Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze jak Tobie się udało to i może mi się uda:)
Dam znaka co powychodziło wieczorem :)jak wrócę do domu:)ja w pracy mam ciągły stres i to mnie dobija, marze już o L4...Paula_29 lubi tę wiadomość
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
Hejka! no wreszcie mogę do Was zajrzeć. Trochę sobie już nadrobiłam postów. Trzymam za wszystkie kciuki, żeby ten dzień przyniósł nam więcej nadziei, że sukces jest już blisko. Trzymajcie się
Eweloka84, Paula_29, Czarnula87, Paula55 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny a co myślicie o suplementach dla starających się, warto czy wyrzucenie kasy? Ja na razie łykam folik, witamine d, magnez, B6, lniany olej i wiesia do owulki i od 2 miesięcy castagnus, mąz łyka witaminke d, omege3, magnez i B6 i folik......zastanawiam się czy coś do tego dorzucić, albo zmienićstarania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
ja - 2021 wyszło, że:
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
Zarzio, Encorton, Acard)
Guniaczek wrote:dziewczyny a co myślicie o suplementach dla starających się, warto czy wyrzucenie kasy? Ja na razie łykam folik, witamine d, magnez, B6, lniany olej i wiesia do owulki i od 2 miesięcy castagnus, mąz łyka witaminke d, omege3, magnez i B6 i folik......zastanawiam się czy coś do tego dorzucić, albo zmienić
-
no tak to bywa niestety... lekarz mi powiedział, że będzie mi trudniej zajśc w ciążę ale mam nadzieję , że juz ok będzie i bez jakiś przyktych niespodzianek.
Natomiast u mnie coś chyba się jednak @ rozkręca (suka ;P )ehh no cóż przeżyję to jakoś.
Guniaczek ja biore kwas foliowy i żelazo z wit. B6, B12 i kwasem fol.a jak @ się rozkręci to zaczynam brac siemie i wiesiołkaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 09:25
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
My staramy się zdrowo żrec, ale własnie np. wit d dość trudno jesienią i w ogóle z pokarmów wydobyć....
Myślę że castagnus coś na mnei już podziałał, bo 3 cykle temu jeszcze plamiłam między owulacją i okresem, zdarzało się, że plamiłam całe 2 tyg, a teraz ostatnie 2 cykle plamię tylko dzień przed okresem:) więc chyba coś się poprawiaDorotucha lubi tę wiadomość
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
ja - 2021 wyszło, że:
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
Zarzio, Encorton, Acard)
Eweloka84 wrote:no tak to bywa niestety... lekarz mi powiedział, że będzie mi trudniej zajśc w ciążę ale mam nadzieję , że juz ok będzie i bez jakiś przyktych niespodzianek.
Natomiast u mnie coś chyba się jednak @ rozkręca (suka ;P )ehh no cóż przeżyję to jakoś.
Guniaczek ja biore kwas foliowy i żelazo z wit. B6, B12 i kwasem fol.a jak @ się rozkręci to zaczynam brac siemie i wiesiołkaEweloka84 lubi tę wiadomość
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
ja - 2021 wyszło, że:
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
Zarzio, Encorton, Acard)
Ja tam się nie nakręcam bo w zeszłym cyklu miałam piękny wykres 15 wyższych temperatur po 37.2 37,3 a tu 16 dnia wyższej temperatury skok na 36,6 a rano @ więc póki nie będzie te minimum 18 wyższych to nawet nie myślę o ciąży, bo wiem jak się stresowałam przed pierwszą ciążą w 30 dc robiłam testy, traciłam kasę nerwy a na marne to szło. A stres podwyższa prolaktynę a moim wypadku było 68 ng/ml. Dlatego relaksik i do przodu
Eweloka84, Guniaczek lubią tę wiadomość
-
Guniaczek co do witamin ja brałam femibion, magnez w dużej dawce 500mg(jest taki preparat magnezin) wit B6 tez w dużej dawce 100-150 mg bo to podobno wydłuża fazę lutealną i wspomaga płodność(były takie badania) i oczywiście wiesiołek i siemię.
Mąż brał androvit, magnez, kompleks wit B ( tam tez jest kwas foliowy) i przede wszystkim dużą dawkę 1000mg wit C na poprawę ruchliwości plemnikówEweloka84, Guniaczek lubią tę wiadomość
-
Dorzucę mu wit. C i niech się bada, szkoda czasu na stres;)
Paula_29, Eweloka84 lubią tę wiadomość
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
ja - 2021 wyszło, że:
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
Zarzio, Encorton, Acard)
Dzien dobry kochane
Guniaczek ja bralam bodajze 4 cykle wit ale teraz na nowy cykl skonczyly mi sie i zamowilam kwasik plus b6 magnez i wiesiolek. Zobaczymy co zdziala taki zestaw
Eweloka poczekajmy co to bedzie jeszcze.... Chyba ze sie juz na dobre rozkrecila???
Wogole to mam jeszcze do was pytanko.... Czy jest to mozliwe ( A nie wydaje mi sie) zebym z dnia na dzien miewala identyczna temp? W poprzednim cyklu tak sie zdazalo i w tym tez... Zastanawiam sie czy z termomrtrem wszystko ok... Bo wydaje mi sie malo orawdopodobne zeby sie nie roznila nawet o 0,01 stopnia.
-
Paula55 wrote:Dzien dobry kochane
Guniaczek ja bralam bodajze 4 cykle wit ale teraz na nowy cykl skonczyly mi sie i zamowilam kwasik plus b6 magnez i wiesiolek. Zobaczymy co zdziala taki zestaw
Eweloka poczekajmy co to bedzie jeszcze.... Chyba ze sie juz na dobre rozkrecila???
Wogole to mam jeszcze do was pytanko.... Czy jest to mozliwe ( A nie wydaje mi sie) zebym z dnia na dzien miewala identyczna temp? W poprzednim cyklu tak sie zdazalo i w tym tez... Zastanawiam sie czy z termomrtrem wszystko ok... Bo wydaje mi sie malo orawdopodobne zeby sie nie roznila nawet o 0,01 stopnia.
narazie się jeszcze nie rozkręciła ale do wieczora kto wie (oby nie )
też tak miałam , że dwa dni pod rząd miałam identyczne tempki a mam termometr elektroniczny więc może tak miało bycWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 10:52