Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
czekaja wrote:A ja robilam dzis progsteron i podnisl sie hura:) 26.58:) ciesz się pewnie to przez luteine ale zawsze:)
Morfologie mam piekna takiej jak w zyciu nie mialam bo ciagle wychodzila mi anemia a teraz pieknie:) pewnie przez tardyferon, ktory bralam przed zajsciem w ciaze.
TSH-1.54
Ft4-16.8
chyba wszystko fajnie:) bety nie robilam myslalam myslalam i w koncu nie zrobilam
nie znam się na wynikach ale mocno trzymam kciukiczekaja lubi tę wiadomość
-
Paula trzymam kciuki i czekamy na Zuzie
Daria powodzenia na KTG
Paula gratulacje u Ciebei juz blizej niz dalej i tego sie trzymajPaula_29, Paula55, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
Anastazjaaa wrote:i słusznie
przy drugim porodzie też będę o nie wołała
Szczerze to nie wierzę w to całe gadanie , że ktoś jest zła matką jak chce znieczulenie, jakoś tylko u nas w Polsce takie herezje wygłaszają, za granica to sami pytają się na wstępie czy się chce, a Polska zawsze 100 lat za... -
Strasznie sie ciesze ze jednak sie wszystko dobrze skonczylo Paula dasz rade i wszystko skonczy sie dobrze
A ja jak ze spaniem nie mialam problemow tak wlasnie od jakis 2 tyg eh... Co sie przekrecam to sie budze.
Barki mi wlasnie dretwieja, i jak NIGDY bola mnie zwyczajnie plecy... No ale co zrobic. Zostaje nam tylko ponarzekac
Ehh bede czekac na twoja relacje i ciekawe jak z tym znieczuleniem... Ja sie zastanawiam jak u nas w szpitaliu ze znieczuleniem przy porodzie w wodzie,,, bo ogolńie to slyszalam ze daja ale zakladaja specjalna ochronke na ten cewnik... No musze dopytac,
Ola tak sie ciesze ze wyniki masz super gratuluje!!! Teraz chyba troszke odetchniesz co?! Widzisz... Dzidzia sama daje znac ze jest ok
Tsh i ft4 wg moich norm masz okPaula_29 lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Szczerze to nie wierzę w to całe gadanie , że ktoś jest zła matką jak chce znieczulenie, jakoś tylko u nas w Polsce takie herezje wygłaszają, za granica to sami pytają się na wstępie czy się chce, a Polska zawsze 100 lat za...
dzieciaczki urodziły się zdrowe i szczęśliwe a bólu dużo mniejPaula_29 lubi tę wiadomość
-
Paulus absolutnie tak nie mysl!!!
Po to jest znieczulenie i po to jest bezpieczne ze mozna je stosowac!!!
U nas tak wlasnie jest... Dostajesz gaz, jak nie pomaga masz ZOPa i tyle! Nikt krzywo nie patrzy.
Najwazniejsze zebys ty dala rade rodzic a to czy ze znieczuleniem czy bez to nie ma znaczenia.
Na na 80% tez bede prosic bo nie wyobrazam sobie mdlec z bolu w imie durnej idei!!!
Lepsza dla dziecka przytomna i swiadoma matka podczas porodu niz takie idee ze zesram sie ale dam rade bezPaula_29 lubi tę wiadomość
-
Blondik wrote:hejka. mam dylemat.chcemy wykupic wczasy last minute do Egiptu...ale mój wykres zapowiada się ładnie...tak przynajmniej sobie wmawiam...polecialybyscie podejrzewajac ze jestescie w ciązy? musze się zdecydowac do poniedzialku
znam ten dylemat, staram się o maleństwo a w czerwcu miałam lot do PL na wesele siostry.
mój lekarz powiedział że nie zaleca mi lotu we wczesnej ciąży ze względu na promieniowanie. powiedział że jeśli do czerwca nie uda się to mogę lecieć jeśli nuda się zaleca podróż autem.
ale....
niektóre kobiety latają i nic się nie dzieje... to indywidualna sprawa.
a jeśli nie daj boże się nie uda... będziesz żałowała że nie wykupiłaś wczasów.
mam taką propozycję idź wcześnie rano na betę i pon wyniku zdecyduje się co do wakacji -
Paula55 wrote:Na na 80% tez bede prosic bo nie wyobrazam sobie mdlec z bolu w imie durnej idei!!!
Lepsza dla dziecka przytomna i swiadoma matka podczas porodu niz takie idee ze zesram sie ale dam rade bez
ja na 100%, bo właśnie mdlałam przy pierwszym, później miałam problemy bo straciłam dużo krwi, wdarła się anemia i takie inne paskudztwa i po co to??? nie ma się co szczypać i wierzyć w te stare zabobony moherowych beretów
Paula_29, Paula55 lubią tę wiadomość
-
Ja lecialam samolotem w 5 tc do polski. W sadzadzie musialam leciec zeby te ciaze utrzymac.
Nic sie nie stalo. Ale egipt to egipt.. Inna strefa klimatyczna, inna woda, inne jedzenie....no i podroz dluzsza.
Sama nie wiem czy bym sie zdecydowala. Ale Anastazja ma racje. Jak sie okaze ze sie nie udalo to bedzie ci przykro..
-
nick nieaktualnyA ja znieczulenia nie chce
Przwda jest taka ze to nie jest w 100% bezpieczne. Moja polozna powiedziala ze osobiscie by odradzala.. Moja kolezanka juz pare lat ma klopoty z kregoslupem po tym.. Wiaodmo ze wiele osob nic nie ma, ale ja mam nadzieje ze dam rade bez.. Tzn bede musiala
Aaa i tu wcale tez nie chodzi o jakies teorie czy ideologie, bo o tym nie slyszalam.. Po prostu chce szybko urodzic, a czasami zzo tez spowalnia akcje porodowa.
Paula trzymam kciuki! Mam nadzieje ze ta wasza teoria z czopem sie sprawdzi, bo sledze wasz watek i czekam na moj podbarwiony czop hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 12:02
-
a ja wczoraj dowiedzialam sie ze znhhajoma z bardzo podobnym przypadkiem jak i u nas tyle ze jadra byly wieksze genetyka ok..i w biopsji nic nie znalezli
ehh.. chyba zaczynam se stresowac .. i czuc powoli ze jednak AID to jedyna opcja -
Daria powiem tyle... Obys nie musiala blagac o znieczulenie
Wiadomo ze kazda z nas nie napala sie na to zeby tylko dostac "zastrzyk". Ja po to chce rodzic w wodzie, kozystac z gazu zeby nie musiec prosic i zop ale jesli nie bede dawala rady to nie bede zgrywac hojraka
A naczytalam sie tez troche o tym i powiklania sa tak samo rzadkie jak po porodzie bez
Co do spowalniania akcji... Owszem MOZE sie tak zdarzyc ze skurcze oslabna ale wtedy daje sie kroplowke z oxy i najczesciej wszystko wraca do normy. Mama jest wtedy swiadoma rodzi normalnie tyle ze bez boluPaula_29 lubi tę wiadomość