Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
kuzwa no, pytałam o to 5 lekarzy, każdemu mówiłam "czy aby na pewno górna granica jest ok?", każdego o to dopytywałam i każdy mówił, że górna ale jeszcze w normie i mam nie fisiować.....nawet u endokrynologa byłam z moimi wynikami.....uh......czytałam na kilku forach że do ciąży to ok. 10 powinna być, ale wszyscy upierają się że jest ok.....
Nic no jak się w tym cyklu nie uda to będę miała czas do marca na obniżenie jej :)najwyżej pojadę do wrocka do jakiegoś dobrego lekarzastarania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
Hej dziewczyny, nie było mnie trochę bo się przeziębiłam, kaszle, kicham, katar mi cieknie z nosa, a wczoraj jeszcze Wigilia dla znajomych była to sporo roboty
Guniaczek ja miałam prolaktynę prawie 22 coś 21,7 czy 8 i sie udało
Co do prawidłowych form plemników to u nas było 6 a u Ciebie 19 także na pewno dobrze
Dziewczyny trzymam kciuki za wasze zielone kropki:) -
O Paula to mnie pocieszyłaś
Kuruj się kochana i dbaj o siebie, bo trudny czas teraz a ty jesteś pod szczególną ochroną....
BuziakiPaula_29 lubi tę wiadomość
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
ja - 2021 wyszło, że:
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
Zarzio, Encorton, Acard)
Czesc Kochane. Ale mam dzisiaj zagwózdkę. Tempka poszła do góry, ale!! Prawie całą noc się męczyłam, nie mogłam spać. Jak już mi się udało nad ranem, to się obudziłam o 7. Mierzę - 37. Dałam ignoruj tempke. Dzisiaj mam miec @ a tu żadnych oznak tego. Oczywiście zrobiłam test ale go wywaliłam, bo zaczęłam sie doszukiwać cienia... niby coś tam jakaś poświata ale to bez sensu...
W głowie kołata się milion rzeczy, czy to możliwe....? czuje zdenerwowanie z podnieceniem, ale nie chcę sobie wkręcać. Być może źle mialam wyznaczoną Ovu i jednak @ będzie jutro...LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
"Prawie całą noc się męczyłam, nie mogłam spać."
Trzymam kciuki! To samo mam od dwóch dni. Tylko do @ jeszcze 7 dni. Ale zawsze zasypiając wieczorem budziłam się dopiero ok. 9, no chyba, że z budzikiem o 7! A dziś i wczoraj przed 7 na nogach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2013, 08:45
Saramago lubi tę wiadomość
-
Ewelka II wrote:"Prawie całą noc się męczyłam, nie mogłam spać."
Trzymam kciuki! To samo mam od dwóch dni. Tylko do @ jeszcze 7 dni. Ale zawsze zasypiając wieczorem budziłam się dopiero ok. 9, no chyba, że z budzikiem o 7! A dziś i wczoraj przed 7 na nogach.
Dzięki Ewelka. No ja niby dzisiaj @ ale kto wie co z tego wyniknie jak nic nie czuje. Trzymam kciuki i za Ciebie
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Asiu, coś jest w powietrzu chyba, ja też znów się przewalałam.Kurcze ciekawa jestem strasznie, ale byłby u was super prezent na święta
Mi chyba owu źle wyznaczyło owulkę, wg mnie była wczoraj, miałam skok LH, kłuł mnie jajnik, miałam śluz. A ovi zaznaczyło mi w czwartek, nie ograniam, na kursie przedmałżeńskim uczyli mnie że to ma być wzrost temperatury o 0,2 przynajmniej, a nie o jakies tam pipki małe, dopiero dziś skok był wyraźny, teraz wg mnie jak się utrzyma ta tempka to powinnam ovu ustawić na wczoraj, jak myślicie?starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
ja - 2021 wyszło, że:
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
Zarzio, Encorton, Acard)
Czesc dziewczyny. W koncu mam chwilke. Wiedzialam ze tak bedzie!!!!! Nie mam ani chwili luzu... Caly czas cos.
Ale zaraz wam opowiem co i jak.
Asia.... Ja strasznie mocno trzymam kciuki!!!!! Tylko wiem ze mozna sie naprawde nakrecic a potem mocno rozczarowac...
Poczekaj troszke i zrob test. Mysle ze tak 14 - 15 dpo juz powinien dac wiarygodny wynik.
Saramago lubi tę wiadomość
-
A teraz wam napisze przygody pierwszego dnia
Generalnie wczorajszy dzien minal nam na zalatwianiu, zakupach i kilku odwiedzinach.
Rano pojechalismy pokupic rzeczy na prezenty itp. Jako ze moja mama jest jeszcze do dzis na kuracji zabralismy jej samochod. Prowadzil t. Wszystko spoko.... Do momentu az moj T skapnal sie ze jedzie lewa strona drogi hahahha. Dobrze ze sie szybko zorientowal.
Potem pojechalismy do babci na obiad istwierdzilam ze jak zjemy jedziemy jeszcze po buty dla mnie bo tu snieg a ja butow zimowych ńie mam
Wiec zjedismy i pojechalismy. Okazalo sie ze przeciez jest sob i sklepy tylko do 14!!!! Aaaaaa. Calkowicie zapomnialam wiec zostalam bez butow.
Potem chcialam kupic termometr jako ze swojego zapomnialam. Wyobrazcie sobie ze w calym miescie, we wszystkich aptekach nie ma termometru z dwoma miejscami po przecinku!!!!! W niektorych aptekach jak pytalam to baby wogole oczy wywalaly ze cos takiego istnieje! Wiec nie mam termometru, nie mierze tem nic nie obserwuje! Ostatni cykl na straty. Trudno.
Jak by tego bylo malo... Musielismy zatankowac bo juz paliwa nie bylo. Zajechalismy na stacje i t zatankowal. Ale cos bylo nie tak bo po zatankowaniu za 5 zl dystrubutor zaczal odbijac i cos sie blokowal. Wiec sie wkurzyl.zatankowal tylko za 30 zl i poszedl do kasy. Okazalo sie ze zablokowal wszystkie dystrybutory hahahaa.
Ze stacji zajechalismy pod centrum handlowe. Zrobilismy zakupy. Wsiadamy do samochodu, probujemy idpalic a tu klapa. Auto nawet nie drgnie...po krotkim dochodzeniu i tel do brata okazalo sie ze do diesla moj T zatankowal benzyne!!!!!!!
Bosko! I zaczelo sie.... Poszukiwanie mechanika o 17 w sob wieczorem przed siwetami.... I lawety....
Laweta znaleziona ale z mechanikiem byl mega problem. W koncu brat mojego T znalazl kogos.
Auto laweta zwiezlismy do warsztatu. Okazalo sie ze moze skonczyc sie na przeczyszczeniu filtrow a moze byc tak ze trzeba bedzie wymienic wtryski z czego kazdy to koszt ok 200 zl. (A jest ich bodajze 4).... Czekamy co nam dzis mechanik powie.... Jak cos to mama bedzie miala najdrozszy prezent pod choinke w zyciu
P.s. Umowe z zespolem na wesele podpisalismy po ciezkich bojach z dojechaniem na czas
Az sie boje co nastepne dni przyniosa. Powiem wam ze w takich warunkach o staraniach mozemy zapomniecGuniaczek, Saramago, Eweloka84, Czarnula87 lubią tę wiadomość
-
Ło kurde to niezły dzień miał T lewa strona, benzyna do diesla :Dmasakra
Gdzie ty kochana meiszkasz że śnieg masz, zazdraszczam
Dziś niedziela handlowa więc buciory powinnas spokojnie kupić
Nie ma u ciebie rossmana może?tam są termometry z 2 miejscami.
Dzień pełen przygód, aż sie wierzyć nei chce że tak się w jednym dniu może wszystko skumulować, oby dziś było lepiejstarania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
ja - 2021 wyszło, że:
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
Zarzio, Encorton, Acard)
Hej dziewczyny
Asia jak widzisz cień cienia to on tam po prostu jest, więc ja bym testowała
Kada tez tak miała i w końcu cień był coraz mocniejszy
Paula trochę pechowy dzień mieliście, fajnie że u Was śnieg bo w Krakowie niestety nie ma
A jak będziecie jechać do Krakowa w superpharmie na Modlniczce są a przynajmniej były takie termometry -
Co za cień cienia.. ?? czyżby nasępny maluszek ?
łojj ja tak z doskoku .. sprzatm - wiem nedziela powinno sie odpoczywac ale nie da rady ..
wogołe se poryczalam dzis bo jak zobaczylam co jest do zrobienia a ja z tym wszystkim sama bo moj misko non stop w pracy to mi rece opadlu /. .. jeszcze pralka cofa wode a tu prania sie nazbieralo ..nozesz w morde jeza..
uff.. negatywy juz uszły
Treaz siadlam na troche do was tu sie pojawia gdzies cien cienia
Kawka juz zrobiona .. wczoraj miprzyszla dostawa kapsulek wiec dzis szalejeSaramago lubi tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Czesc dziewczyny. W koncu mam chwilke. Wiedzialam ze tak bedzie!!!!! Nie mam ani chwili luzu... Caly czas cos.
Ale zaraz wam opowiem co i jak.
Asia.... Ja strasznie mocno trzymam kciuki!!!!! Tylko wiem ze mozna sie naprawde nakrecic a potem mocno rozczarowac...
Poczekaj troszke i zrob test. Mysle ze tak 14 - 15 dpo juz powinien dac wiarygodny wynik.
Kusi mnie żeby kupić w aptece albo tesco test i zrobić jeszcze raz. Ten co zrobiłam rano z allegro był paskowy
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Paula_29 wrote:Hej dziewczyny
Asia jak widzisz cień cienia to on tam po prostu jest, więc ja bym testowała
Ja już sama nie wiem czy to był cień cienia cienia czy jakaś poświata czy moja ślepota... w każdym razie wyrzuciłam. Myślicie żeby testować dzisiaj jeszcze raz, choć już nie z porannego?
Nadal zero objawów, choć od czasu do czasu mam taki słodko-mdłąwy ból podbrzusza, biegne do kibelka a tam czysto... sucho... nawet plamkiAnia_84 lubi tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Asiu jak chcesz to idz do tesco i kup pepino o czulosci 10 a jak nie to kup normalny w patece i poczekaj do wigilii
Jelsi teraz wyszedl z allegro cien cienia .. to podejrzewam ze jutro badz pojtrze powinien sie na tych aptekowych pojawic tez
Trzymam kciuki
A objawów wcale malutka nie musisz miec na poczatku -
Nie wiem czy ja widziałam ten cień nic już nie wiem.... poza jednym: @ jeszcze nie przyszła, mimo, że dzisiaj jej czas. Zawsze dostaje rano. Po przebudzeniu...no ale mogło się coś przeunąć
Ania_84 lubi tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:Nie wiem czy ja widziałam ten cień nic już nie wiem.... poza jednym: @ jeszcze nie przyszła, mimo, że dzisiaj jej czas. Zawsze dostaje rano. Po przebudzeniu...no ale mogło się coś przeunąć
-
Asiaaa rób jeszcze raz o czułości 10 pepino (tesco albo kaufland). Koneiczko i czekamyyyy
Chociaż ja się też nie chcę nakręcać, bo miałam już taki cykl że plamiłam, kilka dni cisza i okres po terminie
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
ja - 2021 wyszło, że:
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
Zarzio, Encorton, Acard)
Guniaczek wrote:Ło kurde to niezły dzień miał T lewa strona, benzyna do diesla :Dmasakra
Gdzie ty kochana meiszkasz że śnieg masz, zazdraszczam
Dziś niedziela handlowa więc buciory powinnas spokojnie kupić
Nie ma u ciebie rossmana może?tam są termometry z 2 miejscami.
Dzień pełen przygód, aż sie wierzyć nei chce że tak się w jednym dniu może wszystko skumulować, oby dziś było lepiej
Kochana butow juz nie kupie bo teraz do taty na obiad a o 14 juz do przyjaciolki....
Kochana bylam w jednym rossmanie i byly tylko z 1 miejscem....
Kuzwa oby sie juz to skonczylo bo zaczyna mnie to wkurzac...
Asia ja uwazam ze Ania ma racje... Kup test i zrob jutro. Bedziesz miala cudowny prezent dla J
A ja juz daje sobie spokuj z tym mierzeniem bo i tak wszystko zaburzone. Caly czas w biegu, troche alkoholu, poża tym kiepsko spie w nocy bo nie u siebie i nie w swoim lozku. Co ma byc to bedzie...
Wszystkim wam zycze milego dnia moje kochane bede tu zagadac jak tylko bede miec chwilke