Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Saramago wrote:Ech.... niech no najpierw zajdę, potem się będę martwić....
Dziewczyny, a mam z innej mańki pytanie, tylko nie zrozumcie mnie źle...
Miewałyście czasem wątpliwości? Tzn. mnie np. wczoraj takie naszły myśli, że ja nie wiem czy tego chce. Potem byłam strasznie zła na siebie, że tak myślę, ale nie ukrywam, czasem takie myśli zwątpienia przychodzą. Mam nadzieję, że nie będę złą matką
Ludzie ogólnie boja się tego czego nie znają -
Eweloka84 wrote:u nas w pracy laska dostała umowe na czas okreslony, za miesiac zaszła i jej nie przedlużyli po skończniu umowy
to chyba nie działali zgodnie z prawem ? Mogła się odwolywaćLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Eweloka84 wrote:u nas w pracy laska dostała umowe na czas okreslony, za miesiac zaszła i jej nie przedlużyli po skończniu umowy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paula_29 wrote:Nawet jak będziesz do porodu się zbliżać to będziesz mieć wątpliwości, to normalne, człowiekowi się zmienia całe życie i już nie ma odwrotu, tym bardziej że dzieci się ma do końca życia a im większe tym więcej problemów
Ludzie ogólnie boja się tego czego nie znają
No tak, tylko mnie nachodzą myśli czy ja w ogóle chce, czy się nadaję, czy jest mi potrzebne - tak jakbym w ogóle nie miała takiego instynktu. Z drugiej zaś strony jak sobie przypomne dzieciaczki podrzucane mi na "wychowanie" (fotki na FB) to robi się tak ciepło i wtedy było fajnie...
ech mętlikLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Ruda27 wrote:Kochana nie bedziesz zla matka!
Ja takich mysli nigdy nie mialam, bo zawsze chcialam dzidzie..
Ale mysle, ze nie masz sie czym martwic, widac ze tez chcesz bobaska, jedynie moze juz te starania i czekania Cie mecza co?
Nie, starania nie męczą starania są fajne, mam nawet poczucie, że odkrywamy siebie zupełnie inaczej...
oczekiwanie bardziej mnie stresuje bo ja lubie miec coś już, zaraz.
Chociaz nawet jak kocham się z J. to nie mysle o dziecku, więc myślę, że jeszcze nie wpadłam w ten amok ciążowy i staraniowy, może właśnie dlatego, że miewam wątpliwości.
Może to z pracą też jest związane, że nie lubię zawodzić i tu się ugaduje z nowymi szefami a tu nagle byłaby ciąża...
No tak, odzywa się odwieczny mój problem - zawsze myśle o innych a na koncu o sobie. Ponoć brak mi zdrowego egoizmuLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Paula_29 wrote:Ale 100% to masz jak z pracy dostajesz, a jak nie masz pracy tylko zasiłek macierzyński to nie jest to jakaś z góry określona kwota zasiłku?LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualny„Zasiłek macierzyński przysługuje w wysokości 100% podstawy wymiaru i należny jest za każdy dzień niezdolności do pracy. Co do zasady, podstawę wymiaru zasiłku w tym zasiłku macierzyńskiego, dla pracownika stanowi przeciętne miesięczne wynagrodzenie wypłacone za okres 12 miesięcy kalendarzowych poprzedzających powstanie niezdolności do pracy. Jeżeli niezdolność do pracy powstała przed upływem 12 miesięcy kalendarzowych zatrudnienia, podstawę wymiaru zasiłku macierzyńskiego ustala się przyjmując przeciętne miesięczne wynagrodzenie za pełne miesiące kalendarzowe tego zatrudnienia. Pod pojęciem „przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia” należy rozumieć przychód stanowiący podstawę wymiaru składki na ubezpieczenie chorobowe, pomniejszony o potrącone przez pracodawcę ze środków pracownika składki na ubezpieczenia emerytalne, rentowe i chorobowe”
-
nick nieaktualnyNie chodzilo mi o starania w trn sposob. Ale o to ze chcac dziecko, para sie stara bardziej z naciskiem i to moze meczyc.. Ale dobrxe,z e u Ciebie tak nie jest.. Mysle, ze to normalne ze tak myslisz, z czasem bedzie inaczej zwlaszcza jak juz zajdziesz w ciaze
Ja sie boje, ze sobie nie poradze.. Jestem dosc niepoukladana.. A tu taki obowiazek i odpowiedzialnosc.. Wle musze i wiem ze dam rade -
Ruda27 wrote:Nie chodzilo mi o starania w trn sposob. Ale o to ze chcac dziecko, para sie stara bardziej z naciskiem i to moze meczyc.. Ale dobrxe,z e u Ciebie tak nie jest.. Mysle, ze to normalne ze tak myslisz, z czasem bedzie inaczej zwlaszcza jak juz zajdziesz w ciaze
Ja sie boje, ze sobie nie poradze.. Jestem dosc niepoukladana.. A tu taki obowiazek i odpowiedzialnosc.. Wle musze i wiem ze dam rade
Pewnie że dasz. wszystkie damy!
Z poukładaniem akurat nie mam problemów, jako wieloletni organizator wszelakich wydarzeń, musialam wszystko miec poukladane od a do z i działać zgodnie z agendą. weszło mi to wkrew, co najbliższe otoczenie wkurza
mam też swoje male obsesje:
- mycie rąk z częstotliwością chirurga
- ręczniki, swetry, pościel poukladane tak,by brzezki były równo )))
- zawsze muszę iść z mojej prawej!
ale co to ma do rzeczy? hm... świrujeEweloka84 lubi tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Ostatnio wzięło mnie na oglądanie wózków. oczywiście taki co mi sie podoba to jest mega drogi. Lans bansLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Milego dnia życzę, tymczasem uciekam na miasto.
odezwe się po południu. BuziaczkiEweloka84, Ruda27 lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Cześć Kobietki Ja siebie nigdy nie widziałam w roli mamy. Metalowe imprezy, koncerty, glany czasami wino w parku z ekipą normalnie masakra dopóki odpowiedniego faceta nie poznałam który również był "klimatyczny" jak ja ale o wiele wiele bardziej dojrzały i odpowiedzialny. Zaczęliśmy planować przyszłość i wszystko przyszło z czasem. Musiałam dojrzeć do tego. Kumpelki zawsze się śmiały że gdy będę miała dzieci to w glany i skóry je będę ubierać . Teraz jestem normalną mamą która kocha swoją Córcię nad życie i nie rozumiem tego jak kiedyś mogłam nie chcieć mieć dzieci? Każda sytuacja w życiu nas czegoś uczy cierpliwości i odpowiedzialności również. Jestem tego najlepszym przykładem no ale mnie wzięło na wywody
Ruda27, Czarnula87, Eweloka84, Paula_29, Saramago lubią tę wiadomość