Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorotka - eehh..ale przynajemnij faktycznie zrobisz spkojnie badanka
Ewelka i Czekaja - trzymam kciuki za asze wizytyDorotucha, Eweloka84, czekaja lubią tę wiadomość
-
Czarnula87 wrote:Makaron z brokułami, szynką i serem plesniowym.
-ser lazur (trójkąt)
- makaron rurki (penne)
- 2 brokuły
- 3-4 łyżki słodkiej śmietany
- 5-6 ząbków czosnku
- szynka (pokrojona w paseczki ok. 10-15 dag w plastrach)
Masło rozgrzać na patelni, dodać ugotowane na półtwardo różyczki brokuła. Wymieszać. Pokruszyć ser. Dodać śmietankę, czosnek - przez praskę, odrobinkę soli, pieprz, szynkę. Mieszać do podgrzania. Ser musi się rozpuścić.
Dodać ugotowany z olejem makaron i jeszcze chwilkę podgrzać.
Najlepiej podawać na ciepło:)
Dzieki za pomysł na obiadek:)
Czarnula87 lubi tę wiadomość
-
dokłądnie ja spobie obiecalam ze jak w tym cyklu nici to dla swietego spokoju zrobie AMH zeby sie uspokoic ze mamy jeszcze troche czasu
Czarnula87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
czekaja wrote:Dorotka po prostu tez chcesz rodzic w pazdzierniku:)
Eweolka mysl o wizycie to Cie odstresuje;)
Ania co to AMH??Ania_84, Dorotucha lubią tę wiadomość
-
Czarnula87 wrote:Oj Ewelinko
ALe dobrze że wiesz wcześniej...
A wiecie co... zaszalałam właśnie!! Dopiero w sobotę idę do pracy więc... pomalowałam sobie paznokciekurde ale luksus
ja ostatnio na czerwono pomalowałam oo amtko i chyba pół opakowania wacików straciłam na zmywanie tego cholerstwa hahha tylko ze mnie len i mi sie nie chce malowac;pAnia_84, Czarnula87, Dorotucha lubią tę wiadomość
-
AMH - to badanie na rezerwe jajnikowa- jak masz niski wynik tzn ze w niedlugim czasie mozna przestac miesiaczkowac - znam przypadki ze dziewczyny ktore maja 23-25 lat maja tk niskie ze nawet do in vitro sie nie zaklasyfikowaly
A zeby bylo smiesznie to badanie jest refundowane dopeiro po 35 rż
wiec jak mam zyc w niepewnosci 5 lat jeszcze i tracic czas - to wole zaplacic 120 zlEweloka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczekaja wrote:Dorotka po prostu tez chcesz rodzic w pazdzierniku:)
Eweolka mysl o wizycie to Cie odstresuje;)
Ania co to AMH??
Badanie AMH – ocena płodności
Poziom hormonu we krwi pozwala ocenić, jaka jest rezerwa jajnikowa u kobiety, a więc ocenić płodność u kobiety.Eweloka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
czekaja wrote:Dorotka po prostu tez chcesz rodzic w pazdzierniku:)
a druga stracona ciąża była na początek września więc ta jesień to chyba mój czas
-
A ja wczoraj mialam jakis taki dzien ze sie poplakalam przy moim- bo cos powiedzial ze wydaje kase rownie szybko jak ja dostaje
a ja mu z tekstem wyjechalam a kto placi za nasze leczenie i badania ?? zastanwoales sie..to mu tak szczena opadla i dzis do mnie z tekstemm nigdy mi nie mowilas ze to tyle kosztuje no to mu podliczylam ile miesiecznie wydaje - a ten .. czemu mi nie mowilas?? ja myslalam ze ty na glupoty wydajesz.. no to mu mowie tak a nasze tabsy to z nieba nam spadaja
widzialam ze mu tak sie glupio zrobilo i dzis co - sniadanko do łózeczka i test przepraszam wredny typ jestemteraz dzowni kochanie masz co zjesc ??
Dorotucha, Eweloka84, Madziuszka, Czarnula87 lubią tę wiadomość