Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A no ja tez uwazam ze jak ktos sie dobrze czuje to lepiej pracowac
Ja poprostu mialam juz ciezko wystac 8 h w jednej pozycji
A pech chcial ze wtedy bylo u nas na hali tyle wypadkow ze i ja i moj zaczelismy sie bac poprostu...
Wiesz... Ja uwazalam na siebie ale to jednak fabryka i czasem ktos nie chcacy mogl zrobic cos zlego...
Ja tez uwazam ze jesli jest problem to wyjasnijmy to od razu i bedzie po sprawie po co sie domyslac
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
ja tez niby mogłabym dłużej pracować, tyle, że ja po kilka godzin musiałam spędzać w aucie, robiłam długie trasy więc też się bałam, że coś się może wydarzyć, bo moja koncentracja już nie ta, a brzuch się powiększał więc za kierownicą na dłuższą metę tez było ciężko
Każdy czuje na ile sobie może pozwolić i myślę, że nie ma co przesadzać ani w jedną ani w drugą stronę, najważniejsze zdrowie -
nick nieaktualny
-
No i ja dokladnie wyszlam z tego samego zalozenia
Nie mialam mozliwosci isc na l4 wiec musialam sie zwolnic. Ale najpierw wybralam sobie 2 tyg urlopu a potem te 1,5 mies czekalam na kase
Uwazam ze pieniadze to nie wszystko a bylam bezpieczna i moglam cieszyc sie ciaza na spokojnie,
Bylam sobie w pl tydz dluzej niz moj T duzo mi to dalo
A teraz jak skonczy sie macierzynski to mamy plan ze zostane w domu z malym... Przeliczylismy wszystko i jak bym miala znowu startowac z najńizszej krajowej to sie nam to nie oplaca. Bo zaplacic niani albo dac dziecko do zlobka to akurat moja pensja na to idzie
Co innego ja ma sie rodzinke na miejscu i ma sie kto dzieckiem zajac albo zapisze sie do publicznego przedszkola.
A u ciebie Paula jak planujecie? Kto z mala po roku zostanie??
Daria wiem ze tez chce ze 3 lata z synem zostac..Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Jeszcze o tym nie rozmawialiśmy, bo to pewnie wszystko będzie zależeć od tego czy mnie w ogóle będą chcieli przyjąć do pracy. Wiadomo, że mają taki obowiązek, ale przecież mogą mnie przyjąć na miesiąc i później zwolnić więc nie wiadomo. Wprost im powiem, że jak mnie mają zaraz zwolnić to że ja się nie przyjmuje a idę na wychowawczy bo wtedy oni nic na tym nie tracą, ja wprawdzie nie dostaje kasy, ale mam ubezpieczenie zdrowotne i składki na ZUS
U nas rodzice i teściowe jeszcze pracują a mieszkają poza Krakowem, więc nie będzie się miał kto małą zająć
Żłobka publicznego nie dostaniemy bo się nie łapiemy na kryteria więc trzeba będzie przeliczyć co się bardziej opłaca
Ale pierwsze co to będę musiała szczerze w pracy pogadać -
Ehh to widze ze tez nie jest kolorowo... Masakra z ta praca ze tak zwalniaja po macierzynskim
I decyduj sie tu na wieksza rodzine
U nas bylo by jeszcze rozwiazanie zeby jedno pracowalo na rano a drugie na popoludnie ale jaki jest wtedy sens rodzine zakladac?!
Nie widywac sie i dziecko sobie w drzwiach przekazyac...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa dostałam w prezencie od koleżanki wczoraj, podobno nieźle wspomaga odchudzanie, bo działa na pobudzenie przemiany materii (ja mam zespół metaboliczny, więc u mnie z tą przemianą krucho). Podobno niezłe efekty można przy niej uzyskać. Tylko ciekawa jestem ile w tym prawdy :]