X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu u was moze byc inaczej! Trzymamy mocno kciuki!! Nie dolujsie na zapas :*

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no dolowac sie nie duluje..tylko pojawil sie lekki strach ...
    mamy opcje zapasowa.. choc wolalabym zeby nie byla uzyta

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja nie chce zgrywac chojraka. W ogole nie o to chodzi.
    Nie bede mogla blagac o znieczulenie bo zeby je dostac musze miec wczesniej kosnultacje z anastezjologiem, a jej nie biore.
    Na takich konsultacjach mowi wszytskie za i przeciw, zeby kobieta byla swiadoma ze to nie jest takie pykniecie igielka..
    Kazdy ma swoje zdanie i ja nie neguje kogos kto chce miec znieczulenie, nie uwazam ze to cos gorszego czy cos.. Po prostu ja brac go nie chc i tyle.. Kobiety rodza tez bez i da sie to przezyc :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no jasne. Dlatego kazdy robi jak uwaza :)

Anastazjaaa, Ruda27 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    A ja znieczulenia nie chce :)
    i dlatego cieszę się że każdy może dokonać indywidualnie wyboru. :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu kochana nie stresuj się za wczasu, my tu wszystkie trzymamy za was kciuki!

kiedy masz wyniki?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18 lipca genetyka ..a biopsja pewnie w sierpniu albo wrzesien .. jesli dadza szans jakies po genetyce

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    18 lipca genetyka ..a biopsja pewnie w sierpniu albo wrzesien .. jesli dadza szans jakies po genetyce
    mooocno zaciskam kciuki już dziś

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    mooocno zaciskam kciuki już dziś
    dziekuje ;)

a ja zaciskam za Twoja kropeczke :) mam nadziejeze sie pojawi :) i bedziemy mieli nastepne podwojne wspacie :D hihih :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Daria bo o tym hojraku to ja o sobie pisalam :P
    Bo teraz czytam i to zabrzmialo jak bym to do ciebie pisala :P
    Ja poprostu znam swoje cialo i jego reakcje wiec ja sie poprostu nastawiam ze to bedzie dla nas mniejsze zlo...
    Wole zrobic ta konsultacje i nie skozystac niz sie teraz uprzez ze dam rade a potem bedzie zonk bo nie dostane ZOPa :)

Poza tym ja strasznie licze na to lagodzace dzialanie wody :p obym sie nie pomylila :)

Paula_29 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu tu chyba wszystkie trzymaja za was kciuki :) wiec tyle kciukow naraz nie moze zwiastowac innej niz dobra wiadomosci :)

Ania_84, Paula_29 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak na raty pisze bo sniadańie jadlam, mylam naczynia, nastawialam rosol a teaz robilam sos do pizzy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria tylko zwróć uwagę na jedną rzecz, że znieczulenie głównie negują położne a nie lekarze. Wiadomo że każdy zrobi jak zechce
    Ale czytałam o znieczuleniu na pewnym forum medycznym, do którego mają dostęp lekarze.
    Pewna młoda lekarka w ciąży poprosiła o wypowiedź ginekologów, neonatologów i anestezjologów. 99% lekarzy wypowiedziało się na tak i tak jak Paula napisała, że komplikacje są bardzo rzadkie
    Jedna z anestezjolożek natomiast napisała tak:
    Położne negują znieczulenie ponieważ zdarza się, że opóźnia troszkę I fazę porodu a im przecież w dyżurce kawka stygnie i nie bardzo im to na rękę.
    Ale jak rodzi córeczka jednej czy drugiej to zaraz do nas przylatują i wtedy już nie ma przeciwwskazań.
    Ta wypowiedź tej lekarki tylko utwierdziła mnie w przekonaniu, że to prawda
    Aha i jeszcze moja położna z którą się umawiam. Początkowo tak widac było że niby ok znieczulenie ale jakby się dało to lepiej nie
    Tyle, że jej zdanie zmieniło się o 360 st jak mój mąż do niej zadzwonił że jednak może nie dam rady urodzić, będzie cc i wtedy będziemy rezygnować z niej.
    Od razu zaczęła mówić, że przecież spokojnie, poda się od razu nieczulenie i damy rady
    Także co do znieczulenia, bardziej słuchałabym lekarzy
    No ale jak ktoś nie chce to tym lepiej, zawsze poród bardziej naturalny

Paula55, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh wiem dziewczynk wiem :)

ja wlasnie wzielam pierwsza dawke antybiotyku.. i mi gorzko w buzikjak cholera ;/ blee na szczescie tylko 4 dni ale 4 razy ziennie ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie ogladam link od kolezanki i stwierdzam ze niktor fotki mnie przerazaja :D

http://joemonster.org/art/28472/Ludzie_Walmartu

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 kazdy ma swoje zdanie. I ja nie wiem jakie sa zdania poloznych, moja polozna to znajoma i powiedziala to dlatego ze sie znamy, ze swojej synowej tez bedzie odradzala. Podejrzewam ze swoje juz widzila i wie co nieco..

Paula tez chcialam ta konsultacje zrobic, bylam na to nastawiona, bo wolalam je miec w razie czego, ale wlasnie po rozmowie z moja polozna zastanawiam sie nad tym.. Dzisiaj znowu bede z nia rozmawiala wiec zobacze
    A porod w wodzie tez slyszalam ze jest duzo lepszy i koi bole :) wiec jak bedziesz miala taka mozliowc to korzystaj :)
    W polsce podobni niezbyt chetnie chca takie porody robic

Aniu trzymamy mocno kciuki! Wszystkie! :) a jak tyle kciukow jest to musi byc dobrze!

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co wam powiem???
    Ja teraz zaczynam dostrzegac to ze Polska jest sto lat za murzynam niestety w pewnych kwestjach...
    Mimo ze w uk maja podejscie luzne to sa bardziej zyciowi sa dla pacjenta a nie pacjent dla nich...
    Np jesl chodzi o karmienie piersia... Tu nie ma musu i terroru jak w pl. Wiekszosc brytyjek dopiero teraz pomalutku zaczyna sie do kp przekonywac a u nas to takie oczywiste.. W pl kazdy zaklada juz od porodu ze kazda bedzie karmic ale zadnej pomocy tak naprawde nie ma!!! Jak czytam o problemach z karmieniem dziewczyn z czrerwcowek to mysle nosz cholera... Tyle poloznych ale tak naprawde zadna nie umie pomoc! Ktora ma fachowa wiedze na ten temat? Ktora sie regularnie doszkala??
    U nas specjalista laktacyjny jest na telefon, w szpitalak prawie kazda polozna jest po specjalnych kursach, szkoleniach i naprawde z calego serca pomagaja. Przychodza do domu...
    To samo przy porodzie...sa usmiechniete, ludzkie. Robia co tylko moga zeby ci ulatwic porod. Mozesz rodzic gdzie chcesz i jak chcesz. Pozycje ty wybierasz. Masz wanne, worki, pilke, gaz wszystko do dyspozycji...

Paula ma 100% racji ze w pl polozne sa leniwe i robia wszystko z automatu. To samo jest ze znieczuleniem...
    Po co sie maja przy tobie meczyc jak moga siedziec w dyzurce i dupe plaszczyc...
    Tez sie staram podpierac roznymi publikacjami na temat ciazy, porodu, karmienia. I to co mowia polozne w szpitalu czesto meeega sie rozni od tego jak to naprawde wyglada :)

Paula_29 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znac Daria co ci jeszcze powie.
    Ja w sob mam pierwsza lekcje sr i jesli to bedzie ta o znieczuleniach to tez wam powiem jakie tu jest dokladnie podejscie.
    Sama jestem mega ciekawa :)
    I mam nadzieje ze na nast wzycie tez juz z polozna zaczne ustalac co i jak z porodem :) oby sie udalo z ta wanna :)

Daria a w Pl zadko sie spotyka porody w wodzie bo to wymaga oczywiscie wiekszego zaangazowania poloznych i ich wiedzy :)
    Przy takim porodzie jest troszke wiecej roboty :P a po co sie meczyc? :P
    Tak samo jak w pl nie praktykuje sie porodow w domu. A tu czesto :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 12:57

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria przecież napisałam, że każdy ma swoje zdanie, ja nie neguje Twojego. Tyle że już na forach miesięcznych przewinęło się kilka dziewczyn, które się zarzekały że nie chcą znieczulenia a potem o nie błagały więc to różnie bywa
    Zrobisz jak zechcesz, ja znieczulenie chce i się nie boję do tego przyznać, nie uważam też żeby mi to umniejszało w jakiś sposób jako kobiecie, już się dosyć namęczyłam z bólu przez ostatnie 3 tyg bo nie mogłam wziąć tabletek by małej nie zaszkodzić
    Paula z tym karmieniem też masz racje. U nas np w jednym szpitalu terror laktacyjny, zła wyrodna matka jak nie karmisz piersią, ale jak poprosisz o pomoc położną, to ta zamiast z Tobą posiedzieć i Ci pokazać co i jak daje dziecku butelkę z mm bo ona nie ma czasu, no to sorry gdzie tu logika?

Dziewczyny lecę z mężem na te zakupy, pierwsze wyjście na dłużej niż kilka minut od dawna, może jak się nachodzę to Zuza się w końcu zdecyduje ruszyć dupcię:)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest wlasnie Paula... Ja wiem o tym bo widze po tym co pisza dziewczyny na innych watkach... I jak sie karmienia nauczyc? Ktos kto ma pierwsze dziecko nie ma o tym pojecia... A metoda prob i bledow akurat tu sie nie sprawdza :/
    No coz... Ja tez sie przyznaje ze sprobuje bez ale reki sobie nie dam uciac bo taka pewna siebie nie jesyem a wolala bym ta reke miec haha :)

Daria zycze ci z calego serducha zebys dala rade :)
    A co z wizja cc??? Bo w koncu nie wiem na czym u ciebie stanelo??

Paulus uwazaj na siebie i trzymam kciuki zeby Zuza sie szybciutko zdecydowala na spotkanie z rodzicami :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1560 1561 1562 1563 1564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ