Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
Asia to normalne że jak brałaś tabletki to cykle były jak w zegarku bo to nie były prawdziwe miesiączki tylko krwawienie z odstawienia
Teraz dopiero organizm wraca do normy, i ten cykl może trwać 25 ale może się wydłużyć.
Zbadaj progesteron, którego dnia cyklu miałaś owulkę?Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Hej dziewczyny
Asia to normalne że jak brałaś tabletki to cykle były jak w zegarku bo to nie były prawdziwe miesiączki tylko krwawienie z odstawienia
Teraz dopiero organizm wraca do normy, i ten cykl może trwać 25 ale może się wydłużyć.
Zbadaj progesteron, którego dnia cyklu miałaś owulkę?
Cześć Paulka,
Kochana ja to wszystko rozumiem, że z odstawienia, że pigułki itp. Tylko teraz uczę się swojego organizmu po pigułkach i dla mnie cykl 25dniowy to nowość. Stąd pytanie, kiedy zacząć testować ovu.
Owulke mialam 13dc. (tzn. była albo i jej nie było:) )
A co do badań, wiesz zasięgnęłam kilku niezależnych opinii i każda z tych osób w tym dwoje lekarzy, skłaniają jednak by:
a) nie wchodzić w wir badań
b) od 3 do 6 m-cy może mi się normować cykl po pigułkach, więc mam wyluzować
c) Po 6 m-cach iść do swojej lekarki i sluchać głosu rozsądku,
d) przede wszystkim się nie nakręcać i nie żyć staraniami
Więc podjęłam decyzję, ze odpuszczam (może nie na 6 miesięcy, ale na 4, ponieważ tak sobie obiecałam, że jeśli do 4 m-ca się nie uda, to oficjalnie mówie J. i razem zaczynamy badania) bo wtedy chce mieć w nim wsparcie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 10:29
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Czyli skoro 12 dc miałaś owu ja bym zaczęła 8,9 dc.
Jak masz tanie testy z allegro zacznij wcześniej a w kolejnym cyklu już będziesz mniej więcej wiedziała co i jak i wtedy zaczniesz sobie 3 dni przed owulką, jak będzie potrzeba bo może nie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 10:29
Ania_84, Saramago lubią tę wiadomość
-
Vanessa- ja ten miazsz ktory otacza pestki piprostu wywalam pestki myeje z tego miazszu ( a raczej z tych włókien ) i zostawiam
Korzystam tylko z tego "twardszego" miazszu - na zupke i z pesetekvanessa lubi tę wiadomość
-
vanessa wrote:Ja może tak z innej beczki, bo mam dylemat... może to być śmieszne pytanie, ale to nic nie obrażę się jak będziecie mieć ze mnie ubaw
Kiedyś już doświadczyłam tego, że Samarago w tym temacie jest obeznana więc wale śmiało czy ten miękki środek z dyni w którym są pestki jest jadalny? co np. z niego można zrobić, bo chyba nie zupę/krem?
Przepraszam że ni stąd ni zowąd się tak wtrąciła... ale wiem że nie będziecie mi miał tego za złe
Ale chodzi Ci o to co jest w pestkach czy o te farfocle?LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Wiesz to zależy od Ciebie, pewnie, że organizm się musi unormować, a lekarze jak to lekarze nikt Ci nie powie by badać się przed 6 lub 12 m-cami
Tylko to zależy ile chcesz czekać
A nóż się uda w tym cyklu i fajnie, ale ja też brałam tabletki, też miałam tak jak Ty plamienia i wolałam sobie na własną rękę zbadać progesteron a nie czekać kilka miesięcy by się dowiedzieć że jest coś nie halo, no ale mi zależało na czasie, także jeśli Tobie się bardzo nie spieszy to możesz poczekać -
ja już nie robię testów owu bo jeszcze bardziej się wkurzam, w tym cyklu robiłam i co.. nic cały czas negatywne a raz cien cienia i dupa. Naczytałam się na forach, że testy moga być negatywne a owulka może byc wiec w nosie mam te testy.. moze u mnie w tym cyklu nie bedzie owulki..to trudno generalnie mam to .. w nosie
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Vanessa- ja ten miazsz ktory otacza pestki piprostu wywalam pestki myeje z tego miazszu ( a raczej z tych włókien ) i zostawiam
Korzystam tylko z tego "twardszego" miazszu - na zupke i z pesetek
Dzięki pierwszy raz miałam kontakt z dynią i nie wiedziałam co z tymi włóknami zrobić więc mam je zamrożone osobno w razie czego...Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Eweloka84 wrote:ja już nie robię testów owu bo jeszcze bardziej się wkurzam, w tym cyklu robiłam i co.. nic cały czas negatywne a raz cien cienia i dupa. Naczytałam się na forach, że testy moga być negatywne a owulka może byc wiec w nosie mam te testy.. moze u mnie w tym cyklu nie bedzie owulki..to trudno generalnie mam to .. w nosie
Eweloka84 lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:
Najbardziej zależy mi na tym, aby na spokojnie do wszystkiego podejść.
I najbardziej się boje tego, ze wpadne właśnie w taki wir z badania na badanie, skoro to wyszło dobrze to zaczne szukac dalej. 2 m-ce to nie wiele. Zaczekam ten cykl i następny. A może akurat się uda...
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Co do progesteronu - to tu sie zgodze z Paula- to jest jeden z wazniejszych hormonow - zeby utrzymac wczesna ciaze - dlatego warto spradzic - no zeby potwierdzic owulacje
Ja tam jestem juz przewrazliwiona ale jedno co badam zawsze to progesteron i TSHPaula_29 lubi tę wiadomość
-
vanessa wrote:Właśnie te farfocle
No to najczęściej się je wywala, acz znam ludzi, którzy robią na nich zupę.
Ja daje kurkom
Pestki można ususzyć albo podprażyć do salatki idealne.
Dynię proponuje najpierw upiec, a potem robić cuda wiankiLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:Najbardziej zależy mi na tym, aby na spokojnie do wszystkiego podejść.
I najbardziej się boje tego, ze wpadne właśnie w taki wir z badania na badanie, skoro to wyszło dobrze to zaczne szukac dalej. 2 m-ce to nie wiele. Zaczekam ten cykl i następny. A może akurat się uda...
ja nie bralam tabltek wiec nie wiem jak to jest pozniej z dochodzeniem organizmu do normy
-
Co tam Dziewczynki? Ja na 12:50 do gina jadę. Wkurzyłam się przy tym na maksa bo drukarka mi siadła a chciałam wydrukować swoje wykresy zdążyłam tylko wyniki badań i ostatni wykres a niech to szlag
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 10:44
-
Dorotucha wrote:Aśka gratulacje Super z tą pracą
A dziękuję dziekuję.... ale poczekajmy aż zobacze i podpiszę papier
Los jest dziwnyAnia_84, Dorotucha lubią tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają