Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Eweloka84 wrote:aaaa hahahah bo bez mojego miska spac nie umiem
za duzo miejsca w łóżku
Eweloka84 lubi tę wiadomość
-
To Aneczko teraz ladnie sie wyleczysz i za troszke bedziemy swietowac twoje dwie krechy
ja juz pomalu soczek na ta okazje szykuje
Ojj Ewelcia bidulko.... Ale czego sie dla kropka nie robi
Mi ostatnio pobierali krew bo chce ta tarczyce skontrolowac ale wyniki bede miec dopiero na wizycie u lekarza we wtorek.
No i dostalam za darmo szczepionke na grype bo tu wszystkim ciezarnym zalecaja bardzo.
Ewelcia tak sie ciesze ze juz jutro pttylko 7,5 godz w pracy i weekend
-
Ewelinko tak jak Ania pisala... Niby zalecaja ze przy staraniach powinno byc ok 1. Ale moja dr endokrynolg nic takiego nie mowila jak byla. W pl na wizycie. Ja mialam jak widzialas ponad 7 i sie udalo
Dr kazala mi sie absolutnie nie denerwowac, ze to nie grozi ale od razu trzeba leki podac.
Sama juz nie wiem. Moze chciala mnie uspokoic
Co do reszty Kochana to ja mialam tylko morfologie, bete i progesteron ale ten spr juz w normach dla ciezarnych...
Wydaje mi sie ze twoje sa ok. Jedynie to tsh mogla bys skonsultowacEweloka84 lubi tę wiadomość
-
no właśnie z tym TSh to juz cyrki
no spoko dziekulski :* pójde do gienka to mi powie co i jak, chociaz progesteron mógłby byc troche wyzszy bo to po owulce a moze jest ok ehh ze nie mam lekarza w rodzinie
Ania_84, Dorotucha lubią tę wiadomość
-
Ewelcia co do TSH - ja mialam 5,14 w maju dali mi na zbicie ..i zbilo mi do 1,84 a teraz mialam 1,89 wiec tez jetsem blisko 2 i sie zastanwiam czy nei powinnamjeszcze zbic..ale pki co bede robila co meisiac
-
Paula55 wrote:A ńie masz norm do progesteronu na wyniku podanych???
Ja wlasnie mialam ale tylko dla nie ciezarnych hehe
TSH - 2,20 uIU/ml ( normy 0,25- 5,00)
Progesteron 10,96 ng/ml ( 0,25-0,54 f. folik/ 0,25-6,22 f. owul./1,50-20,oo f. lut./ <0,41 menop.)
Prolaktyna 18,63 ng/ml ( 5,00- 35,00 f. owulacyjna, 0,70-19,00- menop. -
Ania_84 wrote:Ewelcia co do TSH - ja mialam 5,14 w maju dali mi na zbicie ..i zbilo mi do 1,84 a teraz mialam 1,89 wiec tez jetsem blisko 2 i sie zastanwiam czy nei powinnamjeszcze zbic..ale pki co bede robila co meisiac
kurfa lekarze...
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Eweloka84 wrote:szczerze mówiac to ja nigdy nie robiłąm takich badan dopiero sama poszłam i ten gienek mi powiedzial
kurfa lekarze...
-
moe ci da jeszcze na FT3 i Ft4 - dalsze atrczycwe..bo moze masz np lekka niedoczynnosc , ja odrazu poznalam ze moja tarczyca robi mi figle jak tylam w oczah mimo iz duzo rucu mialam i ograniczalam jedzenie bylam ospala nic mi sie nei chcialo
-
Eweloka84 wrote:aq zreszta nie bede Wam doopy zawracac
pójde to sie dowiem i juz :*
-
a w ogole to teraz tak do mnie dotarłlo jak robiląm badania , że czy po poronieniu czy po pozamacicznej żaden gienek mnie nie wysłala na zadne badania
kurfa polityka fest..
no tez o ft3 i 4 myslalam ale najperw kazał tylko TSH zrobicAnia_84 lubi tę wiadomość
-
Eweloka84 wrote:a w ogole to teraz tak do mnie dotarłlo jak robiląm badania , że czy po poronieniu czy po pozamacicznej żaden gienek mnie nie wysłala na zadne badania
kurfa polityka fest..
no tez o ft3 i 4 myslalam ale najperw kazał tylko TSH zrobicEweloka84 lubi tę wiadomość
-
bo moja koleznaka po poronieniu miala pelenkomplet badan w ciagu 3 miesiecy miala zrobic