Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry:)
Paula_29 o boszzzzzzzzzz i tego najbardziej sie boję, jeżeli chodzi o szpital...bo z tego co rozmawiałam z koleżankami to w mieście w którym będę rodzić, właśnie są takie warunki jak opisujesz
jejku malutka płacze, upał straszny...współczuję i życzę coraz dłuższych przespanych nocy...
Paula55 to się ciesz, że nie wiesz co to zgaga - jedno z najgorszych dolegliwości w ciąży jak i poza nią....
Daria nadal mocno trzymam kciuki i myślami jestem z Tobą, powodzenia malutka:)
Aniu cieszę się, że z dziadkiem już lepiej...
Buziaki i chłodniejszego dnia życzę....ja się rozpływam...Paula_29, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
Noo mam nadziejeze troche odapniemy
z misiem obgadalismy kwestie z praca i troche jakos wyluzowalam
b dzis o mało nie wymiotowalam chyba z nerwów ;/ 3 razy mnie tak złapalo kolo 6 ad ranem pozniej na poczcie kolo 11 i w szpitalu u dziadka kolo 13
nie no juz probuje ie nie stresowac obgadalaismy zmisiem kilka kwestii
bylismy u tesciowej i szok prezylam
zaczeismy gadac bo bylismy sami
a ona sie mnei pyta jak tobedzie wygladalao z dawca ile sie czeka na in vtro refundowane itp itd
powiedzialam jej ze do in vito niebedziemy mogli ref podejsc bo z dawca nie mozna .. a ta sie pyta ile to kosztuje powiedzialam ze w sumie okolo20 tys
ale ze opoki co zacznemy od inseminacji
no to se pyta ile kosztuje mowie ze 1200 zl a ona do mnie no to jak cos to ja wam dam na ta inseminacje <szok> tylko zapytala sie kiedy by to bylo czy juz po slubie siostry michala powiedzialam ze raczej tak albo na poczatku roku bo w zime to nie chce podchodzic bo czesto lape infekcje ..
powiedziala ze jak po pazdzierniku to spoko luz wogole sie zdziwilam..bo siala kolo mnie i powiedziala mi ze dziekuje ze dbam o Michała i ze ona zawsz enas bedzie wspierac ...
Paula 29 własnie jak maz wpatrzony w córePaula_29, Czarnula87 lubią tę wiadomość
-
Noo Aniu dobrze cie czytac w lepszym humorze
A tesciowa super sie zachowala milo z jej strony ze chce pomoc. W koncu tu chodzi o jej syna i wnuka/wnuczke. A jak tylko ma mozliwosc to niech pomaga
Ja wiem ze moja mama by sobie od ust wziela a nam dala jak by trzeba bylo mamy juz takie sa kochane!!!
Wiec widzisz Aniu... Moze nie bedzie tak zle jak myslalas
A teraz specjalnie dla Darii
Smacznego
Paula_29, Ruda27, Malenq, Czarnula87 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mąż oszalał na jej punkcie, może stać i patrzyć na nią jak śpi, jak wychodzi gdzieś na chwilę to wraca i mówi, że już tęskni i nie wyobraża sobie jak pójdzie do pracy i będzie musiał nas zostawić
Robi wszystko przy małej, kąpie, przewija , usypia, śpiewa kołysanki, lepszego taty dla małej nie mogłam sobie wymarzyć
Co do karmienia w szpitalu było kiepsko, mała spadała z wagi ale to też było winą żółtaczki bo nie chciała się wybudzać do karmienia. Położne wmawiały mi, że nie mam pokarmu, a ja wiedziałam, że to nie to
Zapadła decyzja o dokarmianiu mm i od 3 doby karmiłam ją z piersi jednej i drugiej + na koniec podawałam butelkę jakby się nie najadała i jeszcze pobudzałam laktatorem
karmiłam tak do 8 dnia aż się okazało, że już żółtaczka przechodzi. Jedna fajna położna pokazała jak karmić, jak mała ma się przyssać i już jest ok.
Teraz karmię tylko piersią, mleka jest dużo, czasami między karmieniami zaczyna mi dosłownie lać się z piersi i muszę ściągać laktatorem, więc chyba jest ok
Gorzej tylko z wyczuciem kiedy jest głodna a kiedy chce sobie possać, bo non stop robi "dzięciołka". Jak biorę ja na ręce otwiera buźkę, wciąga rytmicznie powietrze i szuka stukając głową o moja klatkę piersiową
Pewnie dziewczyny które już są mamami wiedzą o co mi chodzi:)Malenq, Eweloka84, Czarnula87 lubią tę wiadomość
-
Jejuu super ze maz taki zakochany cudownie tak na nich patrzec, co??
Ja tez sie nie moge doczekac.,
Powiem wam ze u nas to chyba moj T bardziej nie moze sie doczekac az maly sie urodzi... Ja to mam takie podejscie ze wiem ze w koncu nadejdzie jego czas i wyjdzie. Ale nie siedze, nie odliczam. Nawet az tak mi sir nie spieszy zeby sie wczesniej urodzil. Mimo ze juz mi ciezko czasem to lubie byc w ciazy,
A moj tylko tygodnie odlicza mowi do brzuszka ze za 5 tyg juz chce synka trzymac na rekach
No przy zoltaczce tak jest wlasnie ze dzieci sa ospale, osowiale i ciezko z jedzeniem. Ale grunt ze najgorsze za wami i teraz jest super.
I bardzo dobrze ze nie dalas sobie wmowic ze nie masz pokarmu!!! Tak wlasnie jest z poloznymi najlepiej tak powiedziec i miec wszystko w dupie, dac butle bo maja spokoj... dobrze ze choc jedna rozumna ci sie trafila
Paula z tym wyczuciem moze byc tak ze mala ciagnie do cyca bo jest goraco i chće jej sie pic. Szczegolnie jesli possa tylko chwilke... Doroslego upaly wykanczaja a co dopiero takiego noworodka.
Ale kwestja czasu i dobrze sie poznacie
Czekamy na fotki!!!Paula_29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySame dobre wieści na tym wątku
Daria ty to sobie już w kulki lecisz Ty miałas już rodzić a nie w dwupaku siedzieć ;P
Aniu ja nie wiem czemu ale mam wrażenie że te wasze wyniki nie są takie złe i że może dawca nie będzie potrzebny bo chyba jeszcze ich nie odbieraliście, nie?
Paula super że masz pokarm!! Wybudzasz mała na karmienia o konkretnych porach czy karmisz na żadanie?? I jak mała w nocy je?
Ewelinka a ty jak sie czujesz??
Paula smakowite bułeczki w ciązy też lubiłam chodzić :] ale pod sam koniec to juz chciałam żeby było już po wszystkim
Magda współczuję zgagi ja miałam raz lub dwa w ciązy, masakra!!
Anastazjaaa a ty jak się czujesz?? kiedy pierwsze usg??Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 08:06
Eweloka84, Paula_29, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
Hej!
Magda wspolczuje zgagi tez to mialam teraz mam sporadycznie odpukac
Paula udusze! Smaka mi robisz!
Olcia,Rudasek,Anastazja jak tam laski?
Olgus a u Ciebie?
Paula29 ucaluj Zuzie od nas
Daria a ja liczylam ze sie cos ruszylo. Moze maly sie jednak sie zdecyduje ten rocznik chyba taki uparty bo jak lezalam w szpitalu to dwie laski ze mna na sali byly po terminie i tez z chlopcami haha
A u mnie caly czas cos. Ostatnio wstalam rano a u wkladka cala czerwona no to ja juz zawal... ale okazalo sie ze to tab. mnie uczulily co dostalam na infekcje rany zwariuje chyba dzis ide po inne... a zeby bylo smieszniej zrobilo mi sie cos w pachwinie taka gulka i cholernie boli ani lezec ani siedziec masakra. Ale poza tym odpukac ok mala bryka albo sie rozpycha juz sie nie moge doczekac az bede ja miec przy sobiePaula_29, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry:)
ewelko jejku znowu coś.....zdrówka malutka:) a mała bryka, bo jej dobrze - all Inclusive w końcu ma:)
Olguś ano, ano paskudna jest ta zgaga - staram się unikać jedzenia, które ją potęguję.....
Daria nie no kochana- czas się w końcu "rozpakować"
Paula_29 tak tak Ewelka ma rację - ucałuj maleńką od e-cioć
Aniu :*
Reszta ciężarówek??? jak się czujecie?
Ja ogarnęłam ogródek, wyzbierałam cukinię i pomidorki - przy okazji "wciągnęłam" 3 papierówki i kilka malin:) aronia już "zbordowiała" uhmmmmm...
kompocik z mirabelek już ugotowany.....jeszcze tylko jakąś wenę na obiad muszę poszukać
Miłego poniedziałku:)
edit: Paula55 ..............jakie cudne i smakowicie wyglądające bułeczki:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 08:28
Ruda27 lubi tę wiadomość
-
cześć Dziewczynki...
Paula...podeślij buleczke
ale bym zjadła
masz jakiś prosty przepis na nie ?, moze spróbuje zrobic
u mnie bez zmian, troszke mniej mnie muli , wczoraj tylko na wieczór mnie troche pomęczyło
Dziewczyny odebrałam wyniki tych markerów, wychodzi ze wszystko w normie, jutro ide na usg genetyczne to sie wszystkiego dowiem. Mam nadzieje ze z Małym/Małą wszystko oki;-troche sie boje!Czarnula87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzien doberek
Ehh Ewela kurde caly czascos cie meczy...bidoku
To co ci sie zrobilo to moze jest cysta. Kolezance z innego watku tez sie wlasnie zrobila. O ile dobrze pamietam dostala antybiotyk i lekarz powiedzial ze albo peknie przy porodzie albo jej usuna juz po. To podobno nie grozne. Ale zobaczysz co lekarz powie.
Laseczki bulki sa banalnie proste. Tu jest przepis;
http://kotlet.tv/jagodzianki/
A ja mam za soba pierwsza nieprzespana noc... Do 3 oka ńie zmruzylam. Maly szalal jak opetany a ja zasnac nie moglam. Przemyslalam pol zycia chyba a drugie pol zaplanowalam haha MASAKRA!Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Paula może masz racje z tym piciem, wczoraj spała od 20 do 3 a potem koncert i co godzinę cyca aż do 6 jak padła
Olga wybudzałam ją co 3 h ale teraz już w nocy czekam aż sama się obudzi
Ewelka może rzeczywiście ta cysta?a i od golenia może być, ja raz tak miałam
Malenq świeże warzywa z ogródka, fajnie:)
Rudasku na pewno będzie ok, też się strasznie tym stresowałam
Paula ja to mam teraz ochotę na takie specjały, ale brak czasu by robićEweloka84, Malenq lubią tę wiadomość
-
Paula chetnie bym ci podeslala ale zostaly tylko 3 szt i zaraz je zjem na sniadanko
No maluszkom napewno ciezko w te upaly i szukaja piciu ale pewnie i possac chca zeby sie uspokoic
Tez bym zjadla warzywa z ogrodeczkaPaula_29, Malenq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula ja ci powiem że karmienie na rządamie jest lepsze, bo potem szybko w nocy dziecko odzwyczaić od pobidek. Moj michas mial pol roku i juz w nocy nam nie jadl i ladnie noce przesypial. A jesli sie nidzil to dostawal smoka do ciumkania i spokoj do rana
Ja pierwsze kilka dni tez sama go budzilam na jedzenie ale potem stwierdzilam ze bez sensu -
nick nieaktualny