X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi karmi położna polecała, że pomaga z laktacją. Więc z raz czy dwa wypiłam, zwykłe najzwyklejsze.

Z tymi stanikami to się zgadzam, ja kupowałam biustonosz jeden to w sumie miałam go na sobie ze dwa razy. Tydzien przed porodem mniej więcej kupiłam dwa cyckonosze które były po porodzie na styk jak się potem okazało.

Nie sądzę, żeby narkoza miała jakiś wpływ. Gadałam z koleżankami które tez miały cesarki i kilka tez miało narkozę i normalnie karmiły. Nie zgadniesz czemu tak a czemu nie inaczej :]

Paula_29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dzisiaj nie zaglądam, bo nie chcę się z nikim pokłócić... mam dzisiaj mega zły dzień.

Paula fajnie że na takim kursie byłaś, bo na pewno ci to pomoże i to bardzo, ale sama zobaczysz jak przyjdzie co do czego, że to wcale nie takie łatwe :]

Paula_29 lubi tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno sama cesarka powoduje trudności w karmieniu, nie ze względu na narkozę, tylko dlatego, że przy porodzie naturalnym uruchamiają się hormony odpowiedzialne między innymi za karmienie. Jeśli mamy cesarkę to te hormony nie uwalniają się same a dopiero ssanie dziecka je pobudza, także owszem jest trudniej. Bo organizm nie dostał sygnału o porodzie, no ale dlatego dziecko musi wtedy pobudzać

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga ale spokojnie, przecież chyba się nikt tu nie kłóci, my z Paulą nie mamy w sumie pojęcia o karmieniu więc sobie możemy tak gdybać, a każda z nas może mieć inne zdanie, a w praktyce się okaże
    Jedna może mieć łatwiej, druga ciężej, okaże się
    Ja to życzę wszystkim żeby miały jak najwięcej mleka, niech Was zalewa:)

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq dziewczyny w ciąży polecały syrop prenalen na przeziębienie, jest bezpieczny w ciąży

Malenq lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciotki! U nas jako tako odliczamy do wizyty juz sie doczekac nie moge haha. Snil mi sie koszmar ze bylam na wizycie i lekarz usg nie chcial mi zrobic haha

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela a Ty prywatnie chodzisz?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale Ci fajnie! Masz ju ciaze donoszona :) gratuluje :)
    Nie wyznaczyli Ci cesarki? Czekaja az Ci sie poprawi??
    Co do laktacji, tez widze ze latwo nie jest, bo czytam na biezaco czerwcowki...
    Ewelina powodzenia na wizycie!! Daj znac :)

Paula masz juz wszystko poszykowane i gotowe? Torba spakowana itd?

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Daria, no właśnie ciąża donoszona a tu nic, jutro idę na KTG i zobaczymy jak się będzie przedstawiać akcja skurczowa, choć po upadku u mnie się strasznie wyciszyło, tak jakby mała wiedziała, że teraz wyjść nie może
    Trochę się poprawia, wprawdzie nie na tyle bym mogła normalnie urodzić, ale gin stwierdziła że to może jeszcze trochę potrwać, więc czekamy na razie
    Najwyżej zrobi się cesarkę jak się akcje zacznie
    A torbę już mam spakowaną od ponad 3 tyg i dobrze bo teraz bym jej nie dała rady spakować, a mój mąż kiepski w pakowaniu:)

Szczerze to już sama nie wiem co lepsze czy SN czy CC,a zdania podzielone
    Położna mówi, żeby rodzić SN bo mi są ręce niepotrzebne ( nie wiem w sumie jak)
    Moja gin by się wstrzymać, a drugi znajomy gin by robić CC
    No i bądź tu mądry

A jak u Ciebie?
    Spakowana, wszystko już masz?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Paula ja bym sie bala w Twoim stanie rodzic sn.. Napewno lekarze wiedza co mowia, ale jednak sie poturbowalas, a jak bedziesz przec, spinac sie to juz wyobrazam soboe ten bol.. Ale moze jeszcze z 3 tygodnie to juz wydobrzejesz.. Trzymam za to kciuki! :)

Ja juz dla siebie spakowana, zostal drobiazg jak tantum rosa, bepanthen i papier :P dla maluszka dzisiaj chce spakowac torbe :)
    Tak to wiekszosc mamy, w sobote odbieramy wozek, prania porobione w wiekszosci jeszcze prasowanie zostalo..

Paula_29, Malenq lubią tę wiadomość

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Ewela a Ty prywatnie chodzisz?

Tak moj lekarz tylko prywatnie przyjmuje juz

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria dam dam wizyta dopiero na 16.20

JusWik lubi tę wiadomość

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku jak jak się cieszę, że udało mi się zdrzemnąć.....;)

ja również tylko prywatnie chodzę, bo dostać się do mojego gina na nfz graniczy z cudem....:-/

Paula29 37tydz. już....zwarta, gotowa....mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze;) 3mam mocno kciuki, a córeczka grzeczna i się posłuchała, żeby u mamusi do końca wytrzymać:)

jak czytam o tym co pisałyście o karmieniu to stwierdziłam, jaka ja zielona jestem...:-/ nic nie wiem co, jak, dlaczego hehehehe.....człowiek uczy się jednak przez całe życie...

Eweloka84, Paula_29 lubią tę wiadomość

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro meble nam przywioza :D

Dorotucha, Malenq lubią tę wiadomość

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki co tam u Was? Ja walczę z układaniem ubrań w szafkach w pokoju dzieci po remoncie i szczerze mówiąc mam dosyć ;) ostatnio mam kiepską formę bo jakaś słaba jestem i kręci mi się w głowie. W piątek idę na badanie krwi więc się dowiem czy moja hemoglobina nie poleciała jeszcze bardziej w dół bo ostatnio miałam 12,03 niby jeszcze w normie ale jednak spada. Bebzolek mi tak wybił że jestem aż w szoku bo w pierwszej ciąży miałam taki dobry miesiąc później. A o cyckach nie wspomnę nosze już stanik który nosiłam do karmienia ;) Jestem ciekawa czy dzidzia nadal taka wielka czy już się trochę spowolniło bo w 17 tygodniu ważyła już 278g i gina trochę to zdziwiło ;) we wtorek mamy wizytę więc się wszystko okaże :) póki co dzidzia szaleje w brzuchu jak na parkiecie i chwilami się śmiejemy że zaraz przez skórę wyjdzie ;) buziaki dla Was wszystkich i przepraszam że znowu Was zaniedbuję :*

Malenq, Eweloka84 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    Jutro meble nam przywioza :D
    Hej Ewelka mój Mężu skończył już składać mebelki i pokój prawie jest już gotowy tylko posprzątać i wprowadzić zabawki Młodej ;) ale dzisiaj już nie mogę bo padam na twarz ;)

Trzymam kciukasy za Twoją wizytę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 15:27

Eweloka84 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki absolutnie nie chodzi mi o klotnie z wami czy z powodu tematu karmienia :) mam dzisiaj bardzo kiepski i drazliwy dzionek wiec wole sama unikac takich sytuacji ;)

• Dorotucha Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że podjęłyście temat karmienia :) ja pierwsza Córcię karmiłam 14 miesięcy, choć zamierzałam to robić do roku. No ale mój mały cycolek nie chciał przestać a ja miałam za mało samozaparcia żeby ją odstawić. Początki karmienia były ciężkie bo nie umiałam jej porządnie dostawić i sutek wypadał jej z ust. Samo karmienie nie było kłopotem oprócz kilku zastojów pokarmu tylko właśnie to dostawianie bo zanim się zassała to czasami i 20 minut mijało ale ćwiczenie czyni mistrza ;) Na dokarmianie mlekiem sztucznym zdecydowałam się po 6 miesiącu ale guzik z tego wyszło bo moja Mała nim pluła i się dławiła więc odpuściłam nawet po mieszaniu go z moim mlekiem. W sumie jej się nie dziwię bo chyba smaczniejsze jest słodkie mleczko mamusi niż gorzkie śmierdzące sztuczne mieszanki. ;) W sumie gdy próbowałam przejść na butelki to efekt był podobny i herbatki i inne specyfiki mogłam sobie wsadzić wiecie gdzie :). Moim błędem był fakt że nie próbowałam butelek od samego początku i potem wyszło jak wyszło że moja Córa była uwiązana u cycka ale za to szybko zaczęła pić z kubeczka. ;) W sumie jestem wielką zwolenniczką karmienia cycem i polecam to każdej z Was nawet gdy czasami cycki bolą jakby ktoś je nożem ciął. ;)

Ruda27, Paula_29 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane ;) ja podgladam co piszecie ale nie mam jak siedo tego odniesc hihi :)

siedze i pracuje.. czekamna malpa a ta frnca nie przychodzi ;/ o ale ma jeszcze czas rzez 5 dni :P
    chyba ostatnie stresy daja o sobie znaki bo znow mam uczucie jakby mi cos stalo w gardle ;/

Dorotucha lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciotki!

Ania_84 lubi tę wiadomość

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
‹‹ 1508 1509 1510 1511 1512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ