X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wiem masz racje! Ale niestety tak bylo od dawna.. Polska pod wieloma wzgledami jest w tyle niestety..
    Co do porodu w wodzie, tez masz racje, u nas nie chca robic bo jednak trzeba wiecej wkladu w niego wlozyc..

Ale powiem Ci ze i tak wolalabym miec ciaze prowadzona tutaj niz w uk.. Tutaj staraja sie ratowac nawet 6 tyg ciaze, niestety tam nie. Wiec sa plusy i minusy jak w kazdym kraju..
    Ciekawe co Ci beda na sr mowic. Dziel sie pozniej z nami :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Ck sa porody w wodzie ..ale co najlpesze placisz za neigo ale nie masz warancji ze bedziesz rodzic w wodzie bo jest n 1 sala przystosowana albo dwie i w tym samym czasie akura zaczynaja rodzic 3 kobiety ktora pierwsza tej sie udaje :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro panie w uk dopiero sie przekonują do kp, to wyglada na to, że są słabo wyedukowane w tej kwestii. nie ma lepszego pokarmu dla dziecko niż mleko matki. . nie chcesz, nie karm, nie możesz, trudno, nie miej wyrzutów. ja sama uczyłam się karmić dziecko piersią, nie obyło się bez problemów, ale w szpitalu można było liczyc na fachową poradę w tym zakresie.poza tym, nie tylko w "uk", dostępny jest doradca laktacyjny na miejscu i na telefon.u nas w Polsce nie panuje żaden ciemnogród pod tym względem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 wiem ze tak napisalas, ale pozniej przytaczasz jakies teksty itd. Zeby mnie przekonac czy cos? Ja nikogo nie osadzam, mam swoje zdanie po prostu.. nie uwazam ze ktos kto ma znieczulenie jest gorszy. W ogole nigdy mi to nawet przez mysl nue przeszlo, bez przesady. Ja nie chce brac tego z innychze wzgledow... Tak samo jak cc nie rozumiem jak moze ktos uwazac ze to cos gorszego. Jesli tak decyduje lekarz to wiadomo ze tak jest lepiej..

Paula, wizyte mam za tydzien to zobaczymy czy cc czy sn. Mam nadzieje ze sn bedzie jednak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 13:31

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula bo one sa wygodne i tyle. Tu wogole panuje inny styl zycia...tu z noworodkiem wychodzi sie np na dwor zaraz po wyjsciu ze szpitala jak jest pogoda. Dzieci sie hartuje a nie przegrzewa i jakos nie widze tu po przychodniach kolejek z chorymi dzieciakami. Jesli ktoras ma zyczenie to karmi nie to nikt jej za to nie linczuje.
    A polozne sa akurat wyksztalcone i funkcjonuja zupelnie inaczej niz w pl...
    To mialas naprawde duuuze szczescie ze udalo ci sie uzyskac fachowa pomoc i jestes w mniejszosci... Wystarczy poczytac watki czy popytac wsrod znajomych jaka pomoc uzyskaly od poloznych :/
    Nie mowie ze w pl jest ciemnogrod ale sa daleko za innymi krajami w wprowadzaniu standardow...

I np to co Ania napisala... Placisz za cos z czego moze wogle niemskozystasz. Ja tu za NIC nie place bo wszystki mi sie nalezy.
    A z tym ratowaniem masz Daria racje. To jest jeden ogromny minus bo tu niestety nie daja zadnych dupkow czy luteiny bo kieruja sie najnowszymi badaniami i twierdza ze na niewiele sie to zdaje... Taka prawda niestety...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dwa przyklady w rodzinie.. zadna nie dostala opieki jesli chodzi o karmienie.. na siostre wrecz polozna sie darla czemu nie karmi piersia..a jak miala karmic jak nie miala pokarmu bo dziecko urodzilo sie o miesiac wczesniej i nie dalo rady ;/

druga rodzila w lutym .. i tez nigdy nie zostala przyuczona... opowiadala ze przyszla polozna wygniotla jej cycki i powiedziala ze nie ma pokarmu pewnie .. jakos pozniej sie pojawil i sama sie uczyla w domu jak karmic ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh i to jest strasznie smutne... Kobieta chce, walczy niejednokrotnie ze soba, z ludzmi z tym biednym dzieckiem ktore tez sie tego musi nauczyc i z nikad pomocy...
    Smutne ale prawdziwe...
    Moja kuzynka nie imiejac przystawic malej do piersi uslyszala od jakiejs pizdy (sorry ale nie da sie inaczej) ze co z niej za matka jak dziecka nie umie nakarmic!!!!
    Patologia a nie polozna!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry ciotki! U mnie na obiad gril haha.
    Paula 29 trzymam kciuki ! :)
    U nas w szpitalu w ogole nie ma znieczulenia i co? wszystkie rodza :) nawet z wroclawia przyjezdzaja gdzie tam wiecej szpitali i znieczulenia daja

Paula_29, Ruda27 lubią tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ja mialam napisac hmm tyle naprodukowalyscie ze zapomnialam

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dwa jesli chodzi o karmienie piersia moim zdaniem wiadomo dobrze jest karmic .. ale np moja siostra malego karmila od poczatku butelka z racji tego ze pokarm jej znaikl .. a maly byl w inkubatorze.. teraz ma 7 miesiacy i jest zdrowy jak nie wiem :D pieknie przybieral na wadze teraz jje juz wszystkie papki :)

Paula_29 lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Madziula bo one sa wygodne i tyle. Tu wogole panuje inny styl zycia...tu z noworodkiem wychodzi sie np na dwor zaraz po wyjsciu ze szpitala jak jest pogoda. Dzieci sie hartuje a nie przegrzewa i jakos nie widze tu po przychodniach kolejek z chorymi dzieciakami.
    U nas to samo, jak zobaczyli kiedyś mojego małego zima w rajstopach to dziwnie na mnie patrzaly i pytaly się po co mu to? ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ewela.
    Wlasnie!!! Powiedzcie mi jak to jest ze nie we wszystkich szpitalach daja zop skoro my jako pacjentki mamy do tego prawo???
    To jest jedna z metod lagodzenia bolu i o ile mi wiadomo to chyba a kazdym normalnym szpitalu jest anestezjolog....
    A to ze mowia ze nie ma to nie oznacza tego samego co: no jest dostepne ale za duzo z tym zachodu wiec lepiej powiedziec ze nie ma?!
    Ja taki szpital omijala bym raczej z daleka...

Hehe. Anastazja powiem ci ze mnie jeszcze widoki polnagich dzieci w dzien kiedy ja w kurtce ide ruszaja ale juz coraz mniej :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Paula29 wiem ze tak napisalas, ale pozniej przytaczasz jakies teksty itd. Zeby mnie przekonac czy cos? Ja nikogo nie osadzam, mam swoje zdanie po prostu.. nie uwazam ze ktos kto ma znieczulenie jest gorszy. W ogole nigdy mi to nawet przez mysl nue przeszlo, bez przesady. Ja nie chce brac tego z innychze wzgledow... Tak samo jak cc nie rozumiem jak moze ktos uwazac ze to cos gorszego. Jesli tak decyduje lekarz to wiadomo ze tak jest lepiej..

Daria przytaczam teksty, żeby powiedzieć jakie ja mam zdanie i dlaczego, sama przed chwilą powiedziałaś, że każdy może mieć swoje a teraz krytykujesz to że ja się na ten temat wypowiadam, ok sorry że mówię coś co nie jest zgodne z Twoim zdaniem, niepotrzebnie się w ogóle wypowiadam, nie ma sensu bym cokolwiek mówiła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 15:39

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ej :) dziewczynki bo was porozdzielam do katow :)
    Paula my mamy swoje zdanie podparte jakas wiedza moze szersza ciut a Daria ma swoje podparte rozmowa z jej polozna :) tyle :)
    Kazda z nas ma prawo zadecydowac czy woli sie meczyc czy chce przezyc porod w miare bez bolu :)
    W twojej sytuacji tym bardziej jest zrozumiale ze chcesz znieczulenie bo juz soe swoje nacierpialas :( na twoim miejscu ani chwili bym sie nie wahala tym bardziej ze nie ma w tym nic zlego a i o zagrozeniach nie ma co mowic. Wszystko jesy na tyle bezpieczne dla nas i dziecka ze mozna sobie na to pozwolic :)
    Jak ktos nie chce nie musi :)

Ale nie ma sensu sie obrazac bo na wiele tamatow mamy inne zdania :) i bedziemy miec :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja się nie obrażam, tylko mnie dziwi że Daria piszę jakieś uwagi typu że ja ją chce przekonać
    Przecież mi nie zależy na tym żeby ktoś miał znieczulenie. To każdego sprawa czy chce by go bolało czy nie, ja nie chce cierpieć i tyle w tym temacie.
    A chciałam się po prostu podzielić wiedzą od lekarzy której się dowiedziałam

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mi sie ta wiedza przydala :) ja tam chetnie przyjmuje wszystkie newsy :) a tym bardziej jak ktos tak jak ty ma dostep do wiedzy medycznej bezposrednio. No ja takiej mozliwosci nie mam niestety...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą najgorsze jest to co Ewela pisała, że w niektórych szpitalach w ogóle nie ma takiej możliwości by to znieczulenie dostać. Jak nie dają na NFZ to przynajmniej powinna być możliwość by sobie wykupić za 200, 300 zł tak jak w niektórych prywatnych szpitalach, myślę , że niejedna osoba wolałaby zaoszczędzić taką kwotę przez ciąże by potem mieć taką możliwość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Paula czy to ńie jest gdzies zapisane ze kobieta ma prawo do bezplatnego zop????
    Masakra... W pl za wszystko trzeba placic. I teraz tak: wez sobie wykup polozna, znieczulenie, sale rodzinna tragedia!!!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co powiem Ci, że nie wiem jak to działa dokładnie, chyba taki zapis powinien być, ale się nie znam, zresztą cały NFZ to jedna wielka banda, ja np się wkurzałam bo nie dostałam badań na HIV, HCV, GBS mimo że są refundowane, od gina na NFZ oczywiście i musiałam sobie je sama zrobić i za nie zapłacić

Ale wiesz jak można zapłacić to przynajmniej wiesz że jak coś to staniesz na głowie i jakoś uzbierasz, znowu jak niby mówią , że jest darmowe a potem Ci nie dadzą, bo robią wszystko by oszczędzić to już paranoja
    Ja np wykupuje położną głównie dlatego bo liczę na to że wtedy to znieczulenie dostanę, a w sumie bardziej by mi się opłacało wykupić samo znieczulenie, byłoby ponad 3 razy taniej
    Bo tak w sumie nie zależy mi by położna stała przy mnie i trzymała za rączkę, bo od tego będzie mąż, ale tak po rozmowach różnych z ludźmi wyszło, że to dużo od nich zależy, a wiadomo jak zapłacisz to większa szansa że się będą starać
    Wiadomo, że nie wszędzie, jest dużo fajnych położnych które pomogą, tylko nigdy nie wiesz na kogo trafisz a ja jakoś słabo wierzę w swoje szczęście

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest tylko jakis gaz co lagodzi ból a mysle ze to sciema tyle ze zmusza rodzaca do oddychania no chyba ze jakies faktycznie wlasciwosci ma. A znieczulenia nie ma, nie wiem od czego to zalezy... :)

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
‹‹ 1561 1562 1563 1564 1565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ