Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trudno z ciastem. Kiedys musial byc pierwszy raz z ladowaniem w koszu :P

Ooo fajnie z ta chinska :) za mna mc chodzi ale dzis chce zrobic dobry obadek wiec nie tym razem :)
    Kochana mnie tez czasem podbrzusze boli. I to roznie. Czasem jak na @ troche czasem tak ciagnie... Ale chyba rosniemy.
    Ja jestem przerazona bo wczoraj rano na pusty zoladek juz mialam pokazny brzuszek :P nie mowie jaki mam popoludniu hahaha. Musze myslec o spodniach z guma bo w dzinsy nie ma szans sie zmiescic a waga stoi w miejscu.
    Ojj szybko czas leci :)

A ty co tam ostatnio na zakupkach upatrzylas ciekawego? Ja wczoraj w aleim u nas widzialam take piekne rzeczy i za pol darmo!!! Az mnie korcilo ale moj t mnie szybko z tamtad zabral :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe tez juz bym kupowala te cudne malutkie rzeczy :)
    Wczoraj ta poduche tylko, nie powiem ze duzo lepiej sie wyspalam ale mysle że i tak sie przyda zwlaszcza pozniej :p
    Ja juz od swiat nosże spodnie z guma hehe :) ok 2-3 kg przytylam..
    A Ty chudziutka jestes to dlatego brzuszek zaczyna sie juz pokazywac :)

Co do boli to mam od poczatku, ale teraz podobno macica najbardziej rosnie i jest to dosc odczuwalne..

Ty myszko chcesz rodzic w pl czy tam?

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie tyle ciuszki widzialam co zestaw swietnych butelek za kilka £ i sterylizator do butelek (na 4szt) za 10£ :)
    Ale ciuszki tez piekne :)
    Kurcze tez kupie ta poduche ale jeszcze nie teraz . Poczekam ze wszystkim do 2 trym...
    No to sama widzesz ze nie ma sie czym martwic :) rosniecie poprostu :) dopoki nic gorszego sie nie dzieje i nie boli bardzo to traeba z tym zyc :)

A ja bede rodzic w Szkocji kochana... Tu mam swja polozna, mojego T. W pol musiala bym byc bez T bo my mamy w pracy urlop z gory narzucony a dowolnych dni do wybrania jest tylko 5 w roku. I nie chciala bym byc tam bez niego.
    Poza tym moja mama sie zadeklarowala ze przed porodem tu przyleci i mi troszke pomoze :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki, witam sie i spadam jeszcze polezec z meżusiem w wyrku.. pogoda u mnie taka do bani jak i moj nastrój i tempka hahah :P

Paula55, Ruda27 lubią tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha... Ja mam dylemat co do porodu..
    Tzn chce w pl, ale teraz wychodza sprawy finansowe, ubezpieczenie itd.. Boje sie tu rodzic, nie znam szpitala, sprzetu itd :/
    Pozniej duzo pspierow do zalatwiania, ale musze zrobic co w mojej mocy zeby w pl rodzic... Zobaczymy jak to bedzie..

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i to jest druga sprawa:) bo ja mam tu w uk ubezpieczenie. W pl nie mam.
    Poza tym od znajomych nasluchalam sie takich pozytywnych opini. Do poodow tutaj... To za co w pl placisz ciezkie pieniadze tu w uk masz za darmo! Zreszta juz pisalam o podejsci mojej poloznej. W pl mogla bym tylko o tym pomarzyc...

Mam znajoma ktora rodzila w pl a normalńie mieszka tu w uk. Poleciala na urlop do pl i pzedwczesńie zaczela rodzic...
    Jak sie potem okazalo wystawili jej taki rachunek ze o malo nie padla na zawal... Oprocz calej opieki okoloporodowej doszedl dosc dlugi czas przebywania wczesniaka na oiomie...
    Nie wiem jak to w sumie zalatwili ale wiem ze przez prawnikow cos Zalatwiali bo pol zycia by sie nie wyplacili...
    Musiala bys sie zorientowac jak to wyglada...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    hej laseczki, witam sie i spadam jeszcze polezec z meżusiem w wyrku.. pogoda u mnie taka do bani jak i moj nastrój i tempka hahah :P

Czesc Ewelcia :) odpoczywajcie leniuszki :) w koncu dzis niedziela :)

Eweloka84 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ubezp europejskie, jakbym rodzila przed czasem to mam z austriackiego ubezp sciagane, ale jakw terminie to juz sama musialabym placic.. A tego nie przewidze niestety :/ do tego wlasnie pozniej jakies wizyty z maluszkiem to tez ńie wiem jak wyglada ile kosztuje.. Ale tu rodzic nie chce :/

Ewelinka nie lam sie, tempa jeszcze moze skoczyc :) leniuchujcie sobie golabki :)

Eweloka84 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowisz Kochana o tej karcie europejskiej??? Tez ja mam. Ale mimo wszystko bede rodzic w uk.
    No wlasnie. Bo to nie sam porod ale potem przeciez sa wizyty u lekarza itp.... I wiadomo ze po porodzie nie od razu wrocisz do Austri.. Kurde to chyba dosc skomplikowane. Musisz Kochana bardzo dokladnie sie dowiedziec co i jak zeby potem sie nie potrzebnie jeszcze nie denerwowac....

A moja przyjaciolka dzis rodzi :) o 9 miala miec juz wywolywany porod bo na dzis ma termin :) tak czekam na wiesci ze mnie rozniesie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Inusia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) Wpadłam się przywitać! Jak nastroje niedzielne? Bo mój nawet niezły. Też czuję czasem podbrzusze, ale mam nadzieję, że to normalne i wszystko jest ok ;)

Paula, szkoda z tym ciastem :/ Pewnie smaka miałaś ;) Następnym razem na pewno wyjdzie!

u nas mąż będzie zaraz wafelki robił :D

Udanej niedzieli mordeczki0winked.gif

"Są w życiu rzeczy,o które warto walczyć do samego końca..."
    dxom2n0axvrn3fue.png
    akeuxzkrjqh8xpez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwietniu rodzi moja kolezanka z wegier, wiec na tej samej zasadzie chce bo tu mieszka a na wegrzech chce rodzic, wiec od niej dowiem sie wszystkiego jak wygladala sprawa papierkowa itd.. A teraz dowiem sie w pl i tutaj w ubezpieczalni jak to wyglada.. Sam porod to u nas koszt 1500 zl to bym prebolala, ale nie wiem jak to dalej wyglada z jakimis wizytami itd..

To daj znac co z kolezanka :) jak dlugo rodzila i co ma ;)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a mnie ząb boli od rana. Jutro lecę do dentysty, trzeba to wyleczyć zawczasu

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inusia wzajemnie milej niedzieli :)
    Ja leze, moj zmyw naczynia :p
    Nastroj w miare ok, gdyby nie te podbrzusze bolace, ale jest ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Hej, a mnie ząb boli od rana. Jutro lecę do dentysty, trzeba to wyleczyć zawczasu

Wspolczucia.. Mi sie ulamal jakies 3 tyg temu :/ narazie nie boli, ale wczoraj zaczal z drugiej strony bolec.. Mam nadzieje ze wytrzymam do 22 lutego jak pojedziemy do pl...

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Nastroje jak najbardziej ok :)
    No szkoda casta ale coz zrobic...
    Ejj ja wogole jakas mega slaba jestem :( nie wiem co sie dzieje... Kurde a chcialam isc zupke nastawiac....
    Dam znac kochana co i jak :) mam nadzieje ze szybko i w miare bezbolescie jej pojdzie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    W kwietniu rodzi moja kolezanka z wegier, wiec na tej samej zasadzie chce bo tu mieszka a na wegrzech chce rodzic, wiec od niej dowiem sie wszystkiego jak wygladala sprawa papierkowa itd.. A teraz dowiem sie w pl i tutaj w ubezpieczalni jak to wyglada.. Sam porod to u nas koszt 1500 zl to bym prebolala, ale nie wiem jak to dalej wyglada z jakimis wizytami itd..

To daj znac co z kolezanka :) jak dlugo rodzila i co ma ;)

u nas poród w szpitalu jest płatny tylko wtedy gdy nie ma do niego wskazań, czyli ciąża przebiega bezproblemowo - wówczas możesz rodzić w szpitalu odpłatnie, ok 400-500 euro.
    Jeśli były w czasie ciąży komplikacje poród w szpitalu darmowy.

a jeśli ciąża była bez komplikacji a my nie chcemy płacić za szpital - rodzimy w domu pod okiem położnej ;)

ja wybiorę opcje szpitala - nawet jeśli będę musiała płacić!

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ńormalnie zdrowe kobiety musza placic za porod w szpitalu??????? Bo nie wiem czy dobrze zrozumialam..
    Jesli masz ubezp i ciaza jest ok to i tak za porod w szpitalu musisz placic????

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Anastazja to jeszcze gorsza opcja..
    Nie chcialabym w domu rodzic :/
    Ja che u siebie, bo to dobry szpital. Jest swietnie wyposazony w sprzet di ratowania dziecka,, to jest dla mnie wazne, bo nie wyobrazam sobie ze rodze w szpitalu a pozńiej mi dziecko biora i zawoza gdzie indziej jakby co..
    Zobaczymy jak to bedzie, mam nadzieje ze to sie nam ulozy i bede w pl mogla rodzic przy rodzinie i bliskich..

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Czyli ńormalnie zdrowe kobiety musza placic za porod w szpitalu??????? Bo nie wiem czy dobrze zrozumialam..
    Jesli masz ubezp i ciaza jest ok to i tak za porod w szpitalu musisz placic????

dokładnie tak, ponieważ tu naturalną formą porodu jest poród w domu....
    masakra co nie ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego Holandia ma największy odsetek umieralności noworodków w Europie i właśnie dlatego mimo wysokich kosztów ja od razu zapisuję się na płatny poród w szpitalu

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 655 656 657 658 659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ