Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Czarnula87, Malenq, czekaja, zizia_a, Eweloka84 lubią tę wiadomość
-
Rudasek wrote:joł joł
Ciotki, ciasto na pierogi ruskie potrzebuje..takie zeby nie było twarde! bede robic pierwszy raz i nie mam baldego pojecia co tam dac oprócz mąki hahahahh
Rudasku mąka, odrobina oleju i woda przegotowana i wystudzona. Ewentualnie możesz dodać żółtko z jajka. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRudasku ja robię tak pierogi:
pól kilo mąki przesiewam
daję troszkę soli
czasami daję troszkę oleju ale to tylko czasami
i gorąca wodę
i zagniatasz
ciasto musi być elastyczne
jak ugniatasz to sama będziesz wiedziała czy dać więcej wody czy więcej mąki ono ma być fjane leastyczne ale nie twarde bo się podławisz tymi pierogami :]
mi zawsze jak dobrze rozrobię to wychodzi mięciutkie i elastyczne i potem taki pierożek to się w ustach rozpływa :]
nigdy jajek nie dodawałam do pierogów i zawsze wychodziłyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 18:15
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej babeczki
Dawno tu nie zagladalam,chcialam odpoczac,odetchnac,nie nakrecac sie,nie mierzyc tempki,jestem z mezem znowu w niemczech od wrzesnia na pracy sezonowejprzy zbiorze jablek. Wczoraj byl 40dc i musze sie pochwalic ,zrobilam test i doslownie za 5-10 sekund dwiemega grube krechy, no ale jeszcze bardzo sie nie nakrecam bo wiecie jak to ostatnio bylo.. jeszcze 3 tyg pracy i wracamy do pl:-)
a co u Was kochane?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 20:30
santoocha, Czarnula87, Eweloka84, Ania_84 lubią tę wiadomość
-
Stokrotka gratulacje! Takie wstępne, ciche
Uważaj na siebie, nie przemęczaj się, praca pracą, ale dziecko ważniejsze!
A ja dziś w pracy, a potem w garach- jutro robimy parapetówkę na 14 osób.
Najwięcej roboty zostanie mi niestety na jutro, ale mężu dzielnie pomaga, myje gary na bieżąco, kroi składniki do sałatki
Zawsze zastanawiałam się dlaczego kobiety w ciąży chodzą jak kaczki, nawet te nie rozlezione.... Kuźwa już wiem po sobie, przytyłam niedużo, brzucha też nie mam wielkiego, ale od tygodnia tak boli mnie krocze, pachwiny, spojenie, że nie da się normalnie chodzić. A jeszcze 2 tyg temu wbiegałam po 2 schodki i potrafiłam podbiec do telefonu...
-
hej hej
pierogi wyszły super dziekuje za przepis, ale gdyby nie mój R to bym sobie nie poradziła, to On dzielnie wyrabiał ciasto hihi ja tylko farsz i zaklejałam
smakowały gosciom, ktorzy specjalnie na nie przyjechali wiec nie jest źle
co u Was?
u nas dzis piekne słońce Mój Stasio wczoraj pokopał dwie ciotki a te sie cieszyły jak dzieci i mowiły do brzucha " no mały, jeszcze raz" hehehe miały zabawe
Stokroptka gratulacje, uwazaj na siebie, bo teraz to wazne!
czekaja lubi tę wiadomość
-
STOKROTKA GRATULUJEMY
a tak wogole dzien dobry
wrócilismy o 7 nad ranem
czywiscie zespol o nas nie zapomnial kolo 21 tancowalismy i mielismy zejsc odpocac a tu Przzemek ( wodzirej) nagle noooo nie łądnie nie ładnie Panstwo Anna i Michał zostajemy ..amy yyy ze co a tu nagle walei przmowienie ze od nich od zespolu chcieli zadedykowac nam piosenke z racji naszych dwoch lat i z emiło im jest sie z nami spowrotem spotka c zaprosili nas na srodeczek i zagrali
Czadoman – Ruda tańczy jak szalona
aa noi wygrałam zabawe flache dla moejgo nie pijacego meza najpierw mialysmy zjesc banana jak najszybiciej pozniej przyniesc kielizek wodki i go wypic.. pozniej miałysmy przyniesc papier toaletowy z lazienki i znalesc pana mlodego przyprowadzic go na srodek posadzic go na krzesełku i siasc mu na kolanach kto wykgrał RUDAczekaja lubi tę wiadomość
-
heloł ciotki! co tam , jak tam u Was? my dalej w dwupaku hahaha nie no żarty wczoraj myslalam ze sie cos zaczyna bo zaczełam plamic a tu moje dziecko robi mnie w bambuko ehh mala małpeczka noo no nic odliczamy do czwartku
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Natalka uparciuszku odpusc juz mamie bo ona juz tu che nieprzesypiac noce
Eweloka84 lubi tę wiadomość