X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    wiem Kochana wiem, to zawsze są trudne decyzje. Ale też moje lata i jakiś już doświadczenie mówi, że praca nigdy nie może być pewnikiem. Pieniądze też raz są raz ich nie ma. Oczywiście, dziecko kosztuje i lepiej być w sytuacji, gdy wszystko mu zapewnimy. Ja zawsze się bałam tego, że na coś nie będzie mnie stać dla dziecka. I obiecałam sobie kiedys (byłam młoda i głupia, teraz jestem stara i glupia), że na dziecko zdecyduje się wtedy gdy mnie samą na nie będzie stać, z facetami jest jak pieniędzmi ;) to tak pół żartem pół serio. W każdym razie dobijam 40stki ;) jacek już po 40scte a dziecka jak nie było tak nie ma. a sytuacja finansowa wcale nie lepsza niż kiedy sobie obiecywałam te wszystkie bzdety
    Wiesz no polskie realia nie jest za kolorowo, mój Konrad zapierdala (inaczej się tego nie da określić ) po 10-12 h dziennie a zarabia 3000-3500 tyś to jest moim zdaniem mało patrząc na ceny wszystkiego, ja mam jeszcze alimenty swoje i to co zarobie no to jest tysiąc. MAmy to szczęście że mieszkamy z moją mamą bo gdybyśmy musieli sami wszystko opłacać to by była masakra. JA wiem że sa osoby które pracują za 1800 i z tego się utrzymuje cała rodzina, ale albo my jestesmy rozrzutni albo nie umiemy planować budżetu bo zdarzało się że nam ta kasa nie starczała do pierwszego. Na dziecko nie ma odpowiedniego momentiu zawsze będzie za mało ;/ Albo ja jestem tak rozpieszczona że uważam wszystko za niezbędne i boje się że nie będzie starczac hahahha

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Konwalie ale czemu to? :(
    Oj Konwalie nie obrażaj sie na nas :(

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    O kochana wózek to lans.... ja sobie wymarzyłam taki, że chyba przez najbliższe 2 lata musiałabym stac pod latarnią, żeby na niego zarobić ;)
    cuda.
    Mi sie marzy Inglesina za 5 tysięcy no ale na taki sobie w życiu nie pozwole :D

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • konwalie86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze myślałam ze sie wspieramy w problemach- i ja mam problem, a zostałam trochę po macoszemu potraktowana, bo ważniejsza jest debata o włosach-nie piję do niczego po prostu jest mi przykro, dostaję świra i nie wiem c zrobić, zeby młody na tym nie ucierpiał...tyle w temacie

Czarnula87 lubi tę wiadomość

<pamiętaj, że dziś jest pierwszy dzień reszty Twojego życia>
    ten przystojniak po lewej to mój Jaś :-)
    eiktd5qpodukqm4y.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalie86 wrote:
    zawsze myślałam ze sie wspieramy w problemach- i ja mam problem, a zostałam trochę po macoszemu potraktowana, bo ważniejsza jest debata o włosach-nie piję do niczego po prostu jest mi przykro, dostaję świra i nie wiem c zrobić, zeby młody na tym nie ucierpiał...tyle w temacie
    Konwalie nie wiem czy zauważyłąś ale debata o włosach zakończyła się juz dawno, przepraszam jeśli czujesz się olana przeze mnie ... Cofnęłam się teraz strone wstecz i zauważyłam dopiero ze nie wiesz co z synem zrobić, jak dla mnie on tylko ucierpi na przepisaniu do innej szkoły, ma kolegów i koleżanki w klasie których zna, na mnie źle wpłynęła zmiana szkoły w podstawówce :)

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalie86 wrote:

Kochana, przykro mi, że źle się poczułaś i zignorowana. Ale nie bierz tego do siebie, nikt z Nas na pewno nie zrobił tego celowo. Wiem, że sytuacja jest dla Ciebie trudna. Nie gniewaj się.

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalie to jest bardzo delikatna sprawa, ciężko mi jest Ci doradzać bo nigdy nie byłam w takiej sytuacji, nie mam dzieci. Ale myślę, że musisz przede wszystkim wybadać sytuacje czy Twój synek chcialby takich zmian, czy na pewno one są potrzebne/koniecznie. Bo jeśli jemu tam dobrze i ma kolegów i koleżanki to może przemyśl czy przeniesienie jest dla niego czy dla Ciebie.

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • konwalie86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też przepraszam-po prostu mam straszne nerwy nie wiem co zrobić-nie chcę zmieniać szkoły ale skoro nie może być 15 min wcześniej a my do pracy z mężem na 7 to co mam zrobić skoro skoła go nie przyjmie od 6:30? popłakałąm sie jak małe dziecko po tej rozmowie, może to ja jestem złą matką

<pamiętaj, że dziś jest pierwszy dzień reszty Twojego życia>
    ten przystojniak po lewej to mój Jaś :-)
    eiktd5qpodukqm4y.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalie86 wrote:
    ja też przepraszam-po prostu mam straszne nerwy nie wiem co zrobić-nie chcę zmieniać szkoły ale skoro nie może być 15 min wcześniej a my do pracy z mężem na 7 to co mam zrobić skoro skoła go nie przyjmie od 6:30? popłakałąm sie jak małe dziecko po tej rozmowie, może to ja jestem złą matką

a możwe idź do tej dyrektorki i porozmawiaj z nią na spokojnie. Przecież na pewno pracownicy są wcześniej w pracy niż punkt na 7. Nie sądzę abyś była odosobniona w takim problemie, może rozejrzyj się czy są inni rodzice z podobnym problemem i udajcie się razem na rozmowe,a woźniej wsadź w dupę miotłe

jaką złą matką? nie piernicz Kochana, nie piernicz. Hormonki działają :) spokojnie. Nie ma sytuacji bez wyjścia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 10:36

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    O kochana wózek to lans.... ja sobie wymarzyłam taki, że chyba przez najbliższe 2 lata musiałabym stac pod latarnią, żeby na niego zarobić ;)
    cuda.

też sobie wybrałam wózek nazwa Moodd - jest piękny ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    a możwe idź do tej dyrektorki i porozmawiaj z nią na spokojnie. Przecież na pewno pracownicy są wcześniej w pracy niż punkt na 7. Nie sądzę abyś była odosobniona w takim problemie, może rozejrzyj się czy są inni rodzice z podobnym problemem i udajcie się razem na rozmowe,a woźniej wsadź w dupę miotłe

jaką złą matką? nie piernicz Kochana, nie piernicz. Hormonki działają :) spokojnie. Nie ma sytuacji bez wyjścia.
    Konwalie w 100 % popieram Asie :)

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    też sobie wybrałam wózek nazwa Moodd - jest piękny ;)
    No ja na nasze warunki finansowe wybrałam MArite Roan
    04sk.jpg

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:
    Konwalie w 100 % popieram Asie :)

O pamiętasz moje imie, jak nice :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    O pamiętasz moje imie, jak nice :)
    haha <3 Boże jak ja wam zazdroszcze będziecie sobie testować, starać się, a ja muszę czekać grrr ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 10:41

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalie86 wrote:

konwalie, trochę hormony ciążowe wpływają na huśtawki nastroju, rozumiem że jest ci ciężko i jesteś w kropce, ale powiedz sama 6,30 to i tak wczesna pora, więc nie dziwię się że nie chcą go przyjąć podczas gdy szkoła jeszcze zamknięta. Bo kto by go pilnował? Woźna? To nie jej obowiązek, a niedajboże spadłby ze schodów i złamał nogę to czyja wtedy będzie wina?

Masz ciężką sytuację ale i szkoła również

U nas Tiago zaczyna lekcje o 8,30 a szkołę otwierają o 8,20 i nie ma mowy o wcześniejszym zaprowadzeniu dziecka, jak mam na rano to najmuje nianie, prowadzę go do niej a ona prowadzi do szkoły... samo życie

Mam nadzieję że się nie obrazisz po tym poście, ale nie jesteś jedyna która nie ma co zrobić z dzieckiem rano

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodd super.

a ja zachorowałam na stokke :)
    http://nordicdecoration.com/nasze-sklepy?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1225&category_id=107

ogólnie wszystko z tego sklepu bym łyknęła :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:
    No ja na nasze warunki finansowe wybrałam MArite Roan

jest śliczny ale dla mnie odpada ze względu na duże koła, u mnie musi zmieścić się w bagażniku ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    konwalie, trochę hormony ciążowe wpływają na huśtawki nastroju, rozumiem że jest ci ciężko i jesteś w kropce, ale powiedz sama 6,30 to i tak wczesna pora, więc nie dziwię się że nie chcą go przyjąć podczas gdy szkoła jeszcze zamknięta. Bo kto by go pilnował? Woźna? To nie jej obowiązek, a niedajboże spadłby ze schodów i złamał nogę to czyja wtedy będzie wina?

Masz ciężką sytuację ale i szkoła również

U nas Tiago zaczyna lekcje o 8,30 a szkołę otwierają o 8,20 i nie ma mowy o wcześniejszym zaprowadzeniu dziecka, jak mam na rano to najmuje nianie, prowadzę go do niej a ona prowadzi do szkoły... samo życie

Mam nadzieję że się nie obrazisz po tym poście, ale nie jesteś jedyna która nie ma co zrobić z dzieckiem rano

O właśnie. wypowiedź mamy. Myślę konwalie, że takich osób powinnaś się doradzać, z calym szacunkiem do tych bezdzietnych, ale ja np. nie mam takich kompetencji ani doświadczenia. I widzisz... nie popatrzyłam na to jak Anastazja, a w sumie racja... gdyby mu się coś stało (odpukać) ?? nikt nie chce wziąc takiej odpowiedzialnosci na siebie a już zwłaszcza woźna, ale i tak jej kij w d.... :)

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:
    haha <3 Boże jak ja wam zazdroszcze będziecie sobie testować, starać się, a ja muszę czekać grrr ;/

spoko spoko, jeszcze mnie przegonisz. zdrowa, jurna, młoda.... :)

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    moodd super.

a ja zachorowałam na stokke :)
    http://nordicdecoration.com/nasze-sklepy?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1225&category_id=107

ogólnie wszystko z tego sklepu bym łyknęła :)

Fajne rzeczy i fajne ceny :D

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
‹‹ 887 888 889 890 891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ