Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
No trudno z ciastem. Kiedys musial byc pierwszy raz z ladowaniem w koszu
Ooo fajnie z ta chinskaza mna mc chodzi ale dzis chce zrobic dobry obadek wiec nie tym razem
Kochana mnie tez czasem podbrzusze boli. I to roznie. Czasem jak na @ troche czasem tak ciagnie... Ale chyba rosniemy.
Ja jestem przerazona bo wczoraj rano na pusty zoladek juz mialam pokazny brzuszeknie mowie jaki mam popoludniu hahaha. Musze myslec o spodniach z guma bo w dzinsy nie ma szans sie zmiescic a waga stoi w miejscu.
Ojj szybko czas leci
A ty co tam ostatnio na zakupkach upatrzylas ciekawego? Ja wczoraj w aleim u nas widzialam take piekne rzeczy i za pol darmo!!! Az mnie korcilo ale moj t mnie szybko z tamtad zabral
-
nick nieaktualnyHehe tez juz bym kupowala te cudne malutkie rzeczy
Wczoraj ta poduche tylko, nie powiem ze duzo lepiej sie wyspalam ale mysle że i tak sie przyda zwlaszcza pozniej :p
Ja juz od swiat nosże spodnie z guma heheok 2-3 kg przytylam..
A Ty chudziutka jestes to dlatego brzuszek zaczyna sie juz pokazywac
Co do boli to mam od poczatku, ale teraz podobno macica najbardziej rosnie i jest to dosc odczuwalne..
Ty myszko chcesz rodzic w pl czy tam? -
Ja nawet nie tyle ciuszki widzialam co zestaw swietnych butelek za kilka £ i sterylizator do butelek (na 4szt) za 10£
Ale ciuszki tez piekne
Kurcze tez kupie ta poduche ale jeszcze nie teraz . Poczekam ze wszystkim do 2 trym...
No to sama widzesz ze nie ma sie czym martwicrosniecie poprostu
dopoki nic gorszego sie nie dzieje i nie boli bardzo to traeba z tym zyc
A ja bede rodzic w Szkocji kochana... Tu mam swja polozna, mojego T. W pol musiala bym byc bez T bo my mamy w pracy urlop z gory narzucony a dowolnych dni do wybrania jest tylko 5 w roku. I nie chciala bym byc tam bez niego.
Poza tym moja mama sie zadeklarowala ze przed porodem tu przyleci i mi troszke pomoze
-
nick nieaktualnyAha... Ja mam dylemat co do porodu..
Tzn chce w pl, ale teraz wychodza sprawy finansowe, ubezpieczenie itd.. Boje sie tu rodzic, nie znam szpitala, sprzetu itd
Pozniej duzo pspierow do zalatwiania, ale musze zrobic co w mojej mocy zeby w pl rodzic... Zobaczymy jak to bedzie.. -
Aaa no i to jest druga sprawa:) bo ja mam tu w uk ubezpieczenie. W pl nie mam.
Poza tym od znajomych nasluchalam sie takich pozytywnych opini. Do poodow tutaj... To za co w pl placisz ciezkie pieniadze tu w uk masz za darmo! Zreszta juz pisalam o podejsci mojej poloznej. W pl mogla bym tylko o tym pomarzyc...
Mam znajoma ktora rodzila w pl a normalńie mieszka tu w uk. Poleciala na urlop do pl i pzedwczesńie zaczela rodzic...
Jak sie potem okazalo wystawili jej taki rachunek ze o malo nie padla na zawal... Oprocz calej opieki okoloporodowej doszedl dosc dlugi czas przebywania wczesniaka na oiomie...
Nie wiem jak to w sumie zalatwili ale wiem ze przez prawnikow cos Zalatwiali bo pol zycia by sie nie wyplacili...
Musiala bys sie zorientowac jak to wyglada...
-
nick nieaktualnyJa mam ubezp europejskie, jakbym rodzila przed czasem to mam z austriackiego ubezp sciagane, ale jakw terminie to juz sama musialabym placic.. A tego nie przewidze niestety
do tego wlasnie pozniej jakies wizyty z maluszkiem to tez ńie wiem jak wyglada ile kosztuje.. Ale tu rodzic nie chce
Ewelinka nie lam sie, tempa jeszcze moze skoczycleniuchujcie sobie golabki
Eweloka84 lubi tę wiadomość
-
Mowisz Kochana o tej karcie europejskiej??? Tez ja mam. Ale mimo wszystko bede rodzic w uk.
No wlasnie. Bo to nie sam porod ale potem przeciez sa wizyty u lekarza itp.... I wiadomo ze po porodzie nie od razu wrocisz do Austri.. Kurde to chyba dosc skomplikowane. Musisz Kochana bardzo dokladnie sie dowiedziec co i jak zeby potem sie nie potrzebnie jeszcze nie denerwowac....
A moja przyjaciolka dzis rodzio 9 miala miec juz wywolywany porod bo na dzis ma termin
tak czekam na wiesci ze mnie rozniesie
-
Hej dziewczynki
Wpadłam się przywitać! Jak nastroje niedzielne? Bo mój nawet niezły. Też czuję czasem podbrzusze, ale mam nadzieję, że to normalne i wszystko jest ok
Paula, szkoda z tym ciastemPewnie smaka miałaś
Następnym razem na pewno wyjdzie!
u nas mąż będzie zaraz wafelki robił
Udanej niedzieli mordeczki -
nick nieaktualnyW kwietniu rodzi moja kolezanka z wegier, wiec na tej samej zasadzie chce bo tu mieszka a na wegrzech chce rodzic, wiec od niej dowiem sie wszystkiego jak wygladala sprawa papierkowa itd.. A teraz dowiem sie w pl i tutaj w ubezpieczalni jak to wyglada.. Sam porod to u nas koszt 1500 zl to bym prebolala, ale nie wiem jak to dalej wyglada z jakimis wizytami itd..
To daj znac co z kolezankajak dlugo rodzila i co ma
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnastazjaaa wrote:Hej, a mnie ząb boli od rana. Jutro lecę do dentysty, trzeba to wyleczyć zawczasu
Wspolczucia.. Mi sie ulamal jakies 3 tyg temunarazie nie boli, ale wczoraj zaczal z drugiej strony bolec.. Mam nadzieje ze wytrzymam do 22 lutego jak pojedziemy do pl...
-
Czesc dziewczyny
Nastroje jak najbardziej ok
No szkoda casta ale coz zrobic...
Ejj ja wogole jakas mega slaba jestemnie wiem co sie dzieje... Kurde a chcialam isc zupke nastawiac....
Dam znac kochana co i jakmam nadzieje ze szybko i w miare bezbolescie jej pojdzie
-
Ruda27 wrote:W kwietniu rodzi moja kolezanka z wegier, wiec na tej samej zasadzie chce bo tu mieszka a na wegrzech chce rodzic, wiec od niej dowiem sie wszystkiego jak wygladala sprawa papierkowa itd.. A teraz dowiem sie w pl i tutaj w ubezpieczalni jak to wyglada.. Sam porod to u nas koszt 1500 zl to bym prebolala, ale nie wiem jak to dalej wyglada z jakimis wizytami itd..
To daj znac co z kolezankajak dlugo rodzila i co ma
u nas poród w szpitalu jest płatny tylko wtedy gdy nie ma do niego wskazań, czyli ciąża przebiega bezproblemowo - wówczas możesz rodzić w szpitalu odpłatnie, ok 400-500 euro.
Jeśli były w czasie ciąży komplikacje poród w szpitalu darmowy.
a jeśli ciąża była bez komplikacji a my nie chcemy płacić za szpital - rodzimy w domu pod okiem położnej
ja wybiorę opcje szpitala - nawet jeśli będę musiała płacić! -
nick nieaktualnyOjej Anastazja to jeszcze gorsza opcja..
Nie chcialabym w domu rodzic
Ja che u siebie, bo to dobry szpital. Jest swietnie wyposazony w sprzet di ratowania dziecka,, to jest dla mnie wazne, bo nie wyobrazam sobie ze rodze w szpitalu a pozńiej mi dziecko biora i zawoza gdzie indziej jakby co..
Zobaczymy jak to bedzie, mam nadzieje ze to sie nam ulozy i bede w pl mogla rodzic przy rodzinie i bliskich.. -
Paula55 wrote:Czyli ńormalnie zdrowe kobiety musza placic za porod w szpitalu??????? Bo nie wiem czy dobrze zrozumialam..
Jesli masz ubezp i ciaza jest ok to i tak za porod w szpitalu musisz placic????
dokładnie tak, ponieważ tu naturalną formą porodu jest poród w domu....
masakra co nie