Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPAuluś ja się zgadzam z tym co ci mówili, tylko widzisz ja nie używałam nakladek, małego przystawiałam ciągle do piersi, robiłam wszystkie cuda niewidy któe miały wspomagać laktacje, dużo wody piłam, herbatki pobudzające laktacje itp. Tylko co z tego? Jak położna mnie badała w domu (piersi) i powiedziała że ja nie nakarmię go bo tam nic nie ma.... W szpitalu tak samo od początku mi mówili, mimo że przykłądałam małego non stop i tylko na piersi w szpitalu był. Nie da się to się nie wyczaruje
-
A powiedz mi Olga... Ty mialas cesarke prawda? I czy w szpitalu czasem malemu nie dali choc raz butli???
Wszedzie gdzie czytam pisze ze nie ma mozliwoscie ze wogole nie ma pokarmu bo jest on produkowany niezaleznie od naszej woli... To przychodzi automatycznie.
Wiadomo ze po cesarce jest trudniej bo i dziecko bywa rozleniwione, oszolomione i mama musi dluzej do siebie dojsc. Druga sprawa...wiem tez ze czesto w takich przypadkach polozne z wygody dokarmiaja mm i tu juz moze byc po ptokach...
Potem dziecko przystawione do piersi sie denerwuje, mama z nim i jest po karmieniu...
Ja sie absolutnie z toba nie sprzeczam tylko bardzo bym chciala dojsc do wnioskow zeby np u siebie tego uniknac o ile sie da
-
nick nieaktualnyPaula u nas w szpitalu po cesarce dziecko od razu jest w miare możłiwości przystawiane do piersi. U mnie nie było takiej mołżiwości bo miałam cesarkę pod narkozą, więc mały dostał butelkę, ale potem tylko cycka i na cycku wisiał cały czas. Za to dziewczyny z sali miały tak, że jedna w ogóle nie miała pokarmu mimo przystawiania dziecka do piersi, jeszcze dostała zapalenia cycków od czegos tam. A druga po cesarce miała krainę mlekiem płynącą że nie nadążała ściągać
U nas w szpitalu był nacisk na karmienie piersią. I na to żeby dziekco było z matką.
To nie ma co generalizować, bo ja bardzo chciałam małego karmić piersią, ale niestety nie miałam skąd mleka wyczarować -
Hej kochane u mnie surprise chyba @ zacznir się wcześniej bo temp spadla na leb ale dobrze by było bo spokojnie pojedziemy na urlopik
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hejo
Ostatni raz juz wroce do temamu zeby nie bylo ze sie wymadrzama moze to wlasnie przez ta narkoze mialas problemy z karmieniem... U nas tez po cesarce przynosza dziecko i pomagaja karmic ale nie daja wogole butelki.
Moze tez sama narkowa ci zaszkodzila bo bylo w niej cos nie tak... Albo sam stres z tym zwiazany a potem to juz reakcja lancuchowa.. No nic. Pozyjemy zobaczymy. Juz za teoche sie przekonam
Aniu no prosze jak cie zaskoczyla @ jednaale bedziesz juz miala za soba
Malenq nooo proszepierwsze zakupy
super!! Teraz juz z gorki poleci hahahahaha
Hej Ewelusjak sie czujesz???
Malenq lubi tę wiadomość
-
no jeszcze nie przyszla.. ;/ myslalam ze przyjdzie bo brzuch mnie z rana bolal jak na @ tempka spadla a tu nic ;/ no trudno jak cos to nawet jesli przyjdzie o czasie czyli 7-8 lipca to tez bedzie git
-
nick nieaktualnyDzien dobry!
No prosze Malenq pierwsze szalenstwo zakupowe za Tobaslodkie te ubranka
My na etapnie prania, prasowania.. Jeszcze jakies 2 prania
Aniu napewni lada chwila @ sie zjawi, jak sa juz objawy i nie bedzie wstreciuli na urlopku
Ewelinka jak tam?
Ja siedze i wcinam truskawkidzisiaj dzien w domu
Malenq lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, co tam u Was
Tak sobie czytam na temat tego karmienia i do końca się nie zgadzam Paula z tą Twoją położną
Po pierwsze co do staników. w 34 tyg jak kupisz stanik do karmienia to masz 70% szans że go nie włożysz po porodzie. Ja kupiłam jeden specjalnie rozmiar za duży i już jest na mnie dobry a to dopiero 37 tydz a kuzynka mówiła, że jak jej się mleka nazbierało to miała za mały o dwa rozmiary więc to różnie bywa. Zależy od osoby. Jednej się powiększy biust jeden rozmiar, drugiej dwie także można kupić ale z ryzykiem ze się w nim nie pochodzi
Co do karmienia, to ja się za bardzo na tym nie znam, natomiast jak podczytuje czerwcówki to widzę że dziewczyny często mają problemy z karmieniem, niezależnie od tego czy po cesarce czy nie. Dla jednego dziecka starcza 50 ml mleka, inne chce 80 i jak nie zje to płacze, więc można by wnioskować, że nie zawsze masz wystarczająco mleka by dziecko było najedzone
Ja mam zamiar karmić piersią i nie pozwalać dokarmiać, ale nie jestem pewna jak będzie bo widzę że to wcale nie takie proste
Jest taki specyfik femaltiker, dziewczyny polecają, ale piwa karmi to ja bym nie piła
Chociaż wolałabym by było Paula tak jak piszesz