X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fridy - my mamy do tej pory i uważam że jest ok, nic nie da się z dzieckowego noska wciagnąc w swoje usta :p serio :D dzieci nie lubią dłubania w nosie, ani gruszką (ją zupełnie odradzam, bo wszystko zostaje wśrodku gruszki, bakterie itp) ani aspiratorkiem. Z doświadczenia znajomych mam wiem, że te odciągacze na odkurzać robią dużą awersaję u dzieci do brzęczących rzeczy typu odkurzacz, suszarka do włosów, mikser itp, po prostu taki dźwięk kojarzy im się z czymś złym

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kąpaliśmy Michasia codziennie przez pierwsze pół roku - dziecko ulewa, poleci mu za uszko, nie wyczyści się tego ot tak, więc dobrze je wykąpać dokłądnie. Poza tym tak jak któaś wyżej pisała - dobrze dzieciątku robić codzienny rytuał i rutynę :] dziecko wtedy czuje się bezpiecznie. Osobiście polecam kąpiel dzieciątka około 19, zanim spac pójdzie itp będzie po 20 więc macie wtedy czas dla siebie. Michaś nam chodził spac po 20 i do tej pory przesuneliśmy mu tylko na 21 godiznę spania - śpiące dziecko i wolny wieczór raj :D

Paula_29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sól fizjologiczna jest wystarczająca ;) Wodę morską używałam dopiero jak mały był przeziębiony i miał mega zatkany nosek - świetna jest maść majerankowa wtedy do smarowania pod nosek :]

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki miałaś elektryczny Olga? pamiętasz model albo firmę

Co do brzęczących rzeczy to ja akurat słyszałam, że wiele osób usypia dzieci przy suszarce do włosów bo szum przypomina szumy z brzuszka mamy, nie wiem czy też słyszałyście o tym ( choć sama nie uważam że to jakiś dobry pomysł)

Ruda27 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monitor oddechu, elektroniczna niania itp dla mnie głupota jak się mieszka w jednopoziomowm mieszkaniu i to jeszcze niedużym :] szkoda wywalac kasę :]

Eweloka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    A jaki miałaś elektryczny Olga? pamiętasz model albo firmę

Co do brzęczących rzeczy to ja akurat słyszałam, że wiele osób usypia dzieci przy suszarce do włosów bo szum przypomina szumy z brzuszka mamy, nie wiem czy też słyszałyście o tym ( choć sama nie uważam że to jakiś dobry pomysł)

Nie pamiętam bo miałam pożyczony i szybko oddałam, ale jak dla mnie gorzej zasysał niż taki zwykły trąbkowo-gruszkowy i-albert-odciagacz-pokarmu.jpg

tu jak pprzyłożyłam i zassałam to leciało ciurkiem :D aż tryskało :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 22:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga super rady :) zgadzam sie prawie ze wszystkimi :) tylko co do wanienki mam swoje zdanie :P
    Paula moja siostra nje miala nadmiaru.. Nie karmila tez dlugo, a ja nie wiem jak bedzimeu mnie wiec narazie sie wstrzymuje..
    Paula29 masz racje, im wiecej sie slucha i czyta tym sie czlowiek bardziej gubi :P

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga ta wanienka super wyglada. O czyms takim pomysle wlasnie :)
    Polozy sie pieluszke i powinno byc ok :)
    Zastanawia mnie tylko kwestja mycia tylu :P polozna pokazywala ze najlepiej przelozyc malucha na rece na brzuszek i myc tyly... A tu chyba troszke trudniej jak tego lezaczka nie da sie wyjac...

U mnie po ptokach bo laktator juz w domu :) kasy mi nie szkoda bo przyda sie moze. Jak nie teraz to nast razem a jak nie zawsze mozna sprzedac :)

A przy fridzie wlasnie dlatego zostaje :)

Olga dziekujemy za zainteresowanie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Michał bal się takich głośnych odgłosów, więc u nas z marszu by odpadało. DO tej pory boi się suszarki do włosów, a jak włąćzalis my odkurzacz to był płacz. Ostatnio u teściów jak usłyszał wiertarkę to prawie histerii dostał ze strachu

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanienkę wybierajcie taką jak wam pasuje :] My mieliśy na początku zwykłą najzwyklesza i tez była oki :] Ale stojak polecam bardzo!! super ulga dla kręgosłupa :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do rożka, becika i otulaczka - mały leżał w rożku tylko podczas pobytu w szpitalu. Niedrapek w ogóel nie używaliśmy bo nam powiedzieli że przez nie zaburza się system ssania dziecka czy jakoś tak.

W domu od razu leżał pod kocykiem, kołderką, rozłożonym rożiem, otulony ale nie mega ściśniety :] i nei uważam żeby krzywda mu się przez to działą :D

Paula55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kończę bo zaraz będzie że się wymądrzam ;)

Sterylizatora i podgrzewacza do butelek tez nie mieliśmy :p butelki zalewałam wrzątikiem, zeby wysterylizować, a mleko w butelce podgrzewałam wstawiając do miski z gorąca wodą ;)

Eweloka84 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje. W malym mieszkanku niania moze sie nie przyda ale monitor oddechu to juz inna sprawa :P

A woda morska to i nam doroslym sie przyda wiec tez ok :)

Moj chrzesniak nie tyle zasypial przy odkurzaczu co ten mu w spaniu nie przeszkadzal. To zalezy jak sie dzicko od poczatku przyzwyczai. U brata T maly mial 2 tyg. W domu z 10 osob. Kazdy gadal, smial sie a ten spal w najlepsze :)
    I tez kapia zawsze kolo 19-20 zlezy jak sa w domu :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• santoocha Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Ty robiłaś gdzieś u siebie czy u nas w siedlcach?
    Nie no, ja u siebie, w szpitalu. Za bagatela 50zł :/

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niania z kamerką się zgodzę, ale nie bałaś się że dziecko przestanie oddychać, słyszałaś cały czas jego oddech? Wiadomo że i bez monitora oddechu da się obejść, nie mówię że nie, ale żeby zbędny gadżet to nie wiem, mi to się wydaje bardzo pomocne

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga wiedze ze zgadzamy sie co do wielu rzeczy :)
    Np o sterylizatorze i podgrzewaczu.. Moja siostra tez nie miala i robila jak Ty :) ja kupie bo tanie to co Paula wyslala, ale nie jest mi to niezbedne..
    Nie wymadrzasz sie Olga, fajnie ze nam to piszesz :) podoba mi sie Twoje podejscie i sposob wychowywania :)
    Tez slyszalam ze nalezy kapac mniej wicej w tych samych godzinach, moja siostra dluuugo to stosowala :) prawie do teraz, z wyjatkami jak np weekend :P
    Ja bede na poczatku dziecko kladla w rozku i tak jak Olga pod kolderka. Otulacza zadnego nie kupuje

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam wygodna jestem :) haha. Co mam nie kozystac z dobrodziejstw skoro mam taka mozliwosc :) i nie wstydze sie tego ze tak jest :P
    Poza tym to pierwsze dziecko i chce troszke zaszalec :)

Kochana tyle ze ja w samochodzie niestety nie podgrzeje butli w razie czego :P a mysle przyszlosciowo juz :)
    Co innego jak ktos jest na miejscu. My bedziemy z malym duzo jezdzic a w 3 mies czeka nas mega wyprawa do pl :) wiec musze miec pewne rzeczy na zapas ;)

Ja osobiscie mega dziekuje za uwagi Olga :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Niania z kamerką się zgodzę, ale nie bałaś się że dziecko przestanie oddychać, słyszałaś cały czas jego oddech? Wiadomo że i bez monitora oddechu da się obejść, nie mówię że nie, ale żeby zbędny gadżet to nie wiem, mi to się wydaje bardzo pomocne

Sluyszalam ze tez moze on powodowac ze rodzic jest mniej czujny. Ze polega na tym az zabardzo.. I tak mlode mamusie beda co sekundke sprawdzaly jak maluszki..
    Ale tez sie nad tym zastanawiam i mysle ze kupie, sle bez kamerki bo dzidzia z nami w pokoju bedzie

Paula55 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie pochwale moim dobytkiem hahaha

5eebth.jpg

Ruda27, Czarnula87, Ania_84, Eweloka84, Dorotucha lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha u nas po 40 zł zdaje się.

U nas MIchaś tez był przyzwyczajony od razu do hałasu, jak spał nie broniliśy nikomu gadać, hałąsować, stukać, pukac itp :]

Wiele moich znajomych miało monitor oddechu - i potem mówiły że żąłują ze kupiły, bo one reagowały na takie pierdoły ze dziewczyny zawału dostawały ze dziecko się już dusi.

Michał pierwsze pół roku spał z nami w pokoju - pierwsze dwa tygodnie w wózku w gondoli bo mieszkaliśy u moich rodziców i nie mieliśy tu łóżeczka - wózek stał koło łóżka i uwierzcie mi bo same tego doświadczycie - będziecie reagowały na nawet najmniejszy szmer :D czy będzie taki monitor cyz nie będziecie same zaglądać i patrzeć czy jest ok :]

Michaś spał nie raz na boku i się nie bałam że się przekręci na brzuszek i się udusi. Spokojnie :]

Potem u teśció jak meiszkaliśy to tam małys pał w łóżeczku 4 m od naszego łóżka i też nie było problemu :] raz tylko sprawdzałam czy jest ok jak się na jedzenie nie obudził o 3 jak co noc :D byłam wtedy tak zestresowana że sama go wybudziłam na jedzenie, zadowolony nie był :D

Ruda27, Eweloka84 lubią tę wiadomość

‹‹ 1292 1293 1294 1295 1296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ