X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helołll dziewuszki!! :D a;e żescie napłodziły :P
    witam sie i znikam bo lece z męzusiem do miasta
    buziolki moje Rybeńki później wpadne flircik.gifflircik.gifflircik.gif

Czarnula87, Ania_84, Dorotucha lubią tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A własnie, macie jakis dobry sprawdzony przepis na biszkopt? Dodam, że mam mega duża blachę 35x25x7 i potrzebuję naprawdę dużego biszkoptu ;) takiego, żeby nie opadł :D

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze nigdy biszkopt nie opadl :)

Zawsze robie tak:
    - 5 bialek ubijam ze szklanka cukru (cukier po trochu dosypuje)
    Jak sie juz piekna piana ubije to:
    - 5 zoltek ( po jednym) dodaje i do kazdego zoltka po lyzce wody ( ubijam naprawde dlugo!!!!)
    Na koniec przesiewam 1,5 szklanki maki wsypuje do reszty i mieszam delikatnie ale dokladnie drewniana lyzka.
    Wylewam na blache wysmarowana margaryna i wysypana bulka tarta... :)
    Ostatnio ciocia specjalistka od ciast powiedziala ze rzuca soe na podloge goracy biszkopt wyjety w pieca i wtedy nie opada :) w sensie dzucasz blacha tak na ziemie zeby nie wypadl biszkopt :)

Chyba wszystko :)

Czarnula87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Dorotucha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Dorocia ja tez jestem starsza siostra :P i powiem ci ze choc z bratem dzieli nas 1,8 roku to mamy taki kontakt jak dalekie kuzynostwo :(

Co bedzie to bedzie wazne zeby zdrowe bylo :)
    Noo to dobrze ze jestescie bo juz myslalam ze pouciekaly wszystkie :) ide zobaczyc co tam z zupka, musze wlosy wyprostowac czy co bo wygladam jak matka polka sprzed 30 lat hahaha. W szlafroku, rozczochrana bez makijazu :)
    Ale iPada mam ze soba takze jestem z wami :)
    Ja mam siorę i kiedyś żarłyśmy sie jak pies z kotem dopiero doceniłyśmy siebie jak ja się z chaty wyprowadziłam. Teraz jest super :D Pewnie że oby Maleństwo było zdrowe :) ale fajnie tak sobie snuć plany :) Ja np od początku czułam że będzie córcia ale po pierwszym usg gdy mi ginka powiedziła ze synek będzie to latałam pod chmury a potem na kolejnym wyszła jednak bułeczka to ryczałam dwa dni bo już sobie tego synusia wyobrażałam jak tupta po domku i tak jakoś smutno mi było że go nie zobaczę na żywo ale to fanaberie kobiety w ciąży były i potem wariowałam ze szczęścia że jednak Córunie będzie. W drugiej ciąży z kolei czułam od początku że będzie chłopak i do dzisiaj tak mam, wiem że moje stracone bliźniaki były chłopcami :) a moja Córcia czasami mówi że dzieci tu są a potem mówi "dzidzi papa do dom" i pokazuje chmury" normalnie nie mogę z tego :D dlatego wiem że chłopaki tu są. Kiedys mówiono że dzieci mają wyimaginowanych przyjaciół a ja wierzę że one stracone maleństwa widzą które przychodzą by się z nimi bawić :)
    Przepraszam że tak wyjechałam z tym poronieniem ale tak jakoś mnie naszło bo moja Córcia znowu mówi że dzieci są :)

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo rany. Moze ona to czuje... :) dzieci maja inna wrazliwosc, inne mysli...
    Cudownie ze tak do tego podchodzisz. A opowiadalas jej o tych dzieciaczkach???
    Ja wiem ze moja mama stracila ciaze... Ale nigdy mi o tym nie powiedziala... Taka kiedys mi wspomnial w jednej naszej takiej szczerej rozmowie... Ale nigdy wiecej. Teoche zaluje ale nie mialam jej odwagi o to zapytac... Skoro sama nigdy nie powiedziala to moze dla niej to za trudne. Zreszta mama nigdy nie byla wylewna.
    Dlatego zapytalam czy jej mowilas o dzieciaczkach...
    Ja bym (odpukac) chyba powiedziala.

Jej... Ty masz juz jedna taka kochana krolewne... :) ja tez chce :) choc z syna tez byla bym przeszczesliwa :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Dorotucha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Oo rany. Moze ona to czuje... :) dzieci maja inna wrazliwosc, inne mysli...
    Cudownie ze tak do tego podchodzisz. A opowiadalas jej o tych dzieciaczkach???
    Ja wiem ze moja mama stracila ciaze... Ale nigdy mi o tym nie powiedziala... Taka kiedys mi wspomnial w jednej naszej takiej szczerej rozmowie... Ale nigdy wiecej. Teoche zaluje ale nie mialam jej odwagi o to zapytac... Skoro sama nigdy nie powiedziala to moze dla niej to za trudne. Zreszta mama nigdy nie byla wylewna.
    Dlatego zapytalam czy jej mowilas o dzieciaczkach...
    Ja bym (odpukac) chyba powiedziala.

Jej... Ty masz juz jedna taka kochana krolewne... :) ja tez chce :) choc z syna tez byla bym przeszczesliwa :)

Moja córcia to była pierwszym testem ciążowym :) zanim testowałam podeszła przytuliła mój brzuch i powiedziała "dzidzi" my zamarliśmy i poleciałam testa robić i doznałam szoku bo 2 krechy były. Potem do poronienia przychodziła i całowała mój brzuch :) gdy wróciłam ze szpitala podeszła przytuliła mój brzuch i mówi "dzidzi papa" i od tej pory już nie mówiła do brzucha i nie całowała go. Dzieci widzą wiecej niż my i czują więcej :) podobno dopóki nie zaczną normalnie mówić. Może dlatego ona nie chce normalnie mówić bo się buntuje gdy uczę ją słówek żeby powtarzała i mówi "mama doś doś " i gada po swojemu ;) zmusić jej nie zmuszę ma dopiero 2,5 roku ale dziwne to wszystko :) czasami myślę że zwariowaliśmy z mężem ;)

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szok normalnie. Nie mialam pojecia ze dzieci az tak wszystko wyczowaja....
    Nie znam twojej corci ale az mi sie cieplo w serduszku zrobilo :) takie to wszystko magiczne co piszesz :) i takie cudowne :)

Mala doczeka sie rodzenstwa i znowu beda buziaczki i przytulaski :)

Czarnula87, Dorotucha, Ania_84 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Dorotucha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Szok normalnie. Nie mialam pojecia ze dzieci az tak wszystko wyczowaja....
    Nie znam twojej corci ale az mi sie cieplo w serduszku zrobilo :) takie to wszystko magiczne co piszesz :) i takie cudowne :)

Mala doczeka sie rodzenstwa i znowu beda buziaczki i przytulaski :)
    A najlepsze że z tym szpitalem gdy się z nią żegnałam powiedziałam tylko: "mama jedzie dada bądź grzeczna słuchaj taty i ładnie śpij" bo ona beze mnie nie umiała wtedy zasypiać. Mążu mi wtedy tylko napisał "myślałem że będę miał nockę z głowy że się za tobą zaryczy a ona tylko "mama dada?" tak dada- przytuliła misia i zasnęła w 5 minut ". Dlatego uważam że nie można mówić że dzieci nic nie wiedzą nie rozumieją. Bo ludzie tak mówią. Zobaczysz jak Twój Bąbelek będzie Cię zaskakiwał :D

Czarnula87, Ania_84 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym to jest diabłem wcielonym demoluje chatę, pyskuje po swojemu że ch.olera człowieka bierze, strzela fochy i inne jazdy :) ale po kim ma być spokojna jak ojciec i matka waryjoty a zwłaszcza tatuś ;)

Czarnula87, Ania_84 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę po swoim Michasiu że rozumie baaardzo dużo. Chociażby jak poklóciliśmy się raz z Piotrkiem, ja się popłakałam (ach ten pms) i mały do mnie podszedł dał mi buzi, pogłaskał mnie ale jak zobaczył że ja się bardziej rozkleiłam to poszedł sam po Piotrka do kuchni i za rękę go do mnie przyprowadził :]

Ania_84, Dorotucha lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czytam o Waszych szkrabach :) i az mi sie cieplo robi :D

Dorotucha lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Ja widzę po swoim Michasiu że rozumie baaardzo dużo. Chociażby jak poklóciliśmy się raz z Piotrkiem, ja się popłakałam (ach ten pms) i mały do mnie podszedł dał mi buzi, pogłaskał mnie ale jak zobaczył że ja się bardziej rozkleiłam to poszedł sam po Piotrka do kuchni i za rękę go do mnie przyprowadził :]
    Ludzie nie doceniają dzieci a one są baaaardzo mądre i nawet gdy nie patrzą widzą wszystko co dookoła nich się dzieje :)
    Mądry Malec :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj tesć po niego przyjechał. Wyciągnełam koszulkę z laurkami dla teściów od Michasia, a on jak go tylko ubrałam bez mówienia wziął i poleciał do dziadka mu dać :D

Dorotucha, Ania_84 lubią tę wiadomość

• Dorotucha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    tak czytam o Waszych szkrabach :) i az mi sie cieplo robi :D
    Aneczko Twój Szkrabek niedługo też będzie Cię zadziwiał bo jeżeli już nie siedzi w Twoim brzuszku to szykuje się do startu i niedługo się ujawni a wtedy armagedon będzie ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu :D

Ania_84, Czarnula87 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Wczoraj tesć po niego przyjechał. Wyciągnełam koszulkę z laurkami dla teściów od Michasia, a on jak go tylko ubrałam bez mówienia wziął i poleciał do dziadka mu dać :D
    Super Mały :) Kochany Misiu :D

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakuuy to takie slodkie ;) normalnie nie moge sie doczekac ;)

Dziewczynki ja uciekam na chwile. Moj dzwonil zeby mu flaszeczke schowac do lodowki :) musze rosolek skonczyc, wlosy wyprostowalam ale ogarne tu jeszcze.... Buziam was chwilowo :)

Ania_84, Dorotucha, Czarnula87 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poki co w domu mam 3 szkraby
    1.maz :D zadzwnie nie raz.. nie wiem czy nie raz smiac sie cyz plakac
    2.kocica.. wariat i armagedon to jej imiona zastepcze- Kami - od Kamikadze :D
    3 psiak :D wariat ledwo chodzi na tylnych łapach a na panny jakims cudem zawsze wychodzi :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahha, mlody wziął ołówek zaczął rysowac po kartce ale bardziej mu się spodobal dźwiek ołówka na meblach, no i takie ochy i achy a jak się spojrzał na nie że mam złą minę to od razu och! i głowa w dół, podszedł i dał buzi :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczycie jak potem będziemy się szystkie wymieniały takimi historiami :D Ja mam przeczucie, że każda z nas będzie miała ten rok szczęśliwy Fasolkowy :D

Dorotucha, Eweloka84 lubią tę wiadomość

• Dorotucha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Poki co w domu mam 3 szkraby
    1.maz :D zadzwnie nie raz.. nie wiem czy nie raz smiac sie cyz plakac
    2.kocica.. wariat i armagedon to jej imiona zastepcze- Kami - od Kamikadze :D
    3 psiak :D wariat ledwo chodzi na tylnych łapach a na panny jakims cudem zawsze wychodzi :D
    No to masz wesoło :) ja też bym chciała psiaka ale jakoś na razie się wstrzymujemy póki co :)
    Lecę przygotować masę na kotlety mielone i zaraz wracam do Was :)

2nn3dqk3jjvpzuar.png
‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ