X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jeszcze. A czemu zle? Ja widzialam ze wszedzie polecaja a wlasnie ze te zamienniki to cienkie podrobki :/
    Kurde a czemu ma zle opinie???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, ja boję się przesadzić, bo to łatwo można wpaść w szał zakupowy i kupić za dużo niepotrzebnych rzeczy a w sumie szkoda na to kasy jak coś ma się nie przydać, lub ma się użyć jeden raz
    A ja jak coś widzę lub mi ktoś poleca, łatwo się napalam, więc teraz już się staram 5 razy przemyśleć

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez slyszalam ze frida najlepsza i najskuteczniejsza na katarek :)
    Paula tez juz mam wiekszosc tych rzeczy :) juz nie mam co ogladac buuu :P

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Nie jeszcze. A czemu zle? Ja widzialam ze wszedzie polecaja a wlasnie ze te zamienniki to cienkie podrobki :/
    Kurde a czemu ma zle opinie???

Nie wiem czemu bo się nie znam, ale jak szukałam aspiratorka to czytałam na banglii i wiele innych miało lepsze
    część ma dobrych ale jak przewiniesz na dół to tez sporo złych
    http://www.bangla.pl/opinie/p2564/nasalprodukter-ab-aspirator-nosefrida

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś tez na innych forach czytałam, że te końcówki ma jakieś takie niedopasowane do małych nosków
    Ja w sumie zdecydowałam się na katarek, ma bardzo dobre opinie, ale niektórzy się boją bo on do odkurzacza
    Mi znajomi polecali, poza tym ja jakoś nie mogłam sobie tego wciągania ustami wyobrazić

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to ciekawa jestem co w takim tazie zamiast fridy kupic??
    Ja chyba przy niej zostane.
    Kurde tez obawiam sie za nakupie tyle wszystkiego a potem bedzie leżec...

A z czego dziewczyny np zrezygnowalyscie co chcialyscie na poczatku kupic?
    Paula a kupilas w koncu ten monitor oddechu na pieluszke???

A macie juz wanienki? Jakie? Posciele? Przewijaki? Jakie?
    A staniki do karmienia??? I krem na sutki?
    Ejj masakra jakas :/ ja juz sama nie wiem co wybierac :-/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Gdzieś tez na innych forach czytałam, że te końcówki ma jakieś takie niedopasowane do małych nosków
    Ja w sumie zdecydowałam się na katarek, ma bardzo dobre opinie, ale niektórzy się boją bo on do odkurzacza
    Mi znajomi polecali, poza tym ja jakoś nie mogłam sobie tego wciągania ustami wyobrazić

Jej widzialam ten katarek. I przerazilo mnie to ze on wlasnie do odkurzacza jest. Juz wole ustami bo tam i tak masz filtry i nie ma mozliwosci nic polknac hahah :) poza tym w ustach masz wyczucie i wiesz kiedy prEstac ciagnac a tak do odkurzacza i do malucha??? Nieee :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam katarek
    http://www.bangla.pl/opinie/p6168/duna-sp-z-o-o-katarek
    Tam w tych opiniach o fridzie często pisali, że trzeba mieć bardzo mocne płuca by coś wydmuchać

Monitor kupię dopiero początkiem lipca bo szkoda mi gwarancji ale na ten snuza się zdecydowałam
    Wanienkę mam tega baby, przewijak ceba, stanik do karmienia alles mama, a krem na sutki bepanthen
    Największy problem mam z tym laktatorem

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Jej widzialam ten katarek. I przerazilo mnie to ze on wlasnie do odkurzacza jest. Juz wole ustami bo tam i tak masz filtry i nie ma mozliwosci nic polknac hahah :) poza tym w ustach masz wyczucie i wiesz kiedy prEstac ciagnac a tak do odkurzacza i do malucha??? Nieee :P

Ja widziałam jak znajomi to robili jakieś dwa lata temu jak jeszcze nie wiedziałam co to jest no i spoko, szybka akcja i po sprawie, a poza tym właśnie prawie same dobre opinie
    Ja tam jednak się boję mimo tych filtrów:) hehe
    Poza tym ktoś też pisał, że odwrotnie dziecku można zarazki przekazać, ale nie wiem nie znam się

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego z czego zrezygnowałam to ze sterylizatora, z kosza na pieluchy bo też się swojego czasu na to napaliłam, z otulaczka (zostałam przy rożku i śpiworku) no i na razie nie kupuje maty edukacyjnej, karuzeli do łóżeczka, leżaczka bujaczka bo liczę na to że może ktoś z rodziny przyniesie, jak nie będę kupować po porodzie
    No i chyba z tej poduszki też zrezygnuje

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic. Zostane przy fridzie bo czasem na spiocha mozna dzidzi w nosku pogrzebac a jak odpale odkurzacz to juz lipa :P
    A no i gdzies poza domem tez juz sie tego nie uzyje :/ ale ciekawa jak sie sprawdza i jeden i drugi :)
    Ja jeszcze w aptece kupilam physiomer baby (o ile tak soe to pisze) roztwor izotoniczny wody morskiej do noska wiec najpierw tym sie bedziemy jak cos ratowac :)

Zaraz mysza obczaje te twoje zdobycze. Chyba ze masz gdzies linki :P
    A Daria to zaginela w akcji??? Wszystko ma a nie chce tu z nami dyskutowac :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zwykłą gruszkę do nosa z canpola za chyba 5 zł, więc jak coś to na wyjazd będzie i mam też tą wodę do noska tylko disnemar

Już jakiś czas temu kupiłam, więc nie mam linków, ale znajdziesz jak wpiszesz nazwę
    No nic się nie chwali co ma
    A reszta też poznikała jak zaczęłyśmy o zdobyczach dyskutować, a doświadczone mamuśki mogłyby coś doradzić

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Co do tego z czego zrezygnowałam to ze sterylizatora, z kosza na pieluchy bo też się swojego czasu na to napaliłam, z otulaczka (zostałam przy rożku i śpiworku) no i na razie nie kupuje maty edukacyjnej, karuzeli do łóżeczka, leżaczka bujaczka bo liczę na to że może ktoś z rodziny przyniesie, jak nie będę kupować po porodzie
    No i chyba z tej poduszki też zrezygnuje

Ja kupilam ten sterylizator/podgrzewacz do domu i samochodu bo byl tani :) 60 zl z przesylka. Juz oczywiscie wyprobowalam :P
    Wydaje sie spoko. Ale my mamy w planach na swieta BN jechac do Polski samochodem... I wez tu pros sie na stacjach zeby ci butle w razie czego podgrzali. W uk nie bylo by problemu ale juz im blizej pl tym goscinnosc jest inna :/

O koszu nawet ńie myslalam :) nad otulaczem tez myslalam ze naczytalam sie ze lepszy jest rozek a zawinac cisano lepiej w pieluche bo daje to samo :)
    Ta reszte tez zostawiam na pozniej bo wlasnie moze ktos w prezencie podaruje :p my juz kupilismy hustawke i bujaczek w prezencie :) dla znajomych i rodzinki :)

A co do monitora to tez na sam koniec sie wstrzymam ale mega mnie ciagnie na ten angel care z kamerka...
    Wiem ze ńie jest przenosny ale ma tyle dobrych opini ze zal sie nad tym nie zastanowic...

Paula_29 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz ze o gruszce mowila polozna na targach mamo to ja :) ze ona najabrdziej poleca :P
    Stary ale dobry ponoc sposob :P

No wlasnie. Mamuski jedne!!! Swoja wiedze i doswiadczenia chca zachowac dla siebie :) madrale bo maja to za soba :P i pewnie smieja sie z tych mniej doswiadczonych i przezywajacych kazda pieluche haha :)
    To zaraz szukam tych twoich rzeczy :)

Paula_29 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten Angel care też ma dobre opinie, ale ja stwierdziłam że kamerki nie potrzebuje bo w sumie nie mamy piętrowego domu więc wystarczy mi tylko na noc, w dzień i tak pewnie będę zaglądać do małej co 10 min:) a daleko z pokoju do pokoju nie mam. Ale jak ktoś ma duży dom, albo piętra to się może przydać

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz jestem :P
    Gruszke tez mam, ale moja siostra mowila ze to jest dobre na male glutki :p ale przy katarkach juz frida. To do odkurzacza sobie nie wyobrazam :/ przeciez nie mozna tez za mocno wyciagac z ńoska takiemu malemu dziecku...

Ten podgrzewacz kupie co Paula polecalas :) tani jest a napewno sie przyda :)
    Maty i lezaczka tez nie kupuje bo pewnie od kogos dostaniemy :P
    Na sutki bepanthen. Stanika jeszcze nie mam :P soli fizjologicznej i takich rzeczy tez nie bo to wole kupic pozniej, to mozna od reki.
    O monitorze tez mysle..

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wlasnie... My planujemy teraz kupic dom wiec trzeba by bylo o tym pomyslec...

A powiedz mi wanienke masz ta tradycyjna czy juz z tym "lezaczkiem" ?
    Przewijak masz na lozeczko? Miekki czy ten "twardy"?

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe spodobal sie??? :P ja juz testowalam i wydaje mi sie ok :) zobaczymy w praniu :)
    A wiesz ze ja sol fizjologiczna pokupilam?! :P
    Bo nie wim czy tu jest czy nie :P
    I kupilam tez octanisept bo tu napewno nie kupie. Tu wogole zalecaja nie ruszac pepka bo i tak sam odpadnie. Wogole tu zalecaja nie kapac dziecka tak od razu tylko na poczatku przemywac wacikami i woda az pepek odpadnie :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego lezaczka plastikowego nie chce do wanienki. Wydaje sie to niewygodne dla dziecka. A tylko ulatwienie dla rodzicow..
    Wanienka podoba mi sie biala z ikei, ale nie widzialam na zywo jeszcze :P kupilam w sklepie taka podkladke do wanienki, jakby na frocie i miekkie to jest, ftote mozna sciagac i prac :)
    Ja mam przewijak ten standardowy tez firmy ceba.. Twardawy :P

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanienkę mam tega baby miś
    http://tegababy.pl/p/wanienka-mis-102cm-lux/
    Do tego mam leżaczek ten plastikowy z tej samej serii, mam zamiar wyścielać go pieluszkami z frotty, a na początek jeszcze takie z frotty leżaczki, kosztowały 10 zł więc kupiłam
    Przewijak mam usztywniany ale nie taki całkiem bo na komodę nie łóżeczko
    http://www.calineczka.pl/sklep/klups-przewijak-usztywniony-slonie-miarka-p-18161.html

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 1289 1290 1291 1292 1293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ