Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Olgus pisalo ze jedna miarke...wydawalo mi sie duzo wiec nasypalam z 1/3 .... A tu taki cyrk.
Ja kupilam te platki z dzidziusia bo u nas nie ma takich typowo dla dzieci a ten w polskim sklepie znalazlam... Ale juz sa w koszu
Jutro kupie plyn do prania
-
dzien dobry
a ja witam sie z kawka.. kto chce i moze niech sie czestje
preprasam ze ostatnio nie zagladam.. ale sporo sie dzieje..
Powiem wam ze moja babcia wszytskich wykoncy najpierw ;/
wiem nie ladnie gadac tak o starszych ale ta kobieta dziala mi na nerwy jak nikt inny ;/
wcoraj wymyslila ze zabierze dziadka ze szpitala do domu ..
dziadek na dopaminie podaja mu pompa zeby cisnienie nie spadalo..a ta go chce odlaczyc i brac do domu.. a jemu drazu spada cisnienie wtedy do 60/40 ;/
nawet by nie dojechal do domu ;/
dopeiro lekarz jej przemowil do rozsadku .. choc tez bylo trudno..wszyscy lekare i pielegniarki maja jej dosc bo podwaza ich decyzje ;/
a wieczorem z dziadkiem juz bylo lepiej ;/
nie wiem czy ona chce go wykonczyc ...zla jestem na nia jak diabli ;/
- uwierzyłabym ze jej ciezko jakby sie nim opiekwala..i jakby dbala o niego .. ale sory znam swoja babcie nie od dzis..zawsze to ona byla wielce chora a dziadek zapieprzal przy niej ona zdrowa jak lania wyniki ma jak nastka ;/ zapierdziela jak maly samochodzik... nawet niewiedziala jakie leki bierze dziadek.. ;/ dwa rodzice przynosa dziadkowi rosolek i inne rzeczy pozywne zeby sie wzmocnil a ona to wywala i mowi ze tego mu nie wolna- ltosci anwet lekarka powiedzialaze wlasnie to powinien jesc..
a ta mu daje kasze jaglana a jej rosol wyglada tak woda z majerankaiem mnostwem kopru, pietruszki i bog wie czym jeszcze ;/
synek ze stanow pryjechal to pojechala sykowi wysprzatac mieszkane obkupila go .. tata dziadkowi przyniosl wode z jodem..a oni wzieli dla wujka.. bo on tak lubi ta wode.. szlag mne rafia jak ja woogole slysze ;/
Miso poki co zadowolony z pracy aja dostalam propozycje menadzera /koordynatora punktu in post + stworzenie tam agencji ubezpieczeniowej -
Paula dobre z tym praniem:)
ja wczoraj pralam firanke i zle domknelam pralke w sensie przytrzasnelam ta firanke i sie woda ciurkiem lata! dobrze ze w pore zauwazylam i wylaczylam pralke bo bym sasiadow zalala:)
Uwielbiam patrzec na te suwaczki po 30tc;)
Ania to Twoj dziadek czy Michała??
moze babcia chce dobrze a wychodzi jak wychodzi bo robi to nieudolnie. nie wiem nie umiem wytlumaczyc.
Olga ladny ten Twoj wykres:)
Magda a co u ciebie kiedy masz nastepna wizyte u lekarza??
milego dnia:) -
Aniu ja sie chetnie kawka poczestuje
Ehh macie przeboje z babcia doskonale wiem jakie sa starsze osoby kochana. Moja prababcia byla przekochana ale tak uparta ze szok.
Starsze osoby maja swoja wizje i ciezko im zrozumiec ze ktos moze myslec inaczej...
Trzeba jej tlumaczyc (choc to pewni jak grochem o sciane ) ze dla dziadka tak jest lepiej....
Aniu super ze mezowi sie praca podoba!! A tobie kochana powodzonka
Olus to mialysmy przygody haha
Ja dzis jade po normalny proszek (wlasciwie plyn) do prania i biore sie dalej bo w takim tepie zaczne rodzic a nic nie poprane bedzie
-
czesc Dziecwzynki
Paula dobre z tą pralka ale sie uśmiałam ale wiem ile jest sprzatania..mi na poprzednim mieszkaniu pralka tez zrobila niespodzianke, zatkał sie odpływ i nie wyleciala woda z bebna..ja zadowolona ze pralka skonczyla prać, ide ostro otworzyc i wylozyc pranie a tu caly bęben wody na mnie i na kuchnie..nie dośc ze ja cała mokra to cała kuchnia pływała! nie umialam tego opanować...masakra!
Aniu przykro z tym Dziadkiem, a rodzinka tez daje popalić...ehhhh
ja dziś uderzam do fryzjera, na 11.30 ciekawe co mi zrobi na głowie ...i moze na sklepy bo jest zdecydowanie chlodniej- wkoncuWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:52
-
rudasku czekmay na metamorfoze
mam nadzieje ze nie powie krzywego tekstu jakiegos przy mnei bo dzis ide z tata ..a jestem na nia mega wkurzona ;/ i boje sie ze nie utrzymam jezyka za zebami ;/ -
dziewczyny zglupialam ... napisalam do dr Wolskiego ze u meza rozpoznano ten zespol a on mi odp
Witam! Okazuje się , że nie trzeba się poddawać !!!
W Zespole Klinefeltera 47,XXY warto wykonać biopsję po stymulacji hormonalnej. Ostatnia analiza zbiorcza L Aksglaede and A Juul z EUROPEAN JOURNAL OF ENDOCRINOLOGY (2013) wykazała, że wśród 741 pacjentów 47,XXY 57% miało plemniki w biopsji micro-TESE.
Czyli warto spróbować.
Pozdrawiam
JK WolskiCzarnula87, Anastazjaaa, santoocha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aniu jak pisałaś wcześniej o tym zespole to aż sobie chwilę poczytałam o tym i coś takiego znalazłam:
"Wyniki badań opublikowanych w najnowszym numerze czasopisma “Human Reproduction” (vol. 28, nr 5 May 2013; Birth of 16 healthy children after ICSI in cases of nonmosaic Klinefelter syndrome) są optymistyczne dla pacjentów z zespołem Klinefeltera – dowiedziono bowiem, że ich potomstwo może być zdrowe. E. Greco i współpracownicy począwszy od kwietnia 2004 do czerwca 2010 roku przebadali 38. azoospermików z zespołem Klinefeltera – od czternastu pacjentów pobrano plemniki w drodze klasycznej przezskórnej biopsji jąder, jednego pacjenta w tym celu poddano zabiegowi mikro-TESE. Uzyskane plemniki używano do procedur ICSI (26 cykli), uzyskano piętnaście ciąż, na świat przyszło szesnaścioro dzieci, których kariotyp oznaczano już w czasie ciąży (amniopunkcja) oraz po narodzinach – wszystkie dzieci urodziły się zdrowe."
http://www.novum.com.pl/pl/dla-pacjentow/forum-embriologiczne/lista-pytan/pytanie/504/
Nie chciałam Ci pisać mącić w głowie, bo przecież internet to internet a specjalista chyba lepiej wie.Czarnula87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A dzis mi sie snil wielki pajak..ale nie balam sie go .. czytalam a tam oznacza to zmiany na dobra na dodatek dzis osral mnie ptak
Czarnula87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny