X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to widzialam
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10248519/
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70248564/
    Podejrzewam, ze pare by sie znalazlo. My mamy te
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248529/, nie ma wyciagnego boku, ale mysle ze to nawet mozna samemu przerobic obcinajac conieco :P

Co do pieczatki, to ja mam ale nie mam nabitej wizyty na karte, postanowilam ze nie bede sie tym denerwowacm trudno najwyzej dostaniemy mniej pieniedzy na macierzynskim..

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pierwsze co pokazalas to napewno sie bok wyciaga bo tomka brat teraz je kupowal w pl :)
    A to co wy macie bardziej mi sie podoba ale jak mowisz ze sie nie demontuje boku to szkoda. Moj sie uparl babo i koniec :P
    Teraz siedzi i na ebayu oglada :)
    Kurde i tak musimy do ikei jechac po kilka rzeczy i sie dopytac bo na stronie niewiele pisże :/
    Ale to pojedziemy dopiero za 2 tyg jak T bedzie mial urlop...

A czemu mieli byscie mniej dostac? Wogole kiedy u was sie dostaje macierzynski? Tak jak w Pl po porodzie???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, też myślę, że temat trzeba skończyć
    Co do łóżeczek Paula to ja mam takie co można przerobić na tapczanik

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248567/

I od niedawna są takie nowe
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50201534/
    widziałam na żywo, fajne porządne, masywne

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo!! Moje dziewczyny :) :) :)

No mi sie wlasnie to Paula podoba tez to pierwsze....ale mojemu srednio bo jest jak on to mowi za delikatne (chlopy) :/
    To co Daria ma jest super ale nie da sie zrobic tapczanika.... I wez tu sie z chlopem dogadaj :P

Mielismy kupowac uzywane wogole a ten mi dzis wypala z tekstem ze moze lepiej ńowe, ze bedzie na dluzej....
    I oglada takie po £100 a myslelismy kupic tak za £50 uzywane...grrrr

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 te drugie jest swietne :D podobaja mi sie tez :)

Paula u nas jest tak dziwnie, ja 2 miesiace przed porodem i 2 miesiace po porodzie dostaje kase z kasy chorych, jest to srednia z ostatnich 3 miesiecy zarobkow. Po tym czasie dostaje macierzynski, jest jakas okreslona kwota i w zaleznosci jak dlugo bede miala macierzynski jest to podzielone jakby na raty, plus dostaje sie jakies wychowawcze co 2 miesiac. I babka powiedziala jak nie bede miala wszystkich pieczatek to bedzie mniej pieniedzy, ale nie wiem ktorych i ile.. A tej pieczatki pstatniej moga nie uznac, bo polska jest zacofana i nie uznaje kart europejskich :P komputery ich nie czytaja..

Ja uwielbiam ikee, jak Paula pojedziesz z T napewno pokupujecie troche rzeczy :) ja wzielam tez przescieradelka po 2 szt pakowane sa z bawelny, albo ochraniacz bialy na lozeczko tez jest tani

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 funtów to jednak trochę, do tego trzeba doliczyć materacyk
    A macie coś jeszcze w pokoju dla małego, bo najlepiej by było dopasować, ja też chciałam inne początkowo, ale w sumie jak zaczęliśmy zgrywać wszystko no to tak nam akurat zostało, a ja się uparłam na to ze ściąganym bokiem by było na dłużej

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej jak sobie pojedziecie i zobaczycie, najmniej stabilne jest to Guliwer, a ten Sundvick jest już porządniejsze i jak porównywałam z tymi klupś ze smyka to wcale nie jest gorsze od nich a tańsze:)

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to drugie mi sie nie podoba :P

Ale to pierwsze to juz bym brala a wogole idealne bylo by twoje Daria z funkcja lozka haha :) a tu teraz walcze z moim chlopem :)
    Moze go przekonam jak na zywo zobaczy :)
    My. Ikei mamy zobaczyc wlasnie lozeczka, kupimy komode, taki organizer do szuflady, wlasnie przescieradla musze kupic i na 100% cos dokupie bo uwielbiam ikee :)

Lo matko ale u was to zakrecone :P
    A ile masz macierzynskiego? W sensie jak dlugo???
    Bo u nas jest 39 tyg... 6 tyg dostaje wieksza kwote a 33 tyg troche mniejsza...
    Do tego po porodzie taki zasilek ktory pobieram do skonczenia 16 r.z dziecka....

Haha czemu mnie nie dziwi... polska :) wogole to w Pl te karty wydaja tylko na 2 mies ( bo moja mama przef przylotem byla odebrac) a ja tu zanim prace jakakolwiek znalazlam i zanim wplacilam jakakolwiek kase na ubezp dostalam na 5 lat :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula £100 to jest duzo wrecz.. Ponad 500 zl...
    Plus materac wlasnie...przewijak...
    Wlasnie nie mamy jeszcze nic do pokoju ale chćemy komode z ikei. I tyle nam sie poki co zmiesci w sypialni :P
    Ja tez chcialam zeby dalo sie przerobic na lozko i moj tez dlatego tak szukamy i szukamy.
    Tego guliwera szwagier teraz kupil i mowi ze zadowoleni.
    No nic musze jechac i obejrzec :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ten guliwer się wydawał mało porządny bo jakoś tak się chwiał jak nim potrząsałam, ale może był źle złożony albo niedokręcony, kto wie
    Jak dziecko malutkie to nie ma to znaczenia ale jak zacznie wstawać to dobrze żeby się nie chwiało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 20:09

Paula55 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w Polsce pod tym kątem akurat jest fajnie, najpierw masz L4 100% płatne, średnia z 12 m-cy a potem macierzyński albo 100% albo 80% jak idziesz na rok, ja wybieram ten roczny

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no to tez fajne warunki macie jak placa tyle na macierzynskim :) w at tez palca do 18 roku chyba nie sa to duze kwoty ale zawsze cos co 2 miesiace.. A macierzynskiegi nie wiem ile bede brala, ale chyba mocna do 2,5 roku.. Ja wezme krocej no i tak wracamy do pl.

Paula29 Twoje lozeczko tez jest sliczne, proste a jakie fajne :) ja uwielbiam ikee i ich produkty.
    Ja moje wzielam takie zwykle, bo planuje za te 3 lata zmienic bo bedziemy sie (mam nadzieje) przenosic na swoje i urzadzac na nowo pokoik. Wiec nasze akurat jest tanie i mysle ze na te 3 lata styknie

Paula tez mam komode z ikei i ten organizer do szuflady :P jesli o tym samym mowimy..

A z polska to masakra, sami wprowadzaja karty europejskie, a nie maja sprzetu do obslugi kart z innych krajow..

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze przeczytalam te wasza dyskusje po fakcie bo troche wiecej iskier by sie posypalo, bo kilka waszych zdan mnie osobiscie ubodlo. No ale...

Klupsia nie polecam. My mirlismy takie lozeczko i Michas sam w wieku okolo roku je polamal, wiec wcale.takie dtabilne i solidne nie sa ;)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Paula to napewno na to zwroce uwage jak bede ogladac..
    No w Pl jest z tym dobrze ze mozna po 1: od razu isc na l4...
    Ja tu sie meczylam do 5 mies w pracy z mdlosciami i wymiotami :/
    A dwa ze masz w 100% platny ten macierzynski czy nawet w 80%.
    Ja przykladowo...zarabiajac £250 tygodniowo dostane macierzynskiego pierwsze tyg £180 a potem £120...
    Wiec jest roznica :/
    No ale dobre i to :)

Paula_29 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loo macierzynski do 2,5 roku??? Ale czad!!!
    Daria a nie moga ci wyliczyc ile bedziesz dostawac? Ja napisalam u mnie do babki i co do grosza mi wyliczyla :)
    Wiec wiedzialam czego sie spodziewac i w razie jak by mi mniej dali to sie upomniec :P

Kurde Daria ja tez tak troche mysle jak ty... Bo niby jak bysmy sie przeprowadzali to ze i tak bede pokoik urzadzac.. Ale moj powiedzial ze mam byc dobrej wiary i kupowac juz z mysla o przeprowadzce a nie zeby tu w mieszkaniu dobrze wygladalo hahs.
    Wiec tu bedziemy miec misz masz delikatny :P

My mamy dwie komody czarne. Jedna w salonie i jedna w sypialni. Teraz dwie czarne chce dac do salonu a lozeczko z biala komoda do sypialni :P
    A organizer mialam na mysli taki jak by materialowy...takie pudeleczka :)
    Mamy jeden i idealńie na leki nam pasuje haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja wlasnie patrzylam tez troche przyszlosciowo :P jako ze lubie kolor bialy, to pasuje lozeczko i teraz i na pozniej, jak bede chciala urzadzac dla synka pokoj :P

Co do maciwrzynskiego to nie chciala nic powiedziec :/ ze dopiero po porodzie sie o tym rozmawia co jak i ile..
    Wszedzie sa plusy i minusy, w pl wlasnie przynajmniej 100-% platna ciaza i to od razu mozna isc na l4. Ja musialam teoretycznie do 8 mies pracowac :/ albo l4, a im dluzej tym mniejsza kasa. Ze w ost miesiacu wyszlo mi 30% wynagrodzenia!

Olga ja mam nadzieje, ze Ci niczym nie urazilam piszac cos. Bo nie chcialam, jak cos z gory przepraszam..

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria spokojnie niczym mnie nie urazilas ;)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i gitara :) tez wlasnie zrobie jak ty i skupie sie na tym ze jednak sie przeprowadzimy haha :). Trseba zyc nadzieja ;)

Ja ostatni mies a w zasadzie 1,5 bylam bez kasy bo musialam sie zwolnic... Ale jakos dalismy rade :)
    Teraz mam macierzynski a po nim zostanie nam jedna pensja ale mooooze bedzie sie nam nalezal jakikolwiej zasilek... No zobaczymy bo wszystko polakom chca poobcinac :(

Pewnie ze wszedzie sa plusy i minusy :) dlatego zawsze staram sie dostrzec pozytywna str :)

Olga a o co kaman? Co sie stanelo???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też najbardziej się podobało wizualnie to co masz Daria Hensvick, tym bardziej, że mam przewijak z tej serii, ale wygrał ten wyciągany bok, bo my raczej nie planujemy się przeprowadzać, a komodę mamy do tego taką

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50218025/

Ruda27 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie tez pracowałam do 5 miesiąca, mimo że niby nie musiałam, ale wiecie jak się później chce wrócić do pracy to lepiej tak od razu nie iść, no chyba że coś się dzieje i ktoś musi no to wiadomo

Olga to może napisz o co chodzi i będzie po sprawie, przynajmniej się będzie można wytłumaczyć jak coś

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 1563 1564 1565 1566 1567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ