X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotucha wrote:
    Jestem Skarby :)
    masz bagietki????????????????? :P

Dorka Ty tez doswiadczona to sie wypowiedz :P

Dorotucha lubi tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Paula Daria gdzie ????

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    masz bagietki????????????????? :P

Dorka Ty tez doswiadczona to sie wypowiedz :P
    Na razie ciasto mi rośnie ;)
    Ewelka a co do ciuszków to nie kupować dużo malutkich rozmiarów bo dziecko szybko rośnie i czasami z tygodnia na tydzień wyrasta z ubranek. Jak kupować więcej niż początkowo potrzeba to w większych rozmiarach na później a satysfakcja gwarantowana że kupi się te piękne cuda których wszędzie pełno :)

Eweloka84 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie ma pare na 56 i troche na 62 :P bodziaków bo pajace mam dwa (62) takie cieplejsze i kombinezon tez na 62 i tyle i nie wiem czy nie za mało :/ w ogole cos sie ogranąc nie moge z tymi ciuszkami bo wzystko sliczne

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mamcia moja wyprawke kupiła to juz w ogole hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 19:14

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ci dokładnie nie powiem ile tego miałam bo koleżanki też nanosiły mi tych ciuszków całe siatki ale wydaje mi się że to co masz początkowo Ci wystarczy. Zobaczysz w paraniu jak to wyjdzie. Ale moim zdaniem bodziaki to podstawa bo czasami kupka gdzieś przecieknie to dziecko uleje a potem latasz i pierzesz. Zależy tez jak będziesz ubierać dzidzie. Ja ubierałam początkowo bodziaka skarpetki i pajacyka lub na bodziaka kaftanik i spodenki.

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo co doświadczona to doświadczona :D

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    noo co doświadczona to doświadczona :D
    Oj tam oj tam ;) sama byś do tego doszła :) ja rodziłam we wrześniu to było jeszcze bardzo ciepło i czasami Niusia fikała tylko w bodziaku i portuchach. Wszystko zależało od tego jaka była pogoda. Najważniejsze to żeby nie przegrzewać dzidzi. U nas nie było czegoś takiego że specjalnie paliliśmy w piecu bo dziecko jest i musi być z 25 stopni albo i więcej. Do kąpania nie używaliśmy piecyków które grzeją w czasie kąpieli. A gdy dziecko spało otwieraliśmy okno żeby cały czas było świeże powietrze. Dzięki temu Córcia była i jest lepiej zahartowana i nie łapie byle przeziębienia gdy zrobi się chłodniej. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 19:33

Eweloka84, Czarnula87 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie bym doszła ale jak juz b było po ptokach hahaha :)

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos moje dziecko znaku nie daje dzis :/ doprowadzi mnie do zawału chyba, zapomniałam sie zapytac gienka o te ruchy ze raz rozrabia od switu a raz puknie raz a pozniej cisza :/

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama zawsze szalała że w przeciągach dziecko trzymamy i uszy poprzeziębia i zapalenia płuc się nabawi. Jaaasne. Po prostu nie robiliśmy z domu szczelnego akwarium bo sami byśmy w nim padli bo oboje z mężem nie lubimy gorąca ;) 21-23 stopnie to u nas był maks ;)

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotucha wrote:
    Moja mama zawsze szalała że w przeciągach dziecko trzymamy i uszy poprzeziębia i zapalenia płuc się nabawi. Jaaasne. Po prostu nie robiliśmy z domu szczelnego akwarium bo sami byśmy w nim padli bo oboje z mężem nie lubimy gorąca ;) 21-23 stopnie to u nas był maks ;)
    u nas w zimie jest stała tepm 22-23 st bo nikt nie lubi jak jest za ciepło wiec myslę, ze dziecku tez nic nie bedzie

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    cos moje dziecko znaku nie daje dzis :/ doprowadzi mnie do zawału chyba, zapomniałam sie zapytac gienka o te ruchy ze raz rozrabia od switu a raz puknie raz a pozniej cisza :/
    Nie martw sie po porodzie pewnie bedzie bardzo spokojnym dzieckiem i dlatego tak jest. Ja kiedys z nerwów poleciałam do szpitala z tego powodu i wyszło że Królewna sobie spała w najlepsze a mamusia panike siała.
    Moja tez dzisiaj spokojna co jakiś czas tylko puknie i śpi dalej. Wieczorem przed 23 się pewnie obudzi i pokopie jak zwykle. Czytałam że minimum 10 ruchów na 12 godzin niby wystarcza. Wiec jak tak liczę dzisiaj od 9 do 21 to się juz nazbierało.

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no z 10 to napewno było tyle ze jak uwielbiam jak mnie kopie :D a jak tak cichutko siedzi to sie martwie ze moze sie cos jej dzieje :P ale przeciez wczoraj byłam u lekarza i mowil ze git wszystko wiec pewnie lula sobie :)

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    u nas w zimie jest stała tepm 22-23 st bo nikt nie lubi jak jest za ciepło wiec myslę, ze dziecku tez nic nie bedzie
    Na pewno nic nie będzie a będzie zdrowe :)
    Mam znajoma co miała ponad 28 stopni w domu przy maluszku a teraz ciągle zapalenia płuc, oskrzeli itp. Kiedys jak do nas przyszła to powiedziała że my chyba na głowe mamy że tylko tyle stopni mamy że dziecko zamarznie a tych warunkach.

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    nie no z 10 to napewno było tyle ze jak uwielbiam jak mnie kopie :D a jak tak cichutko siedzi to sie martwie ze moze sie cos jej dzieje :P ale przeciez wczoraj byłam u lekarza i mowil ze git wszystko wiec pewnie lula sobie :)
    No ja też tak mam że zaraz panikuję bo kuzynka niedawno w 7 miesiącu martwe dziecko urodziła :(

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    z drugiej strony wszyscy mi mowia zeby nie kupowac nie wiadomo ile bo połowy sie nie ubierze ehh i juz sama nie wiem :P
    zależy, ja miałam dużo, bo też podostawałam masę ciuchów i przydały mi się bo przez pierwsze trzy miesiące małemu strasznie się ulewało i musiałam go co chwilę przebierać więc moim zdaniem lepiej mieć wiecej niż zamało ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra lecę bo muszę Małą wykąpać :) trzymaj się tam i nie panikuj bo Nati sobie smacznie kima ;)

Eweloka84, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotucha wrote:
    No ja też tak mam że zaraz panikuję bo kuzynka niedawno w 7 miesiącu martwe dziecko urodziła :(
    ojej no cos Ty :/ a co sie stało????

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    zależy, ja miałam dużo, bo też podostawałam masę ciuchów i przydały mi się bo przez pierwsze trzy miesiące małemu strasznie się ulewało i musiałam go co chwilę przebierać więc moim zdaniem lepiej mieć wiecej niż zamało ;)
    no własnie teraz tak sobie pomyslalam ze rzeciez moze byc tak ze bedzie ulewac a widzisz co dwie głowy to nie jedna :) a pewnie poprzynosza mi jeszcze :) tesciowa jeszcze w szał wpadnie hehe

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
‹‹ 1512 1513 1514 1515 1516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ