X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ploty,Ploty ploteczki :D
Odpowiedz

Ploty,Ploty ploteczki :D

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    i mnie wkurwia jak mnie przekerowuje na nastepną strone!
    znam ten ból, jestem na 900 stronie a tu już 902... nadrabiam i wciąż jestem do tyłu

Eweloka84 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    wiecie co by mi zrobił J. jakby wiedział, że (w jego odczuciu) trace czas na jakieś forum, jeszcze wydaje na to pieniądze, zamiast zając sie mieszkaniem i szukaniem pracy??? o matko, chyba by się... zdenerwował :)
    etam, trzeba się czymś zająć nie tylko obowiązki ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Wiecie, powiem coś czego jeszcze nigdy nie mówiłam, podejrzewam u siebie jakiś początek depresji. Nic mi się nie chce, jak wychodzę na spacer z psem, to mam ochotę wrócić i się położyć, generalnie chciałabym leżeć, mogłabym przepłakać pół dnia albo rozmyślać o niczym, o bzdetach.... J tyra na wszystko całymi dniami, jak wraca do domu, to jeszcze sprząta, praasuje i zajmuje się psem ... i wtedy mam jeszcze większe wyrzuty sumienia, bo pewnie też chciałby sobie usiasc i nic-porobić,odpocząć. Ma na glowie Fosiastą mnie której sie nic nie chce. a ja chce tylko jakoś nie moge... :( i tak gonie swój własny ogon. nie umiem sie podnieść.
    Moja mama ma depresje stwierdzoną klinicznie, leczy się od 17 lat, jak chcesz to mogę Ci podać nazwe delikatnych leków które Ci pomogą, sama je brałam przy zaburzeniach odżywiania :) Znam się na tych sprawach bo zajmuję sie matką od kiedy pamiętam a to co piszesz nie wygląda za ciekawie ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 13:51

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Pisellini Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze nie poszłam ...czytam Was...ale już zaraz ide..

Anastazjaaa, Czarnula87 lubią tę wiadomość

W rytmie TOCA, TOCA!
    cbprb201csmnwzjc.png
  • Eweloka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Wiecie, powiem coś czego jeszcze nigdy nie mówiłam, podejrzewam u siebie jakiś początek depresji. Nic mi się nie chce, jak wychodzę na spacer z psem, to mam ochotę wrócić i się położyć, generalnie chciałabym leżeć, mogłabym przepłakać pół dnia albo rozmyślać o niczym, o bzdetach.... J tyra na wszystko całymi dniami, jak wraca do domu, to jeszcze sprząta, praasuje i zajmuje się psem ... i wtedy mam jeszcze większe wyrzuty sumienia, bo pewnie też chciałby sobie usiasc i nic-porobić,odpocząć. Ma na glowie Fosiastą mnie której sie nic nie chce. a ja chce tylko jakoś nie moge... :( i tak gonie swój własny ogon. nie umiem sie podnieść.
    Asiek kurcze no to nie dobrze!! musisz się wziąść w garsc Kochana! ojjj zebys znalazla prace jakaś fajną to od razu wrócisz do żywych !!! no i ta wisona niech juz bedzie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 13:51

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Saramago Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:
    Moja mama ma depresje stwierdzoną klinicznie, leczy się od 17 lat, jak chcesz to mogę Ci podać nazwe delikatnych leków które Ci pomogą, sama je brałam przy zaburzeniach odżywiania :) Znam się na tych sprawach bo zajmuję sie matką od kiedy pamiętam a to co piszesz nie wygląda za ciekawie ...

o, to mnie pocieszyłaś :/

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramego zacznij cwiczyc cos. Najlepszy sposob na depreche:) na dola mi zawsze pomaga:) juz mialam mega doly wrocilam do cwiczen i jest ok:)

Anastazjaaa, Guniaczek lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Anastazjaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:
    Mój tak zrobił że nie moge nic pobierac mu na kompa bo ostatnio zawirusowałam hahah
    ha ha ha też mam blokadę na pobieranie, ach ci faceci...

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Saramago Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    Asiek kurcze no to nie dobrze!! musisz się wziąść w garsc Kochana! ojjj zebys znalazla prace jakaś fajną to od razu wrócisz do żywych !!! no i ta wisona niech juz bedzie :*

właśnie, praca. dobiło mnie to zupełnie bo spowodowalo, że... że czuję się do niczego. Nikt mnie nie chce.. że jestem no wiecie... beznadziejna

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    Asiek kurcze no to nie dobrze!! musisz się wziąść w garsc Kochana! ojjj zebys znalazla prace jakaś fajną to od razu zwrócisz do żywych !!! no i ta wisona niech juz bedzie :*
    Ewelinko nie odbierz tego źle ale tu żadna praca wiosna czy ćwierkające ptaszki nie pomogą, wiem co mówie, mama pracowała po czym wracała do domu i próbowała się zabić a prace miała fajną wiec uwierz mi to nie jest takie proste...

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Saramago Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Saramego zacznij cwiczyc cos. Najlepszy sposob na depreche:) na dola mi zawsze pomaga:) juz mialam mega doly wrocilam do cwiczen i jest ok:)

nie umiem się zmonilizować. nie lubię ćwiczyć, chyba żeby ktos stał nade mna z kijem.

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu kochana ta pogoda taka jest, masz zly okres po prostu.. To minie, zaraz bedzie wiosna i wiecej energii :) znajdziesz prace albo zaciazysz i zobaczysz sie ulozy! :)

A ja sie dowiedziala wlasnie, ze zamekaja firme mojego meza.. Ma prace tylko do konca marca.. Jestem pelna nadzieji, moze wrocimy i uda mu sie z praca z takim znajomym co wyjezdza za granice ale tez jest w pl sporo.. Oj pieknie by bylo :) bysmy niedlugo wrocili... Jedynie co bym u tesciowej mieszkala raczej ale jakis czas dali bysmy rade :)

czekaja, Czarnula87, Eweloka84 lubią tę wiadomość

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    nie umiem się zmonilizować. nie lubię ćwiczyć, chyba żeby ktos stał nade mna z kijem.
    Bo przy depresji to Cie nic nie zmobilizuje !!!
    Nawet kurwa praca czy bat nad dupą w przypadku mojej mamy nawet ja jej nie moblizowałam mimo że wiem że kocha mnie bardzo

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Wiecie, powiem coś czego jeszcze nigdy nie mówiłam, podejrzewam u siebie jakiś początek depresji.
    a długo tak masz? Jeśli od niedawna to miejmy nadzieję że to przesilenie zimowe i wiosną wszystko się zmieni, ale jeśli dłużej to może jakieś wyniki porób czy coś...

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Daria jakbyście wrócili :) czekam na wiosnę z uteśknieniem i na coś co spowoduje, że zachce mi się chcieć.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu koleżanka moja z innego forum (PCOS) miała to samo. Poszla do lekarza badanka porobić. U niej chyba coś hormony przyświrowały. No i dostała leki.

Może też byś porobiła jakieś podstawowe badanka? POgadała z lekarzem? Albo poszłą do psychologa pogadać? Czasami taka rozmowa pomaga :]

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisellini wrote:
    jeszcze nie poszłam ...czytam Was...ale już zaraz ide..
    mam nieraz tak samo, już idę już idę ale taaak ciężko się rozstać z forum ;)

Pisellini lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    a długo tak masz? Jeśli od niedawna to miejmy nadzieję że to przesilenie zimowe i wiosną wszystko się zmieni, ale jeśli dłużej to może jakieś wyniki porób czy coś...

od bardzo dawna... aż strach liczyć jak długo, ale ciągle uważałam, ż sobie poradzę i że to chwilowe bo coś sie akurat działo; a to zwiazek nie taki, a to cos w domu z rodzicami, a to z pracą... a to studia... i chyba za daleko to już poszło. No a do tego jestem DDA. widać bede musiała w koncu przezwyciezyc sie i isc do lekarza, ale nie chce brac leków. mój przyjaciel popelnil samobojstwo gdy próbowal wyjsc z tych leków.i boje sie zwyczajnie.

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Asiu koleżanka moja z innego forum (PCOS) miała to samo. Poszla do lekarza badanka porobić. U niej chyba coś hormony przyświrowały. No i dostała leki.

Może też byś porobiła jakieś podstawowe badanka? POgadała z lekarzem? Albo poszłą do psychologa pogadać? Czasami taka rozmowa pomaga :]

byłam kiedyś, ale nawet mnie nie wysłuchał... boje sie że po prostu na odwal beda faszerować lekami. bo tak najprosciej.

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdziuszka no wez nie wkrecaj Asi , że ma depreche... nie wiadomo jeszcze czy ma czy nie.. każdy przypoadek jes inny i nie ma co porównywac do Twojej mamy.
    a po 2 sama Asia napisała, że strata pracy ją dobiła .. mysle, że kazdy by tak zareagował..

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ