X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra spadam Mysze bo cos mnie spanie łapie :P buzka i do jutra

Ania_84 lubi tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do jutra :) dobrej nocki :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc ja tez sie zawijam :D bo czas wyrstowac plecy :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj kochane stworzonko... Takie zwierzaczki potrafia sie za opieke odwdzieczyc :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    a bywało lepiej, gdyby nie te bóle brzucha i plamienia to by było wspaniale :)
    Będzie dobrze, dużo Wypoczywaj

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zmykam do jutra

Paula55 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAuluś ja się zgadzam z tym co ci mówili, tylko widzisz ja nie używałam nakladek, małego przystawiałam ciągle do piersi, robiłam wszystkie cuda niewidy któe miały wspomagać laktacje, dużo wody piłam, herbatki pobudzające laktacje itp. Tylko co z tego? Jak położna mnie badała w domu (piersi) i powiedziała że ja nie nakarmię go bo tam nic nie ma.... W szpitalu tak samo od początku mi mówili, mimo że przykłądałam małego non stop i tylko na piersi w szpitalu był. Nie da się to się nie wyczaruje ;)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedz mi Olga... Ty mialas cesarke prawda? I czy w szpitalu czasem malemu nie dali choc raz butli???
    Wszedzie gdzie czytam pisze ze nie ma mozliwoscie ze wogole nie ma pokarmu bo jest on produkowany niezaleznie od naszej woli... To przychodzi automatycznie.
    Wiadomo ze po cesarce jest trudniej bo i dziecko bywa rozleniwione, oszolomione i mama musi dluzej do siebie dojsc. Druga sprawa...wiem tez ze czesto w takich przypadkach polozne z wygody dokarmiaja mm i tu juz moze byc po ptokach...
    Potem dziecko przystawione do piersi sie denerwuje, mama z nim i jest po karmieniu...

Ja sie absolutnie z toba nie sprzeczam tylko bardzo bym chciala dojsc do wnioskow zeby np u siebie tego uniknac o ile sie da :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u nas w szpitalu po cesarce dziecko od razu jest w miare możłiwości przystawiane do piersi. U mnie nie było takiej mołżiwości bo miałam cesarkę pod narkozą, więc mały dostał butelkę, ale potem tylko cycka i na cycku wisiał cały czas. Za to dziewczyny z sali miały tak, że jedna w ogóle nie miała pokarmu mimo przystawiania dziecka do piersi, jeszcze dostała zapalenia cycków od czegos tam. A druga po cesarce miała krainę mlekiem płynącą że nie nadążała ściągać

U nas w szpitalu był nacisk na karmienie piersią. I na to żeby dziekco było z matką.

To nie ma co generalizować, bo ja bardzo chciałam małego karmić piersią, ale niestety nie miałam skąd mleka wyczarować

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane u mnie surprise chyba @ zacznir się wcześniej bo temp spadla na leb ale dobrze by było bo spokojnie pojedziemy na urlopik :-)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Przeziębiona ale żywa jeszcze...
    Daria skarbie 3maj się, będzie dobrze...;)

Ja wczoraj uczyniłam pierwsze zakupy...po prostu mnie "poniosło" hehehe
    629ae868e8f6ab55med.jpg

d51311e05bba4397med.jpg

1deb11bb5c7aeb09med.jpg

Ruda27, Eweloka84, Paula55 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale przeziębienie się rozkręca...a ja już domowe sposoby włączyłam pełną parą....mam nadzieję, że do wyjazdu się uporam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula z tego co pamiętam to też radzą dużo wody niegazowanej pić, żeby tego pokarmu więcej bylo. Herbatki na laktacje są super. I piwo karmi! :D serio :D no i często przystawianie dziecka do piersi przede wszystkim :]

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja jak było na weselu ;) nie było mnie wczoraj, a od kilku dni już "nieprzytomna" chodzę.....
    a jak tak ćwiczenia? czarna? ania? i kto tam jeszcze ćwiczy?

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq o jakie slodkie :)

Malenq lubi tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)
    Ostatni raz juz wroce do temamu zeby nie bylo ze sie wymadrzam :P a moze to wlasnie przez ta narkoze mialas problemy z karmieniem... U nas tez po cesarce przynosza dziecko i pomagaja karmic ale nie daja wogole butelki.
    Moze tez sama narkowa ci zaszkodzila bo bylo w niej cos nie tak... Albo sam stres z tym zwiazany a potem to juz reakcja lancuchowa.. No nic. Pozyjemy zobaczymy. Juz za teoche sie przekonam :)

Aniu no prosze jak cie zaskoczyla @ jedna :) ale bedziesz juz miala za soba :)

Malenq nooo prosze :) pierwsze zakupy :) super!! Teraz juz z gorki poleci hahahahaha :)

Hej Ewelus :) jak sie czujesz???

Malenq lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jeszcze nie przyszla.. ;/ myslalam ze przyjdzie bo brzuch mnie z rana bolal jak na @ tempka spadla a tu nic ;/ no trudno jak cos to nawet jesli przyjdzie o czasie czyli 7-8 lipca to tez bedzie git ;)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lekko cwiczylam ale nie calosc bo oslabiona bylam :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

No prosze Malenq pierwsze szalenstwo zakupowe za Toba :) slodkie te ubranka :)
    My na etapnie prania, prasowania.. Jeszcze jakies 2 prania :D

Aniu napewni lada chwila @ sie zjawi, jak sa juz objawy i nie bedzie wstreciuli na urlopku :)

Ewelinka jak tam?

Ja siedze i wcinam truskawki :D dzisiaj dzien w domu :P

Malenq lubi tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, co tam u Was

Tak sobie czytam na temat tego karmienia i do końca się nie zgadzam Paula z tą Twoją położną
    Po pierwsze co do staników. w 34 tyg jak kupisz stanik do karmienia to masz 70% szans że go nie włożysz po porodzie. Ja kupiłam jeden specjalnie rozmiar za duży i już jest na mnie dobry a to dopiero 37 tydz a kuzynka mówiła, że jak jej się mleka nazbierało to miała za mały o dwa rozmiary więc to różnie bywa. Zależy od osoby. Jednej się powiększy biust jeden rozmiar, drugiej dwie także można kupić ale z ryzykiem ze się w nim nie pochodzi

Co do karmienia, to ja się za bardzo na tym nie znam, natomiast jak podczytuje czerwcówki to widzę że dziewczyny często mają problemy z karmieniem, niezależnie od tego czy po cesarce czy nie. Dla jednego dziecka starcza 50 ml mleka, inne chce 80 i jak nie zje to płacze, więc można by wnioskować, że nie zawsze masz wystarczająco mleka by dziecko było najedzone

Ja mam zamiar karmić piersią i nie pozwalać dokarmiać, ale nie jestem pewna jak będzie bo widzę że to wcale nie takie proste
    Jest taki specyfik femaltiker, dziewczyny polecają, ale piwa karmi to ja bym nie piła
    Chociaż wolałabym by było Paula tak jak piszesz

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 1507 1508 1509 1510 1511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ