SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trudno z ciastem. Kiedys musial byc pierwszy raz z ladowaniem w koszu :P

Ooo fajnie z ta chinska :) za mna mc chodzi ale dzis chce zrobic dobry obadek wiec nie tym razem :)
    Kochana mnie tez czasem podbrzusze boli. I to roznie. Czasem jak na @ troche czasem tak ciagnie... Ale chyba rosniemy.
    Ja jestem przerazona bo wczoraj rano na pusty zoladek juz mialam pokazny brzuszek :P nie mowie jaki mam popoludniu hahaha. Musze myslec o spodniach z guma bo w dzinsy nie ma szans sie zmiescic a waga stoi w miejscu.
    Ojj szybko czas leci :)

A ty co tam ostatnio na zakupkach upatrzylas ciekawego? Ja wczoraj w aleim u nas widzialam take piekne rzeczy i za pol darmo!!! Az mnie korcilo ale moj t mnie szybko z tamtad zabral :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe tez juz bym kupowala te cudne malutkie rzeczy :)
    Wczoraj ta poduche tylko, nie powiem ze duzo lepiej sie wyspalam ale mysle że i tak sie przyda zwlaszcza pozniej :p
    Ja juz od swiat nosże spodnie z guma hehe :) ok 2-3 kg przytylam..
    A Ty chudziutka jestes to dlatego brzuszek zaczyna sie juz pokazywac :)

Co do boli to mam od poczatku, ale teraz podobno macica najbardziej rosnie i jest to dosc odczuwalne..

Ty myszko chcesz rodzic w pl czy tam?

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie tyle ciuszki widzialam co zestaw swietnych butelek za kilka £ i sterylizator do butelek (na 4szt) za 10£ :)
    Ale ciuszki tez piekne :)
    Kurcze tez kupie ta poduche ale jeszcze nie teraz . Poczekam ze wszystkim do 2 trym...
    No to sama widzesz ze nie ma sie czym martwic :) rosniecie poprostu :) dopoki nic gorszego sie nie dzieje i nie boli bardzo to traeba z tym zyc :)

A ja bede rodzic w Szkocji kochana... Tu mam swja polozna, mojego T. W pol musiala bym byc bez T bo my mamy w pracy urlop z gory narzucony a dowolnych dni do wybrania jest tylko 5 w roku. I nie chciala bym byc tam bez niego.
    Poza tym moja mama sie zadeklarowala ze przed porodem tu przyleci i mi troszke pomoze :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki, witam sie i spadam jeszcze polezec z meżusiem w wyrku.. pogoda u mnie taka do bani jak i moj nastrój i tempka hahah :P

Paula55, Ruda27 lubią tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha... Ja mam dylemat co do porodu..
    Tzn chce w pl, ale teraz wychodza sprawy finansowe, ubezpieczenie itd.. Boje sie tu rodzic, nie znam szpitala, sprzetu itd :/
    Pozniej duzo pspierow do zalatwiania, ale musze zrobic co w mojej mocy zeby w pl rodzic... Zobaczymy jak to bedzie..

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i to jest druga sprawa:) bo ja mam tu w uk ubezpieczenie. W pl nie mam.
    Poza tym od znajomych nasluchalam sie takich pozytywnych opini. Do poodow tutaj... To za co w pl placisz ciezkie pieniadze tu w uk masz za darmo! Zreszta juz pisalam o podejsci mojej poloznej. W pl mogla bym tylko o tym pomarzyc...

Mam znajoma ktora rodzila w pl a normalńie mieszka tu w uk. Poleciala na urlop do pl i pzedwczesńie zaczela rodzic...
    Jak sie potem okazalo wystawili jej taki rachunek ze o malo nie padla na zawal... Oprocz calej opieki okoloporodowej doszedl dosc dlugi czas przebywania wczesniaka na oiomie...
    Nie wiem jak to w sumie zalatwili ale wiem ze przez prawnikow cos Zalatwiali bo pol zycia by sie nie wyplacili...
    Musiala bys sie zorientowac jak to wyglada...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    hej laseczki, witam sie i spadam jeszcze polezec z meżusiem w wyrku.. pogoda u mnie taka do bani jak i moj nastrój i tempka hahah :P

Czesc Ewelcia :) odpoczywajcie leniuszki :) w koncu dzis niedziela :)

Eweloka84 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ubezp europejskie, jakbym rodzila przed czasem to mam z austriackiego ubezp sciagane, ale jakw terminie to juz sama musialabym placic.. A tego nie przewidze niestety :/ do tego wlasnie pozniej jakies wizyty z maluszkiem to tez ńie wiem jak wyglada ile kosztuje.. Ale tu rodzic nie chce :/

Ewelinka nie lam sie, tempa jeszcze moze skoczyc :) leniuchujcie sobie golabki :)

Eweloka84 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowisz Kochana o tej karcie europejskiej??? Tez ja mam. Ale mimo wszystko bede rodzic w uk.
    No wlasnie. Bo to nie sam porod ale potem przeciez sa wizyty u lekarza itp.... I wiadomo ze po porodzie nie od razu wrocisz do Austri.. Kurde to chyba dosc skomplikowane. Musisz Kochana bardzo dokladnie sie dowiedziec co i jak zeby potem sie nie potrzebnie jeszcze nie denerwowac....

A moja przyjaciolka dzis rodzi :) o 9 miala miec juz wywolywany porod bo na dzis ma termin :) tak czekam na wiesci ze mnie rozniesie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Inusia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) Wpadłam się przywitać! Jak nastroje niedzielne? Bo mój nawet niezły. Też czuję czasem podbrzusze, ale mam nadzieję, że to normalne i wszystko jest ok ;)

Paula, szkoda z tym ciastem :/ Pewnie smaka miałaś ;) Następnym razem na pewno wyjdzie!

u nas mąż będzie zaraz wafelki robił :D

Udanej niedzieli mordeczki0winked.gif

"Są w życiu rzeczy,o które warto walczyć do samego końca..."
    dxom2n0axvrn3fue.png
    akeuxzkrjqh8xpez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwietniu rodzi moja kolezanka z wegier, wiec na tej samej zasadzie chce bo tu mieszka a na wegrzech chce rodzic, wiec od niej dowiem sie wszystkiego jak wygladala sprawa papierkowa itd.. A teraz dowiem sie w pl i tutaj w ubezpieczalni jak to wyglada.. Sam porod to u nas koszt 1500 zl to bym prebolala, ale nie wiem jak to dalej wyglada z jakimis wizytami itd..

To daj znac co z kolezanka :) jak dlugo rodzila i co ma ;)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a mnie ząb boli od rana. Jutro lecę do dentysty, trzeba to wyleczyć zawczasu

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inusia wzajemnie milej niedzieli :)
    Ja leze, moj zmyw naczynia :p
    Nastroj w miare ok, gdyby nie te podbrzusze bolace, ale jest ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Hej, a mnie ząb boli od rana. Jutro lecę do dentysty, trzeba to wyleczyć zawczasu

Wspolczucia.. Mi sie ulamal jakies 3 tyg temu :/ narazie nie boli, ale wczoraj zaczal z drugiej strony bolec.. Mam nadzieje ze wytrzymam do 22 lutego jak pojedziemy do pl...

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Nastroje jak najbardziej ok :)
    No szkoda casta ale coz zrobic...
    Ejj ja wogole jakas mega slaba jestem :( nie wiem co sie dzieje... Kurde a chcialam isc zupke nastawiac....
    Dam znac kochana co i jak :) mam nadzieje ze szybko i w miare bezbolescie jej pojdzie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    W kwietniu rodzi moja kolezanka z wegier, wiec na tej samej zasadzie chce bo tu mieszka a na wegrzech chce rodzic, wiec od niej dowiem sie wszystkiego jak wygladala sprawa papierkowa itd.. A teraz dowiem sie w pl i tutaj w ubezpieczalni jak to wyglada.. Sam porod to u nas koszt 1500 zl to bym prebolala, ale nie wiem jak to dalej wyglada z jakimis wizytami itd..

To daj znac co z kolezanka :) jak dlugo rodzila i co ma ;)

u nas poród w szpitalu jest płatny tylko wtedy gdy nie ma do niego wskazań, czyli ciąża przebiega bezproblemowo - wówczas możesz rodzić w szpitalu odpłatnie, ok 400-500 euro.
    Jeśli były w czasie ciąży komplikacje poród w szpitalu darmowy.

a jeśli ciąża była bez komplikacji a my nie chcemy płacić za szpital - rodzimy w domu pod okiem położnej ;)

ja wybiorę opcje szpitala - nawet jeśli będę musiała płacić!

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ńormalnie zdrowe kobiety musza placic za porod w szpitalu??????? Bo nie wiem czy dobrze zrozumialam..
    Jesli masz ubezp i ciaza jest ok to i tak za porod w szpitalu musisz placic????

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Anastazja to jeszcze gorsza opcja..
    Nie chcialabym w domu rodzic :/
    Ja che u siebie, bo to dobry szpital. Jest swietnie wyposazony w sprzet di ratowania dziecka,, to jest dla mnie wazne, bo nie wyobrazam sobie ze rodze w szpitalu a pozńiej mi dziecko biora i zawoza gdzie indziej jakby co..
    Zobaczymy jak to bedzie, mam nadzieje ze to sie nam ulozy i bede w pl mogla rodzic przy rodzinie i bliskich..

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Czyli ńormalnie zdrowe kobiety musza placic za porod w szpitalu??????? Bo nie wiem czy dobrze zrozumialam..
    Jesli masz ubezp i ciaza jest ok to i tak za porod w szpitalu musisz placic????

dokładnie tak, ponieważ tu naturalną formą porodu jest poród w domu....
    masakra co nie ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego Holandia ma największy odsetek umieralności noworodków w Europie i właśnie dlatego mimo wysokich kosztów ja od razu zapisuję się na płatny poród w szpitalu

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 655 656 657 658 659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ