Ploty,Ploty ploteczki :D
-
WIADOMOŚĆ
-
konwalie86 wrote:no ja też nie mam nikogo kto móglby pomóc-a realia sa takie że w Łodzi babeczi nie chcą sie godzić na pracę przez 2 godziny
w mojej poprzedniej pracy miałam nianię i straszne przezycia z nią- rok mi zajęło by młody doszedł do siebie po jej "opiece"
no to nie zazdroszczę, ja mam super babkę i w dodatku to moja sąsiadka więc nie mam daleko
To powtórzę co mówiła Saramago, idź tam osobiście, zawsze lepiej tak pogadać niż przez telefon -
hej dziiewczyki
Z kawka sie witam wczoraj padłam i takprzespałam ze nawet budzik i kot mnie nei obudzil -
Madziuszka wrote:Wiesz ja mam zamiar wgl nie robić przerwy w szkole, posiedze 2 tyg w domu i wracam na zajęcia, chodze wieczorowo 3razy w tyg, dadzą sobie jakoś rade beze mnie
masz rację nie przerywaj bo później ciężko wrócić, przemęczysz się ale dasz radę -
Anastazjaaa wrote:masz rację nie przerywaj bo później ciężko wrócić, przemęczysz się ale dasz radę
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Madziuszka wrote:JA juz zawaliłam po poronieniu, załamałam się i zamknęłam w domu, z perspektywy czasu uważam że to byłą wymówka dla mojego lenistwa, nie byłam grzeczną dziewczynką która z uśmiechem na ustach chodziła do szkoły ale później poszłam do zaocznej gdzie nie dałąm sobie rady bo nie potrafiłam sama w domu pracować systematycznie, przez co mam dwa lata w plecy !!! Ale zmieniłąm podejście spięłam dupke i mam najlepsze wyniki na semestrze
i tak trzymaj, nie ma się co poddawać -
Madziuszka i tak trzymaj
Mi tez jest trudno samej sie zebrac..a szkola dla mnie byla nuda
raczej wolałam sama dowiadywac sie pewnych rzeczy i tak zawsze z fizyki mailam 2 i 3 a w ostatnim roku jak wiedzialam ze to ostatni rok sie spielam i mialam 5 - i co poszlam na studia na Fizykemoja fizyczka jak to uslyszala to sieprzezegnala
ale skonczylam studia
i bylo fajnie
-
pleasure wrote:Cześć dziewczyny. Mam pytanie z innej beczki
czy któraś z Was pije niepokalanek mnisi?? Nie mogę znaleźć żadnej info na forum.
-
Ania_84 wrote:Madziuszka i tak trzymaj
Mi tez jest trudno samej sie zebrac..a szkola dla mnie byla nuda
raczej wolałam sama dowiadywac sie pewnych rzeczy i tak zawsze z fizyki mailam 2 i 3 a w ostatnim roku jak wiedzialam ze to ostatni rok sie spielam i mialam 5 - i co poszlam na studia na Fizykemoja fizyczka jak to uslyszala to sieprzezegnala
ale skonczylam studia
i bylo fajnie
a ja wam powiem tak, ogólnie jestem aby młodzież po liceum szła na studia - jest to dla mnie priorytet, lecz niestety jestem trochę rozczarowana polskim systemem! Mam magistra z psychopedagogiki, pon długich oczekiwaniach na dobrą pracę (cały czas pracowałam, ale albo na zastępstwo albo na niepełny etat) uzupełniłam swoje wykształcenie o magistra z ekonomii, chciałam zostać nauczycielem tego przedmiotu... i co wylądowałam na świetlicy szkolnej na pół etatu i zarabiałam 600 zł netto - masakra jakaś
Mąż zaciągnął nas do krainy Niderlandów, tu mnie nikt nie pytał o wykształcenie, dostałam pracę na produkcji i zarabiam 800 euro miesięcznie również na pół etatu... Hmmm gdzie tu sprawiedliwość??Paula55 lubi tę wiadomość