X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotucha wrote:
    Jestem Skarby :)
    masz bagietki????????????????? :P

Dorka Ty tez doswiadczona to sie wypowiedz :P

Dorotucha lubi tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Paula Daria gdzie ????

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    masz bagietki????????????????? :P

Dorka Ty tez doswiadczona to sie wypowiedz :P
    Na razie ciasto mi rośnie ;)
    Ewelka a co do ciuszków to nie kupować dużo malutkich rozmiarów bo dziecko szybko rośnie i czasami z tygodnia na tydzień wyrasta z ubranek. Jak kupować więcej niż początkowo potrzeba to w większych rozmiarach na później a satysfakcja gwarantowana że kupi się te piękne cuda których wszędzie pełno :)

Eweloka84 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie ma pare na 56 i troche na 62 :P bodziaków bo pajace mam dwa (62) takie cieplejsze i kombinezon tez na 62 i tyle i nie wiem czy nie za mało :/ w ogole cos sie ogranąc nie moge z tymi ciuszkami bo wzystko sliczne

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mamcia moja wyprawke kupiła to juz w ogole hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 19:14

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ci dokładnie nie powiem ile tego miałam bo koleżanki też nanosiły mi tych ciuszków całe siatki ale wydaje mi się że to co masz początkowo Ci wystarczy. Zobaczysz w paraniu jak to wyjdzie. Ale moim zdaniem bodziaki to podstawa bo czasami kupka gdzieś przecieknie to dziecko uleje a potem latasz i pierzesz. Zależy tez jak będziesz ubierać dzidzie. Ja ubierałam początkowo bodziaka skarpetki i pajacyka lub na bodziaka kaftanik i spodenki.

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo co doświadczona to doświadczona :D

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    noo co doświadczona to doświadczona :D
    Oj tam oj tam ;) sama byś do tego doszła :) ja rodziłam we wrześniu to było jeszcze bardzo ciepło i czasami Niusia fikała tylko w bodziaku i portuchach. Wszystko zależało od tego jaka była pogoda. Najważniejsze to żeby nie przegrzewać dzidzi. U nas nie było czegoś takiego że specjalnie paliliśmy w piecu bo dziecko jest i musi być z 25 stopni albo i więcej. Do kąpania nie używaliśmy piecyków które grzeją w czasie kąpieli. A gdy dziecko spało otwieraliśmy okno żeby cały czas było świeże powietrze. Dzięki temu Córcia była i jest lepiej zahartowana i nie łapie byle przeziębienia gdy zrobi się chłodniej. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 19:33

Eweloka84, Czarnula87 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie bym doszła ale jak juz b było po ptokach hahaha :)

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos moje dziecko znaku nie daje dzis :/ doprowadzi mnie do zawału chyba, zapomniałam sie zapytac gienka o te ruchy ze raz rozrabia od switu a raz puknie raz a pozniej cisza :/

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama zawsze szalała że w przeciągach dziecko trzymamy i uszy poprzeziębia i zapalenia płuc się nabawi. Jaaasne. Po prostu nie robiliśmy z domu szczelnego akwarium bo sami byśmy w nim padli bo oboje z mężem nie lubimy gorąca ;) 21-23 stopnie to u nas był maks ;)

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotucha wrote:
    Moja mama zawsze szalała że w przeciągach dziecko trzymamy i uszy poprzeziębia i zapalenia płuc się nabawi. Jaaasne. Po prostu nie robiliśmy z domu szczelnego akwarium bo sami byśmy w nim padli bo oboje z mężem nie lubimy gorąca ;) 21-23 stopnie to u nas był maks ;)
    u nas w zimie jest stała tepm 22-23 st bo nikt nie lubi jak jest za ciepło wiec myslę, ze dziecku tez nic nie bedzie

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    cos moje dziecko znaku nie daje dzis :/ doprowadzi mnie do zawału chyba, zapomniałam sie zapytac gienka o te ruchy ze raz rozrabia od switu a raz puknie raz a pozniej cisza :/
    Nie martw sie po porodzie pewnie bedzie bardzo spokojnym dzieckiem i dlatego tak jest. Ja kiedys z nerwów poleciałam do szpitala z tego powodu i wyszło że Królewna sobie spała w najlepsze a mamusia panike siała.
    Moja tez dzisiaj spokojna co jakiś czas tylko puknie i śpi dalej. Wieczorem przed 23 się pewnie obudzi i pokopie jak zwykle. Czytałam że minimum 10 ruchów na 12 godzin niby wystarcza. Wiec jak tak liczę dzisiaj od 9 do 21 to się juz nazbierało.

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no z 10 to napewno było tyle ze jak uwielbiam jak mnie kopie :D a jak tak cichutko siedzi to sie martwie ze moze sie cos jej dzieje :P ale przeciez wczoraj byłam u lekarza i mowil ze git wszystko wiec pewnie lula sobie :)

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    u nas w zimie jest stała tepm 22-23 st bo nikt nie lubi jak jest za ciepło wiec myslę, ze dziecku tez nic nie bedzie
    Na pewno nic nie będzie a będzie zdrowe :)
    Mam znajoma co miała ponad 28 stopni w domu przy maluszku a teraz ciągle zapalenia płuc, oskrzeli itp. Kiedys jak do nas przyszła to powiedziała że my chyba na głowe mamy że tylko tyle stopni mamy że dziecko zamarznie a tych warunkach.

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    nie no z 10 to napewno było tyle ze jak uwielbiam jak mnie kopie :D a jak tak cichutko siedzi to sie martwie ze moze sie cos jej dzieje :P ale przeciez wczoraj byłam u lekarza i mowil ze git wszystko wiec pewnie lula sobie :)
    No ja też tak mam że zaraz panikuję bo kuzynka niedawno w 7 miesiącu martwe dziecko urodziła :(

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    z drugiej strony wszyscy mi mowia zeby nie kupowac nie wiadomo ile bo połowy sie nie ubierze ehh i juz sama nie wiem :P
    zależy, ja miałam dużo, bo też podostawałam masę ciuchów i przydały mi się bo przez pierwsze trzy miesiące małemu strasznie się ulewało i musiałam go co chwilę przebierać więc moim zdaniem lepiej mieć wiecej niż zamało ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra lecę bo muszę Małą wykąpać :) trzymaj się tam i nie panikuj bo Nati sobie smacznie kima ;)

Eweloka84, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotucha wrote:
    No ja też tak mam że zaraz panikuję bo kuzynka niedawno w 7 miesiącu martwe dziecko urodziła :(
    ojej no cos Ty :/ a co sie stało????

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    zależy, ja miałam dużo, bo też podostawałam masę ciuchów i przydały mi się bo przez pierwsze trzy miesiące małemu strasznie się ulewało i musiałam go co chwilę przebierać więc moim zdaniem lepiej mieć wiecej niż zamało ;)
    no własnie teraz tak sobie pomyslalam ze rzeciez moze byc tak ze bedzie ulewac a widzisz co dwie głowy to nie jedna :) a pewnie poprzynosza mi jeszcze :) tesciowa jeszcze w szał wpadnie hehe

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
‹‹ 1512 1513 1514 1515 1516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ