X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie zobaczymy czy ciekawie i ile zrozumiemy haha :)
    Daria dokladnie wlasnie ooczytaj warunki reklamacji... Bo wiem se w Pl jest z tym bardzo ciezko czasem :/
    Ja nie wiem ze tu wystarczy ze cos ci sie ńie spodoba nawet, odsylasz i masz kase na koncie a w pl wiecznie problem!
    Wiem bo moja mama kilka razy walczyla z reklamacjami :P

Ale jak by byla duza roznica to nie ma co przeplacac uwazam! ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ;)

ja w pracy nie chce mi sie nic robic :P

Eweloka84 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysze ide robic krokiety bede pozniej cmok

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekcja karmienia fajnie sama jestem ciekawa jak to wyglada wiec zdaj relacje :D

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie bede za 15 min wychodzic :) jak wroce to opowiem co i jak :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobisz nam szybki kurs karmienia :P

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie wrocilam z lekcji karmienia piersia jestem mega zadowolona bo wszystko dobrze zrozumialam i polozna byla swietna dostalysmy do domku przewodniki ksiazkowe i plyty dvd ktore sa mega pomocne bo ogladalismy
    W sumie zadnego efektu wow nie było bo info to samo ktore juz mam
    Pozycja najbardziej zalecana mamom po porodzie naturalnym to oczywiscie pozycja krzyzowa, dla mam po cc spod pachy
    Dokladnie nam polozna pokazala jak trzymac i ukladac dziecko zeby karmienie bylo efektywne okazuje sie ze masz jeden blad w przystawianiu moze skuktowac potem problemami z laktacja.
    Ovzywiscie zapewniala nas ze beda polozne pomagac zaraz po porodzie i potem w domku. Jest tez mozliwosc zamowienia doradcy laktacyjnego na nawet kilka godz ktory przypatrzy sie rytmowi naszego dnia, temu jak karmimy, jakie bledy popelniamy itp. Zauwazylam ze duzy nacisk klada tu na ta forme karmienia.
    Wypowiadaly sie tez mamy ktore maja przynajmniej jedno dziecko i po analizie ich krotkiego epizodu z karmieniem nasunal sie wniosek: zadko bardzo zdarza sie ze nie ma mleka... Najczesciej nasze bledy sa przyczyna zaprzestania jego produkcji
    Liczy sie pozytywne nastawienie nasze przede wszystkim

Mielsimy tez spotkanie z pania ktora zawodowo dobiera biustonosze i zajmuje sie tez kobietami w ciazy i mamami.
    I tu tez "zaskocżenie"... Zly stanik jak najbardziej moze powodowac probelmy z laktacja. Pokazala nam kilka rodzajow stanikow i omowila. Najlepsze dla mam sa miekkie, bez zadnych fiszbin i koronek, udziwnien.
    Dobrze tez aby byl jak najmniej lub wacle usztywniany.
    Nie bede tu zasmiecac forum info ale jak cos to bede wtracac madrosci ktore dzis łykałam jak mlody pelikan

Ruda27, Eweloka84, wioleta4444 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mów mów ciekawostki.

Chociaż ja np. mialam bardzo mało pokarmu, moja mama też i babcia itp. Więc u mnie to raczej pokoleniowe. Dokarmiałam małego piersią po prostu przez 2 miechy. Chociaz jak przychodizla pora karmienia to pierwsze to przystawiałam go do piersi a nie do butelki. Pokarm próbowałam ściągać często, pobudzać laktacje. Ale co z tego jak z dwóch cycków przez godzinę ściągałam 5-10 ml!

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ten temat tez byl poruszany :) tzn czy jak nasze matki nie karmily to my tez jestesmy na to skazane.
    Ona powiedziala ze to mit! To nie ma ze soba nic wspolnego i ze to zbieg okolicznosci :)
    Powiedziala na samym poczatku ze ona uczyla sie 20 ponad lat temu... Po to miala ze soba studentki zeby porownac podejscie i wiadomosci kiedys i teraz... Podobno dawniej nie kladlo sie takiego nacisku na karmienie piersia. Tzn nie tyle nacisku co na pomoc w tym...kiedys kobiete byla po porodzie zostawiana sama sobie i albo sobie poradzila albo nie....

A co do braku mleka... Ona mowila ze przed karmieniem dobrze wziac prysznic cieply (oczywiscie nie przed kazdym bo tak sie nie da) ale szczegolnie jak sa problemy z karmieniem, albo ciepla pieluche....piersi trżeba pomasowac, dobrze przystawic itp... Ona mowila ze karmienie to ogromny wysilek szczegonie na poczatku...
    Powiedziala ze dziecku wystarczy tylko troszke mleka zeby pojesc a nam sie wydaje ze to za malo. Poza tym zadne sciaganie nie wyciagnie tylke co dziecko...
    I mowila ze podanie mm rowna sie z cofaniem laktacji... Ze jak raz podamy to najczesciej jest juz tylko gorzej i po karmieniu...
    Aaa i ze absolutnie zadne nakladki na sutki. Sutki i karmienie nie ma prawa bolec jesli dziecko dobrze ssie.
    Skoro boli to znaczy ze cos jest nie tak...
    Sama dopiero to bede testowac ale mamy jej przyznawaly racje wiec chyba cos w tym jest :P

Eweloka84, Ruda27 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paual jak dobrze ze byłas :D <3

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :) tez sie ciesze :) zawsze to czlowiek odswiezy info i dowie sie cos nowego :)
    Ciekawe czy naprawde tak pomagaja w szpitalu jak mowia :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde troche sie boje tego karmienia ehehe

nie no moje dziecko to dzis w kulki leci ! mysli, ze jak mnie puknie od czasu do czasu łaskawie to mi to wystarczy??!!! :(

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelus chyba kazda sie boi. Ale co ma byc to bekdzie. Kazda zrobi co moze. Jedna bedzie bardziej zawzieta i da razde a druga nie :) i tyle. Takie zycie :)
    Widze ze dzis na twoja sie lenistwo przenioslo :) tiago dzis ewidentnie wrocil do formy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to wiadomo wszystko wyjdzie w "praniu" :)
    tiaa dziem lenia dzis chyba ma :/ co mi sie wcale nie podoba ;)

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sie niek podobalo. Beczalam wczoraj ze cicho siedzi to dzis mam za swoje :P
    Z dwojga zlego lepiej niech bije jak by mial cicho siedziec :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez ostatnio beczałam jak cąły dzien sie nie odzywała hahhaha dobre jestesmy ;)
    wczoraj to tak szalała ze jak sie przytuliłam do Miska to skopała go po plecach :D

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super ze nam to wszystko napisalas :)
    Bede starala sie tak robic wlasnie.. Oby bylo dobrze!

Moj bidok juz nie ma miejsca, ciagle sie wierci, wypina plecki :D

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria Twój to juz kawaler :D nie długo juz bedzie z Tobą :D

Ruda27 lubi tę wiadomość

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejzabki:)

ale wyklad Paula nam nasmarowala moze i mnie sie kiedys przyda i do niego powroce:)

ja wlasnie wrocilam do domku. czekanie przed gabinetem to byl koszmar myslalam ze uciekne chociaz wiedzialam ze nic dzis nie zobacze.

A jednak mama malusienka kropeczka pecherzyk o.35cm ale jest.

duphaston dalej mam lykac i zobaczymy na nastepnej wizycie jak bedzie 15.07. musze byc cierpliwa.

troche lekarz chlodno do tematu podszedl ale moze tak ma byc nie ma co sie cieszyc na poczatku.

tylko nie zlecil zadnych badan nic to normalne?? dopiero pozniej beda jakies badania??

z fochem ale dostalam l4 czulam sie jak naciagacz ale janaprawde nie z lenistwapo prostu soe boje.

buziaki

Ruda27, Eweloka84, wioleta4444 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu dasz rade do nast wizyty :) za wczesnie na badania, ja byłam na wizycie w 6 tyg to juz serducho biło i wtedy lekarz założył karte ciazy i dał skierowanie na badania
    takze spokojnie, łykaj tabletki i duuzo odpoczywaj bedzie dobrze :)

czekaja, wioleta4444 lubią tę wiadomość

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
‹‹ 1505 1506 1507 1508 1509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ