnie..

Paula ile was wyniesie przesylka do szkocji az tylu rzeczy?
    Ale ja tez wszystko u pl kupuje, sprawdzone i tansze nawet..

Moj maly w sobote mial 1450 ;)

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak ręcznie to się nie masz co martwić, na pewno będzie ok:)

Ruda27 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana przesylka do 32 kg kosztuje w granicach 14-20£ :) wiec juz liczac te 20 wychodzi jakies 100 zl :)
    Mam nadzieje ze wozek pojdzie na raz... A jak nie to lacznie bedziemy wysylac 2 lub w najgorszym wypadku 3 paczki :)
    Ale te 3 to juz jak by sie baaardzo nie dalo tego upchac :p
    I tak wyjdzie taniej niz przeliczajac na zl kupowac tu :)

O kurde to twoj Daria ladny klocus :P

Ruda27 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no tez mysle ze mimo przesylki lepiej was wyjdzie ze w polsce pokupowaliscie :)
    Hehe wiem moj synek to byczek :P

Paula29 masz juz wszystko pokupowane?

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mi kilku rzeczy brakuje.
    Nie mam fotelika, monitora oddechu, laktatora i komody z przewijakiem i łóżeczka turystycznego. Poza tym parę drobiazgów

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bleee ja nie mam duzo jeszcze.
    Wogole to do pl bedziemy musieli kupic lozeczko turystyczne...
    Ja to sie tylko ciesze ze najgorsze mam za soba - wozek :) tego sie najbardziej balam :p
    Teraz juz z gorki :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria a kupujesz laktator???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja laktatora naraie nie kupuje, zobacze jak bedzie pozniej.. Moze nie bedzie potrzebny :P
    Lozeczko turystyczne tez musze, bo bedzie u mamy stalo..
    Hehe ja z wozkiem problemu nie mialam :P

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja im wiecej czytam tym bardziej sie upewniam ze dobrze zrobilam kuoujac go :)
    Teraz trafilam na blog o karmieńiu piersia i jak czytam te wypowiedzi mam to zdecydowana wiekszosc pomogla sobie rozbudzic laktacje laktatorem :) inaczej by wogole nie karmily :) grunt to determinacja :)

Ale jak ma ci potem kto na gwalt kupic to pewnie ze nie ma sensu wczesniej :)

My kupujemy lozeczko tez do mojej mamy :) ale potem w lecie bedziemy jezdzic tez do dziadkow T bo jego rodzice maja dom kolo krakowa wiec tez sie przyda :)

A masz juz upatrzone???

Ruda27 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to upatrzone
    http://allegro.pl/lozeczko-turystyczne-babyono-293-przewijak-palak-i4183027896.html
    Tez sie przyda bo do mojej mamy i do tesciowej.. Ogolnie napewno na wyjazdy itd :)

Ja nie wiem jak z tym laktaotrem, moja siostra nie miala i dala rade :P zobacze jak bedzie bez niego, bo ja z butli karmic nie chce jesli bede miala pokarm, to tylko z cyca.. Ale jak juz kupie to chyba reczny, kiedys slyszalam ze lepszy niz elektryczny ale prawde mowiac jeszcze sie nie zaglebialam w ten temat :P

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo my podobne ogladalismy i tez kupimy cos w ten deseń :) super kolor :)

A powiedz mi czy siostra nie miala problemow z laktacja albo co chyba gorsze z nawalem???
    Kochana... Ja wiem ze sie zawsze mozna pomeczyc bo i recznie sciagniesz jak potrzeba :) tylko po co?
    Ja stwierdzilam ze jak mam dac za reczny 100zl lub ponad to wole doplacic 50 i miec elektryczny :) hehe.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile osób tyle opinii, ja już nic nie wiem, im więcej czytam tym mniej wiem, a poza tym mam wrażenie że tylko medela i avent, żaden inny się nie liczy jak kogoś pytam a ja nie wiem czy warto taki drogi?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja mysle ze to kwestja rozreklamowania :)
    Teraz widze ze na kazdych targach powoli na rynek wchodza inne firmy bo stawiaja na marketing ;)
    Wiec za chwile wszystko znowu na rynku sie zmieni :)

Ja teraz np zauwazylam ze ten caly Canpol robi sie coraz slawniejszy a wczesniej o tej firmie pojecia nie mialam :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj ho to ja doświadczona mamusia :D poczytałam co pisałyscie i jak chcecie to wtrącę swoje trzy grosze ;)

Paula55, Paula_29 lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy 150 zl za elektryczny to duzo???
    Moja szwagierka za reczny zaplacila ponad 100 zl i duuzo z niego kozysta :) mowi ze jak by jej ktos wczesniej doradzil to pewmoe by elektryczny kupila :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    HEj ho to ja doświadczona mamusia :D poczytałam co pisałyscie i jak chcecie to wtrącę swoje trzy grosze ;)

Chcemy chcemy!!!! Dajesz Olga :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o wanienkę to najpierw mieliśmy zwykłą najzwyklejąszą tega ze stojakiem i wkładką tą taka "nartą" jak nazywaliśmy 0 fajna sprawa i stojak i ta wkłądka, bardzo wygodne. Ale później zmieniliśmy na taką wanienkę: tega-baby-wanienka-komfort-stojak[4].jpg
    ona ma już wbudowane siedzisko i dziecko można w niej i położyc i posadzić na sztywno jak już siedzi, jest duża i przestronna :] i chyba przy drugim dziekcu będziemy tylko z niej korzystać :]

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CO do laktatora - życzę wam żebyście miały krainę mlekiem płynącą, ale.... ja np. ledwo co odciagałam z piersi, dwa miesiace się męczyłam żeby chociaż 30ml mleka z dwóch cycków ściągnąc, miałam laktator pożyczony trąbkowy zwykły ręczny uważam że był dużo lepszy niż elektryczny (też miałam), ale jak dla mnie osobiście to zbędny wydatek, bo może (tfu tfu) wyjśc coś że dziecka wcale nie będzie można piersią karmić i kasa wyrzucona w błoto

‹‹ 1291 1292 1293 1294 1295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ