Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhhhh...

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • konwalie86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no może i co dalej? jak obserwować tempka powinna spadać czy utrzymywac się?

<pamiętaj, że dziś jest pierwszy dzień reszty Twojego życia>
    ten przystojniak po lewej to mój Jaś :-)
    eiktd5qpodukqm4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalie86 wrote:
    no może i co dalej? jak obserwować tempka powinna spadać czy utrzymywac się?

jeśli była to powinna się utrzymywać w wyższych temperaturach; dobrze by było jakby program sam ci wyznaczył prawdopodobną, ale masz temperatury z róznych godzin więc to nie jest zbyt miarodajne

• konwalie86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic trzeba po prostu poczekać...

eiktd5qpodukqm4y.png
  • konwalie86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakiś senny dziś dzień...piję kawę i ziewam;-)

eiktd5qpodukqm4y.png
  • konwalie86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Biedornce sa takie zestawy ciastoliny dla dzieciaków...młody miał radochę

eiktd5qpodukqm4y.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik super zdjęcia, Ty jesteś z Rudy, a robicie zdjęcia w studiu czy dojeżdżacie do klienta? Bo ja z Krakowa jestem

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Inusia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie moja najlepsza kumpela wypięła się na mnie dupą, że tak powiem...

A cała sprawa wygląda mniej więcej tak w skrócie...

Mój M ma siostrę, która prowadzi ze swoją koleżanką żłobek i sklep. Sklep jest na siostrę mojego M, a żłobek na tą jej koleżankę. No i teraz sytuacja jest taka, że ja nie zdążyłam się nigdzie normalnie zatrudnić zanim zaszłam w ciążę, więc teraz musimy pokombinować żebym była gdzieś zatrudniona "na niby", wiecie o co chodzi :) Żeby mieć kasę na zwolnieniu i macierzyńskim. No i ja powiedziałam mojemu M żeby się tym zajął i coś załatwił. I mój M oznajmił mi wczoraj, że rozmawiał z tą swoją siostrą i ona zaproponowała żeby mnie zatrudnić w żłobku lepiej, a nie w sklepie żeby nie było po rodzinie w razie czego. No i teraz sedno sprawy :) Pisałam wieczorem z moją kumpelą i ona się zapytała czy się w końcu będę gdzieś zatrudniała? A ja napisałam, że chyba zatrudnię się w żłobku, ale jeszcze nic pewnego. A ona ni z gruchy ni z pietruchy jak zaczęła na mnie najeżdżać z tekstami typu "Widzę, że podłapałaś mój pomysł? Wiedziałam że tak będzie. Swoją drogą fajna z Ciebie koleżanka, wiedziałaś że ja będę chciała się tam zatrudnić jak zajdę w ciąże bo Ci mówiłam. Nie mam już z tobą o czym gadać, żegnam!"

A ja kochane moje kompletnie nie kojarzyłam tej rozmowy z nią, serio! Teraz jak sięgam pamięcią to faktycznie może i była o tym mowa, ale jak mój M o tym wspomniał to kompletnie nie miałam tego w głowie! Mogła mi normalnie po ludzku przypomnieć, że ona miała przecież taki plan co do tego żłobka to bym mojemu M powiedziała, żeby sobie darował żłobek, że poszukamy gdzie indziej, tym bardziej że ja jeszcze nic nie załatwiłam, to była tylko propozycja. A ona odrazu naskoczyła z grubej rury, jeszcze mi pojechała potem w dalszej wiadomości, ale to nie istotne.

Powiem Wam, że byłam w szoku i nie spodziewałam się tego po niej... Byłam cały wieczór roztrzęsiona i zapłakana no bo zaskoczyła mnie, a ja naprawdę zapomniałam :( Opowiedziałam wszystko mojemu M, on się zdenerwował, że ja się teraz tylko niepotrzebnie denerwuje przez takie coś. Kazałam mu odmówić siostrze, ale powiedział, że on nie będzie teraz szukał i kombinował po obcych skoro ma możliwość w rodzinie, tylko dlatego, że ona może kiedyś zajdzie w ciążę i by chciała tam iść. Już sama nie wiem czy on ma rację, czy powinien odpuścić :/ Niby prawda jest taka, że ta moja kumpela nie jest w ciąży jeszcze i zapierała się, że narazie nie planują na pewno, że jeszcze muszą poczekać itd, a zrobiła aferę jak nie wiem co! Poza tym nawet gdyby zaszła teraz to wyjście jest bo ona mogłaby się zatrudnić w tym sklepie u siostry mojego M. Co by nie było wystarczy normalnie porozmawiać, a nie od razu się żegnać.

Masakra, rozpisałam się :) Ale może Wy coś doradzicie??? Bo mi ręce opadły... :(

"Są w życiu rzeczy,o które warto walczyć do samego końca..."
    dxom2n0axvrn3fue.png
    akeuxzkrjqh8xpez.png
  • konwalie86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inusia wrote:
    Generalnie moja najlepsza kumpela wypięła się na mnie dupą, że tak powiem...

A cała sprawa wygląda mniej więcej tak w skrócie...

Mój M ma siostrę, która prowadzi ze swoją koleżanką żłobek i sklep. Sklep jest na siostrę mojego M, a żłobek na tą jej koleżankę. No i teraz sytuacja jest taka, że ja nie zdążyłam się nigdzie normalnie zatrudnić zanim zaszłam w ciążę, więc teraz musimy pokombinować żebym była gdzieś zatrudniona "na niby", wiecie o co chodzi :) Żeby mieć kasę na zwolnieniu i macierzyńskim. No i ja powiedziałam mojemu M żeby się tym zajął i coś załatwił. I mój M oznajmił mi wczoraj, że rozmawiał z tą swoją siostrą i ona zaproponowała żeby mnie zatrudnić w żłobku lepiej, a nie w sklepie żeby nie było po rodzinie w razie czego. No i teraz sedno sprawy :) Pisałam wieczorem z moją kumpelą i ona się zapytała czy się w końcu będę gdzieś zatrudniała? A ja napisałam, że chyba zatrudnię się w żłobku, ale jeszcze nic pewnego. A ona ni z gruchy ni z pietruchy jak zaczęła na mnie najeżdżać z tekstami typu "Widzę, że podłapałaś mój pomysł? Wiedziałam że tak będzie. Swoją drogą fajna z Ciebie koleżanka, wiedziałaś że ja będę chciała się tam zatrudnić jak zajdę w ciąże bo Ci mówiłam. Nie mam już z tobą o czym gadać, żegnam!"

A ja kochane moje kompletnie nie kojarzyłam tej rozmowy z nią, serio! Teraz jak sięgam pamięcią to faktycznie może i była o tym mowa, ale jak mój M o tym wspomniał to kompletnie nie miałam tego w głowie! Mogła mi normalnie po ludzku przypomnieć, że ona miała przecież taki plan co do tego żłobka to bym mojemu M powiedziała, żeby sobie darował żłobek, że poszukamy gdzie indziej, tym bardziej że ja jeszcze nic nie załatwiłam, to była tylko propozycja. A ona odrazu naskoczyła z grubej rury, jeszcze mi pojechała potem w dalszej wiadomości, ale to nie istotne.

Powiem Wam, że byłam w szoku i nie spodziewałam się tego po niej... Byłam cały wieczór roztrzęsiona i zapłakana no bo zaskoczyła mnie, a ja naprawdę zapomniałam :( Opowiedziałam wszystko mojemu M, on się zdenerwował, że ja się teraz tylko niepotrzebnie denerwuje przez takie coś. Kazałam mu odmówić siostrze, ale powiedział, że on nie będzie teraz szukał i kombinował po obcych skoro ma możliwość w rodzinie, tylko dlatego, że ona może kiedyś zajdzie w ciążę i by chciała tam iść. Już sama nie wiem czy on ma rację, czy powinien odpuścić :/ Niby prawda jest taka, że ta moja kumpela nie jest w ciąży jeszcze i zapierała się, że narazie nie planują na pewno, że jeszcze muszą poczekać itd, a zrobiła aferę jak nie wiem co! Poza tym nawet gdyby zaszła teraz to wyjście jest bo ona mogłaby się zatrudnić w tym sklepie u siostry mojego M. Co by nie było wystarczy normalnie porozmawiać, a nie od razu się żegnać.

Masakra, rozpisałam się :) Ale może Wy coś doradzicją wkurzyćie??? Bo mi ręce opadły... :(
    znam te fantastyczne rodzinne zagrywki
    po1 NIE WOLNO CI SIĘ DENERWOWAĆ-to chyba jasne
    po2 skoro tak Cię zaatakowała warto pomyśleć czy na pewno jest Twoją przyjaciólką...mozę poczekaj kilka dni emocje opadną i pogadaj z nią na spokojnie, ze nie skojarzyłaś rozmowy i nie zrobiłaś tego żeby ją wkurzyć, poza tym w tej chwili bardziej potzrebujesz pracy niż ona...chyba powinna to zrozumieć

eiktd5qpodukqm4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam poodbnie jak koleżanka wyżej. Nie denerwuj się bo nie warto i nie możesz :p Po drugie taka koleżanka to sorry ale widać jaka jest naprawdę. Olej ją, poczekaj kilka dni. Ty bardziej teraz tego potrzebujesz, ona nie, więc nie wiem o co ona robi halo.

Główka do góry :]

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja mysle zebys nie patrzyla na to ze kolezank kiedys moze byc w ciazy...
    Patrz teraz na siebie na wasze dobro!
    Z kolezanka za pare dni porozmawiaj i wytlumacz jej ze przeciez moze tam do kolezanki isc.. Z reszta to Twoja rodzina masz chyba wieksze prawo niz ona bo kiedys o tym se wspomniala...
    Nie denerwuj sie kochana, mysl o was przede wszystkim ;)

Czarnula87 lubi tę wiadomość

• konwalie86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra laseczki spadam sprzątać łazienkę po powodzi bo małżon usunął awarię zajrzę później papatki

eiktd5qpodukqm4y.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane nawet nie czytam tego co nadrukowałyście chciałam się tylko przywitać i życzyć Wam miłego dzionka :D wpiszę tylko tempkę i lecę do Siorki ;) buziaki trzymajcie się :D

Czarnula87, Eweloka84 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Inusia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tym bardziej jestem w szoku, że ona tak się wczoraj zachowała bo nigdy wcześniej się to nie zdarzyło. Zawsze byłyśmy wobec siebie szczere, zawsze jak którejś coś nie pasowało to sobie wyjaśniałyśmy, a wczoraj...abstrakcja w ogóle! Ale żebym ja pamiętała gadkę na ten temat to od razu kazałabym mojemu M pominąć żłobek dla świętego spokoju, ale ja na śmierć zapomniałam!

dxom2n0axvrn3fue.png
    akeuxzkrjqh8xpez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inusia wrote:
    Ja tym bardziej jestem w szoku, że ona tak się wczoraj zachowała bo nigdy wcześniej się to nie zdarzyło. Zawsze byłyśmy wobec siebie szczere, zawsze jak którejś coś nie pasowało to sobie wyjaśniałyśmy, a wczoraj...abstrakcja w ogóle! Ale żebym ja pamiętała gadkę na ten temat to od razu kazałabym mojemu M pominąć żłobek dla świętego spokoju, ale ja na śmierć zapomniałam!

A może ona zazdrosna jest, że jesteś w ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak na chwilkę z innej beczki :D Przyszedł właśnie prezent na walentynki dla mojego mężulka :D http://allegro.pl/ocieplacz-na-siusiaka-prezent-smieszny-walentynki-i3868266224.html zamówiłam słonika - super wykonanie, bardzo łądnie i dokładnie zrobione, przyjemne w dotyku i prześłiczne :D a wysyłka szybciuteńka!!

sądzę, ze trafię z tym śmiechoym prezencikiem, bo mężu wczoraj się śmiał, że w takie mrozy jak stoi na podjeździe na stacji to się boi że mimo dwóch par kaleson jajka mu odpadną :D

Dorotucha lubi tę wiadomość

• Inusia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, ale powiem Ci Ola, że przez moment o tym pomyślałam, choć to głupie. Niby ona mówiła mi, że ona by chciała już drugiego dzidziusia (bo mają córcie prawie 2 letnią też), ale jej mąż nie chce jeszcze i nie może pracy znaleźć więc narazie nie ma mowy.

dxom2n0axvrn3fue.png
    akeuxzkrjqh8xpez.png
  • Inusia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Dziewczyny ja tak na chwilkę z innej beczki :D Przyszedł właśnie prezent na walentynki dla mojego mężulka :D http://allegro.pl/ocieplacz-na-siusiaka-prezent-smieszny-walentynki-i3868266224.html zamówiłam słonika - super wykonanie, bardzo łądnie i dokładnie zrobione, przyjemne w dotyku i prześłiczne :D a wysyłka szybciuteńka!!

sądzę, ze trafię z tym śmiechoym prezencikiem, bo mężu wczoraj się śmiał, że w takie mrozy jak stoi na podjeździe na stacji to się boi że mimo dwóch par kaleson jajka mu odpadną :D

Ooo, super :) Ja też planuję zamówić. Szybko Ci przyszło?

dxom2n0axvrn3fue.png
    akeuxzkrjqh8xpez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inusia wrote:
    Ooo, super :) Ja też planuję zamówić. Szybko Ci przyszło?

W środę wieczorem zamawiałam i płąciłam przez payU więc od razu wpłatę mieli a pół godizny temu listonosz mi do domu przyniosła przesyłkę :]

Inusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inusia wrote:
    Nie wiem, ale powiem Ci Ola, że przez moment o tym pomyślałam, choć to głupie. Niby ona mówiła mi, że ona by chciała już drugiego dzidziusia (bo mają córcie prawie 2 letnią też), ale jej mąż nie chce jeszcze i nie może pracy znaleźć więc narazie nie ma mowy.

wiesz, ale mimo wszystko ona chce, więc to tak różnie jest.

Moja przyjaciółka też była zazdrosna jak się okazało, ze ja w ciązy jestem, ja wpadłam, zwyczajnie :] nie planowałam, krótko się znaliśmy z Piotrkiem, a oni byli już po ślubie dwa lata i dopiero dojrzewali do decyzji o dziecku, tzn ona chciała ale to tak wiesz niby tak niby nie. I bardoz to odczułam że jest zazdrosna... ale na szczęście szybko jej przeszło jak zaczęli się starać, sporo gadałyśmy, wypytywała sporo jak to jest i niedługo później w ciąże zaszła :] byłam dla niej mega wsparciem :]

‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ