Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEwelinka czaruj czaruj tak zeby zielono wyszlo o 15 konczysz? Zaraz w domku bedziesz
Paula milej pracki
Ja teraz leze a pozniej wezme sie za robienie ciasteczke ok 16 mezus bedzie i jedziemy do sklepu i restauracji poswietowacAnia_84, Eweloka84 lubią tę wiadomość
-
Juuuuhuuuu
Ktoś tu mówił coś o czekoladkach???
Ania_84, Eweloka84, Czarnula87 lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Daria, duuuuużo miłości i najcudowniejszego bobaska na świecie i dużo zdrowia dla Was :****
Ania_84, Ruda27, Eweloka84 lubią tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
No masz, czlowiek wraca z roboty i nie ma do kogo gęby otworzyć....LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualny
-
A jak się czujesz? Jakieś zmiany?LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualny
-
No tak jak pisałam na FB, zaczynam od 16 grudnia. Zastanawiam się jeszcze jakie warunki, którą z opcji wybrać, żadna nie jest dla mnie dobra, no ale papier jest.
Kiepsko z kasą na papierze, co innego "pod stołem", a najlepiej dla nich jakbym założyła własną dzialalność gosspodarczą. Ale nie wiem jak to się ma do ewentualnej ciążyLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualny
-
Na razie wszystko jest na próbie. Fajna atmosfera, szefowie też wydają się być w porządku, a reszta wyjdzie w praniu. grunt, że mam w koncu jakieś zajęćie, bo w domu można było korby dostać.LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualny
-
Jesli chodzi o własna działalnosc - sa plusy i minusy
Jelsi pierwsza dzialalnosc - to przez dwa lata mozeszplacic ZUS preferencyjny w tym momencie wynosi on 414 zł - tylko jest haczyk - jesli zajdziesz w ciaze to przy takim zusie np za tydzien zwolnienia L4 masz 66 zł - juz to przerobiłam
jesli dadza ci barzo dobra stawke no to w miare ok tylko pamietj ze po 24m-cach płacisz juz min 968 zł chyba - wiec jest gorzej
Jak zachorujesz- to nie mozesz w tym momencie wystawiac rachunków - pomimo iz "pracujesz"
zeby dostac dobry L4 i macierzynski - musiałabys przez jkaies 3 miechy placic zusowi okolo 4000 zeby pozniej przezokolo rok dostawac okolo 6000 zł - tyle ze wtedy tez nie mozesz wystawiac rachunków
wydje mi sie ze jesli masz tylko ta prace to lepiej zostac na umowie o prace
własna dzialalnosc mniej wiecej kalkuluje sie przy dochoach okolo 3000 m-c choc i tu bywa róznie -
Zawsze mozesz załozyc dzialalnosc nie mowic nic pracodawcy wtedy on oplaca wszystkie skladki a ty mozesz dodatkowo miec opcje jak ktos ci dodatkowo cos zleci w usługach inf jest to plusem - bo na takie uslugi sporo mozna podciagnac lapac zlecenia i budowac sobie zaplecze klientow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 15:59
-
Dzięki Ania. Nie mowić nic to odpada, bo DG pod firme, w ktorej mam teraz zaczac pracować. Po to by wlasnie im wystawiac FV. Ale to narazie odlegle plany. 16 grudnia mam dostac umowe, potem zaciąże i coś sie wymyśli a do zaciążenia jeszcze daleka droga, kto wie kiedy....
Ania_84 lubi tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Poki co pracuj na umowe- jak zobaczysz ze dobrze ci idzie i przekalkulujesz sobie koszty to sie zastanow
I jak cos nie badz Vatowcem bo tu trzeba miec dobre zarobki
Ja od 1,5 roku mam dzialalosc i poki co nie wchodze w Vat - bo nie ma sensu i tak lece na minusie hehehe bo zebym byla na 0 to bym musiala na czysto po odjeciu kosztów miec okolo 3000 na reke